Katajan Robert Arnold: ”Olemme pysyneet yhdessä vaikeina hetkinä”

3.1.2015 Rajusti viime kausista uudistunut joensuulainen Kataja Basket sai vaikean syksyn jälkeen pelinsä kulkemaan joulukuussa, kun joukkue voitti kaikki neljä pelaamaansa ottelua. Korisliigan joulukuun pelaajaksi nimetty amerikkalaislaituri Robert Arnold, 26, uskoo Katajan voittaneen pahimmat vaikeutensa ja valmistautuvan vahvaan kevätkauteen.

Viimeisen runsaan kymmenen vuoden aikana Kataja Basket on kuulunut lähes kausi toisensa jälkeen Korisliigan kirkkaimpaan kärkeen, vaikka Suomen mestaruus on Joensuuta kiertänytkin.

Kataja-faneilla onkin tällä kaudella ollut aihetta totutteluun, kun massiivisesti uudistunut joukkue on lähtenyt liigakarkeloihin mitalisuosikin aseman sijaan ennakkoon keskikastiin arvioituna.

Aloitettuaan kautensa kolmella perättäisellä voitolla joensuulaiset voittivat seuraavasta yhdeksästä pelaamastaan ottelusta vain kaksi, mutta Arnold johtotähtenään Kataja kohenteli joulukuussa asemiaan liigataulukossa komeasti hakemalla neljä voittoa yhtä monesta ottelusta.

– Meillä on huikea porukka koossa, ja olemme pysyneet yhdessä vaikeina hetkinä. Olemme taistelleet läpi loukkaantumisten ja vaikeuksien, Arnold kehuu joukkuettaan.

– Kuukauden pelaajan nimitystä pidän suurena kunniana, etenkin kaiken sen kovan työn jälkeen, jota minä ja joukkuekaverini olemme tehneet koko kauden.

Eurokokemus rohkaisi

Arnold hurmasi liigayleisöä jo viime kaudella Namika Lahden paidassa. Saapuminen takaisin Suomeen oli kalifornialaislähtöiselle laitahyökkääjälle hänen omien sanojensa mukaan helppo valinta.

– Kataja on kautta linjan laadukas organisaatio. Etenkin mahdollisuus pelata EuroChallengea tämän joukkueen kanssa teki paluuvaihtoehdosta houkuttelevan.

Vaikka joensuulaiset karsiutuivat EuroChallengesta kuuden kärsimänsä tappion jälkeen, Arnold uskoo, että kovien europelien mukanaan tuoma kokemus toi henkistä ja pelillistä pääomaa joukkueen laariin pitkällä tähtäimellä.

– EuroChallenge oli upea kokemus. Pelasin näissä peleissä ensimmäistä kertaa niin kutsuttua ”kansainvälistä koripalloa”. Vaikka hävisimme kaikki kuusi otteluamme, pelasimme todella hyvin ja se on auttanut meitä Korisliigassa.

Kemiat toimivat

Kun Korisliigan runkosarjan puolimatkan krouvi lähestyy, joensuulaiset pysyttelevät tukevasti liigan kuudennella sijalla voitettuaan yhdeksän kuudestatoista ottelustaan. Syyskaudelta Arnold antaa joukkueelleen hyvän arvosanan.

– Kun tätä Katajaa vertaa edellisten vuosien joukkueeseen, kyseessä on ihan erilainen ryhmä. Viime viikkoina joukkuekemiamme on alkanut toimia ja olemme alkaneet hitsaantua yhteen, Arnold arvioi.

– Porukka on alkanut löytää toisiaan. Esimerkiksi Teemu Rannikon kanssa pelaaminen on ollut hauskaa, ja hänen pelitietoisuudestaan ammentaminen on ollut todella palkitsevaa.

Arnold nostaa käsittelyyn myös Katajan nuoren kaartin, kuten läpimurtokauttaan pelaavan Tommi Huolilan sekä rookie-kaudellaan väläytyksiä potentiaalistaan esittelevän Marcel Mooren.

– Nuoret kaverimme ovat saaneet peliaikaa ja kokemusta ja ovat kehittyneet hyvin jo kauden aikana. He kehittyvät päivittäin isommiksi osasiksi joukkuetta, Arnold pohtii.

– Pitkät kuukaudet vielä edessä, mutta meillä on todella hyvät mahdollisuudet pelata itsemme hyviin asemiin runkosarjan päätteeksi.

Lisätietoja: Robert Arnold
 
14.10.2024 16:01 Suomalaiset ulkomailla

NBA siintää edelleen Olivier Nkamhouan mielessä – ”Enemmän tavoite kuin haave”

Susijengin Olivier Nkamhoua, 24, jätti Pohjois-Amerikan kentät taakseen ainakin toistaiseksi hakeakseen vauhtia Euroopasta. NBA siintää kuitenkin edelleen kunnianhimoisen nuorukaisen mielessä.

2.8.2024 11:23 Sudenpennut

Sudenpentujen kapteeni Elmeri Abbey: ”Hoidetaan kisat kunnialla maaliin”

Sudenpentujen urakka EM-kotikisoissa alkoi riemukkaalla voitolla sittemmin EM-puolivälieriin edenneestä Liettuasta, mutta sen jälkeen voitot ovat olleet kortilla. Joukkueen kapteeni Elmeri Abbey, 18, toivoo Tampereelle saapuvan Delfin Basket -väen löytävän tiensä Hakametsään antamaan Sudenpennuille energiabuustin viikonlopun sijoitusotteluihin.

31.7.2024 10:36 Sudenpennut

Olavi Suutela: ”Halutaan pelata meidän omalla vauhdilla”

Suomen Sudenpentujen urakka U18 poikien EM-kisoissa Tampereen Hakametsässä sai unelma-alun Liettuaa vastaan, mutta seuraavissa otteluissa Espanja ja Slovenia näyttivät kaapin paikan. Sudenpentujen tehoykkönen Olavi Suutela uskoo, että tiistain välipäivän jälkeen joukkue kohtaa Serbian tuoreella jalalla ja energialla.

29.7.2024 09:23 Sudenpennut

Samu Adler: ”Osasin odottaa, että täällä voisi lähteä kulkemaan”

Sudenpentujen terävimpiä ilmestyksiä 18-vuotiaiden poikien EM-kisoissa on kisojen ensimmäisinä päivinä ollut toisen polven koripalloilija Samu Adler. Ratkaisuvalmiudellaan huomioita herättänyt, elokuussa 17 vuotta täyttävä Tapiolan Hongan kasvatti uskoo, että joukkue oppii läksynsä sunnuntain Espanja-ottelusta nopeasti.

28.7.2024 09:12 Sudenpennut

Sudenpentujen puolustuksen lukko Aaron Ekwere: ”Sitä hetkeä mä olin odottanut”

Koripallovalmentajat kautta vuosikymmenten ovat yhtenään muistuttaneet junioripelaajia siitä, että pelin kulkuun on mahdollista vaikuttaa, vaikkei tekisi pistettäkään. Tämän totuuden ruumiillistuma lauantaina oli Sudenpentujen Aaron Ekwere, joka sinetöi suomalaisvoiton viemällä viime sekunneilla puolustuksellaan elintilan Liettuan Kaspar Jakucionisilta.

7.7.2024 13:13 Susijengi

Susijengin päävalmentaja Lassi Tuovi: ”Meillä on paljon, jonka varaan rakentaa”

Päävalmentajauransa 36. miesten maaottelun lauantai-iltana Valencian olympiakarsintasemifinaalissa valmentanut Lassi Tuovi, 37, oli turnauksen päätyttyä rauhallinen ja mietteliäs. Intensiivinen olympiakarsintakesä palautti Susijengin kollektiivisen identiteettinsä äärelle ja antoi koko ryhmälle paljon työstövaraa tulevaan.

6.7.2024 14:12 Susijengi

Kapteeni Sasu Salin: ”Näistä hetkistä voi vain nauttia”

Jo yhdeksän vuoden ajan Espanjan liigassa ammattilaisena pelannut susikapteeni Sasu Salin, 33, odottaa illan olympiakarsintasemifinaalia vesi kielellä. Espanjalaiseen kulttuuriin perin pohjin tutustunut Sasu korostaa illan ottelun olevan suomalaisittain ainutlaatuinen: vastassa on harvoin maajoukkuetasolla kohdattu Euroopan mestari ja vielä sen omassa kotihallissa.

4.7.2024 15:50 Susijengi

Remu Raitanen: ”Pitää olla aina valmis ottamaan heitto”

ToPo Juniorien juniorimyllystä maailmalle lähtenyt Remu Raitanen, 26, on viime vuosina vähitellen vakiinnuttanut roolinsa Susijengissä. Espanjan kakkosliigassa ammattilaiskokemusta kartuttanut Raitanen kertoo nauttivansa susiroolistaan aina valmiina heittäjänä ja joukkuepelaajana ja ottavansa kaiken irti Valencian olympiakarsinnoista.

2.7.2024 10:45 Susijengi

Olivier Nkamhoua: ”Viimeinkin pääsee keskittymään täysillä koripalloon”

Susijengin uuden sukupolven keulakuviin lukeutuva Olivier Nkamhoua, 24, pelasi viime perjantaina ensimmäisen koripallo-ottelunsa helmikuisen leikkauksen jälkeen, ja upotti heti 21 pistettä voitossa maailman kärkijoukkueisiin lukeutuvasta Latviasti. Valencian olympiakarsinnoissa Susijengissä nähdään kovakuntoinen, onnellinen ja vapautunut ”Olli”.

30.6.2024 12:11 Susijengi

Miro Little: “Pelataan kollektiivina ja pidetään hauskaa”

Kun Susijengi peittosi Espoo Metro Areenalla Uuden-Seelannin, alkutahdit voitolle iski Miro Little, 20, energisellä puolustuspelillään. Pari päivää myöhemmin Tampereella Latviaa vastaan Little tarjoili maailmanluokan puolustuksen kylkeen ennakkoluulotonta heittopelaamista. Pelihaluja uhkuva Miro uskoo vireen kantavan myös Valencian olympiakarsintakoitoksiin asti.

Näytä lisää vastaavia