EuroChallengen kaikki suomalaisjoukkueet tulessa tiistai-iltana

2.12.2013 11:40 EuroChallenge-kauden 2013/14 alkulohkovaihe etenee neljännelle kierrokselleen tiistai-iltana. Mukana leikissä ovat kaikki kolme suomalaisjoukkuetta: Cholet’n vieraaksi Ranskaan matkustanut Kataja Basket, toista perättäisvoittoaan hollantilaisesta Groningenista hakeva Team TEHO Sport sekä takaisin voittojen tielle tähtäävä Ville Tuomisen Bakken Bears.

Tiistaina pelataan taas EuroChallengea: Petri Virtasen Kataja Basket Ranskassa..

..Chris Owensin Team TEHO Sport Kotkassa..

..ja Ville Tuomisen Bakken Bears Aarhusissa. Kuvat: Vesa Kuukka/Kuvanmaailma, Kai Kilappa & Tytti Nuoramo.

Edellisessä ottelussaan ZZ Leidenin möyhentänyt Kataja Basket matkaa tiistai-illaksi Ranskan liigan yhdeksännellä sijalla viihtyvän Cholet’n vieraaksi, missä kotijoukkue hakee arviolta 5,000-päisen kotikatsomonsa edessä hyvitystä EuroChallengen avauskierroksen tappiolleen Joensuussa.

 

– Odotan kovaäänistä kotiyleisöä ja motivoitunutta kotijoukkuetta. Molemmat joukkueet tulevat antamaan kaikkensa voittaakseen. Meidän on pystyttävä parhaimpaamme, mutta olen aivan varma, että kykenemme voittamaan Cholet’n myös vieraissa, Korisliigan marraskuun pelaajaksi valittu Kataja-sentteri Mike Morrison uhkuu.

 

Takamiesvirtuoosiensa Terrell Stoglinin ja John Coxin johtama Cholet korkkasi Kataja-tappionsa jälkeen kotikenttänsä 22 pisteen voitolla ZZ Leidenistä ja sieppasi Tanskasta Bakken Bearsin kotiluolasta kahden pisteen trillerivoiton viime viikolla.

 

Kataja on matkustanut Ranskaan ilman pitkäaikaistoipilas Vesa Mäkäläistä, perjantaina jalkansa loukannutta Jesse Niemeä sekä Johannes Lasaroffia. Sami Lehtorannan ja Renaldo Majorin odotetaan vetävän Katajan peliasun ylleen tiistaina.

 

Kotkalaisilla ratkaisun avaimet käsissä

 

Kotkalainen Team TEHO Sport ylsi uskomattomaan suoritukseen viime viikolla hollantilaisen GasTerra Flames Groningenin vieraana. Groningenin 18 pisteen johto suli täysin kotkalaisten vietyä vierasottelun neljännen jakson nimiinsä 5-27.

 

Joukkueet kohtaavat tiistaina toistamiseen Kotkassa ottelussa, jossa Team TEHO Sport helisyttelee jo vienosti EuroChallengen jatkosarjan avaimia. Tappion myötä Groningen tipahtaisi varmuudella ulos jatkosarjakuvioista, kun taas voitto olisi kotkalaisille jo kolmas neljästä ottelusta.

 

– Voiton myötä kaikki olisi ihan omissa käsissä. Edellisen keskinäisen ottelun jälkeen meillä on tietysti henkinen yliote, mutta toisaalta Groningen voi nykytilanteessa lähteä peliin aika paineettomasti ja se voi olla meille hankala tilanne. Yhtä lailla meidän pitää pelata huomattavasti paremmin kuin Groningenissa, Toiviainen pohtii.

 

Team TEHO Sport lähtee tiistain otteluun varmuudella ilman kanadalaislaituri Sefton Barrettia.

 

Tanskan Basketligaenia johtava Bakken Bears hävisi kauden ensimmäisen ottelunsa viikko sitten kotikentällään Cholet’ia vastaan. Tanskalaisilla on mahdollisuus palata voittokantaan tiistaina, kun joukkue kohtaa kotikentällään yhä voitottoman ZZ Leidenin. Voitto olisi Ville Tuomisen valmentamalle Bakkenille kolmas neljästä ottelusta.

 

– Yllätystappio kotikentällä Ranskan liigaa pelaavalle huippujoukkueelle kahdella pisteellä ei ehkä ole huonoin mahdollinen tilanne. Olen ylpeä tavasta jolla joukkueeni käsitteli tappionsa ja odotamme kovalla itseluottamuksella tiistain ottelua, Tuominen suitsuttaa Twitter-tilillään.

 

  

Henkilöt

Asiat

 
18.10.2024 09:12 Suomalaiset ulkomailla

Herbertien Bayern München voittoon Euroliigan suomalaiskamppailussa, Jantunen taas pelipäällä

Gordon ja Daniel Herbertin valmentama Bayern München haki voiton Euroliigan ensimmäisestä ”suomalaiskamppailusta” vuosiin nujertamalla Mikael Jantusen edustaman Paris Basketballin pistein 109-107.

17.10.2024 10:57 Koripalloliitto

#Seurauutinen 89: Et ole yksin -palvelu järjestää webinaarisarjan

Et ole yksin järjestää webinaarisarjan, joka on suunnattu seurojen ja liittojen työntekijöille ja käsittelee vanhempien osaa turvallisessa toimintaympäristössä.

17.10.2024 09:57 Mestarien liiga

Olivier Nkamhoua pääsi tuulettamaan voittoa Mestarien liigassa

Olivier Nkamhouan Chemnitz haki avausvoittonsa FIBA Mestarien liigassa. Myös Severi Kaukiaisella ja Remu Raitasella oli voittoisa iltapuhde FIBA Europe Cupissa.

16.10.2024 23:06 Eurocup

Peli-Karhujen sensaatiomainen loppukiri toi avausvoiton EuroCupissa!

Kotkan Peli-Karhut teki huiman tempun, kun se kaatoi vieraskentällä belgialaisen Castors Brainen 64–65 (34-25). Voitto oli suomalaisittain historiallinen, koska se oli nykymuotoisen EuroCupin ensimmäinen suomalaisjoukkueelle.

16.10.2024 20:42 Korisliiga

Kärkikamppailusta tuli yksipuolinen näytös – Seagulls taivutti Korihait kauden ensimmäiseen tappioon

Edes Mikael Aallon tuliset korilleajot eivät herättäneet Korihaita, kun Helsinki Seagulls vei mittelön ja Korisliigan paalupaikan kirkkaasti.

16.10.2024 20:30 Naisten Korisliiga

EBT, Honka ja Kouvottaret vahvoja kotonaan – ToPo haki voiton Forssasta

Naisten Korisliigassa pelattiin neljä ottelua. Illan voittajia olivat EBT ja Kouvottaret sekä tappioitta jatkavat Honka ja ToPo.

16.10.2024 09:46 Susijengi

Mikael Jantuselle ja Paris Basketballille avausvoitto Euroliigassa

Susijengiläiset olivat voittoisassa vireessä tiistaina eurokentillä. Mikael Jantunen pääsi tuulettamaan seurahistorian ensimmäistä voittoa Euroliigassa.

16.10.2024 09:40 Korisliiga

Korisliigan kärkiottelu Korihait-Seagulls vapaasti katsottavissa keskiviikkona ISTV:ssä

Ainoana joukkueena puhtaalla pelillä kauden aloittanut Uudenkaupungin Korihait saa keskiviikkona vieraakseen sarjakakkosen Helsinki Seagullsin.

15.10.2024 10:00 Susijengi

Susijengin Georgia-ottelun liput nyt myynnissä

Vuoden 2025 EM-kisaisäntiin lukeutuva Susijengi jatkaa matkaansa kohti Tampereen EM-kotikisoja tuplatreffeillä Georgiaa vastaan marraskuussa. Ottelun julkinen lipunmyynti on nyt käynnistynyt.

14.10.2024 16:01 Suomalaiset ulkomailla

NBA siintää edelleen Olivier Nkamhouan mielessä – ”Enemmän tavoite kuin haave”

Susijengin Olivier Nkamhoua, 24, jätti Pohjois-Amerikan kentät taakseen ainakin toistaiseksi hakeakseen vauhtia Euroopasta. NBA siintää kuitenkin edelleen kunnianhimoisen nuorukaisen mielessä.

Näytä lisää vastaavia