Naisten Suomen Cupin mestaruus Kotkaan

26.1.2020 21:03 Yli tuhatpäinen yleisö oli saapunut seuraamaan naisten Suomen Cupin finaalia Kouvolan Jatke Areenalle. Kotijoukkueen fanit joutuivat kuitenkin pettymään, kun Peli-Karhut pääsi juhlimaan mestaruutta 96-82.

Kotkan Peli-Karhut juhli Suomen Cupin voittoa. Kuva:Ville Vuorinen/Naisten Korisliiga

Molemmilla joukkueilla omat hetkensä ensimmäisellä puoliajalla

Kotijoukkue aloittii ottelun pirteämmin. Se karkasi ensimmäisen jakson alkupuoliskolla nopeasti kahdeksan pisteen johtoon. Erityisesti Brandi Harvey-Carr oli vaikea pideltävä hyökkäyspäässä.

-  Olen tyytyväinen ottelun alkuun. Nyt meidän pitää kuitenkin tiukentaa joukkuepuolustusta, Kouvottarien Camille Zimmermann sanoi puoliajalla Ylelle..

Kotkalaiset pääsivät peliin vähitellen paremmin mukaan. Joukkue nousi jakson lopussa ensimmäistä kertaa johtoon, kun Elina Oravakangas upotti illan toisen kolmosensa. Linda-Lotta Lehtoranta upotti kakkosen summerin soidessa ja tauolle mentiin vierasjoukkueen 26-25 johdossa.

Linda-Lotta Lehtoranta oli hyvin esillä erityisesti ensimmäisellä puoliajalla. Kuva:Ville Vuorinen/Naisten Korisliiga

Toinen neljännes alkoi vierasjoukkueen komennossa. Joukkue sai luotua vapaita heittopaikkoja ja Lehtorannan kolmosella ero kasvoi kymmeneen pisteeseen.

Puoliajalle lähdettiin vierasjoukkueen johdossa 52-44.

- Meillä oli alkuun nukahduksia erityisesti puolustuspäässä, pääsimme kuitenkin pikkuhiljaa paremmin peliin mukaan, Lehtoranta kommentoi puoliajalla Ylen haastattelussa.

Alston ja Rice isoissa rooleissa toisella puoliajalla

Kolmas neljännes alkoi tasaisissa merkeissä ja joukkueet tekivät pisteitä vuorotellen. Minna Sten, joka oli vastannut pitkälti Harvey-Carrin vartioinnista sai jo neljännen virheensä, kun jaksoa oli pelaamatta reilut kuusi minuuttia.

Brandi Harvey-Carr oli todella vahva korin alla. Kuva:Ville Vuorinen/Naisten Korisliiga
Brandi Harvey-Carr oli vaikea pideltävä korin alla. Kuva: Ville Vuorinen/Naisten Korisliiga

Ensimmäisellä jaksolla hieman pimennossa ollut Zykera Rice heitti lyhyessä ajassa kaksi kolmosta ja piti Peli-Karhujen johtoa yllä. Kouvottarien Ameryst Alston oli lähes pitelemätön ja upotti jaksolla 13 pistettä. Hänen johdollaan kotijoukkue kavensi kotkalaisten taukojohdon kuuteen pisteeseen.

Viimeisellä neljänneksellä molemmat joukkueet paransivat puolustuspeliään, eikä helppoja heittoja nähty. Sten upotti illan kolmannen kolmosensa, kun peliaikaa oli jäljellä reilu kolme minuuttia ja ero kasvoi 12 pisteeseen. Peli-Karhut pelasi lopun varmasti ja pääsi juhlimaan Suomen Cupin mestaruutta 96-82.

- Emme aloittaneet ottelua kovin hyvin. Pääsimme kuitenkin ottelussa sen jälkeen peliin paremmin mukaan, Elena Melto kommentoi ottelun jälkeen Ylen haastattelussa.

PeKa onnistui pelissä laajalla rintamalla. Joukkueesta neljä pelaajaa keräsi kaksinumeroisen pistesaaliin. Rice upotti ottelussa 23 pistettä ja keräsi 11 levypalloa. Myös Melto oli hyvällä pelipäällä. Hän teki 20 pistettä. Kotijoukkueen peli oli pitkälti Harvey-Carrin ja Alstonin varassa. Harvey-Carr pussitti 22 pistettä ja kasasi 14 levypalloa. Alston teki 25 pistettä otti kahdeksan levypalloa ja jakoi kuusi syöttöä.

- Olimme tänään hieman niskan päällä, hyökkäys toimi tänään hyvin. Erityisesti Alstonin kanssa jouduttiin tekemään paljon töitä puolustuspäässä. Suomen Cup oli meille välitavoite ja sen voittaminen tuntuu todella hyvältä, PeKan päävalmentaja Roope Mäkelä summasi pelin jälkeen Ylelle.

Ottelutilasto

21.1.2024 20:45 Suomen Cup

ToPo naisten Motonet Suomen Cupin mestari

ToPo vei nimiinsä naisten Motonet Suomen Cupin toisen kerran peräkkäin. Finaalissa kaatui PeKa selvin lukemin 106-77.

21.1.2024 12:01 Suomen Cup

ToPo ja PeKa naisten Motonet Suomen Cupin finaalissa sunnuntaina klo 17:45

Naisten Suomen Cupin mestari 2023 ratkeaa sunnuntaina, kun Torpan Pojat ja Peli-Karhut kohtaavat Urhea-hallissa Helsingissä. Ottelu on katsottavissa suorana lähetyksenä TV2:lla ja Yle Areenassa.

20.1.2024 17:52 Suomen Cup

Naisissa PeKa ja ToPo lunastivat paikat Motonet Suomen Cupin finaaliin

Naisten puolella Motonet Suomen Cupissa nähdään uusinta viime vuoden finaalista. PeKa eteni finaaliin kaatamalla Hongan. ToPo puolestaan pudotti Pyrinnön kyydistä. Urhea-hallissa pelattava finaali pelataan sunnuntaina 21. tammikuuta klo 17:45. Se on nähtävissä Yle TV2:lla ja Yle Areenassa.

19.1.2024 14:00 Suomen Cup

Pystyykö kukaan horjuttamaan voittamatonta ToPoa naisten Suomen Cupissa?

Naisten Suomen Cupin välierät pelataan lauantaina 20. tammikuuta Urhea-hallissa Helsingissä. Välierien voittajat kohtaavat finaalissa sunnuntaina. Torpan Pojat lähtee puolustamaan mestaruutta. YLE välittää Suomen Cupin Final Fourin kanavillaan.

18.12.2023 10:00 Suomen Cup

Suomen Cupin Final Fourin lipunmyynti avattu

Molempien Suomen Cupien loppuhuipennus järjestetään 19.–21. tammikuuta Urhea-hallissa Helsingissä. Lipunmyynti Final Fouriin käynnistyi tänään maanantaina klo 10.

1.12.2023 20:04 Suomen Cup

Suomen Cupin rankingit vahvistettu – Final Fourin aikataulu julkaistu

Naisten ja miesten Suomen cupin Final Four -joukkueet ja tammikuussa Urhea-hallissa pelattavien välierien aikataulut ovat nyt vahvistettu.

22.11.2023 13:55 Suomen Cup

Naisten ja miesten Suomen Cupin Final Four -joukkueet selviävät marraskuun lopussa

Suomen Cupin huipennukseen selviytyy molempien sarjojen rankingin neljä parasta joukkuetta. Final Four -turnaus järjestetään 19.–21. tammikuuta Urhea-hallissa, Helsingissä.

15.1.2023 19:14 Suomen Cup

ToPo on naisten Suomen Cupin mestari

Torpan Pojat jatkoi siitä mihin eilen jäi ja kaatoi finaalissa neljä edellistä Suomen Cupia nimiinsä vieneen PeKa:n. Mestaruuspokaali jäi Helsinkiin 76-51.

15.1.2023 12:06 Suomen Cup

Peli-Karhut ja Torpan Pojat kohtaavat naisten Suomen Cupin finaalissa klo 17

Naisten Suomen Cupin mestari 2022 ratkeaa sunnuntaina, kun Peli-Karhut ja Torpan Pojat kohtaavat Urhea-hallissa Helsingissä. PeKa tavoittelee neljättä perättäistä cup-mestaruutta.

14.1.2023 15:36 Suomen Cup

PeKa ja ToPo ratkaisevat naisten Suomen Cupin voiton

Naisten Suomen Cupin finaalissa nähdään uusinta viime vuodelta, kun Peli-Karhut ja ToPo kohtaavat finaalissa. Ottelu alkaa huomenna sunnuntaina klo 17 ja on nähtävissä Yle TV2:ssa ja Yle Areenassa.