Peli-Karhut on Suomen mestari

27.4.2022 20:43 914 silmäparia seurasi Kouvolassa, kun Kotkan Peli-Karhut nappasi neljännen peräkkäisen Suomen mestaruuden. Se voitti neljännen ottelun 88-82.

Peli-Karhut ylsi tuplaan tällä kaudella. Kuva: Ville Vuorinen/Naisten Korisliiga

Peli-Karhut aloitti ottelun vahvasti. Lotta Vehka-Ahon johdolla joukkue karkasi nopeasti 12-4 johtoon. Ensimmäiselle tauolle mentiin vierasjohdossa 28-21.

Myös toisella jaksolla pääosassa oli hyökkäyspelaaminen. Erityisesti Peli-Karhujen heitot upposivat koriraudan läpi kovalla prosentilla ja joukkue takoikin puoliaikaan mennessä 55 pistettä ja johti ottelua 14 pisteellä.

Kouvottaret paransi otteitaan kolmannelle jaksolle. Se pystyi kuromaan vieraiden johtoa kiinni ja nousi kolmannen jakson aikana seitsemän pisteen päähän.

Päätösjaksolla pisteitä tehtiin pitkään tasatahtiin. PeKa kuitenkin piti koko ajan johtonsa turvallisena ja ratkaisun avaimet käsissään. Kouvottaret nousi parhaimmillaan viiden pisteen päähän, mutta PeKa vei voiton 88-82 ja finaalisarjan otteluvoitoin 3-1.

- Suomen mestaruuden voittaminen on aina ainutlaatuinen tunne. Olen tosi ylpeä meidän joukkueestamme. Aloitimme tänään vahvasti, mutta sitten aloimme turvaamaan johtoa ja Kouvottaret pääsi lähelle. Onneksi saimme johdon pidettyä loppuun asti. Kaikki mestaruudet ovat hienoja, mutta tämä on minulle ensimmäinen kapteenina, Linda-Lotta Lehtoranta sanoi Ruudulle mestaruuden varmistuttua.

Lotta Vehka-Aho pelasi elämänsä ottelun. Hän heitti ottelussa 22 pistettä. Naomi Davenport tilastoi tupla-tuplan 23 pisteellä ja 11 levypallolla. Rashida Timbilla taisteli 20 pisteen, 14 levypallon ja kahdeksan koriin johtaneen syötön edestä.

- Mestaruus tuntuu todella hyvältä. Teimme töitä koko kauden. Aloitimme hyvin ja päätimme kauden vahvasti. Enempää ei voi pyytää. Käytin tänään ne paikat, jotka puolustus minulle antoi. Valinta finaalien arvokkaimmaksi pelaajaksi valinta tuntuu totta kai todella hienolta, Davenport sanoi Ruudulle.

Kotkalaisjoukkue nappasi tällä kaudella tuplan. Suomen mestaruuden lisäksi se nappasi Suomen Cupin voiton tammikuussa. Kouvottarille mitali oli seurahistorian ensimmäinen.

Ottelutilasto

23.3.2024 19:58 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja FoA voittoihin vieraskentällä – myös ToPo ja PeKa avasivat puolivälierät voitoilla

Naisten Korisliigan puolivälierät käynnistyivät. Kouvottaret ja Forssan Alku kävivät ryöstöretkillä, kun taas ToPo ja PeKa ottivat ensimmäiset kiinnitykset välieräpaikkoihin kotikentillään.

23.3.2024 09:31 Naisten Korisliiga

Puolivälierä ennakko 2/2: HBA haastaa runkosarjan voittaneen ToPo:n – PeKa ja ViVe vastakkain

Naisten Korisliigan puolivälierät alkavat tänään. Välieräpaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

22.3.2024 17:50 Naisten Korisliiga

Puolivälierä ennakko 1/2: Honka ja Kouvottaret taistelevat jatkopaikasta – Pyrintö ja FoA kohtaavat jälleen puolivälierissä

Naisten Korisliigan puolivälierät käynnistyvät lauantaina. Edelliskausista poiketen tänä vuonna myös välieräpaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

20.3.2024 20:45 Naisten Korisliiga

HBA nappasi viimeisen pudotuspelipaikan – ToPo vei runkosarjan suvereenisti

Naisten Korisliigassa pelattiin runkosarjan viimeiset ottelut. Voitot kirjattiin HBA:lle, FoA:lle, PeKa:lle sekä ToPo:lle.

16.3.2024 21:30 Naisten Korisliiga

Kouvottaret vahvempi Kymenlaakson derbyssä – ToPo:lle ja Hongalle vierasvoitot

Naisten Korisliigassa pelattiin kolme ottelua. Illan voittajia olivat Kouvottaret, ToPo ja Honka. Runkosarjan viimeinen pelipäivä on edessä ensi viikon keskiviikkona.

15.3.2024 20:50 Naisten Korisliiga

FoA:n johto kesti loppuun asti

Naisten Korisliigan ainoassa ottelussa FoA haki vieraspisteet Helsingistä. HBA-Märsky jäi joukkueen jalkoihin 65-61.

15.3.2024 15:17 Naisten Korisliiga

Helmikuun kuukauden pelaaja Ilmar’I Thomas: ’’ Tavoitteenamme on voittaa mestaruus’’

ToPo:n Ilmar’I Thomas valittiin helmikuussa Naisten Korisliigan kuukauden pelaajaksi. Valinta oli pelaajalle toinen. Edellinen valinta tuli viime kaudella.

12.3.2024 22:27 Naisten Korisliiga

EBT päätti runkosarjansa voittoon Espoon derbyssä

Naisten Korisliigassa pelattiin yksi ottelu. Siinä EBT tarttui kiinni pudotuspelipaikkaan, kun Honka kaatui vieraskentällä 64-58.

9.3.2024 20:15 Naisten Korisliiga

Kiia Mäntylä siivitti EBT:n tärkeään voittoon – PeKa ja FoA kotivoittoihin

Naisten Korisliigassa pelattiin kolme ottelua. Voittoihin ylsivät pudotuspelipaikasta taisteleva EBT, Peli-Karhut ja Forssan Alku.

4.3.2024 12:13 Naisten Korisliiga