Suomen Cup huipentuu Seagullsin ja Pyrinnön finaaliotteluun – Yle TV2 televisioi ottelun suorana

12.2.2021 08:56 Lauantaina 13. helmikuuta klo 17:15 Töölön Kisahallissa pelataan Suomen Cupin finaaliottelu, jossa kohtaavat Helsinki Seagulls ja Tampereen Pyrintö. Ottelun televisioi suorana lähetyksenä Yle TV2, selostajanaan Antti-Jussi Sipilä.

Antti Kanervo (oik.) ja Seagulls puolustuvat Suomen Cupin mestaruutta Shawn Hopkinsin (kesk.) Pyrintöä vastaan. Kuva: Ville Vuorinen.

Suomen Cupin hallitseva mestari Seagulls ja tällä kaudella poikkeavalla pelityylillään ilahduttanut Pyrintö antoivat esimakua finaaliottelusta jo viime viikonloppuna Korisliigan runkosarjassa. Etiäisessä Seagulls kaatoi Töölössä Pyrinnön luvuin 99-95.

– Uskon, että meillä on hyvät mahdollisuudet toistaa voittomme, jos olemme puolustuksellisesti valmiina ja pidämme pallosta paremmin huolta, Seagullsin päävalmentaja Jussi Laakso kertoo.

– Pyrintö teki 24 pistettä meitä vastaan menetyksistä. Lisäksi meidän tulee pitää huoli, etteivät he saa hyökkäyslevypalloja, jotta heidän helppojen korien määrä pysyy minimissä. Jos siihen pystytään, niin uskon, että olemme vahvoilla.

Vapaamuotoisesti viisi ulkona hyökkäyksessä pelaava Pyrintö on Korisliigan kummajainen, joka pelaa toisella tavalla kuin muut joukkueet. Hyökkäyksen erikoislaatuisuuden lisäksi tamperelaiset ovat kasanneet ykköspuolustuksekseen paikkapuolustuksen.

– Heidän erilaisuus asettaa haasteita. Kuten Shawn Huff sanoi viime ottelun jälkeen, niin Pyrintöä vastaan vaatii hetken aikaa, että tottuu ottamaan niitä heittoja, joka on aika vapaita ja saa tietyn rytmin. Toisaalta on hyvä, että meillä oli se peli viikko sitten. Sekin jo auttaa saamaan nopeammin kiinni siitä rytmistä.

Sopanen: ”Viimeiset pelit ovat olleet opettavaisia”

Pyrintö ehti porskuttaa Korisliigassa jo yhdeksän ottelun voittoputkessa, mutta viimeisen viikon sisään tamperelaiset ovat hävinneet molemmat kahdesta ottelustaan. Vastassa ei ole ollut mitä tahansa joukkueita, vaan sarjakärki Seagulls ja kaksi edellistä Suomen mestaruutta voittanut Kauhajoen Karhu Basket.

– Viimeiset peli ja viimeiset viikot ovat olleet opettavaisia. Olemme oppineet, että huippujoukkueet kaatuvat vain, kun puolustus on pysyvää koko ottelun. Olemme tehneet liikaa virheitä puolustuksessa. Jos haluamme kamppailla voitosta, niin on elinehto, että puolustus pitää koko pelin ja sillä lähdemmekin Seagullsia vastaan pelaamaan, Pyrinnön päävalmentaja Miikka Sopanen sanailee.

Seagulls on ollut Suomen tämän kauden selkeä ykkösjoukkue, joka on hävinnyt vasta yhden ottelun koko kautena.

– Seagulls on mainio joukkue ja hieno haaste tässä kohtaa. Heillä on laaja materiaali, hyvä valmennus ja kokeneita jamppoja joka rooliin.

Suomen Cupin finaali pelataan Töölön Kisahallissa lauantaina 13.2. klo 17:15. Ottelu televisioidaan suorana lähetyksenä Yle TV2:lta alkaen 17:05. Selostajana toimii Antti-Jussi Sipilä.

 
14.1.2023 19:41 Korisliiga

Kataja vei kultamitalit Hirvosen hurjien syöttötilastojen siivittämänä – miesten Suomen Cup -finaalia jännitettiin jatkoajalle asti

Kataja Basket kaatoi Helsinki Seagullsin jatkoajalla miesten Suomen Cup -finaalissa.

14.1.2023 09:21 Suomen Cup

Seagulls ja Kataja Basket kohtaavat Suomen Cupin finaalissa klo 17

Miesten Suomen Cupin mestari 2022 ratkeaa lauantaina, kun Helsinki Seagulls ja Kataja Basket kohtaavat Urhea-hallissa Helsingissä. Seagulls tavoittelee neljättä perättäistä cup-mestaruutta.

13.1.2023 21:57 Pääjuttu

Seagulls ja Kataja miesten Suomen Cup -finaaliin – Tuomas Hirvosella tehokas ilta välierävoitossa

Kumpikin miesten Suomen Cup -välieristä ratkesi selkeällä erolla. Huomiseen finaaliin etenevät Kataja Basket ja Helsinki Seagulls.

12.1.2023 13:00 Suomen Cup

Suomen Cup huipentuu viikonloppuna Helsingissä - perjantaina luvassa kaksi huimaa välierää

Miesten Suomen Cupin Final Four -vaihe pelataan perjantaina ja lauantaina Urhea-hallissa Helsingissä. 10 000 euron rahapalkinnosta mittelevät BC Nokia, Helsinki Seagulls, Kataja Basket ja Kauhajoki.

28.12.2022 10:00 Suomen Cup

Suomen Cupin mestaruudet ratkeavat tammikuussa, liput nyt myynnissä

Naisten ja miesten koripallon Suomen Cup huipentuu tammikuun 13.–15. päivä Urhea-hallissa Helsingissä pelattavaan Final Fouriin. Koriksen superviikonloppu pitää sisällään sekä naisten että miesten välierät sekä finaalin.

17.12.2022 20:05 Korisliiga

Korihait kauden kolmanteen voittoon Trey Niemen johdolla – Kauhajoelle pisteet poikkeuksellisesta yhdistelmäottelusta

Miesten Korisliigassa pelattiin niin runkosarjaotteluita kuin Suomen Cupiakin – yhdessä ottelussa jopa kumpaakin samaan aikaan.

11.12.2022 19:33 Pääjuttu

Severi Kaukiainen loisti illan Korisliiga-ottelussa – Seagulls puolestaan jatkoon Suomen Cupissa

Illan aikana pelattiin kaksi miesten ottelua. Korisliigan puolella Kauhajoki haki sarjapisteet vieraista, kun taas Helsinki Seagulls selvitti Suomen Cupin puolivälierät.

10.12.2022 20:59 Pääjuttu

Kataja kirkkaasti välieriin miesten Suomen Cupissa

Kataja Basketin ja Salon Vilppaan puolivälieräkohtaaminen päättyi Katajan roimaan voittoon.

9.12.2022 20:32 Korisliiga

Nokia vei Suomen Cupin ensimmäisen puolivälierän – kapteeni Lehto vedossa

BC Nokia eteni ensimmäisenä joukkueena miesten Suomen Cupin välieriin.

28.11.2022 11:45 Suomen Cup

Suomen Cupin valintatilaisuus maanantaina suorana YouTubessa klo 13

Molempien Korisliigojen rankingin kahdeksan parasta joukkuetta selvittivät tiensä Suomen Cupin puolivälieriin. Yksiosaiset puolivälierät pelataan joulukuun alkupuolella.

24.11.2022 13:30 Suomen Cup

Suomen Cupiin selviytyneet joukkueet ja rankingit ovat ratkenneet

Korisliigan ja naisten Korisliigan tulevan talven Suomen Cupin rankingin kahdeksan parasta joukkuetta ovat nyt selvillä. Joukkueet pelaavat joulukuussa puolivälierät paremmin sijoittuneiden kotikentillä. Valintatilaisuus järjestetään 28.11. ja se näytetään suorana YouTubessa.

15.1.2022 19:35 Korisliiga

Suomen Cup -finaali äityi jännäriksi, mutta Seagulls otti jälleen voiton

Helsinki Seagulls saalisti kolmannen perättäisen Suomen Cup -mestaruutensa, vaikka Salon Vilpas antoi loistavan vastuksen.

14.1.2022 11:15 Suomen Cup

Suomen Cup -ennakko: Lahti ja Seagulls mittelevät finaalipaikasta

Miesten Suomen Cupin Final Four -vaihe pelataan tänään Helsingin uudessa Urhea-hallissa, vaikka valitettavasti asetelma onkin tiivistynyt vain final threeksi.

20.12.2021 07:39 Suomen Cup

Suomen Cupin Final Fourin lipunmyynti käynnistyy maanantaina klo 10

Molempien Suomen Cupien loppuhuipennus järjestetään 14.–16. tammikuuta uudessa Urhea-hallissa Helsingissä. Lipunmyynti Final Fouriin käynnistyy tänään maanantaina klo 10.

10.12.2021 12:00 Suomen Cup

Suomen Cupin puolivälierät vauhtiin perjantaina

Molempien sarjojen rankingin kahdeksan parasta joukkuetta yrittävät selvittää tiensä 14.-16.1.2022 pelattavaan Final Four –turnaukseen. Loppuhuipennus järjestetään Urhea-hallissa Helsingissä. Puolivälieriä pelataan perjantaina ja lauantaina.

22.11.2021 15:11 Suomen Cup

Miesten ja naisten Suomen Cupin puolivälieräparit on valittu

Suomen Cup -joukkueiden valintatilaisuus järjestettiin tänään. Korisliigojen runkosarjan kärkinelikon joukkueet valitsivat paremmuusjärjestyksessä vastustajansa joulukuussa pelattavaan puolivälierävaiheeseen.

17.11.2021 22:18 Suomen Cup

Suomen Cupiin selviytyneet joukkueet ja rankingit ovat selvillä

Korisliigan ja naisten Korisliigan keskiviikon kierroksesta muodostui dramaattinen tulevan talven Suomen Cupin osallistumisoikeuksien suhteen. Rankingin kahdeksan parasta joukkuetta ovat nyt selvillä ja joukkueet pelaavat joulukuussa puolivälierät paremmin sijoittuneiden kotikentillä.

17.11.2021 10:25 Suomen Cup

Suomen Cup -pakoista käydään tänään kova kilpailu Korisliigoissa – näistä lähtökohdista kierroksille lähdetään

Korisliigan ja naisten Korisliigan illan kierroksilla panokset ovat kovat. Kierroksen jälkeen ratkeaa molemmista sarjoista kahdeksan joukkuetta, jotka saavat osallistumisoikeuden tämän vuoden Suomen Cupiin.

10.11.2021 15:45 Suomen Cup

Taistelu Suomen Cup -paikoista käy kuumana molemmissa sarjoissa

Molempien sarjojen kahdeksan parasta joukkuetta osallistuvat Suomen Cupiin. Osallistujat ratkeavat 17.11. pelattujen otteluiden jälkeen. Final Four -huipennus järjestetään tammikuun puolessa välissä uudessa Urhea-hallissa Helsingissä.

30.9.2021 19:55 Suomen Cup

Miesten ja naisten Suomen cup uudistuu, kruununa Final Four -huipennus

Suomen cupin kilpailujärjestelmä uudistuu alkavaksi kaudeksi, kun puolivälierien voittajat pääsevät tammikuussa pelattavaan Final Four -huipennukseen. YLE seuraa Suomen cupia tiiviisti omilla kanavillaan.

Näytä lisää vastaavia