Nuorten maajoukkueiden vakiokasvo Ville Tolonen Lahti Basketballiin

7.6.2022 23:29 192-senttinen takamies ja lahtelaisseura ovat solmineet kolmivuotisen pelaajasopimuksen. Edelliset kolme kautta Tolonen edusti HBA-Märskyä.

Ville Tolonen on pelannut 30 nuorten maaottelua. Kuva: Ville Vuorinen

Päättyneellä kaudella Tolonen tilastoi keskiarvoikseen 3,7 pistettä, 3 levypalloa ja 2,7 koriin johtanutta syöttöä ottelua kohden miesten I divisioona A:ssa.

19-vuotias Tolonen on Sykin kasvatti ja hän on pelannut 30 nuorten maaottelua, jossa hän on viimeistellyt keskimäärin 7,2 pistettä.

- Olen erittäin iloinen sopimuksesta Lahti Basketballin kanssa! Lahti Basketball on erittäin osaava seura, ja on hienoa päästä osaksi tätä joukkuetta! Odotan innolla tulevaa kautta sekä uuteen kaupunkiin tutustumista, Tolonen kommentoi seuran tiedotteessa.

- Eemi (Luukkonen), Erik (Sajantila) ja Ricky (Waxlax) ovat kasvaneet LaBan kanssa nuorten maajoukkuepelureista Korisliigan eliittiin. Jossain vaiheessa heidän on aika hypätä seuraavalle tasolle Suomen rajojen ulkopuolelle. Nyt meillä on haussa seuraavat pelaajat, jotka pystyvät käymään saman polun, ensin nousemaan Korisliigan rotaatiopelaajaksi ja kasvamaan siitä joukkueemme kantavaksi tekijäksi sekä toivottavasti vielä siitäkin ylöspäin, päävalmentaja Pieti Poikola taustoittaa.

- Villellä on lahjakkuutta jo tulevalla kaudella ottaa paikka vakiorotaatiossa. Hänellä on riittävästi kokoa ja taitoa pelata kaikkia takakentän pelipaikkoja. Ville on riittävän fyysinen myös pärjäämään puolustuksessa. Pitkä sopimus antaa hänelle rauhan kasvaa ja se yhdessä hänen hyvän puolustuksen kanssa kannustaa hänen peluuttamiseen ilman turhia paineita onnistua välittömästi hyökkäyksessä.

Korisliiga-joukkueiden kokoonpanot kaudelle 2022-23 >

Henkilöt

Asiat

 
17.2.2024 20:32 Korisliiga

Kauhajoki kukisti kilpailijansa Vilppaan – tappiot kummallekin Korisliigan kärkikaksikosta

Miesten Korisliiga-illassa pelattiin niin ylempää kuin alempaakin jatkosarjaa yhteensä viiden ottelun verran. Korisliiga jää maajoukkuetauolle ja palaa perjantaina 1. maaliskuuta.

16.2.2024 20:15 Korisliiga

Taz Sherman pilasi KTP:n illan – Kotkan tappioputki venyi seitsemään

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa Kobrat katkaisi tappioputkensa, mutta KTP-Basket joutui jatkamaan omaansa.

14.2.2024 21:12 Korisliiga

Bisons ei päästä Lahtea karkuun putoamispaikalta – myös kärkikaksikko jatkaa tasapisteissä

Miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa voiton ystävänpäivän kunniaksi ottivat Helsinki Seagulls, BC Nokia ja Korihait. Alemmassa sarjassa juhlivat Kouvot ja Bisons Loimaa.

13.2.2024 20:30 Korisliiga

Lahdelle toinen perättäinen voitto – vastustaja pysyi jälleen alle 80:ssä

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa Lahti Basketball otti vierasvoiton Kobrista.

13.2.2024 09:00 Korisliiga

Michael Pounds KTP-Basketin päävalmentajaksi

Pounds nousee tehtävään joukkueen valmennusjohdosta ja korvaa tehtävässä sunnuntaina eronneen Roope Mäkelän. Joukkue esiintyy ensimmäistä kertaa Poundsin alaisuudessa keskiviikkona paikallisottelussa Kouvoja vastaan vieraskentällä.

12.2.2024 10:04 Korisliiga

Hannes Pöllä virittelee paluuta Korisliigaan Kataja Basketin paidassa

Jo vuodenpäivät sivussa pääsarjakentiltä ollut Susijengi-sentteri ja Namika Lahti Juniorien kasvatti Hannes Pöllä, 25, on tekemässä paluuta Korisliigaan. Korisliigan vuoden tulokkaana kaksi vuotta sitten palkittu 211-senttinen Pöllä on allekirjoittanut kuluvan ja seuraavan kauden pituisen sopimuksen joensuulaisen Kataja Basketin kanssa.

11.2.2024 18:56 Pääjuttu

Erik Sajantilan vahva heittoilta kantoi – Lahti pitkästä aikaa voiton makuun

Miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa tänään voittoa juhli Korihait, kun taas alemmassa sarjassa Lahti Basketball sai kolmen pelin tappioputken jälkeen täytettä pistetililleen.

10.2.2024 21:11 Korisliiga

Kauhajoki avasi ylemmän jatkosarjan voitolla – alemmassa juhlivat Pyrintö ja Bisons

Miesten Korisliigan jatkosarjoissa pistetilejään kartuttivat Kauhajoki, Tampereen Pyrintö ja Bisons Loimaa. Tappion kärsineen KTP:n päävalmentaja Roope Mäkelä aikaisti eropäätöstään.

9.2.2024 09:28 Korisliiga

Mikko Koivisto 4000 runkosarjapisteen rajapyykkiin

Kolmospyssynä Korisliigassa tunnettu Salon Vilppaan Mikko Koivisto ylitti torstaina 4000 runkosarjapisteen rajan heitettyään Nokiaa vastaan 13 pistettä.

8.2.2024 21:32 Korisliiga

Korisliigan jatkosarjat käyntiin: Vilpas avasi voitolla

Miesten Korisliigan ylempi jatkosarja polkaistiin käyntiin Salon Vilppaan kotivoitolla.

Näytä lisää vastaavia