Catzille tärkeä voitto – myös Honka, PeKa ja ToPo kartuttivat voittosaldoaan

15.12.2021 21:01 Naisten Korisliigassa pelattiin toiseksi viimeinen pelipäivä ennen joulutaukoa. Voittoihin ylsivät Catz, Honka, PeKa ja ToPo.

Seairra Barret pelasi hienosti Catzin voitossa. Kuva: Ville Vuorinen/Naisten Korisliiga

Hongan vahva startti siivitti sen voittoon

Tapiolan Honka sai vieraakseen Forssan Alun. Espoolaisjoukkue oli ottelussa tyly emäntä ja nappasi ottelusta voiton.

Kotijoukkue oli parempi avauspuolikkaalla. Espoolaiset olivat terävämpiä niin hyökkäys kuin puolustuspäässä ja se kasvatti eroa tasaiseen tahtiin. Puoliajalla tilanne oli 46-30.

Kolmas jakso oli pisteiden valossa ottelun tasaisin. Honka kuitenkin varmisti voiton viemällä päätösjakson selvästi. Sarjapisteet jäivät Espooseen 90-64.

- Onnistuttiin ottelun alkuun tulemaan energisellä ilmeellä ja saatiin siitä meidän puolustus toimimaan. Forssan tasoisen joukkueen pitäminen 64 pisteessä oli meidän suunnitelman onnistuminen. Korin alta pystyttiin tänään dominoimaan. Kiitos junioreille äänekkäästä kannustuksesta, Hongan päävalmentaja Niko Nyholm myhäili.

Elsa Lemmilä teki ottelussa tupla-tuplan 26 pisteellä ja kymmenellä levypallolla. Carmen Tyson-Thomas pussitti 19 pistettä ja keräsi hurjat 20 levypalloa.

- Ei ollut kauhean hyvä peli meiltä. Me ei saatu hyökkäystä toimimaan eikä juostu taaskaan kuvioita oikein. Puolustukseen paluu ei myöskään toiminut ja Honka pääsi juoksemaan aivan liikaa nopeita. Kyllä meillä on paljon tekemistä hyökkäyksen kanssa että saadaan kaikki samalle sivulle ja selväksi mitä halutaan siellä tehdä. Lisää aggressiivisuutta puolustukseen ja levypalloihin. Ei auta kuin palata takaisin treenaamaan ja siitä eteenpäin, FoA:n Tuulia Anttonen sanoi.

Ottelutilasto

PeKa vei trillerin

Kotkassa pelattiin Kymenlaakson derby, jossa PeKa kohtasi Kouvottaret. Kotijoukkue nousi päätösjaksolla voittoon 68-64.

Avausjaksolla molempien joukkueiden hyökkäyspeli toimi hienosti. Kotijoukkue karkasi tauolle kuuden pisteen johdossa.

Toisella jaksolla Kouvottaret sai puolustuksensa toimimaan ja piti vastustajansa seitsemässä pisteessä. Puoliajalle mentäessä kotijoukkueen johto oli kaventunut pisteeseen.

Kolmannella jaksolla Kouvottaret oli edelleen hieman kotijoukkuetta edellä ja nousi ottelussa kuskin paikalle. Päätösjaksolle lähdettiin vieraitten johtaessa 51-48.

PeKa vei kuitenkin päätösjakson nimiinsä. Ratkaisu nähtiin vasta viimeisellä minuutilla. Roosa Lehtoranta heitti vapaaheittoviivalta ottelun päätöslukemiksi 68-64.

Naomi Davenport teki ottelussa 19 pistettä ja nappasi 19 levypalloa. Inga Orekhova keräsi tilastorivikseen 21 pistettä, seitsemän levypalloa ja kuusi koriin johtanutta syöttöä. Sarah Toeaina teki Kouvottarille 19 pistettä ja kaapi seitsemän levypalloa.

Catzille tärkeät pisteet

Tampereella pelattiin peräpään kamppailu, jossa Catz matkasi Pyrinnön vieraaksi. Catz haki tärkeän vierasvoiton 82-68.

Lappeenrantalaisryhmä aloitti ottelun vahvasti. Joukkue heitti hienosti ja karkasi ensimmäiselle tauolle johdossa 26-16.

Toisella jaksolla osat vaihtuivat ja oli puolestaan Pyrinnön vuoro esittää onnistumisia hyökkäyspäässä. Sen ansiosta kotijoukkue johti puoliajalla 41-38.

Puoliajan jälkeen vierasjoukkue otti jälleen komennon itselleen. Johtoasema vaihtui jälleen ja Catz pääsi päätösjaksolle kuuden pisteen etumatkalta.

Vieraat pelasivat vahvan päätösjakson. Sen ansiosta vieraspisteet matkasivat Lappeenrantaan 82-68.

- Olen tyytyväinen siihen, minkälaista sisua meidän pelajat tänään näytti kentällä. Tokalla jaksolla vähän meinattiin hyytyä, koska vastustaja oli niin pirskatin aggressiivinen, mutta päästiin sen yli, ja saatiin tarvittavat pisteet tehtyä. Meillä puuttui avausviisikosta kaksi pelaajaa, mutta ei mitään hätää. Hyvin nousi muita ratkaisijoita, ja saatiin tosi tärkeä voitto, Catzin päävalmentaja Petri Joukainen kertasi.

Seairra Barret urakoi 23 pisteen ja kymmenen levypallon arvoisesti. Ottelun hahmo oli kuitenkin vierasjoukkueen kapteeni Elena Melto, joka pussitti 25 pistettä ja keräsi 12 levypalloa. Pyrinnön Anni Jämsälle merkittiin 14 pistettä ja kahdeksan koriin johtanutta syöttöä.

- Meillä oli kaikki ainekset voittoon tänään. Meidän peli paranee koko ajan, mikä on kaikkein tärkein asia. Loppujen lopuksi sarjan voittaja on se joukkue, joka kehittyy ihan loppuun asti. Meillä suunta on ylös päin, ja se välittyi tänään, Pyrinnön Evianna Sipilä sanaili.

ToPo kaatoi EBT:n

Illan neljännessä ottelussa pääkaupunkiseudulla ToPo emännöi EBT:tä. ToPo vei pisteet 73-65.

Avauspuoliaika oli pitkään todella tasainen. Kotijoukkue onnistui kuitenkin hieman paremmin oman pelisuunnitelmansa toteuttamisessa ja pääsi puoliajalle johdossa 36-28.

Kolmas jakso oli tasainen. EBT onnistui kaventamaan eron kuuteen pisteeseen.

Päätösjaksolla vieraat pysyivät ToPo:n kannassa, mutta eivät onnistuneet nousemaan voittoon asti. ToPo vei ottelun 73-65.

Erika Davenport upotti 20 pistettä ja keräsi 16 levypalloa. Gabriela Bronson säesti 21 pisteellä. Alyesha Lovett teki espoolaisille 24 pistettä ja nappasi 13 levypalloa.

28.3.2024 21:34 Naisten Korisliiga

Pyrintö taisteli välierien kynnykselle

Naisten Korisliigan puolivälierät jatkuivat yhdellä ottelulla. Siinä Pyrintö kaatoi kotikentällään FoA:n 88-82 ja siirtyi ottelusarjassa 2-1 johtoon.

27.3.2024 20:42 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja ToPo etenivät välieriin – Peli-Karhut voiton päässä jatkopaikasta

Naisten Korisliigan ensimmäiset välieräjoukkueet ovat selvillä, kun Kouvottaret ja ToPo etenivät välieriin otteluvoitoin 3-0. Illan kolmas voittaja Peli-Karhut siirtyi johtoon ottelusarjassa Vimpeliä vastaan.

25.3.2024 21:48 Naisten Korisliiga

ToPo ja Kouvottaret voiton päässä välieristä – Pyrintö ja ViVe tasoittivat sarjat

Naisten Korisliigan puolivälierissä pelattiin toiset ottelut. ToPo ja Kouvottaret pelasivat itsensä välierien kynnykselle. Pyrintö ja ViVe avasivat voittotilinsä omissa ottelusarjoissaan.

23.3.2024 19:58 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja FoA voittoihin vieraskentällä – myös ToPo ja PeKa avasivat puolivälierät voitoilla

Naisten Korisliigan puolivälierät käynnistyivät. Kouvottaret ja Forssan Alku kävivät ryöstöretkillä, kun taas ToPo ja PeKa ottivat ensimmäiset kiinnitykset välieräpaikkoihin kotikentillään.

23.3.2024 09:31 Naisten Korisliiga

Puolivälierä ennakko 2/2: HBA haastaa runkosarjan voittaneen ToPo:n – PeKa ja ViVe vastakkain

Naisten Korisliigan puolivälierät alkavat tänään. Välieräpaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

22.3.2024 17:50 Naisten Korisliiga

Puolivälierä ennakko 1/2: Honka ja Kouvottaret taistelevat jatkopaikasta – Pyrintö ja FoA kohtaavat jälleen puolivälierissä

Naisten Korisliigan puolivälierät käynnistyvät lauantaina. Edelliskausista poiketen tänä vuonna myös välieräpaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

20.3.2024 20:45 Naisten Korisliiga

HBA nappasi viimeisen pudotuspelipaikan – ToPo vei runkosarjan suvereenisti

Naisten Korisliigassa pelattiin runkosarjan viimeiset ottelut. Voitot kirjattiin HBA:lle, FoA:lle, PeKa:lle sekä ToPo:lle.

16.3.2024 21:30 Naisten Korisliiga

Kouvottaret vahvempi Kymenlaakson derbyssä – ToPo:lle ja Hongalle vierasvoitot

Naisten Korisliigassa pelattiin kolme ottelua. Illan voittajia olivat Kouvottaret, ToPo ja Honka. Runkosarjan viimeinen pelipäivä on edessä ensi viikon keskiviikkona.

15.3.2024 20:50 Naisten Korisliiga

FoA:n johto kesti loppuun asti

Naisten Korisliigan ainoassa ottelussa FoA haki vieraspisteet Helsingistä. HBA-Märsky jäi joukkueen jalkoihin 65-61.

15.3.2024 15:17 Naisten Korisliiga

Helmikuun kuukauden pelaaja Ilmar’I Thomas: ’’ Tavoitteenamme on voittaa mestaruus’’

ToPo:n Ilmar’I Thomas valittiin helmikuussa Naisten Korisliigan kuukauden pelaajaksi. Valinta oli pelaajalle toinen. Edellinen valinta tuli viime kaudella.