ToPo murskasi Catzin – voitot myös Vedolle ja Peli-Karhuille

4.12.2021 19:09 Naisten Korisliigassa pelattiin kolme ottelua. Voitot kirjattiin Vimpelin Vedolle, PeKa:lle sekä ToPo:lle.

Anni Kujala heitti ennätyspisteensä. Kuva: Ville Vuorinen/Naisten Korisliiga

Vimpelin vahva alku liikaa Pyrinnölle

Vimpelin Veto jatkoi vahvojen kotiotteluidensa sarjaa. Tällä kertaa joukkueen kotitaian sai kokea Tampereen Pyrintö. Kotijoukkue voitti 85-70.

Vimpeliläisryhmä tuli otteluun ryminällä ja otti heti alussa luulot pois vierailtaan. Se vei avausjakson 28-12.

Toiselle jaksolle roolit vaihtuivat, kun Pyrintö sai paremmin ottelun juonesta kiinni ja kavensi eron kuuteen pisteeseen ennen puoliaikaa.

Toisella puoliajalla peli tasoittui hieman. Vimpeli kasvatti jälleen johtoaan ja päätösjaksolle lähdettiin tilanteesta 61-50.

Pyrintö taisteli päätösjaksolla hienosti, mutta ei onnistunut enää saamaan kunnollista kirivaihdetta päälle. Vimpeli vei voiton 85-70 ja jatkaa kotonaan tappioitta.

- Pyrintö puolusti paikkapuolustusta ja tällä kaudella ei ole ollut vastassa joukkueita, jotka pelaavat sitä. Löysimme keinoja tehdä koreja eri paikoista. Puolustuksessa saatiin oltua tarpeeksi aggressiivisia, eikä annettu Pyrinnön tehdä liian helppoja koreja. Kirivaiheessa Pyrinnöllä meni kolkkeja sisään ja saivat hyvän fiiliksen. Meillä taas muutama kolmonen meni ohi. Vaikka meillä on tällä kaudella tullut ottelussa lyhyt huonompi jakso, olemme kuitenkin pystyneet palaamaan meidän omalle tasollemme, Riikka Kujala kertasi ottelua.

Shaylen Burnett oli illan hahmo. Hän upotti 26 pistettä, nappasi 17 levypalloa ja jakoi kahdeksan koriin johtanutta syöttöä. Anni Kujala oli hurjassa heittovireessä ja heitti pääsarjauransa ennätyspisteet. Hän teki 24 pistettä. Pyrinnön Anna Peltola heitti niinikään oman ennätyksensä. Hänelle kirjattiin 16 pistettä.

- Alku oli tosi tahmea, emmekä pystyneet suoriutumaan niin kuin ajattelin eli otettua kolmosia pois vähän paremmin. Saatiin itseluottamus kuntoon jossain vaiheessa ja ihan hyvin taisteltiin takaisin pelin. Annoimme liian helppoja kolmen pisteen heittoja ja levypallopeli hävittiin, vieraiden päävalmentaja Antti Nikkilä harmitteli.

Ottelutilasto

Peli-Karhujen puolustus myrkkyä EBT:lle

Espoo Basket Team sai vieraakseen hienosti viime aikoina pelanneen sarjakärjen. Peli-Karhut haki pisteet 71-56.

Kotijoukkue oli vaikeuksissa vieraiden puolustuksen kanssa avaujaksolla. Se sai kasaan vain viisi pistettä. Pisteillä ei juhlinut myöskään PeKa, mutta avausjakso päättyi heidän hyväkseen 14-5.

Kotkalaiset saivat hurmoksen päälle hyökkäyspäässä toisella jaksolla. Sen ansiosta joukkue kasvatti johtoaan puoliajalle mentäessä lukemiin 43-21.

EBT tuli pukusuojasta sisuuntuneena ja onnistui kaventamaan eroa kolmannella jaksolla. Päätösjaksolle jäi kuitenkin kirittävää, sillä vierasjohto oli viimeisellä tauolla 16 pistettä.

Viimeisellä jaksolla kumpikaan joukkue ei juhlinut pisteiden valossa. Ero pysyi lähes samana ja Peli-Karhut pääsi juhlimaan voittoa 71-56.

Inga Orekhova pelasi hienon ottelun ja teki 19 pistettä ja repi 16 levypalloa. Naomi Davenportille kirjattiin 15 pistettä ja 13 levypalloa. Kelsey Mcclure teki EBT:lle 14 pistettä ja keräsi kahdeksan levypalloa.

Catz jäi ToPo:n jalkoihin

Lappeenrannan Catz sai vieraita Helsingistä, kun ToPo matkasi Lappeenrannan urheilutalolle. Kotijoukkue oli täysin vastaantulija, kun ToPo haki vieraspisteet 85-48.

Helsinkiläisjoukkue teki Catzin hyökkäyspelaamisen vaikeaksi avausjaksolla. Se karkasi ensimmäiselle tauolle johdossa 19-10.

Vieraat kasvattivat johtoaan toisella jaksolla. Catz sai hyökkäyspelinsä toimimaan hieman paremmin, mutta puoliajalle mentiin tilanteessa 43-27.

ToPo oli kolmannella jaksolla omaa luokkaansa. Se kasvatti johtoaan 30 pisteeseen.

Päätösjakso oli enemmänkin kosmeettinen. Vieraat veivät senkin nimiinsä ja voittivat ottelun 85-48.

Taru Tuukkanen teki 24 pistettä, nappasi yhdeksän levypalloa ja jakoi seitsemän koriin johtanutta syöttöä. Erika Davenport kirjautti tupla-tuplan 18 pisteellä ja 13 levypallolla. Elena Melto teki Catzille 13 pistettä ja keräsi kymmenen levypalloa.

28.3.2024 21:34 Naisten Korisliiga

Pyrintö taisteli välierien kynnykselle

Naisten Korisliigan puolivälierät jatkuivat yhdellä ottelulla. Siinä Pyrintö kaatoi kotikentällään FoA:n 88-82 ja siirtyi ottelusarjassa 2-1 johtoon.

27.3.2024 20:42 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja ToPo etenivät välieriin – Peli-Karhut voiton päässä jatkopaikasta

Naisten Korisliigan ensimmäiset välieräjoukkueet ovat selvillä, kun Kouvottaret ja ToPo etenivät välieriin otteluvoitoin 3-0. Illan kolmas voittaja Peli-Karhut siirtyi johtoon ottelusarjassa Vimpeliä vastaan.

25.3.2024 21:48 Naisten Korisliiga

ToPo ja Kouvottaret voiton päässä välieristä – Pyrintö ja ViVe tasoittivat sarjat

Naisten Korisliigan puolivälierissä pelattiin toiset ottelut. ToPo ja Kouvottaret pelasivat itsensä välierien kynnykselle. Pyrintö ja ViVe avasivat voittotilinsä omissa ottelusarjoissaan.

23.3.2024 19:58 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja FoA voittoihin vieraskentällä – myös ToPo ja PeKa avasivat puolivälierät voitoilla

Naisten Korisliigan puolivälierät käynnistyivät. Kouvottaret ja Forssan Alku kävivät ryöstöretkillä, kun taas ToPo ja PeKa ottivat ensimmäiset kiinnitykset välieräpaikkoihin kotikentillään.

23.3.2024 09:31 Naisten Korisliiga

Puolivälierä ennakko 2/2: HBA haastaa runkosarjan voittaneen ToPo:n – PeKa ja ViVe vastakkain

Naisten Korisliigan puolivälierät alkavat tänään. Välieräpaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

22.3.2024 17:50 Naisten Korisliiga

Puolivälierä ennakko 1/2: Honka ja Kouvottaret taistelevat jatkopaikasta – Pyrintö ja FoA kohtaavat jälleen puolivälierissä

Naisten Korisliigan puolivälierät käynnistyvät lauantaina. Edelliskausista poiketen tänä vuonna myös välieräpaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

21.3.2024 16:27 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan puolivälierien ohjelma julkaistu

Naisten Korisliigan puolivälierät käynnistyvät lauantaina 23. maaliskuuta, kun kaikki otteluparit pyörähtävät käyntiin.

20.3.2024 20:45 Naisten Korisliiga

HBA nappasi viimeisen pudotuspelipaikan – ToPo vei runkosarjan suvereenisti

Naisten Korisliigassa pelattiin runkosarjan viimeiset ottelut. Voitot kirjattiin HBA:lle, FoA:lle, PeKa:lle sekä ToPo:lle.

16.3.2024 21:30 Naisten Korisliiga

Kouvottaret vahvempi Kymenlaakson derbyssä – ToPo:lle ja Hongalle vierasvoitot

Naisten Korisliigassa pelattiin kolme ottelua. Illan voittajia olivat Kouvottaret, ToPo ja Honka. Runkosarjan viimeinen pelipäivä on edessä ensi viikon keskiviikkona.

15.3.2024 20:50 Naisten Korisliiga

FoA:n johto kesti loppuun asti

Naisten Korisliigan ainoassa ottelussa FoA haki vieraspisteet Helsingistä. HBA-Märsky jäi joukkueen jalkoihin 65-61.