Korismaanantai: Voittoputkessa marssiva Karhu Basket pyrkii maksamaan potut pottuina Lahdessa

11.11.2019 11:11 Lahti Basketball katkaisi lokakuussa kauhajokelaisjoukkueen pitkän kotivoittojen putken.

Pelintekijät Tuomas Hirvonen ja Bojan Sarcevic ovat Korismaanantain yksi kiinnostavin taistelupari. Kuva: Ville Vuorinen

Viikko ja Korismaanantai alkaa tällä kertaa Lahdesta, jossa täksi kaudeksi Korisliigaan noussut Lahti Basketball isännöi hallitsevaa Suomen mestaria, Kauhajoen Karhu Basketia. Joukkueet kohtasivat jo kertaalleen lokakuun alussa. Tuolloin lahtelaisvieraat olivat Kauhajoella vahvempia. Samalla katkesi Karhu Basketin 20 kotivoiton putki.

Karhu Basket on hieman ailahtelevan alkukauden jälkeen saanut pelaamiseensa tuttua tehokkuutta. Lahteen saapuukin maanantaina viiden voiton putkessa pelaava joukkue. Karhu Basket onkin hilautunut seitsemällä voitollaan sarjataulukossa jo kolmanneksi.

Karhu Basketilta etenkin kokeneet Samuel Givens (16,4/5,3/2,3s) ja Cameron Jones (17,3/4,1/4,0s) ovat nostaneet tasoaan ottelu ottelulta. Myös Okko Järvi (13,8/2,1), Alex Thompson (13,6/6,0) ja Bojan Sarcevic (8,9/2,8/4,6s) ovat tarvittaessa kannatelleet vuorollaan joukkuettaan. Sisäpelaaja Evan Yates (12,6/9,3/2,9s) on osoittautunut väsymättömäksi raatajaksi ja levypallojen kaapijaksi.

– Reilut 24 tuntia sitten palattu Joensuusta ja istumme jo uudestaan bussissa. Se, millaiselle energiatasolle pääsemme illan ottelussa, on nyt meille kaikki kaikessa, Karhu Basketin päävalmentaja Janne Koskimies linjaa viitaten lauantaiseen voittoisaan Joensuun-reissuun.

Lahti Basketball on saalistanut historiansa ensimmäisellä Korisliiga-kaudella neljä voittoa 11 ottelustaan. Erikoista LaBan voitoissa on, että niistä vain yksi on tullut kotiparketilla Korihaita vastaan. Sen sijaan vieraskentillä Lahti Basketball on juhlinut jo Joensuussa, Kauhajoella ja Lapualla.

Lahti Basketball kärsi edellisen kotitappionsa perjantaina, kun KTP-Basket haki sarjapisteet Kotkaan.

Lahtelaisten joukkueesta on 11 ottelun jälkeen erottunut edukseen vahva viisikko, johon kuuluvat Tuomas Hirvonen (15,0/3,8/5,7s), Devante Wallace (15,1/4,0/3,2s), Courtney Stockard (19,1/7,5/2,4s), Jerry Evans Jr. (19,5/6,9) sekä Vesa Mäkäläinen (12,4/4,9/2,5s).

– Kolmas peli kuuteen päivään. Jaksaminen ja fiksusti pelaaminen keskiössä. Halutaan olla se joukkue, joka määrittää ottelun tempoa ja rytmiä, LaBan käskyttäjä Petri Velling korostaa.

Korismaanantai-lähetys 11.11. klo 18.00 Elisa Viihde: Lahti Basketball–Karhu Basket

  • Studiovieraana erotuomari Ville Selkee, joten luvassa myös jättiannos tuomarointia. Juontajina Toni Flink ja Saku Mäkynen.
  • Suurennuslasin alla takakentän taiturit LaBan Tuomas Hirvonen ja Karhu Basketin Bojan Sarcevic.
  • Kuka onkaan päättyneen viikon Korismaanantai-pelaaja ja ketä kelpuutetaan viikon Allstarsiin?
  • Miltä näyttävät päättyneen viikon komeimmat donkit ja blokit Korisliigassa?
  • Parhaat palat ja suomalaiskuulumiset tutusti Espanjan sekä Saksan liigoista, videoterveiset Jamar Wilsonilta Ranskasta.
 
17.9.2024 19:39 Mestarien liiga

BC Nokia taipui niukasti Mestarien liigan karsinnassa

Hallitseva Suomen mestari joutui takaa-ajaksi Bulgarian mestaria BC Rilski Sportistia vastaan. Loppukiri jäi kuitenkin vajaaksi ja bulgarialaiset etenivät jatkoon 71–64-voitolla.

17.9.2024 08:06 Susijengi

Juho Nenosen pelaajaura päätökseen

Viimeisen kymmenen vuoden ajan Salon Vilpasta Korisliigassa edustanut Tapiolan Hongan kasvatti Juho Nenonen, 37, lyö pelitossut naulaan. Nenonen ilmoitti päätöksestään tiistaiaamuna sosiaalisessa mediassa. Nenosen uran kruunut olivat kolme Suomen mestaruutta, kaksi cupin mestaruutta, kausi Argentiinassa sekä vuodet Susijengin kanssa.

12.9.2024 10:35 Korisliiga

BC Nokia nappasi Antti Kanervon riveihinsä

Mestarien liigan karsintoihin ja tulevaan Korisliiga-kauteen valmistautuva hallitseva Suomen mestari BC Nokia on solminut sopimuksen Antti Kanervon, 35, kanssa.

11.9.2024 16:27 Suomalaiset ulkomailla

Teemu Suokas Puolan suurseura Slask Wroclaw’n vahvuuteen

Munkkiniemen Kisapoikien kasvatti ja Korisliigan kehittynein pelaaja Teemu Suokas, 188 cm ja 23 v., siirtyy Puolan suurseura Slask Wroclaw’n riveihin 1+1-vuotisella sopimuksella. Suokas vahvistaa Slask Wroclaw’n II-joukkuetta sen ainoana ulkomaalaisvahvistuksena, mutta on myös FIBA:n Mestarien liigaa pelaavan edustusjoukkueen käytössä.

10.9.2024 10:00 Korisliiga

Millpoint jatkaa Koripalloliiton ja Korisliigan yhteistyökumppanina

Suomen Koripalloliitto ja mainos- ja liikelahjamaailman syövereissä vaikuttava Millpoint ovat solmineet jatkosopimuksen.

9.9.2024 10:31 Korisliiga

Alkavalla kaudella ei pelata koripallon Suomen Cupia

Alunperin helmikuulle kaavaillut naisten ja miesten Suomen Cupin finaalit jäävät tällä kertaa pelaamatta. Suomen Cupin kehitystyö kuitenkin jatkuu ja tavoitteena on ottaa se taas seuraavina vuosina osaksi Koripalloliiton kilpailujärjestelmää.

3.9.2024 21:07 Suomalaiset ulkomailla

Pärnu Sadam kiinnitti Okko Järven takalinjoilleen

Viimeiset kaksi kautta Helsinki Seagullsissa viettänyt ja helsinkiläisjoukkueen sen ensimmäiseen Suomen mestaruuteen johdattanut Tapiolan Hongan kasvatti Okko Järvi, 193 cm ja 28 vuotta, siirtyy alkavaksi kaudeksi Viron-Latvian liigaa ja FIBA Europe Cupia pelaavan Pärnu Sadamin riveihin.

30.8.2024 16:28 Korisliiga

Dravon Mangum täydentää Korihaiden liigajoukkueen

Uudenkaupungin Korihaiden kolmas ulkomaalaisvahvistus on yhdysvaltalainen Dravon Mangum. 24-vuotias laituri aloittaa Korisliigassa ammattilaisuransa valmistuttuaan Louisiana Techin yliopistosta.

26.8.2024 11:04 Korisliiga

Seagullsissa Korisliiga-mestaruuden voittanut Jeffrey Carroll Jr. palaa Helsinkiin

Helsinki Seagulls on tehnyt sopimuksen joukkuetta historiallisella mestaruuskaudella 2022-23 edustaneen 29-vuotiaan yhdysvaltalaisen Jeffrey Carrollin kanssa. Carroll valittiin kyseisellä kaudella Korisliigan vuoden ulkomaalaispelajaaksi ja hän oli mestaruusjoukkueessa isossa roolissa.

15.8.2024 14:11 Korisliiga

Samu Adler siirtyy HBA:sta Vilppaan Korisliiga-joukkueeseen

Salon Vilppaan Korisliiga-miehistö saa vielä yhden lisäpalasen, kun elokuussa 17 vuotta täyttänyt Samu Adler siirtyy Vilppaan riveihin kahden vuoden sopimuksella. Tapiolan Hongan 196-senttinen kasvatti kuului tämän kesän Tampereen EM-kisoissa Suomen U18-ikäluokan kärkinimiin.

Näytä lisää vastaavia