Bahama NBA-eturiveineen Susijengin avaushaaste olympiakarsinnoissa

1.7.2024 14:13 Susijengin ensimmäiset olympiakarsinnat 36 vuoteen pyörähtävät käyntiin huomenna tiistaina illansuussa Suomen aikaa Espanjan Valenciassa. Turnauksen avausottelussaan Susijengi saa vastaansa kivikovan NBA-kolmikon Eric Gordon-Buddy Hield-Deandre Ayton johtaman Bahaman, joka esitti vakuuttavia otteita vuoden takaisissa esikarsinnoissa Argentiinassa.

MM-kultamitalisti Eric Gordon on Bahaman viime hetkien ratkaisija. Kuva: FIBA.

Susijengin valmennusjohtoon kuuluva Teemu Rannikko matkusti viime viikolla Ateenaan tarkkailemaan Bahaman valmistavia maaotteluita Montenegroa ja Kreikkaa vastaan. Vaikka Bahama peluutti NBA-kolmikkoaan säästeliäästi, Rannikko ei joutunut palaamaan Ateenasta tyhjin käsin.

- Ensimmäisessä ottelussa Montenegroa vastaan NBA-kolmikko pelasi normaalit minuutit, mutta toisella puoliskolla vain Hield pelasi. Kreikkaa vastaan näistä kolmesta vain Hield pelasi. Vuoden takaisten olympiakarsintojen avainpelaaja Travis Munnings oli myös sivussa, Rannikko kertoo.

Poissaoloista huolimatta Susijengin valmennusjohto sai nähdäkseen yhden puoliajan Bahaman ykkösmiehistöltä. Tämän lisäksi viime kesän olympiaesikarsintojen ottelutallenteet ovat olleet ahkerassa käytössä.

- Joukkueessa on paljon samoja avainpelaajia, jotka voittivat Argentiinan olympiaesikarsinnoissa kahdesti ja vielä Argentiinassa. Bahama on taitava joukkue yksilötasolla, erittäin hyvä avoimella kentällä ja hakee puolen kentän hyökkäyksessä pick and rollin kautta ratkaisua Ayton-Gordon-Hield-kolmikolle, joka vastaa melkein 70 prosentista heidän ratkaisuistaan, Rannikko tiivistää.

- Vaikka NBA-kolmikko näyttelee pääosaa, joukkue on myös hyvin roolitettu. Muut pelaajat tukevat Aytonin, Gordonin, Hieldin ja vahvuuksia. Mukana on myös esimerkiksi Baylorin yliopistossa ensi syksynä aloittava erittäin atleettinen V.J. Edgecombe, josta arvellaan top 5 -pelaajaa ensi vuoden NBA-draftissa.

Jos Bahama luottaa ennen kaikkea taitaviin yksilöihinsä, on Rannikon mukaan Susijengin luotettava kollektiiviin. Viime viikon otteluista erityisesti Latvia-ottelu käy hyvänä mallina.

- Meidän on saatava pelaaminen meidän näköiseksemme. Bahaman kentän juoksu on tukahdutettava alusta alkaen, heidät on pakotettava staattiseen puolen kentän pelaamiseen, pärjättävä 1-1-tilanteissa ja oltava valmiina auttamaan kaveria, Rannikko kertoo ottelun avaimista.

- Vastaavasti meidän on päästävä itse juoksemaan koko joukkueena nopeaa kuten Latviaa vastaan ja uskallettava heittää, vaikka kaverilla onkin atleettisia puolustajia. Bahaman joukkuepuolustus ei ole niin tiivistä, ettemme saisi hyvällä syöttöpelillä ja sijoittumisella haettua parempaa heittopaikkaa. Keskeinen osa heidän puolustuspelaamistaan on sekin, että Deandre Ayton ei hirveästi kolmen sekunnin alueelta liiku.

Suomi ja Bahama eivät ole kohdanneet aikaisemmin maajoukkuetasolla.

Coach Rannikon Bahama-tärpit: seuraa heitä

Eric Gordon (191 cm/35): ”Yhdysvaltain joukkueessa kultamitalisti vuoden 2010 MM-kisoissa. Ratkaisi pelit yksilötaidollaan vuosi sitten Argentiinassa. Erittäin hyvä kolmen pisteen heittäjä, ottaa ratkaisuja isoilla hetkillä. Pelaa fyysisesti ja ajaa vaarallisesti oikealla kädellä.”

Buddy Hield (193/31): ”Todella kova kolmen pisteen heittäjä. Upottanut pitkällä NBA-urallaan kolmosensa 40 % tarkkuudella. Bahama hakee siirtymähyökkäyksissä Hieldiä kaaren takaa. Sen tason 1-1-pelaaja, että pääsee korillekin tehokkaasti.”

Deandre Ayton (213/25): ”Bahaman puolustuksen lukko. Erittäin hyvä heitontorjuja ja todella kova hyökkäyslevypallopelaaja – NBA:ssa 3,5 hyökkäyslevyä ottelua kohden. Tykkää hyökkäyksessä napata pallon 4-5 metriä korista ja kääntyä pelaamaan kasvot koria kohti.”

Susijengi ja Bahama kohtaavat tiistaina 2.7. klo 18.30 Suomen aikaa Valenciassa. Ottelu televisioidaan Nelosella ja Ruudussa.

Bahaman maajoukkue Valencian olympiakarsinnoissa 2.–7.7.

#

Nimi

Pituus

Syntynyt

Seura

1

Deandre AYTON

213

1998

Portland Trailblazers (NBA)

3

Franco MILLER

188

1999

Florida Gulf Coast (NCAA)

6

Travis MUNNINGS

193

1994

Pau-Lacq-Orthez (FRA)

7

Buddy HIELD

193

1992

Philadelphia 76ers (NBA)

8

V.J. EDGECOMBE

193

2005

Baylor (NCAA)

9

Donavan FREEMAN

210

2005

Syracuse (NCAA)

10

Eric GORDON

191

1988

Philadelphia 76ers (NBA)

11

Lourawls NAIRN Jr

178

1994

 

12

Kentwan SMITH

203

1991

BC Luleå (SWE)

13

Deyton ALBURY

188

2002

Utah State (NCAA)

14

Samuel HUNTER

205

2000

Akron (NCAA)

15

Jaraun BURROWS

203

1985

Andrezieus Boutheon (FRA)

  • Päävalmentaja Christopher DeMARCO
  • Valmentaja Mikhail McLEAN
  • Valmentaja Moses JOHNSON
 
2.7.2024 22:44 Susijengi

Bahama kiristi intensiteettiä tauon jälkeen, hyydytti Susijengin hurmoksen

Susijengi kypsytteli Valencian olympiakarsintojen avausottelussa yllätystä heti kättelyssä karkaamalla alkujännityksen karistettuaan parhaimmillaan 54–42-johtoon kolmen NBA-miehen Bahamasta. Pelin jälkipuoliskolla Bahama käänsi Buddy Hieldin johdolla momentumin ja liukasteli 85-96 (54-47) -voittoon 19-vuotias V.J. Edgecombe viimeistelijänään.

3.7.2024 13:30 Susijengi

EM-nelonen Puola iskee Susijengiä vastaan järjestelmällisyydellä ja monipuolisuudella

Vuoden 2022 EM-kisoissa Prahassa Susijengi pyöritteli Puolasta kolmenkymmenen pisteen voiton erinomaisen joukkuepuolustuksen ja kaukoheittopelin turvin. Sittemmin Puola kuitenkin eteni EM-mitalipeleihin kukistettuaan pudotuspeleissä Ukrainan ja Slovenian. Hanno Möttölän mukaan Puola on systemaattinen ja vaarallinen vastustaja.

3.7.2024 12:03 Susijengi

Espanja murskavoittoon Libanonista, Kroatia shokeerasi Sloveniaa

Valencian olympiakarsintaturnausta isännöivä hallitseva Euroopan mestari Espanja aloitti turnauksensa odotettuun tapaan ryöpyttämällä Libanonia pistein 104–59 (51–31). Tiistain suurin yllätys nähtiin Pireuksessa, missä viime vuodet alamaissa ollut Kroatia peittosi Luka Doncicin Slovenian 108–92 (54–41).

30.6.2024 21:39 Pääjuttu

Susijengin pelaajatusina olympiakarsintoihin on vahvistettu

Susijengin päävalmentaja Lassi Tuovi valmennusjohtoineen on vahvistanut kahdentoista hengen miehistön alkaneen viikon olympiakarsintaturnaukseen Espanjan Valenciaan. Susijengi kohtaa turnauksessa tiistaina Bahaman ja torstaina Puolan.

30.6.2024 19:48 Susijengi

Puola olympiakarsintoihin tuplavoittojen siivittämänä

Kesän maaottelunsa kolmella perättäisellä tappiolla aloittanut Puola käänsi kurssinsa ja saapuu Valencian olympiakarsintaturnaukseen kahden voiton saattelemana. Puola nujersi viimeisissä valmistavissa maaotteluissaan Uuden-Seelannin ja Filippiinit.

30.6.2024 12:11 Susijengi

Miro Little: “Pelataan kollektiivina ja pidetään hauskaa”

Kun Susijengi peittosi Espoo Metro Areenalla Uuden-Seelannin, alkutahdit voitolle iski Miro Little, 20, energisellä puolustuspelillään. Pari päivää myöhemmin Tampereella Latviaa vastaan Little tarjoili maailmanluokan puolustuksen kylkeen ennakkoluulotonta heittopelaamista. Pelihaluja uhkuva Miro uskoo vireen kantavan myös Valencian olympiakarsintakoitoksiin asti.

29.6.2024 11:43 Susijengi

24 joukkuetta, neljä isäntäkaupunkia, neljä olympiakisapaikkaa – näin pelataan vuoden 2024 olympiakarsinnat

Kahdeksan joukkuetta selvitti viime vuonna paikkansa Pariisin vuoden 2024 olympiakisojen miesten koripalloturnaukseen. Loput neljä paikkaa jaetaan ensi viikolla Valenciassa (Espanja), Pireuksessa (Kreikka), Riiassa (Latvia) ja San Juanissa (Puerto Rico). Kilpailu on kovaa, sillä neljää kisapaikkaa metsästää peräti 24 joukkuetta.

28.6.2024 21:55 Susijengi

Tampereen taika pitää! Susijengi luuttusi Latvialla lattiaa

Susijengi piti perjantaina huolen siitä, että edes viime kesän MM-kisoissa viidenneksi sijoittunut Latvia ei saanut avattua vierasjoukkueen voittotiliä Tampereen Nokia Areenalla. Kollektiivina metsästänyt Susijengi löysi Olivier Nkamhouan ja Alexander Madsenin johdolla sankaria toisen perään ja kuittasi kenraaliharjoituksestaan 90-84 (42-38) -voiton.

28.6.2024 11:31 Susijengi

Susijengi kolmellatoista miehellä Latviaa vastaan, Nkamhoua ja Kaukiainen tekevät kesän ensiesiintymisensä

Susijengin päävalmentaja Lassi Tuovi valmennusjohtoineen on nimennyt kolmentoista miehen kokoonpanon perjantai-illan otteluun Latviaa vastaan. Tampereen Nokia Areenan parketilla kuluvan kesän ensimmäisen ottelunsa susipaidassa pelaavat Olivier Nkamhoua ja Severi Kaukiainen.

27.6.2024 14:12 Susijengi

Euroopan kuntopuntarin kärkijoukkue Latvia tarjoaa Susijengille äärimmäisen tasonmittarin

Susijengi pääsee perjantaina maailmanluokan haasteen eteen, kun viime kesän MM-kisoissa viidenneksi sijoittunut Latvia saapuu Tampereen Nokia Areenalle olympiakarsintojen kenraaliharjoitukseen. Hanno Möttölän mukaan Latvialla on etunaan taitavien yksilöiden lisäksi kollektiivisen, kurinalaisen joukkuepelin kulttuuri.

Näytä lisää vastaavia