Boyd ja Salmi jatkavat Kouvoissa - Rasmus Lindberg uutena joukkueeseen

17.5.2024 08:37 Kouvot on solminut vuoden mittaiset pelaajasopimukset Henry Boydin, Eemeli Salmen ja Rasmus Lindbergin kanssa. Boyd aloittaa sopimuksen myötä syksyllä toisen kautensa Kouvolassa, Salmi puolestaan jo viidennen. Lindbergille kausi on ensimmäinen Kouvot-paidassa.

Henry Boyd jatkaa Kouvolassa. Kuva: Ville Vuorinen

Henry Boyd, 24, siirtyi Kouvoihin viime kesänä Lapuan Kobrista jossa Jyväskylän NMKY:n kasvatti oli pelannut kaksi edellistä kautta. Viime kausi Kouvoissa oli tuloksellisesti Boydin tehokkain Korisliigassa, tuloksena 4,9 pistettä, 1,9 levypalloa ja 1,4 syöttöä ottelua kohden. Kotimaan korkeimmalla sarjatasolla Boyd on pelannut 97 ottelua keskimäärin 15 minuutin peliajalla.

Ennen siirtymistään Korisliigaan 178-senttinen takamies pelasi neljä kautta (2016-21) I divisioona A:ta Jyväskylä Basketball Academyssa (JBA). Näiden vuosien aikana Henkka tilastoi keskimäärin 10,7 pistettä, 4,3 levypalloa, 3,0 syöttöä ja 1,7 riistoa pelaamassaan 73 ottelussa.

- Jatkolle oli molemmin puolista halukkuutta ja olen innoissani siitä, että pystyn jatkamaan Kouvolassa. Päätös jatkaa täällä tässä vaiheessa uraa oli aika helppo. Täällä on hyvä valmennus ja valmentajat täydentävät hyvin toisiaan, Henry Boyd kommentoi seuran tiedotteessaan.

- Henkilökohtaisesti viime kausi alkoi hyvin, mutta kesken kautta pelin taso ailahteli. Opin paljon ja kehitystä tapahtui kauden aikana. Olen pelannut neljä vuotta Korisliigaa ja viime kaudella sain itseluottamuksen takaisin. Sen päälle on jatkossa hyvä rakentaa.

- Henkka aloitti ja lopetti viime kauden hyvin. Välissä oli tason heilahteluja jotka osin johtuivat siviilityön lisääntymisestä. Ensi kaudella monitoroimme paremmin työvuorojen, harjoittelun ja levon suhteen. Henkalta on odotettavissa parempia ja etenkin tasaisempia otteita, päävalmentaja Jyri Lehtonen summaa.

Eemeli Salmi, 20, pelasi viime kaudella Korisliigaa Kouvoissa ja rinnakkaislisenssillä I divisioona B:tä Lappeenrannan NMKY:n riveissä. Korisliigassa matseja kertyi viisi joissa kaksimetrinen laitahyökkääjä kirjautti 1,2 pistettä ja 1,4 levypalloa ottelua kohden. I divisioona B:ssä vastuu oli suurempi ja tehot sen mukaiset, keskimäärin 16 pistettä, 13,1 levypalloa, 2,4 syöttöä, 1,7 riistoa ja 1,2 torjuntaa pelaamassaan 29 ottelussa. LrNMKY voitti kauden päätteeksi I divisioona B:n mestaruuden. Salmi oli joukkueensa ykkönen pisteissä, levypalloissa, torjunnoissa, kolmen pisteen heittoprosenteissa (38%) ja teholukemassa (26,4).

- Jatkan Kouvoissa hyvillä fiiliksillä. Jatkopäätöstä helpotti se, että Kouvoissa on hyvät valmentajat jotka voivat auttaa minua kehittymään pelaajana. Viime kausi sujui itseltäni ihan hyvin, tuntui että kehityin pelaajana ja oli hienoa debytoida Korisliigassa. Tulevan kauden tavoitteena on treenata kovaa ja kehittyä edelleen pelaajana, Salmi avaa.

- Eemeli on jatkanut tasaista kehittymistään. Viimeinen silaus puuttuu vielä fysiikkapuolelta. Divisioona B on Eemelin osalta pelattu läpi. Seuraavana vuorossa divisioona A:n pelejä ja toivon mukaan merkityksellisiä minuutteja Korisliigassa, Lehtonen kommentoi.

Rasmus Lindberg, 19, on pelannut viimeiset kolme kautta Helsinki Basketball Academyssa (HBA). Näistä kausista tulosten valossa tehokkain oli viimeinen kausi. Tuolloin 201-senttinen laitahyökkääjä nakutti 10,6 pistettä, noukki 4,5 levypalloa, syötti 1,9 ja riisti 1,2 kertaa ottelua kohden. Kolmen pisteen heittonsa Tapiolan Hongan kasvatti osui mainiolla 35%:n tarkkuudella. Lindbergillä on vyöllään 24 nuorten maaottelua.

- Tulen hyvillä fiiliksillä Kouvoihin. Olen kiitollinen tästä mahdollisuudesta ja odotan innolla kauden alkua Kouvolassa. Kouvot sopi minulle koska Kouvolassa panostetaan nuorten pelaajien kehittymiseen ja on loistava valmennus joka pystyy auttamaan pelaaji kehittymään. Ensi kaudella tavoitteena on treenata kovaa päivittäin ja kehittyä mahdollisimman paljon. Tavoitteena on myös auttaa joukkuetta voittamaan pelejä, Lindberg taustoittaa.

- Rasmuksella on hyvä tausta, hän tulee korisperheestä. Junnuvuodet Hongassa ja siitä marinoitumaan HBA:han. Nyt varusmiespalvelus alta pois ja siirtyminen sarjaporrasta ylemmäs, siinä on haastetta nuorelle miehelle. Tällä hetkellä Rasmuksen vahvuuksia ovat heittäminen ja pelin ymmärrys. Pyrimme lisäämään työkalupakkiin monipuolisuutta etenkin pallollisessa pelaamisessa, päävalmentaja Lehtonen päättää.

Kouvot 2024-25: Topias Jokela, Teemu Kristeri, Henry Boyd, Eemeli Salmi ja Rasmus Lindberg

Asiat

 
30.8.2024 16:28 Korisliiga

Dravon Mangum täydentää Korihaiden liigajoukkueen

Uudenkaupungin Korihaiden kolmas ulkomaalaisvahvistus on yhdysvaltalainen Dravon Mangum. 24-vuotias laituri aloittaa Korisliigassa ammattilaisuransa valmistuttuaan Louisiana Techin yliopistosta.

28.8.2024 09:58 Korisliiga

Jouko Järvinen Tapiolan Hongan valmennukseen

Pitkän pelaajauransa taannoin päättänyt Jouko Järvinen vahvistaa alkavalla kaudella Korisliiga-paluun tekevän Tapiolan Hongan valmennusta.

28.8.2024 09:54 Korisliiga

Darko-Kelly palaa Korisliigaan - vahvistaa Kataja Basketia tulevalla kaudella

Joensuulainen Korisliiga-joukkue Kataja Basket on tehnyt tällä erää viimeisen kiinnityksen uuteen kauteen valmistautuvaan kokoonpanoonsa. Yleispelaajan tonttia tulee täyttämään Helsinki Seagullsissa kaudella 2021-22 ammattilaisuransa aloittanut 27-vuotias yhdysvaltalainen Zaccheus Darko-Kelly.

26.8.2024 11:04 Korisliiga

Seagullsissa Korisliiga-mestaruuden voittanut Jeffrey Carroll Jr. palaa Helsinkiin

Helsinki Seagulls on tehnyt sopimuksen joukkuetta historiallisella mestaruuskaudella 2022-23 edustaneen 29-vuotiaan yhdysvaltalaisen Jeffrey Carrollin kanssa. Carroll valittiin kyseisellä kaudella Korisliigan vuoden ulkomaalaispelajaaksi ja hän oli mestaruusjoukkueessa isossa roolissa.

26.8.2024 10:08 Korisliiga

Kyle Johnson BC Nokian korin alle

BC Nokia on tehnyt kaksi pelaajasopimusta. Uutena vahvistuksena Nokialle saapuu 24-vuotias Kyle Johnson, ja nokialaisille tuttu Elias Sauramo jatkaa sopimustaan hallitsevan Suomen mestarin kanssa.

23.8.2024 13:22 Korisliiga

Sentteri Kalib Boone Seagullsiin

Helsinki Seagullsin kokoonpanon tuorein kiinnitys on 23-vuotias yhdysvaltalainen Kalib Boone. Kyseessä on atleettisen ja erittäin ulottuvan 206-senttisen sentterin ensimmäinen ammattilaissopimus.

21.8.2024 08:49 Korisliiga

Emil Uotila Hongan pelipaitaan

Leppävaaran Pyrinnön kasvatti Emil Uotila, 24, tuo Tapiolan Honkaan nuorta energiaa ja samalla Korisliiga-kokemusta KTP:stä, Kouvoista ja viimeiseksi Loimaan Bisonsista.

20.8.2024 10:08 Korisliiga

Kataja Basketin kolmas ulkomaalaispelaaja on 203-senttinen Naje Smith

Korisliiga-joukkue Kataja Basket vahvistuu 24-vuotiaalla Naje Smithillä. 203-senttinen korinaluspelaaja teki ammattilaisdebyyttinsä viime kaudella Romanian pääsarjassa FC Arges Pitestin riveissä.

20.8.2024 10:04 Korisliiga

Patrick Emilien ja Tapiolan Honka sopimukseen

Tapiolan Hongan miesten joukkueen korinalusta vahvistuu 200-senttisellä Patrick Emilienillä. 4-5 pelipaikoilla viihtyvä Emielien valmistui Marylandin yliopistosta vuonna 2023 ja pelasi viime kaudella ensimmäisen ammattilaiskautensa Itävallassa.

19.8.2024 11:15 Korisliiga

Heittovoimainen Kaleb Warner Korihaiden laituriosastolle

Uudenkaupungin Korihait on tehnyt vuoden mittaisen sopimuksen yhdysvaltalaisen Kaleb Warnerin kanssa. 29-vuotias laituri saapuu Uuteenkaupunkiin Hollannista, jossa Warner vietti edelliset viisi kautta.

Näytä lisää vastaavia