Edon Maxhuni teki taikojaan Saksassa – Tuomas Iisalo vei veljesten kohtaamisen

6.11.2022 10:00 Edon Maxhuni loisti Saksassa, kun Merlins Crailsheim nappasi kauden toisen voittonsa. Bundesliigassa nähtiin myös Iisalon veljesten kohtaaminen, jossa Tuomaksen Bonn kaatoi Joonaksen Academics Heidelbergin.

Edon Maxhuni lähtee hyvässä iskussa MM-karsintoihin. (Kuva: Ville Vuorinen)

Saksan Bundesliigassa Edon Maxhuni loisti heittäessään 22 pistettä Crailsheimin kaataessa Mitteldeutscherin 119-102 (67-46). Maxhuni sai tilastoihinsa myös yhden syötön. Voitto oli Merlinsille kauden toinen.
Ottelutilastot

Saksassa nähtiin myös odotettu Iisalon veljesten kohtaaminen, joka päättyi Tuomas Iisalon luotsaaman Bonnin selvään 98-65 (50-28)-voittoon. Bonn jatkaa viiden pelin jälkeen puhtaalla pelillä. Joonas Iisalon valmentama Academics Heidelberg on voittanut kaksi peliä.

- Ennen maajoukkuetaukoa on aina pieni kysymysmerkki millainen vire joukkueessa on, kun pelaajille annetaan aina 4-5 päivän vapaa. Joukkue teki kuitenkin kovaa töitä ja tämä oli tähän mennessä paras esityksemme, Tuomas Iisalo kiitteli.

Joonas Iisalo oli puolestaan pettynyt ottelun jälkeen.

- Olen erittäin pettynyt. Tämä oli täysin yksipuolista koko 40-minuuttisen ajan. Juoksimme Bonnin perässä kuin päättömät kanat. Meillä ei ollut mitään ideaa miten hyökätä Bonnia vastaan, Joonas Iisalo puolestaan analysoi Bundesliigan sivuilla.
Ottelutilastot

Max Besselink sai tililleen kaksi levypalloa, kun BG Göttingen voitti Besselinkin edellisen seuran Würzburgin 82-74 (44-42).
Ottelutilastot

Saksan ProA:ssa Daniel Janssonin valmentama Tigers Tübingen koki kauden avaustappionsa hävitessään kotonaan niukasti Stars Bochumille 76-79 (40-31). Kymmenen pistettä ottelussa heittäneellä Aatu Kivimäellä oli mahdollisuus tasoittaa peli viimeisestä hyökkäyksestä, mutta kolmen pisteen heitto meni ohi. Kivimäen tilastoihin merkittiin lisäksi viisi syöttöä, neljä levypalloa ja riisto.
Ottelutilastot

Luukas Vaara auttoi kahdella pisteellä, kahdella levypallolla ja syötöllä Phoenix Hagenin 86-77 (71-71, 41-29)-voittoon Kirchheim Knightsista.
Ottelutilastot

Alexander Madsen oli tehokkaana pussittaen 15,5 minuutissa 15 pistettä AEK:n voittaessa Lavrion 84-67 (39-33). Madsen upotti kaikki viisi pelitilanneheittoaan. Tilastot karttuivat vielä kolmella levypallolla ja torjunnalla. AEK johtaa Kreikan liigaa.
Ottelutilastot

Remu Raitanen lähenteli tupla-tuplaa, mutta 11 pisteen, kahdeksan levypallon, syötön ja riiston saldo eivät riittäneet siivittämään Albacetea voittoon Cantabrian vieraana. Kotijoukkue oli vahvempi numeroin 72-66 (40-36).
Ottelutilastot

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Japanin B2-liigassa Erik Murphyn Fukushuma Firebonds taipui Koshigaya Alphasin vieraana 62-73 (22-43). Murphyn saaliiksi merkittiin viisi pistettä, seitsemän levypalloa, kaksi syöttöä, ja riisto.
Ottelutilastot

Firebonds hävisi myös joukkueiden toisen kohtaamisen Koshigayan ollessa tällä kertaa vahvempi 82-76 (36-34). Murphy oli joukkueensa ykköspyssy 16 pisteen saldolla ja lisäksi hän saalisti yhdeksän levypalloa, kaksi syöttöä ja torjunnan.
Ottelutilastot

Norjan liigassa Fiifi Aidoo pääsi nautiskelemaan murskavoitosta Fyllingenin murskatessa Nidaros Jetsin 121-69 (66-43). Aidoo pyöritteli 18 pistettä, viisi levypalloa, kahdeksan syöttöä, riiston ja torjunnan.
Ottelutilastot

Anton Mirolybovin ja Aleksi Koskisen valmentama Swans Gmunden koki kauden avaustappionsa Itävallan liigassa taipuessaan jatkoajan jälkeen St. Pöltenille 73-74 (62-62, 23-34).
Ottelutilastot
 

Korishuuma jatkuu! Susijengi palaa kotiyleisön eteen marraskuussa, kun MM-jatkokarsinnassa vastaan asettuu etelänaapuri Viro. MM-paikan jo saalistaneelle Susijengille jokainen lisävoitto karsinnoissa vie kohti parempaa arvokoria ensi kesän MM-kisoihin, joten panoksia ottelusta ei puutu. Tule ulvomaan historialliseen suoritukseen ja kahdeksan parhaan joukkoon EM-kisoissa yltänyt Susijengi takaisin kotiparketille maanantaina 14.11. Liput >

 
21.3.2024 07:26 Suomalaiset ulkomailla

Lassi Tuovi teki suomalaista koripallohistoriaa

Lassi Tuovista tuli ensimmäinen suomalaissyntyinen valmentaja, joka on toiminut Euroliigan ottelussa päävalmentajana. Tuovi johdatti Virtus Bolognaa viime hetket italialaisseuran kohdatessa Zalgirisin vieraissa.

20.3.2024 10:56 Suomalaiset ulkomailla

Severi Kaukiainen saavutti jo yhden pokaalin - kaksi vielä kiikarissa

Kauden 2023-24 loppuratkaisut ovat vasta käsillä, mutta Severi Kaukiaisen kauteen on mahtunut jo seuravaihto ja cup-voitto sekä MVP-palkinto. Kaukiainen on ollut ensimmäiseen ulkomaan kauteensa tyytyväinen.

18.3.2024 10:36 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin juhli tärkeää voittoa suomalaiskohtaamisessa

Espanjassa nähtiin suomalaiskohtaaminen, kun Sasu Salin matkasi Teneriffasta Alexander Madsenin vieraaksi Andorraan. Remu Raitasen Caceres otti myös tärkeän voiton Espanjassa.

15.3.2024 08:24 Suomalaiset ulkomailla

Jantusen ja Iisalon Paris Basketball EuroCupin välieriin

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball eteni EuroCupin välieriin. Mestarien liigassa Sasu Salinin Teneriffa varmisti puolivälieräpaikan.

11.3.2024 07:44 Suomalaiset ulkomailla

Elias Valtonen siivitti Granadan tärkeään voittoon

Elias Valtosen mainiot esitykset Granadan paidassa saivat jatkoa, kun hän pääsi juhlimaan ensimmäistä voittoaan uuden seuransa riveissä.

4.3.2024 10:28 Suomalaiset ulkomailla

Elias Valtosella komea debyytti Granadassa – ”Ihan hyvin se toimi”

Elias Valtonen otti heti paikkansa Granadan joukkueessa, kun hän suoriutui komeasti debyytissään. Ranskan liigassa suomalaiset pääsivät nauttimaan tärkeistä voitoista.

28.2.2024 12:36 Susijengi

Elias Valtonen siirtyy Manresasta Granadaan

Susijengin puolustuksen lukko Elias Valtonen, 24, vaihtaa seuraa Espanjassa. Alkukauden ajan BAXI Manresaa edustanut Euran Veivin kasvatti on solminut loppukauden kestävän sopimuksen CB Granadan kanssa tavoitteenaan auttaa uusi joukkueensa kuiville putoamistaistelusta.

18.2.2024 22:52 Suomalaiset ulkomailla

Jantunen juhli cup-pokaalia Ranskassa – Kaukiaisesta Viron cup-mestari ja MVP

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball valloitti Ranskan Leaders Cupin varmistaen seuralle samalla sen ensimmäisen pokaalin. Severi Kaukiainen puolestaan siivitti Kalev/Cramon Viron cupin voittoon ja palkittiin finaalin MVP-palkinnolla.

17.2.2024 09:44 Suomalaiset ulkomailla

Kaukiainen Viron cupin finaaliin – Salin välieriin Espanjassa ja Jantunen Ranskassa

Severi Kaukiainen pääsee taistelemaan Viron cupin mestaruudesta, kun Kalev/Cramo selvitti tiensä finaaliin. Sasu Salinin Teneriffa taisteli tiensä Espanjan cupin välierään ja Ranskassa Mikael Jantusen sekä Tuomas Iisalon cup-jahti jatkuu myös välierässä.

16.2.2024 15:52 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin ja Elias Valtonen taistelevat Copa del Rey'n voitosta

Espanjan cup, Copa del Rey, pelataan viikonlopun aikana Malagassa. Voitosta ovat taistelemassa myös Sasu Salin ja Elias Valtonen.

Näytä lisää vastaavia