Hannes Pöllä virittelee paluuta Korisliigaan Kataja Basketin paidassa

12.2.2024 10:04 Jo vuodenpäivät sivussa pääsarjakentiltä ollut Susijengi-sentteri ja Namika Lahti Juniorien kasvatti Hannes Pöllä, 25, on tekemässä paluuta Korisliigaan. Korisliigan vuoden tulokkaana kaksi vuotta sitten palkittu 211-senttinen Pöllä on allekirjoittanut kuluvan ja seuraavan kauden pituisen sopimuksen joensuulaisen Kataja Basketin kanssa.

Hannes Pöllä vahvistaa korinalustaa Joensuussa. Kuva: Ville Vuorinen / Korisliiga.

Kahden kauden ajan Kouvoja Korisliigassa edustanut Pöllä jätti parketit vuosi sitten, kun hänen polvensa petti ottelussa Kataja Basketia vastaan. Pöllän polvi operoitiin myöhemmin viime keväänä ja kuntoutuminen käynnistyi loppusyksystä.

- Olin yhteydessä Hanneksen agenttiin ensi kertaa ennen kauden alkua ja tiedustelin toipumisennustetta. Seuraavan kerran juttelimme marraskuussa, jolloin Hannes oli päässyt aloittamaan harjoittelun. Lajiharjoitukset tulivat ohjelmaan joitain viikkoja sitten Hannon (Möttölä) ohjauksessa Helsingin Märskyllä, kertoo Kataja Basketin päävalmentaja Petri Virtanen seuran tiedotteessa.

- Hannesta täällä motivoivia tekijöitä ovat tarjoamamme harjoitusympäristö sekä laadukas ryhmä. Sopeutumista helpottaa varmasti myös se, että joukkueessa on hänelle entuudestaan tuttuja kasvoja, kuten esimerkiksi Henri Permanto ja Tuomas Hirvonen.

Virtanen toivoo näkevänsä vasta kontaktiharjoittelun aloittavan Pöllän pelikentillä vielä alkavan Korisliiga-kevään aikana. Sopimus sisältää option tulevasta pelikaudesta 2024-25.

- Hannon (Möttölä) kanssa on menty pitkin talvea, mutta mukana on ollut muitakin, lääkäreitä ja fyssareita. Tässä voidaan hyvin puhua ”joukkue-effortista”. Iso kiitos heille kaikille, Pöllä jakaa tunnustusta kuntoutumisestaan useille tahoille.

- Tilanteeni on juuri nyt hyvä. Juoksut toimivat moitteetta ja kuormitusta voidaan lisätä tasaisesti. Tavoitteeni on päästä mahdollisimman pian takaisin kentälle ja pelaamaan.

Neljä vuotta yliopistossa, Korisliigan vuoden tulokas

Jättimäinen Pöllä kuului juniorimaajoukkuevuosiensa ajan 1997–99 syntyneiden maajoukkueiden avainpelaajiin. Pöllä pelasi kaikkiaan 68 nuorten maaottelua kahdeksan pisteen ja kuuden levypallon keskiarvoin.

Korisliigassa Pöllä debytoi Namika Lahden paidassa kahden ottelun verran kaudella 2014-15 ennen siirtymistään lukiovuosikseen Helsinkiin ja HBA-Märskyyn, jota hän edusti divarissa 2015-17.

Kesällä 2017 Pöllä suuntasi Atlantin taakse Yhdysvaltain yliopistoliiga NCAA:han ja siellä Oklahoman yliopistoon, missä hän vietti kaksi kautta ja koki NCAA:n lopputurnaushumun yhdessä mm. joukkueen tähtipelaajan Trae Youngin kanssa. Kahden Oklahoman kauden jälkeen Pöllä edusti Tennessee-Martinia, missä hän viimeisteli seniorikaudellaan 4,2 pistettä ja 2,8 levypalloa ottelua kohden.

Yhdysvaltain yliopistokentiltä palattuaan Pöllä palasi kotimaahansa ja edusti Kouvoja Korisliigassa puolentoista kauden ajan. Pöllä palkittiin keväällä 2022 Korisliigan vuoden tulokkaana ja hän rekisteröi kouvolalaisjoukkueelle 9,5 pistettä ja 7,1 levypalloa ottelua kohden.

Susijengi-debyyttinsä Pöllä teki kesällä 2018. Tähänastisella miesten maajoukkueurallaan Pöllä on pelannut yhdeksän ottelua 2,1 pisteen ja 1,2 levypallon keskiarvoin. Kesällä 2019 Pöllä edusti Suomea miesten kesäuniversiadeissa Napolissa.

Henkilöt

 
9.4.2024 21:08 Korisliiga

Kataja tasasi tilit Korihaita vastaan – Nokialle toinen voitto Kouvoista

Miesten Korisliigassa jatkettiin puolivälieriä. Katajan Thomas Tumba juhli sekä tärkeää otteluvoittoa että uransa isointa pistesaldoa.

8.4.2024 20:41 Korisliiga

Kobrat taisteli kovaa, mutta Seagulls oli jälleen liian kova pala – Kauhajoki laittoi Vilppaan selkä seinää vasten

Miesten Korisliigassa kaksi puolivälieräsarjaa saavutti kiperän 2–0-tilanteen. Toista sarjoista johtaa kotietujoukkue, toista taas haastaja.

6.4.2024 21:22 Korisliiga

BC Nokia repi avausvoiton tuplajatkoaikatrilleristä

Korisliigan neljästä puolivälieräsarjasta viimeinen käynnistyi, ja avausvoiton otti kotietua nauttiva Nokia.

5.4.2024 21:03 Pääjuttu

Korisliigan playoffit käyntiin: Kauhajoki mitätöi Vilppaan kotiedun ja Korihait avasi rytinällä

Miesten Korisliigassa pelattiin ensimmäiset puolivälieräottelut. Seagulls ja Korihait voittivat kotona, Kauhajoki yllätti vieraskentällä.

4.4.2024 13:15 Korisliiga

Playoff-ennakossa Korihait, Kataja, Vilpas ja Kauhajoki – neljä kilpailijaa, joiden sarjajärjestys ratkesi vasta viimeisenä iltana

Korisliigan pudotuspelikevät käynnistyy puolivälierillä perjantaina. Nyt toisessa playoff-ennakossa esittäytyvät kotietua nauttivat Korihait ja Salon Vilpas sekä heidän vastustajansa Kataja Basket ja Kauhajoki.

4.4.2024 08:33 Korisliiga

Playoff-ennakossa Seagulls, Nokia, Kouvot ja Kobrat: ”Tämä on tasaväkisin Korisliiga-kausi vuosiin”

Korisliigan pudotuspelikevät käynnistyy puolivälierillä perjantaina. Ensimmäisessä playoff-ennakossa esittelyssä kotietua nauttivat Helsinki Seagulls ja BC Nokia sekä alemmasta jatkosarjasta ponnistaneet vastustajat Kobrat ja Kouvot.

3.4.2024 13:45 Korisliiga

Jatkosarjat triplatuplaan lopettanut Korihaiden Jalen Jackson maaliskuun kuukauden pelaaja

Kotiedun ja kolmannen sijan napanneen Korihaiden monipuolinen Jalen Jackson on valittu Korisliigan maaliskuun kuukauden pelaajaksi.

3.4.2024 13:34 Erotuomarit

Korisliigan pudotuspelivaiheen erotuomarit on valittu

Korisliigakausi huipentuu perjantaina alkaviin pudotuspeleihin, jotka ovat kauden kohokohta myös erotuomareille. Tänä vuonna pudotuspelikierrokset hoidetaan yhteensä 17 erotuomarin voimin.

30.3.2024 19:24 Korisliiga

Korisliigan playoff-parit ratkottu – Hannes Pöllä palasi pelikentille, Lauri Kallio rikkoi piste-ennätyksensä

Korisliigan jatkosarjat pelattiin loppuun, ja viimeisetkin otteluparit puolivälieriin vahvistuivat.

30.3.2024 07:55 Korisliiga

Korisliigan jatkosarjat huipentuvat TV:ssä – Korihaiden ja Kauhajoen ottelu suorana Jimillä

Korisliigan lauantaisessa päätöskierroksessa suurin mielenkiinto osuu taisteluun puolivälierien kotiedusta, jossa kahdesta paikasta taistelevat Korihait, Kataja Basket, Kauhajoki ja Salon Vilpas.

Näytä lisää vastaavia