Holopainen taistelee Saksan Cupin voitosta - Grönberg, Iiskola ja Pelander aloittavat pudotuspelit

23.3.2018 Naisten maajoukkuepelaajilla on edessään vilkas viikonloppu. Annika Holopainen havittelee Saksan cupin voittoa, kun viikonloppuna pelataan cupin Final four –turnaus. Evita Iiskola ja Camilla Grönberg aloittavat sen sijaan taistelun noususta Saksan Bundesliigaan ja Sofia Pelander mitalimetsästyksen Ruotsissa.

Annika Holopainen ja Evita Iiskola ovat tositoimissa viikonloppuna. (Kuva: Ville Vuorinen)

Sofia Pelanderilla on kova haaste Ruotsin liigan pudotuspeleissä. (Kuva: Francois Perthuis)

Holopaisen Wasserburg selvitti tiensä viikonloppuna pelattavaan Saksan cupin Final four –turnaukseen. Wasserburg kohtaa välierässä lauantaina Veilchenin, jonka voittaja etenee sunnuntaina pelattavaan finaaliin. Wasserburg lähtee välierään selvänä ennakkosuosikkina, sillä se vei joukkueiden runkosarjan kohtaamiset selvästi nimiinsä. Lokakuussa Wasserburg haki vierasvoiton 75-43-lukemin ja tammikuussa Wasserburg murjoi kotikentällään taululle lukemat 99-53. Wasserburg sijoittui runkosarjassa toiseksi, kun taas Veilchen säilytti niukasti sarjapaikkansa.

Holopainen lähtee tulevaan välierään luottavaisena, muttei odota pelistä läpihuutojuttua.

- Tosi hyvillä ja innokkain mielin odotamme cupin pelejä. Olemme saaneet loukkaantuneet vihdoin takaisin kokoonpanoon. Vaikka olemme voittaneet aiemmat kohtaamiset selvästi, niin Veilchen on kova vastus ja tässä liigassa kaikki joukkueet voivat voittaa toisensa. He voittivat viimeisillä kierroksilla kärkijoukkueita, joten vaarallinen joukkue on tulossa, Holopainen miettii.

Wasserburg on hallinnut viimeisen reilun vuosikymmenen ajan Saksan naisten koripallokenttiä. Neljänä edelliskautena se on juhlinut tuplamestaruutta, mutta tällä kaudella se sijoittui runkosarjassa toiseksi Kelternin jälkeen.

- Kaikki aina odottavat, että Wasserburg on ykkönen ja tietenkin olemme hieman pettyneitä ettemme saaneet ykkössijaa. Kuitenkin, kun ottaa huomioon kaikki loukkaantumiset ja muutokset sekä pelaajistossa että valmentajistossa, niin kakkossija oli ihan hyvä.

Wasserburg on Saksan ehdoton ykkösseura ja joukkueelta odotetaan aina voittoa. Holopainen tiedostaakin, että mestarin päänahka on aina haluttua.

- Moni muu haluaa Wasserburgin häviävän ja monelle tulee vähän ylimääräistä aina meitä vastaan. Meidän on kuitenkin suojeltava mestaruutta eikä mikään ole itsestään selvää, Holopainen muistuttaa.

Toisessa välieräottelussa kohtaavat turnauksen emäntäjoukkue Chemnitz sekä runkosarjan voittaja Keltern.

Lisätietoja: Pokal

Iiskola ja Grönberg tavoittelevat nousua

Saksan Kakkosbundesliigassa pohjois- ja etelälohkojen neljä parasta joukkuetta selvittivät tiensä pudotuspeleihin. Välieristä pääsee finaaliin kahdella voitolla ja nousija ratkaistaan niin ikään paras kolmesta -järjestelmällä.

Pohjoislohkossa Iiskolan Panthers Osnabrück pelasi vakuuttavan runkosarjan napaten itselleen ykköstilan voitettuaan 20 pelistään 17. Välierissä Osnabrückille asettuu vastaan berliiniläinen TuS Lichterfelde. Osnabrück oli niskan päällä joukkueiden kohtaamisissa runkosarjassa. Marraskuussa Osnabrück haki Berliinistä kahdeksan pisteen vierasvoiton, mutta pari viikkoa sitten Osnabrückin kotiottelussa Panthers oli vahvempi 78-58.

- Se oli meiltä hyvä voitto ja näimme hieman millaista peliä he pelaavat näin loppukaudesta. Se antoi hyvää osviittaa siitä miten he pelaavat, Iiskola toteaa.

Osnabrück lähtee ottelupariin selkeänä ennakkosuosikkina, mutta Iiskola muistuttaa vastustajan vaarallisuudesta.

- Heillä on peruskokeneita pelaajia ja nuoria lahjakkuuksia emmekä voi heitä ylenkatsoa yhtään. Toivottavasti tulisi tasainen ottelupari, että yleisöä tulisi. Vaikka välimatkaa on neljä tuntia, niin se on kuitenkin tietyllä tavalla paikallisottelu. Berliini on hyvä jengi emmekä voi lähteä peleihin takki auki, korostaa Iiskola.

- Vaikka voitimme lohkon, niin monet pelit olivat tiukkoja. Olemme treenanneet kovaa ja jatkettu sitä omaa tekemistä. Kaikilla on ollut hyvä asenne eikä kukaan ajattele, että menemme tästä automaattisesti jatkoon.

Iiskola odottaa innoissaan pudotuspelien alkua.

- Kroppa kunnossa eikä ongelmia ole. Siistiä päästä pitkän ajan jälkeen pelaamaan pudotuspelejä.

Pohjoislohkon toisessa välieräparissa ottavat mittaa Neuss sekä Wolfenbüttel.

Grönbergin Bad Homburg sijoittui etelälohkossa toiseksi. Bad Homburgin pelit runkosarjassa tulivat päätökseen jo viikkoa muita aikaisemmin, niin joukkue on ehtinyt valmistautua hyvin tuleviin pudotuspeleihin.

- Itse olisin ehkä mieluummin pelannut, mutta meillä oli parit treenit lisää. Vaikka meillä oli vapaa viikonloppu, niin olemme harjoitelleet nyt kovaa, Grönberg kertoo joukkueen valmistautumisesta.

Bad Homburgin saldona runkosarjassa 15 voittoa ja viisi tappiota.

- Voimme olla tosi tyytyväisiä runkosarjaan. Voitimme kärkijoukkueen kahdesti, mutta hävisimme sitten pelejä häntäpään joukkueita vastaan. Mielestäni meillä on hyvät mahdollisuudet voittaa mestaruus ja haluamme voittaa liigan.

Bad Homburg saa välierässä vastaansa Jahn Münchenin, jonka kanssa Bad Homburg kävi tiukkaa taistelua runkosarjassa. Molemmat voittivat omat kotiottelunsa ja keskinäisten otteluiden korisuhdekin oli sama. Bad Homburg sijoittui runkosarjassa kuitenkin pykälän paremmin, joten sillä on välieriin kotietu.

- Varmaan tosi kova ja tasainen välieräsarja on tiedossa. Vastustaja on aika paljon isompi joukkue kuin me, mikä on meille suurin haaste. Heidän aloittavat 2-3 paikan pelaajat voivat molemmat olla noin 190-senttisiä. Meillä on kuitenkin kotietu, mikä oli meille pudotuspeleihin lähdettäessä tosi tärkeä saada.

Pudotuspelit pyörähtävät käyntiin sunnuntaina 25.3., toinen peli on edessä 31.3. ja mahdollinen kolmas ottelu 8.4.

Lisätietoja: 2. DBBL

Pelander aloittaa pudotuspelit Ruotsissa

Ruotsin liigan runkosarjassa seitsemänneksi sijoittunut Pelanderin Norrköping saa vastaansa pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella toiseksi sijoittuneen Uumajan. Norrköping hävisi molemmat kauden keskinäiset runkosarjan ottelut. Joukkueet kohtasivat runkosarjan viimeisellä kierroksella, jossa Norrköping pisti tiukasti kampoihin taipuen lopulta kahdeksalla pisteellä.

- Harmi, että yhdellä voitolla enemmän olisimme sijoittuneet sarjassa paremmin ja voineet välttää Uumajan ja saada siten hieman helpomman vastustajan. Ei kuitenkaan mahda mitään ja pelasimme heitä vastaan ihan hyvin viime kerralla. Heillä on paljon hyviä pelaajia ja ulkomaalaisia ja peliin on mielenkiintoiset asetelmat. Lähdemme ottelusarjaan selkeänä altavastaajana eikä moni usko meidän mahdollisuuksiimme. Me kuitenkin uskomme, Pelander kertoo.

- Skoutin kannalta on helpompi, että pelasimme heitä vastaan juuri ja sen kannalta peliin on helpompi lähteä. Toivottavasti he eivät ole muuttaneet peliään paljon, tai jos ovat, niin me muutamme sitten omaa peliämme. Positiivisin mielin lähdemme peleihin, Pelander jatkaa.

Pelander paranteli alkukauden polvivammaan, mutta palasi helmikuun alussa pelikentille ja ehti pelata kuusi runkosarjan ottelua. Paluu kentille on sujunut suunnitelmien mukaan.

- Kaikki on mennyt hyvin eikä polven kanssa ole ollut ongelmia. Siinä ei ole ollut turvotusta eikä kipuja. Täytyy kuitenkin olla vielä sen suhteen hieman varovainen, mutta kaikki näyttää hyvältä. Peli on vielä hieman hakemista, kun en pelannut vuoteen, mutta se paranee koko ajan, Pelander iloitsee.

Puolivälierät pelataan paras kolmesta –järjestelmällä, joka sopii Pelanderin mukaan Norrköpingille hyvin.

- Helpompi Uumaja on voittaa kahdesti kuin kolmasti, heittää Pelander.

Puolivälieräsarja alkaa lauantaina 24.3., toinen peli pelataan maanantaina 26.3. ja mahdollinen kolmas ja ratkaiseva ottelu 28.3.

Lisätietoja: Basketligan dam

Henkilöt

 
19.11.2022 13:46 Suomalaiset ulkomailla

Hyvän alkukauden Espanjassa pelannut Veera Pirttinen innolla Susiladiesin mukaan

Veera Pirttinen otti uuden suunnan uralleen tänä kesänä, kun hän siirtyi Espanjan pääsarjassa pelaavan Bembibren joukkueeseen. Pirttisen kausi on alkanut hyvin niin henkilökohtaisesti kuin joukkueenakin.

29.10.2022 15:01 Suomalaiset ulkomailla

Alexander Madsenilla värikäs alku Kreikassa – ”Se oli uudenlainen kokemus”

Alexander Madsen siirtyi kesällä Kreikan huippuseuroihin lukeutuvan AEK Ateenan joukkueeseen. Madsenin alkukauteen on mahtunut paljon.

29.10.2022 13:30 Suomalaiset ulkomailla

Suuri vastuu yllättänyt Annika Holopaisen – ”Annoin harjoituksissa kaikkeni”

Uransa aikana Saksassa, Puolassa, Ranskassa ja Islannissa ammattilaisena pelannut Annika Holopainen lisäsi yhden uuden maan ja sarjan kokoelmaansa, kun hän teki kesällä sopimuksen espanjalaisen Araskin kansa. Holopainen on ottanut heti ison roolin joukkueessa.

14.10.2022 12:39 Suomalaiset ulkomailla

Anissa Pounds ja Elina Koskimies nälkäisinä kauteen

Saksan Bundesliigassa kausi starttaa perjantaina ja mukana on tällä kaudella kolme suomalaispeluria. Anissa Pounds ja Elina Koskimies aloittavat toisen kautensa Angels Nördlingenin riveissä ja Venla Varis siirtyi kesän aikana Marburgin joukkueeseen.

11.10.2022 21:11 Suomalaiset ulkomailla

Saksaan siirtyneellä Edon Maxhunilla iso mahdollisuus – ”Olen päässyt paremmin rytmiin mukaan”

Saksalaisen Merlins Crailsheimin kanssa sopimuksen tehnyt takamiesvelho Edon Maxhuni on aloittanut kautensa Bundesliigassa lupaavasti. Merlins on mukana myös keskiviikkona alkavassa FIBA Europe Cupissa, jossa Maxhuni saa vastaansa muun muassa Craiovan suomalaiskaksikon Topias Palmin ja Shawn Hopkinsin.

4.10.2022 10:48 Suomalaiset ulkomailla

Mestarien liigan lohkovaiheessa vahva suomalaisedustus

Mestarien liigan lohkovaiheen ottelut käynnistyivät maanantaina ja suomalaisten osalta pelit starttaavat tiistaina. Tänä vuonna Mestarien liigassa nähdään yhteensä kolme suomalaispelaajaa ja kaksi päävalmentajaa.

1.10.2022 18:26 Suomalaiset ulkomailla

Tuomas ja Joonas Iisalo päävalmentajina Bundesliigassa – ”Onhan tämä aika harvinaista”

Saksan Bundesliigassa nähdään tällä kaudella mielenkiintoinen suomalaisvalmentajien kohtaaminen, kun veljekset Tuomas ja Joonas Iisalo ovat vastakkaisilla puolilla. Tuomas jatkaa Bonnin päävalmentajana, kun taas Joonas sai pestin MLP Academics Heidelbergin käskijänä.

27.9.2022 11:27 Suomalaiset ulkomailla

Helmi Tulosen tavoite Serie A1:stä täyttyi – ”Olen odottanut kautta jo kauan”

Helmi Tulonen kuului viime kaudella Italian Serie A2:n parhaimpiin pelaajiin. Erinomaiset esitykset noteerattiin myös kovatasoisessa Serie A1:ssä, kun Tulonen sai täksi kaudeksi sopimuksen sarjan kärkijoukkueisiin lukeutuvasta Basket Le Mura Luccassa.

26.9.2022 19:37 Suomalaiset ulkomailla

Topias Palmi ja Shawn Hopkins yhdessä Romaniassa – ”Tämä auttaa kumpaakin”

Tampereen murre tulee tällä kaudella tutuksi romanialaisen SCMU Craiovan pukukopissa, kun Topias Palmi ja Shawn Hopkins tekivät kesällä joukkueen kanssa sopimukset. Ystävykset pääsevät tositoimiin jo tiistaina alkavissa FIBA Europe Cupin karsinnoissa.

21.9.2022 10:14 Suomalaiset ulkomailla

Anton Mirolybovin valmentama Swans Gmunden taistelee paikasta Mestarien liigaan

Mestarien liigan karsintaturnaukset pelataan tällä viikolla. Anton Mirolybovin ja Aleksi Koskisen valmentama Swans Gmunden jahtaa paikkaa lohkovaiheessa Belgradissa pelattavasta karsintalohkosta.

29.6.2022 15:54 Suomalaiset ulkomailla

Tuomas ja Joonas Iisalo johdattivat Bonnin sensaatiomaiseen kauteen

Tuomas ja Joonas Iisalo nostivat ensin Merlins Crailsheim Saksan Bundesliigan hänniltä pudotuspelijoukkueeksi, ja tällä kaudella he luotsasivat viime kaudella pudotuspelien ulkopuolelle jääneen Bonnin runkosarjan kakkoseksi ja välieriin saakka. Tuomas Iisalo valittiinkin Bundesliigan vuoden valmentajaksi.

28.6.2022 21:18 Suomalaiset ulkomailla

Anton Mirolybov selviytyi kaudesta voittajana finaalitappiosta huolimatta

Viime kaudella Swans Gmundenin Itävallan mestariksi yhdessä apuvalmentajansa Aleksi Koskisen kanssa johdattanut Anton Mirolybov kävi elämänsä suurinta taistelua tällä kaudella, kun hänellä todettiin viime kesänä syöpä. Vaikka Swans hävisi Itävallan liigan finaalisarjassa Wienille, oli vuosi Mirolyboville henkilökohtaisesti vaikeuksien kautta voitto.

23.6.2022 18:38 Suomalaiset ulkomailla

Topias Palmilla hankala kausi Belgiassa – ”En ole ihan sataprosenttisen tyytyväinen”

Topias Palmi siirtyi kesken kauden belgialaisseura Limburg Unitediin. Palmi väläytteli kauden aikana ja pääsi juhlimaan Belgian cupin voittoa, mutta kokonaisuudessaan kausi Belgiassa oli Palmille hankala.

22.6.2022 14:54 Suomalaiset ulkomailla

Elias Valtonen yllätti jopa itsensä kauden aikana – ”En lähtenyt mahdottoman isoilla odotuksilla”

Elias Valtonen osoitti, ettei hyppäys Saksan kakkostasolta Euroopan kovimpaan kansalliseen liigaan ole euralaislähtöiselle nuorukaiselle ponnistus eikä mikään. Sekä Valtonen että hänen seurajoukkueensa Manresa pelasivat erinomaisen kauden.

21.6.2022 20:54 Suomalaiset ulkomailla

Alexander Madsen odottaa hienoa Susijengi-kesää – ”Toivottavasti jengi löytää paikalle peleihin”

Alexander Madsen vietti menestyksekkäät, mutta vaiherikkaat kolme kautta latvialaisen VEF Riian riveissä. Seuraavaksi edessä siintää kiireinen kesä Susijengin kanssa.

20.6.2022 18:01 Suomalaiset ulkomailla

Ilari Seppälällä positiivinen kausi Romaniassa – ”Ei ole mitään valittamista”

Ilari Seppälä pelasi menneen kauden Romanian liigassa Pitestin joukkueessa. Seppälä nautti suurta vastuuta joukkueessa ja pelasi jälleen vahvan kauden.

19.6.2022 21:59 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salinilla ennätyksellinen kausi – ”Ihan hyvin meni”

Sasu Salinista tuli tällä kaudella Mestarien liigan kaksinkertainen ennätysmies, kun hän teki kaikkien aikojen ennätyksen onnistuneissa kolmen pisteen heitoissa sekä yhden kauden onnistumisissa. Salin pisteli myös henkilökohtaisia ennätyksiään uusiksi kauden aikana.

18.6.2022 12:33 Suomalaiset ulkomailla

Edon Maxhuni loistava kausi alla Susijengin kesään – ”Tästä tulee meille iso kesä”

Edon Maxhuni pelasi vahvan kauden hollantilaisen Heroes Den Boschin riveissä. Maxhunin onnistuneen kauden kruununa oli Hollannin mestaruuden voittaminen.

10.6.2022 15:24 Suomalaiset ulkomailla

Daniel Dolencilla vaihteleva vuosi Ranskassa – ”Kauden teemaksi voisi sanoa taistelu”

Daniel Dolenc pelasi viime kauden Ranskan kolmanneksi korkeimmalla sarjatasolla Nationale Masculine 1:ssä. Ensi kaudeksi Karhubasketiin siirtyvä Dolenc piti Ranskassa vietettyä kautta kokemuksellisesti rikkaana, mutta pelillisesti vaikeana.

8.6.2022 15:10 Suomalaiset ulkomailla

Helmi Tulonen pelasi vahvan kauden Italian Serie A2:ssa – ”Oma peli meni yllättävänkin hyvin”

Helmi Tulonen pelasi menneen kauden Italian Serie A2:ssa Carugaten joukkueessa. Tulonen johdatti joukkueensa aivan pudotuspelien kynnykselle, mutta Tulosen vahvoista otteista huolimatta Carugate sijoittui yhdeksänneksi.

Näytä lisää vastaavia