Honka jatkaa voittokannassa – oma kasvatti Riku Korhonen häikäisi esityksellään

8.10.2024 20:55 Korisliiga-illan voittajia olivat viimeisimmät sarjanousijat Bisons Loimaa ja Tapiolan Honka.

Riku Korhonen (#10) pussitti 22 pistettä sarjanousijan toisessa perättäisessä voitossa. Kuva: Samira Lee / Korisliiga

Sarjanousija Tapiolan Honkaa ei ole vielä pysäyttänyt kukaan, sillä joukkue nappasi voiton myös toisesta ottelustaan. Kouvot kaatui kotikentällään espoolaisten käsittelyssä selkein luvuin 77–91.

Kentän tähtenä erottui Hongan oma kasvatti, 20-vuotias takamies Riku Korhonen, joka pussitti 22 pistettä, keräsi viisi levypalloa ja riisti kahdesti. Vain yhden kauden Korisliigaa aiemmin pelannut Korhonen myös upotti kolmen pisteen heittonsa tarkkuudella 5/7.

– Kouvot onnistui ajoittain saamaan hyökkäyksemme staattiseksi, mutta olen todella ylpeä siitä, kuinka ennakkoluulottomasti meidän nuoret suomalaiset pelasivat, kommentoi päävalmentaja Aapo Heinonen.

Kouvojen korkein pistesaldo oli James Bishop IV:n vastaavat 22 pistettä.

Ottelutilastot

Jeremiah Wood tippasi tänään voittokorin levyn alta. Kuva: Ville Vuorinen / Korisliiga

Jeremiah Wood jyräsi Bisonsin voitossa

Korisliigassa kaudesta toiseen säväyttänyt sentteri Jeremiah Wood oli tuttuun tapaan liekeissä. KTP-Basket joutui taipumaan Bisons Loimaan käsittelyssä tiukoin luvuin 71–74, kun Wood teki korin alla tuhojaan. Ottelu kulki tasaväkisissä tunnelmissa aina loppumetreille asti, mutta Woodin viimeinen tippaus sinetöi Loimaalle kolmen pisteen johdon, jota KTP ei enää saanut kurottua umpeen.

Woodin tilastot ottelussa olivat 25 pistettä ja 15 levypalloa, joista peräti kahdeksan hyökkäyspäässä. Toisen perättäisen tappionsa kärsineen KTP:n paras pistemies puolestaan oli Meshack Lufile 15:llä.

Bisonsin päävalmentaja Konsta Mastomäki kommentoi Ruudun haastattelussa:

– Ei ollut rento tunnelma sekuntiakaan. Se ei ollut kaunista katsottavaa. Tietysti avausvoitto on aina tietyllä tavalla helpottavaa, ja puolustuspää toi sen meille tänään. Hyökkäyksessä riittää vielä tekemistä.

Ottelutilastot

 
12.10.2024 21:37 Korisliiga

Korihait jatkaa ainoana tappiottomana joukkueena – nyt jyrän alle jäi BC Nokia

Korihait kaatoi vieraskentällä hallitsevan Suomen mestari BC Nokian 81–98 (41–57). Voiton arkkitehtina toimi viime kaudella Nokialla pelannut Kalle Peltonen.

11.10.2024 21:52 Korisliiga

Korisliigassa enää yksi tappioton joukkue – Bisons Loimaa jatkoi teräviä esityksiään

Loimaalaiset aiheuttivat Tampereen Pyrinnölle kauden kolmannen tappion. Helsinki Seagulls, Salon Vilpas ja Kobrat aiheuttivat vastustajilleen kauden avaustappiot.

9.10.2024 21:45 Korisliiga

Kataja Basket ja Kauhajoki vahvempia viime kauden välieräuusinnoissa – Korihait ja Vilpas kotivoittoihin

Korisliigan keskiviikkoilta tarjosi neljä kamppailua. Kaikki kierroksen ottelut päättyivät kotiyleisöiden riemuksi kotivoittoihin.

8.10.2024 15:56 Korisliiga

Koripallosarjojen tilastointimuutokset kaudella 2024–25

Koripalloliiton valtakunnallisten sarjojen tilastopalvelu muuttui kaudelle 2024–25. Kun tulospalvelukin on uusi ja tilastojen näyttämisessä ollut ajoittaisia haasteita, päätimme kerätä lyhyen oppaan sille, mitä löytyy mistäkin.

5.10.2024 20:20 Korisliiga

Sarjanousija saalisti avauspelistä voiton – rookie-vahvistus Anthony Roberts loisti

Ilta Espoossa päättyi Hongan jatkoaikavoittoon.

4.10.2024 20:47 Korisliiga

Nokia nosti mestaruusviirin tuliterän hallin kattoon ennätysyleisön edessä – Mikael Aalto avasi Korihaiden kauden rytinällä

Korisliiga-kauden 2024–25 avajaisillassa nähtiin kovia tilastoesityksiä niin pitkän linjan ammattilaisilta kuin nousevilta nuorisotähdiltäkin.

4.10.2024 08:02 Korisliiga

Korisliigan infopaketti 2024-25

Korisliiga käynnistyy perjantaina 4.10. viidellä ottelulla. Löydät alapuolelta pähkinänkuoritiedot, otteluohjelmat sekä joukkuekohtaiset ennakkohaastattelut.

3.10.2024 19:26 Korisliiga

Andre Gustavson aloittaa Korisliiga-uransa kestomenestyjä Kauhajoella – takana pitkä ajanjakso Virginiassa, jossa hän kasvoi niin urheilijana kuin ihmisenäkin

Kauhajoen kokoonpano on uudistunut monin tavoin, mutta tähtäimet ovat yhä korkealla. Tuore kotimainen tähtikiinnitys Andre Gustavson aikoo pelata joukkueessa sitä roolia, mitä häneltä milloinkin tarvitaan.

3.10.2024 12:57 Korisliiga

KTP-Basketin Juho-Matti Henttonen kertoo kuntonsa olevan paras vuosiin – ”Kovaa mennään koko ajan!”

Kotkalaisseura KTP hakee viimekautisen pettymyksen jälkeen nousua takaisin ylempään jatkosarjaan. Laituri Juho-Matti Henttonen näkee ympärillään lupaavan joukkueen.

3.10.2024 09:45 Korisliiga

Monille tuntematon Timi Puittinen nousi viime kaudella Kobrissa ratkaisijaksi – ”Elämäntilanne piti divarissa pidempään kuin olin alkujaan suunnitellut”

Kobrat on muutamalla viime kaudella jumiutunut Korisliigan keskikastiin. 29-vuotias Timi Puittinen kertoo, että alkavalla kaudella on luvassa aggressiivisempi pelityyli.

Näytä lisää vastaavia