Katajan kovia kokenut sentteri Hannes Pöllä sai Korisliiga-yleisöstä virtaa – ”Teki hyvää huomata, että minua oli kaivattu”

30.9.2024 20:27 Hannes Pöllä teki viime keväänä paluun Korisliigaan Kataja Basketin paidassa. Nyt seura valmistautuu uuteen kauteen palaset kohdallaan.

Hannes Pöllä odottaa innolla alkavaa kautta. Kuvat: Lucas Holm

Hannes Pöllä lähti viime Korisliiga-kauteen erikoisista lähtökohdista. Hän kuntoutui pitkään vaikeasta alaraajavammasta ja kertoi jo ennen paluutaan Ilta-Sanomissa, kuinka oli joutunut useaan kertaan korjaamaan huhua, joka väitti hänen lopettaneen uransa kokonaan.

Niin sanottu comeback koitti vihdoin maaliskuun 2024 lopussa, ja Pöllä ehti pelata yhdeksän ottelua uuden työnantajansa Kataja Basketin paidassa.

– Minulla oli kentille palatessa hirveä motivaatiobuusti yllä, hän kertoo.

– Jopa silloin, kun kuntoutus oli vielä hieman kesken, nautin pelaamisesta, ja usko heräsi, että kyllä tästä vielä selvitetään.

Niin Katajan kuin Pöllänkin kausi päättyi keväällä, kun joukkueen tie tyssäsi Korisliigan välierissä. Kierroksen voitti mestariksi asti rynnistänyt BC Nokia.

Pöllä kuitenkin pelasi olosuhteisiin nähden lupaavaa koripalloa.

– Se tuntui välillä vähän epätodelliselta, kun oli ollut niin pitkään sivussa. Välillä nipistin itseäni, jotta vakuutuin, etten nähnyt unta.

Ympäri suomalaisia koripallopiirejä vastaanotto oli innostunutta. Koska Pöllä on lajissaan harvinainen klassinen sentteri – todellinen ysärityyliin soveltuva voimapelaaja – katsojat ja asiantuntijat olivat kaivanneet häntä kipeästi kentille.

Pöllä huomasi asian itsekin.

– Tietenkään ympärillä olevaan pöhinään ei kannata liikaa keskittyä, koska sillä on haittansakin, mutta toisaalta tekihän se tuollaisen tilanteen jälkeen hyvää, että näki ison määrän ihmisiä, jotka olivat jakamassa iloa kanssani. Oli omalla tavallaan rohkaisevaa, että muut olivat kaivanneet minua.

Tällä hetkellä, kun Korisliiga-kausi 2024–25 kolkuttelee oven takana, tunnelma Katajan pukuhuoneessa on odottava. Kummassakin kenttäpäädyssä on pientä hienosäätöä tehtävänä niin kuin on aina ennen pelejä – ja niiden aikanakin – mutta lähtöruutu näyttää Pöllän mielestä hyvältä.

– Pelaajille ovat muodostuneet tietyt roolit, ja palaset ovat putoilleet hyvin kohdalleen, hän kuvailee.

Riveissä jatkavat muiden muassa parilta viime kaudelta tutut Tuomas Hirvonen, Teemu Knihtinen ja Sebastian Lindberg, joiden lisäksi vahvuuteen liittyy Helsinki Seagullsista kolmen vuoden takaa tuttu amerikkalainen Zaccheus Darko-Kelly.

Liian tiukkoja ja tarkasti rajattuja vaatimuksia siihen, mitä Pöllältä nyt odotetaan, ei ole Petri Virtasen johtama valmennusryhmä vielä asettanut.

– Eivätköhän tavoitteemme tässä pikkuhiljaa kauden alettua kirkastu, Pöllä pohtii.

– Ensisijaista on tietenkin auttaa joukkuetta pelaamalla vihdoinkin ehjä kausi. Jo rekrytoidessaan minua viime keväänä valmentajat tekivät selväksi kaipaavansa korinalustyötä eli kovien skriinien asettamista ja levypallojen hakemista molemmissa päissä.

Kehityskohteistakin on toki keskustelu. Niiden lisäksi Pöllä on asettanut itse itselleen eräänlaisen lisätavoitteen:

– Koripallo on ollut murroksessa jo pitkän aikaan, joten pyrin itsekin lisäämään uudenlaisia ulottuvuuksia heittämiseeni. Mitään radikaalia muutosta pelityylissäni ei silti ole tapahtumassa, vaan jatkan sitä, mitä teen parhaiten.

Kataja Basket 2024-25 pähkinänkuoressa

 
2.10.2024 19:31 Korisliiga

Koripallouransa ohessa Kouvojen Thomas Gipson podcastaa, harjoittaa valuuttakauppaa ja kasvattaa kolmea leikki-ikäistä lasta

Korisliigan vakiovahvistus Thomas Gipson III aloittaa jo viidennen kautensa Kouvoissa. Vuosien varrella on kaulaan ilmestynyt mitaleja ja kertynyt reppu täyteen elämänoppeja.

2.10.2024 13:03 Korisliiga

Tapiolan Honka palkkasi pitkän linjan tehomiehen vakiinnuttamaan Korisliiga-paikan, mutta haaste on yhä selättämättä – ”Putoaminen oli kova paikka erityisesti minulle”

43-vuotias Tuukka Kotti haluaa rakentaa Tapiola Hongan miesten edustusjoukkueelle vakaampaa pohjaa tulevaisuuteen riippumatta siitä, onko hän itse mukana jatkossa vai ei.

2.10.2024 09:27 Korisliiga

Bisonsin Jeremiah Wood kasvoi nuoruutensa kilpailemalla LeBron Jamesia vastaan – ”Aion kamppailla ja kehittyä, kunnes minut raahataan kentältä!”

Ohiossa kasvaneen Jeremiah Woodin pahin kilpailija varhaisnuoruudessa oli 2000-luvun lähes virallisesti paras koripalloilija LeBron James. Nyt 39-vuotias korinalusjyrä tähdittää Korisliigaan vuosi sitten noussutta Bisons Loimaata.

1.10.2024 20:15 Korisliiga

Vuoristoratamaisesta kaudesta toipunut Erik Sajantila täyttää isot saappaat Helsinki Seagullsissa – ”Pitää joka päivä näyttää, että ansaitsee minuuttinsa”

Erik Sajantila jatkaa töitä siitä, mihin rikkonaisella viime kaudella jäi. Harppaus sarjaputoajasta toissa kauden mestariin on suuri.

1.10.2024 19:57 Susijengi

Carl Lindbom lopettaa koripallouransa

Susijengin vahvuuteen vuoden 2017 EM-kotikisoissa kuulunut Tapiolan Hongan kasvatti Carl ”Calle” Lindbom lopettaa pelaajauransa. 206-senttinen ja 32-vuotias Lindbom pelasi urallaan 63 miesten maaottelua, voitti kaksi miesten Suomen cupin mestaruutta ja pelasi ammattilaisena Saksassa, Puolassa, Kroatiassa, Liettuassa, Ranskassa ja Islannissa.

1.10.2024 13:41 Korisliiga

Mikael Aalto jätti ulkomaantarjoukset pöydälle ja palasi Korihaihin – ”Unelmani ja tavoitteeni ovat Suomessa”

Korihait nousi viime kaudella kertaheitolla liigan häntäpäästä kärkikahinoihin. Osa kiitoksesta kuuluu Mikael Aallolle, joka takoo tulosta yhtä aikaa sekä koripallokentälle että päivätyössään finanssialalla

1.10.2024 11:18 Susijengi

Pyrintö vahvistuu Topias Palmilla

Korisliiga-kauteen valmistautuva Tampereen Pyrintö teki jättikiinnityksen liigan avausviikolla solmimalla sopimuksen oman kasvattinsa ja Susijengin heittokoneen Topias Palmin, 196 cm ja 30 v., kanssa. Pyrintöä edellisen kerran kaudella 2021-22 edustaneen Palmin sopimuksessa on ulkomaanpykälä.

1.10.2024 09:15 Korisliiga

Salon Vilppaan Mikko Koivisto viihdyttää koripallon katsojia kahdessa roolissa – ”Tapanani on sanoa asiat suoraan”

Tasaisesti menestynyt Salon Vilpas koki viime kaudella pettymyksen, mutta nyt veteraaniheittäjä Mikko Koiviston ympärillä on uusi pelaajarunko.

30.9.2024 14:00 Korisliiga

Tero Hassinen haluaa nähdä Tampereen Pyrinnön joukkueessa tänä vuonna erityisesti yhden asian – ”Kaikki muu on toissijaista”

Omaa kasvattajaseuraansa valmentava Tero Hassinen luottaa raakaan tekemisen tasoon ja haluaa pitää huolen, ettei urheilumenestyksestään tunnetulla Tampereella koripallo jää paitsioon.

30.9.2024 12:00 Korisliiga

Nokian veteraanikiinnitys Antti Kanervo koki uransa nopeimman sopimusprosessin – ”Muutamassa päivässä puhelusta olin jo lentokoneessa kohti Turkkia”

Hallitseva mestari BC Nokia lähtee metsästämään toista Pantteria mukanaan Korisliigan kokeneimpiin pelaajiin lukeutuva heittäjä-ässä Antti Kanervo.

Näytä lisää vastaavia