Korihait selätti Nokian tiukassa väännössä – Kauhajoelle vierasvoitto Katajasta

2.3.2024 20:20 Miesten Korisliigassa pelattiin kaksi ylemmän jatkosarjan ottelua, joissa voittajiksi nousivat Korihait ja Kauhajoki.

Mikael Aalto (#50) ja Jalen Jackson (#40) pistivät palloa pussiin Korihaiden kotivoitossa. Kuva: Ville Vuorinen / Korisliiga

BC Nokia vieraili Uudessakaupungissa, jossa kotijoukkue Korihait sai yllätettyä itseään paremmin sijoittuneet vieraat. Korihait pääsi johtoon toisen neljänneksen puolessavälissä eikä päästänyt sen jälkeen enää Nokia rinnalle, vaikka lähellä kävikin. Voitto tuli lopulta tiukoin luvuin 94–91.

Nokia on miesten Korisliigan sarjataulukossa parhaillaan toisena, mutta Korihait hengittää niskaan sijalla kolme.

Ottelun kovimmat pistesaldot olivat Nokian Both Gachin 21 ja Korihaiden Wesley Person Jr:n 20, mutta huomiota herättävän monipuolisesti pelasi voittajien laituri Jalen Jackson. Hänelle merkittiin 18 pistettä, seitsemän levypalloa ja yhdeksän syöttöä. Hyvin pärjäsi myös Mikael Aalto 12 pisteellä ja neljällä levypallolla.

– Meillä oli vaikea lähtö tähän kalenterivuoteen, ja alkoi vähän surettaa, kun ei tullut tammikuussa oikein voittoja. Ei tämä ole pelkkää ruusuilla tanssimista. Mutta keräsimme itsemme, ja nyt pelaaminen yhdessä on taas todella hauskaa. Voitot tällaista Nokian kaltaista hyvää joukkuetta vastaan ovat usein todella pienistä yksityiskohdista kiinni, Aalto kommentoi Ruudun haastattelussa.

Ottelutilastot

Illan toisessa ylemmän jatkosarjan ottelussa Kataja Basket otti Joensuuhun vastaan Kauhajoen ja joutuikin nöyrtymään vieraiden käsittelyssä luvuin 84–92. Joukkueet ovat taulukossa parhaillaan tasapisteissä, sijoilla kuusi ja neljä.

Voittajien puolella pistetehdasta pyörittivät etunenässä Topias Palmi 17:llä ja suhteellisen tuore vahvistus Junior Madut 24:llä.

– Olen lähinnä tyytyväinen, että saimme vierasvoiton kuuden tunnin bussimatkan jälkeen. Olen parissa viikossani täällä päässyt pikkuhiljaa paremmin sisään joukkueeseen ja pelityyliin ja uskon täysin, että pystymme menemään tällä kaudella päätyyn asti, Madut totesi Ruudulla.

Isännillä vahvoja lenkkejä olivat Elijah Lufile 18 pisteellä ja viidellä levypallolla, Henri Permanto 15 pisteellä ja viidellä levypallolla sekä Tuomas Hirvonen kymmenellä pisteellä ja yhdeksällä syötöllä.

Ottelutilastot

 
8.4.2024 20:41 Korisliiga

Kobrat taisteli kovaa, mutta Seagulls oli jälleen liian kova pala – Kauhajoki laittoi Vilppaan selkä seinää vasten

Miesten Korisliigassa kaksi puolivälieräsarjaa saavutti kiperän 2–0-tilanteen. Toista sarjoista johtaa kotietujoukkue, toista taas haastaja.

6.4.2024 21:22 Korisliiga

BC Nokia repi avausvoiton tuplajatkoaikatrilleristä

Korisliigan neljästä puolivälieräsarjasta viimeinen käynnistyi, ja avausvoiton otti kotietua nauttiva Nokia.

5.4.2024 21:03 Pääjuttu

Korisliigan playoffit käyntiin: Kauhajoki mitätöi Vilppaan kotiedun ja Korihait avasi rytinällä

Miesten Korisliigassa pelattiin ensimmäiset puolivälieräottelut. Seagulls ja Korihait voittivat kotona, Kauhajoki yllätti vieraskentällä.

4.4.2024 13:15 Korisliiga

Playoff-ennakossa Korihait, Kataja, Vilpas ja Kauhajoki – neljä kilpailijaa, joiden sarjajärjestys ratkesi vasta viimeisenä iltana

Korisliigan pudotuspelikevät käynnistyy puolivälierillä perjantaina. Nyt toisessa playoff-ennakossa esittäytyvät kotietua nauttivat Korihait ja Salon Vilpas sekä heidän vastustajansa Kataja Basket ja Kauhajoki.

4.4.2024 08:33 Korisliiga

Playoff-ennakossa Seagulls, Nokia, Kouvot ja Kobrat: ”Tämä on tasaväkisin Korisliiga-kausi vuosiin”

Korisliigan pudotuspelikevät käynnistyy puolivälierillä perjantaina. Ensimmäisessä playoff-ennakossa esittelyssä kotietua nauttivat Helsinki Seagulls ja BC Nokia sekä alemmasta jatkosarjasta ponnistaneet vastustajat Kobrat ja Kouvot.

3.4.2024 13:45 Korisliiga

Jatkosarjat triplatuplaan lopettanut Korihaiden Jalen Jackson maaliskuun kuukauden pelaaja

Kotiedun ja kolmannen sijan napanneen Korihaiden monipuolinen Jalen Jackson on valittu Korisliigan maaliskuun kuukauden pelaajaksi.

3.4.2024 13:34 Erotuomarit

Korisliigan pudotuspelivaiheen erotuomarit on valittu

Korisliigakausi huipentuu perjantaina alkaviin pudotuspeleihin, jotka ovat kauden kohokohta myös erotuomareille. Tänä vuonna pudotuspelikierrokset hoidetaan yhteensä 17 erotuomarin voimin.

30.3.2024 19:24 Korisliiga

Korisliigan playoff-parit ratkottu – Hannes Pöllä palasi pelikentille, Lauri Kallio rikkoi piste-ennätyksensä

Korisliigan jatkosarjat pelattiin loppuun, ja viimeisetkin otteluparit puolivälieriin vahvistuivat.

30.3.2024 07:55 Korisliiga

Korisliigan jatkosarjat huipentuvat TV:ssä – Korihaiden ja Kauhajoen ottelu suorana Jimillä

Korisliigan lauantaisessa päätöskierroksessa suurin mielenkiinto osuu taisteluun puolivälierien kotiedusta, jossa kahdesta paikasta taistelevat Korihait, Kataja Basket, Kauhajoki ja Salon Vilpas.

27.3.2024 20:49 Korisliiga

Bisonsin viime sekunnin kori pelasti joukkueen sarjapaikan – Kobrat lunasti lipun playoffeihin

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa ratkaistiin tänään molemmat auki jääneet sijoitukset: sekä viimeinen pudotuspeleihin menijä että sarjasta putoaja.

Näytä lisää vastaavia