12.11.2024 14:23 Koripalloliitto järjestää I-tason koulutuskokonaisuuden Kaarinassa yhteistyössä Ura Basketin kanssa. Koulutus on Koripalloliiton valmennuskoulutusjärjestelmän ensimmäinen vaihe, joka antaa valmiuksia toimia valmentajan tehtävissä. Kokonaisuus pitää sisällään kolme viikonlopun mittaista lähijaksoa ja etätehtäviä.
Koripallovalmentajan perusopinnot 1.1. |
la-su 23.11-24.11.
Paikka: Hovirinnan koulu
Kouluttaja: Petka Lehtinen
Koripallovalmentajan perusopinnot 1.2. |
la-su 18.-19.1.2025
Paikka: Hovirinnan koulu
Kouluttaja: Petka Lehtinen
Koripallovalmentajan perusopinnot 1.3. |
la-su 1.-2.3.2025
Paikka: Hovirinnan koulu
Kouluttaja: Petka Lehtinen
I-taso, 3op
Tason I koulutuksia järjestetään ilmaisena seitsemällä paikkakunnalla vuosittain.
Avaintavoite:
Ohjaaja hallitsee yksittäisen harjoituskokonaisuuden suunnittelun, toteutuksen ja arvioinnin koripallossa
Kohderyhmä:
Koripallo-ohjaajakoulutuksensa aloittavat, jonkin verran ohjaajakokemusta omaavat henkilöt. Suositusalaikäraja 17 v.
Koulutuksen rakenne:
I-taso opiskellaan kolmessa pakollisessa sekä yhdessä vapaasti valittavassa osassa.
https://www.basket.fi/infosivut/valmentajakoulutus-i-tason-koulutuskokonaisuus/
Koulutuksen hinta:
Koulutus on maksuton osallistujalle.
I-tason hyväksytty suorittaminen edellyttää 100% läsnäoloa jaksoilla sekä vähintään 15h erilaisia kursseja itseopiskelujaksolla 1.4.
Suomen koripalloliitto ja Kisakallion Urheiluopisto järjestävät yhteistyössä yksipäiväisen Lastenvalmennusseminaarin Kisakallion Susi Training Centerissä 13.4.2025. Lastenvalmennusseminaarin läsnäololla voi päivittää A- ja B-valmentajalisenssin tai suorittaa I-tason vapaavalintaiset opinnot.
Koripallovalmentajan syventävät opinnot (HKVT) on Koripallovalmentajan peruskoulutuksen kolmas ja ylin koulutuskokonaisuus. Koulutuksen avaintavoitteena on antaa valmiuksia toimia päävalmentajatehtävissä koripallossa. Kohderyhmänä koulutuksessa on kaikki tavoitteellisesta valmentamisesta sekä kansainvälisestä koripallosta kiinnostuneet koripallovalmentajat. Ilmoittautuminen soveltuvuuskokeeseen on käynnissä ja päättyy 9.3.
Nuorisovalmennusseminaari keräsi sadan valmentajan joukon Kisakallioon. Nyt seminaarin esitysten materiaalit ja videotallenteet on julkaistu.
Koripalloliitto järjestää II-tason koulutuskokonaisuuden Kisakallion urheiluopistolla Lohjalla. II-tason hyväksytty suorittaminen oikeuttaa Koripalloliiton valmentajalisenssijärjestelmän B-lisenssiin. Koulutukseen hyväksytään varmasti 20 ensimmäistä ilmoittautumista, jotka täyttävät koulutuskriteerit. llmoittautuminen maaliskuussa alkavalle kurssille päättyy 26.2.
Tammikuun Nuorisovalmennusseminaariin voi ilmoittautua vielä 7.1. saakka. Majoituspaikkoja on vielä jonkin verran jäljellä ja päiväkävijöille löytyy tilaa varmasti. Jussi Laakson esitys avaa seminaarin perjantaina 10.1. klo 17:00.
Tammikuussa järjestettävän Nuorisovalmennusseminaarin ohjelma on valmistunut - viimeisin kiinnitys esiintyjälistaan on pitkän linjan koripallovalmentaja Harri Mannonen. Majoitusta tarvitsevien kannattaa ilmoittautua hyvissä ajoin.
Tammikuun Nuorisovalmennusseminaarin ohjelma on täydentynyt ja ohjelma on yhtä esiintyjää lukuun ottamatta valmiina. Jussi Laakson ja Anton Mirolybovin lisäksi Kisakalliossa puheenvuoroja käyttävät Martti Iivonen, Tuomas Rahkonen, Janne Hänninen ja Jussi Räikkä. Ilmoittautuminen seminaariin on täydessä vauhdissa.
Koripalloliitto järjestää I-tason koulutuskokonaisuuden Vantaalla yhteistyössä Puhu Junioreiden kanssa. Koulutus on Koripalloliiton valmennuskoulutusjärjestelmän ensimmäinen vaihe, joka antaa valmiuksia toimia valmentajan tehtävissä. Kokonaisuus pitää sisällään kolme viikonlopun mittaista lähijaksoa ja etätehtäviä.
Koripalloliitto järjestää I-tason koulutuskokonaisuuden Joensuussa yhteistyössä Joensuun Katajan kanssa. Koulutus on Koripalloliiton valmennuskoulutusjärjestelmän ensimmäinen vaihe, joka antaa valmiuksia toimia valmentajan tehtävissä. Kokonaisuus pitää sisällään kolme viikonlopun mittaista lähijaksoa ja etätehtäviä.
Seminaarissa tavoitteena on löytää ratkaisuja urheilun ongelmallisiin kohtiin mm. vapaaehtoisvalmentajien koulutuksen tason nostamiseen sekä vaikuttaa lajien väliseen yhteistyöhön estääksemme liian aikaisen erikoistumisen, eri lajien valmentajien yhteistyön lisääminen huipulle pyrkivien urheilijoiden valmennusprosesseissa.