21.6.2016 Vuosi 2017 tulee olemaan Suomen ja koripalloilun ainutlaatuinen juhlavuosi. Itsenäinen Suomi täyttää 100 vuotta ja samalla tulee kuluneeksi 50 vuotta siitä, kun edellisen kerran on Suomessa pelattu miesten EM-kisatasolla, Helsingissä. Koripallomuseo haluaa omalta osaltaan olla mukana juhlistamassa arvovuotta ja samalla olla vankistamassa suomalaista lajikulttuuria ja sen juuria.
Koripallomuseo avaa näyttelyn Helsinkiin, Malmille, elokuussa 2016. Näyttely tulee esittelemään koripallon pääkaupunkiseudun historian ja ilmiöiden lisäksi myös lajia valtakunnallisesti. Tilassa voidaan myös järjestää pienimuotoisia (noin 30 hengen) tapahtumia. Lisäksi tilaan on tarkoitus kehittää erityisesti lapsia ja nuoria huomioiden vuorovaikutuksellisia aktiviteetteja. Tallennetun liikkuvan kuvan hyödyntämiseksi ja esittämiseksi tullaan tekemään hartiavoimin töitä.
1. Pääkaupunkiseudun seurat ja niiden legendat tarinoineen (koripallokausittain vaihtuvat kolme seuraa; ensimmäisinä vuorossa HNMKY, Honka ja MaSu).
2. Suomalaisen koripallon Hall of Fame.
3. Maajoukkueiden historia.
4. Fanitoiminnan historia (pääpaino 2000-luvun Susijengifani-ilmiössä).
- Nyt etsitään yhteistyötahoja, joiden avulla näyttelyyn saataisiin vitriineitä ja näyttelytekniikkaa toteutetuksi. Keskeistä olisi myös löytää koripallomyönteinen graafinen suunnittelija ja painatusten toteuttajataho. Museo ei yllättäen kylve rahassa, joten jokainen hitusenkin talkoomielessä tehty teko auttaa lajikulttuurin tallennus- ja esitystyössämme suuresti, kertoo Koripallomuseon johtaja Jari Toivonen.
- Näyttelytoiminnan suunnittelun ja toteutuksen tueksi on Koripallomuseoyhdistyksen hallitus päättänyt luoda työryhmän, jonka kontaktihenkilö hallituksen puolelta on Eero Saarinen. Saa vinkata ja jakaa tietoa! Kaikki apu otetaan avosylin vastaan, päättää Toivonen.
Jari Toivonen
Koripallomuseon johtaja
040 5708078
jari.toivonen@kotka.fi
Suomen Koripalloliitto järjestää yhteistyössä Suomen Koripallomuseon kanssa Arvokas iltapäivä -seminaarin lauantaina 17.8. Tapahtuman tuotto menee Koripallomuseon työhön sekä We deliver -rahastoon, jonka avulla tuetaan vähävaraisten perheiden koripalloharrastusta.
Suomen kaikkien aikojen naiskoripalloilija Lea Hakala nimettiin torstaina Helsingissä järjestetyssä Urheilugaalassa suomalaisen urheilun kunniagalleriaan, Hall of Fameen.
Koripalloliitto viettää alkaneena vuonna 80-vuotisjuhlaansa. Juhlan kunniaksi tahdomme muistella yhdessä ystäviemme kanssa suomikoriksen historian huippuhetkiä vuosien varrelta.
Suomalaiselle koripallolle alumniverkoston osaaminen ja asiantuntemus ovat tärkeitä resursseja, joka voi hyödyttää niin lajin kokonaisvaltaista kehittymistä kuin esim. pelaajien ammattimaisten harjoitusmahdollisuuksien paranemista ja työelämävalmennuksen saamista peliuran ohessa. Alumnitoiminta mahdollistaa myös alumnien tehokkaamman verkottumisen keskenään. Alumnitoimintaan osallistuminen perustuu vapaaehtoisuuteen ja haluun antaa lajille takaisin omaa panostaan.
Finnish Basketball Hall of Fame avasi elokuussa 2016 näyttelyn Malmilla yhteistyökumppanin, Korispisteen, tarjoamiin tiloihin. Nyt yhteistyötaho tarvitsee museon käyttämän tilan omaan liiketoimintaan, joten näyttely suljetaan viimeistään kesäkuussa 2018.
Amerin Kulttuurisäätiö on myöntänyt Finnish Basketball Hall of Fame - Koripallomuseolle 10000 €:n vuotuisen tuen neljäksi vuodeksi (2018-2021). Tarkoituksena tuen avulla on luoda toiminnasta yhä yhteisöllisempää ja osallistavampaa digitaalisuuden, alumniuden sekä Kohtaamisia-tapahtumien jatkon myötä.
Finnish Basketball Hall of Fame ja Salon Vilpas järjestävät ilmiöitä eri näkökulmista käsittelevän seminaarin Salo IOT Campuksella 27.3. klo 12.15-16.15. Seminaarin avulla verkotetaan ihmisiä yhteen ja tuetaan goodwill-hengessä molempia toimijoita.
Koripallomuseon (viralliselta nimeltä Finnish Basketball Hall of Fame) Kohtaamisia-hanke sai noin 30000 euron jatkorahoituksen. Hankkeen toisessa osassa kierretään vielä käymättömiä koripallopaikkakuntia, kerätään kuvia/esineistöä kokoelmaan ja ennen kaikkea koostetaan hankkeen tuloksista ja kokemuksista raportti koripallon, sekä muidenkin lajien, hyödyksi.
Koripallomuseo pyrkii ajattelemaan museomaailmaa uudella tavalla, seinättömästikin. Työryhmä on pohtinut millainen digitaalinen Koripallomuseo voisi olla. Miten museo voisi olla entistä vaikuttavampi ja tavoittavampi, tukien upeasti kehittynyttä lajikulttuuriakin. Vielä ollaan starttivaiheessa…
Finnish Basketball Hall of Fame - Koripallomuseo avasi uuden näyttelyn Malmilla, Helsingissä, elokuussa 2016. Näyttelysisältöä uudistetaan hiukan ja juhlitaan 1-vuotissyntymäpäiväjuhlaa perjantaina 22.9. koko päivän.