Korisliigassa enää yksi tappioton joukkue – Bisons Loimaa jatkoi teräviä esityksiään

11.10.2024 21:52 Loimaalaiset aiheuttivat Tampereen Pyrinnölle kauden kolmannen tappion. Helsinki Seagulls, Salon Vilpas ja Kobrat aiheuttivat vastustajilleen kauden avaustappiot.

Tevaun Kokko oli Bisonsin kotivoiton takuumies. Kuva: Novida

Bisons Loimaa nappasi kauden toisen voittonsa, kun se kaatoi kotikentällään Tampereen Pyrinnön 77–69 (34–30). Loimaalaiset olivat läpi ottelun kuskin paikalla.

- Valmistuimme tämän viikon otteluihin todella hyvin ja sen takia onnistuimme ottamaan kaksi tärkeää voittoa. Meillä on hyvä ryhmä kasassa ja henki joukkueessa on todella hyvä, 12 koriin johtanutta syöttöä tarjoillut Symir Torrence kertasi Ruudun haastattelussa.

- Kokonaisuutena olen tyytyväinen meidän puolustamiseen ja tahtotilaan. Kaikki näkee, että meillä on edelleen hyökkäämisessä haasteita ja satunnaisesti jämähdetään vähän paikalleen.
Tyytyväinen olen voittoon, mutta töitä riittää edelleen! Tuleva vastustaja Kouvot on hyvin erilainen vastustaja kuin KTP ja Pyrintö, jonka vuoksi meidän pitää valmistautua heidän kohtaamiseen erilailla, Bisonsin päävalmentaja Konsta Mastomäki kommentoi.

Jeremiah Wood tilastoi 19 pistettä ja 9 levypalloa voittajille. Tevaun Kokko puolestaan kuritti korisukkaa 17 pisteen edestä. Pyrinnön pisteykkönen oli alkuviikosta joukkueeseen liittynyt Henry Pwono, joka kirjautti kentän korkeimman pistesaaliin 22 pistettä.

Ottelutilastot >

Helsinki Seagulls oli René Rougeaun johdolla tyly isäntä Kataja Basketille, jonka tilastot helsinkiläisjoukkueen vieraana ovat synkät. Ottelu oli 12. perättäinen tappiollinen vierailu Seagullsin kotiluolassa.

Rougeau (21/8) viimeisteli ottelun ensiminuuteilla läheltä sekä kaukaa kahdeksan pistettä lyöden alkutahdit selvälle 105–78 (51-39) -kotivoitolle. Tappio oli Katajalle kauden ensimmäinen.

- Puhuimme eilen joukkueen kanssa siitä, että tänään joudumme pelaamaan pienen viisikon kanssa, joka tarkoittaa sitä, että voimme olla tänään nopeampia ja energisempiä kuin vastustajamme. Siihen tarvittiin kaikkien panosta ja toteutimme mielestäni hienosti tätä suunnitelmaa. Heitimme erinomaisesti tänään ja meitä on vaikea pysäyttää silloin kun pelaamme näin, Seagullsin päävalmentaja Vesa Vertio summasi.

Seagullsin pisteykkönen oli jälleen Tevin Olison, joka viimeisteli 24 pistettä onnistuen kaaren takaa kuudesti. Joensuulaisten pistekärki oli 20 pistettä heittänyt KeShawn Curry.

Ottelutilastot >

Kauden ensimmäinen Kymenlaakson derby pelattiin perjantaina Kotkassa, jossa KTP-Basket ja Kouvot tarjosivat viihdettä koko rahan edestä. Huiman ottelun pelanneen KTP:n Alijah Comithierin onnistunut hyppyheitto vei ottelun jatkoajalle päätössummerin soidessa.

Jatkoajalla vierailija Kouvot oli parempi ja nappasi voiton yläjuoksulle lukemin 101–107 (43-50, 91-91).

Comithier viimeisteli ottelussa 35 pistettä ja haki 16 levypalloa. Testijaksolle Kotkaan saapuneen yhdysvaltalaispelaajan teholukema ottelussa oli huimat 51.

Kouvojen voiton takuumiehinä ottelussa olivat James Bishop IV (29) ja Thomas Gipson III (27/10).

Ottelutilastot >

Pohjanmaan derbyissä Kobrat on ollut viime kausina vaikea vastustaja Kauhajoelle Lapualla kauden alussa pelatuissa otteluissa. Sama trendi jatkui perjantaina, kun Kobrat nappasi kauden avausvoiton kotikentällään 97-88 (45-41) aiheuttaen Kauhajoelle kauden avaustappion.

- Hieno peli ja tunnelma loistava. Ollaan menty joukkueena kokoajan eteenpäin. Pystyttiin vastaamaan Karhun peli tempoon. Voitettiin joukkueena tänään, Kobrien päävalmentaja Ville Turja niputti ottelua.

Kotijoukkueelta kolme pelaajaa kirjautti vähintään 20 pisteen iltapuhteen: Courtney Alexander II (26/8), Samari Curtis (22/4/4) ja Ryan Ogden (20/5). Kauhajoen pisteykkönen oli 28 pistettä heittänyt Kaden Anderson.

Ottelutilastot >

Salon Vilpas aiheutti Tapiolan Hongalle kauden ensimmäinen tappion vieraskentällä Espoossa. Ottelun avauspuoliaika mentiin vahvasti salolaisten komennossa, mutta Honka pääsi toisella puolikkaalla iskuetäisyydelle. Vilpas oli kuitenkin lopussa parempi ja haki vierasvoiton lukemin 82-96 (38-44).

- Painotimme pelaajille ottelun alun tärkeyttä, ja erityisesti ensimmäinen jakso oli hienoa pelaamista. Toisella puoliajalla paransimme levypallo- ja siirtymäpelaamista, Vilppaan päävalmentaja Jussi Savolainen kommentoi.

Omar Payne kirjautti vieraille 16 pistettä. Hienoa tulokaskauttaan pelata Samu Adler tilastoi 14 pistettä, 5 levypalloa ja 5 koriin johtanutta syöttöä voittajille. Hongan paras pistemies oli 16 pistettä heittänyt Lauri Kallio.

Ottelutilastot >

Korisliigassa pelataan lauantaina yksi ottelu, jossa sarjan ainoa tappioton joukkue, Korihait, matkaa hallitsevan Suomen mestari BC Nokian vieraaksi. Ottelu alkaa Nokialla klo 18.

 
12.10.2024 21:37 Korisliiga

Korihait jatkaa ainoana tappiottomana joukkueena – nyt jyrän alle jäi BC Nokia

Korihait kaatoi vieraskentällä hallitsevan Suomen mestari BC Nokian 81–98 (41–57). Voiton arkkitehtina toimi viime kaudella Nokialla pelannut Kalle Peltonen.

9.10.2024 21:45 Korisliiga

Kataja Basket ja Kauhajoki vahvempia viime kauden välieräuusinnoissa – Korihait ja Vilpas kotivoittoihin

Korisliigan keskiviikkoilta tarjosi neljä kamppailua. Kaikki kierroksen ottelut päättyivät kotiyleisöiden riemuksi kotivoittoihin.

8.10.2024 20:55 Korisliiga

Honka jatkaa voittokannassa – oma kasvatti Riku Korhonen häikäisi esityksellään

Korisliiga-illan voittajia olivat viimeisimmät sarjanousijat Bisons Loimaa ja Tapiolan Honka.

8.10.2024 15:56 Korisliiga

Koripallosarjojen tilastointimuutokset kaudella 2024–25

Koripalloliiton valtakunnallisten sarjojen tilastopalvelu muuttui kaudelle 2024–25. Kun tulospalvelukin on uusi ja tilastojen näyttämisessä ollut ajoittaisia haasteita, päätimme kerätä lyhyen oppaan sille, mitä löytyy mistäkin.

5.10.2024 20:20 Korisliiga

Sarjanousija saalisti avauspelistä voiton – rookie-vahvistus Anthony Roberts loisti

Ilta Espoossa päättyi Hongan jatkoaikavoittoon.

4.10.2024 20:47 Korisliiga

Nokia nosti mestaruusviirin tuliterän hallin kattoon ennätysyleisön edessä – Mikael Aalto avasi Korihaiden kauden rytinällä

Korisliiga-kauden 2024–25 avajaisillassa nähtiin kovia tilastoesityksiä niin pitkän linjan ammattilaisilta kuin nousevilta nuorisotähdiltäkin.

4.10.2024 08:02 Korisliiga

Korisliigan infopaketti 2024-25

Korisliiga käynnistyy perjantaina 4.10. viidellä ottelulla. Löydät alapuolelta pähkinänkuoritiedot, otteluohjelmat sekä joukkuekohtaiset ennakkohaastattelut.

3.10.2024 19:26 Korisliiga

Andre Gustavson aloittaa Korisliiga-uransa kestomenestyjä Kauhajoella – takana pitkä ajanjakso Virginiassa, jossa hän kasvoi niin urheilijana kuin ihmisenäkin

Kauhajoen kokoonpano on uudistunut monin tavoin, mutta tähtäimet ovat yhä korkealla. Tuore kotimainen tähtikiinnitys Andre Gustavson aikoo pelata joukkueessa sitä roolia, mitä häneltä milloinkin tarvitaan.

3.10.2024 12:57 Korisliiga

KTP-Basketin Juho-Matti Henttonen kertoo kuntonsa olevan paras vuosiin – ”Kovaa mennään koko ajan!”

Kotkalaisseura KTP hakee viimekautisen pettymyksen jälkeen nousua takaisin ylempään jatkosarjaan. Laituri Juho-Matti Henttonen näkee ympärillään lupaavan joukkueen.

3.10.2024 09:45 Korisliiga

Monille tuntematon Timi Puittinen nousi viime kaudella Kobrissa ratkaisijaksi – ”Elämäntilanne piti divarissa pidempään kuin olin alkujaan suunnitellut”

Kobrat on muutamalla viime kaudella jumiutunut Korisliigan keskikastiin. 29-vuotias Timi Puittinen kertoo, että alkavalla kaudella on luvassa aggressiivisempi pelityyli.

Näytä lisää vastaavia