Lastenvalmennusverkosto käynnistyy

11.9.2024 11:27 Lastenvalmennusverkosto on Suomen Koripalloliiton ja Kisakallion urheiluopiston järjestämä uusi kolmitasoinen, verkostomallinen täydennyskoulutusohjelma suomalaisen lasten valmennuksen kehittämiseksi ja arkisen seuratoiminnan auttamiseksi.

”Lapsia ei tule valmentaa kuten pieniä aikuisia.”

Koulutus on tarkoitettu Koripallovalmentajan syventävät- tai jatko-opinnot (A- tai B-valmentajalisenssi) suorittaneille koripallovalmentajille, jotka valmentavat omassa arjessaan alakouluikäisiä pelaajia. Verkoston kolme keskeistä tavoitetta ovat kehittää osaamista, lisätä valmentajien määrää sekä kasvattaa arvostusta lasten urheiluvalmennuksessa.

– Suuri kiitos Koripalloliitolle ja Kisakallion urheiluopistolle panostuksesta alakouluikäisten lasten urheiluvalmennuksen kehittämiseen. Lasten valmentaminen edellyttää ymmärrystä ikäryhmän erityisyydestä ja sen keskeisistä ydinasioista: liikkumisen määrästä, tunteita pursuavasta lapsilähtöisestä kilpailusta, perustaitojen vahvistamisesta sekä urheilijan ominaisuuksien pitkäjänteisestä kehittämisestä. Onnistuneesta valmennustapahtumasta näkyvät ilo, hiki ja lasten innostus etsiä omia rajojaan. Toivottavasti tällaisia hyviä harjoituksia pidetään mahdollisimman paljon ja laajasti ympäri Suomea, sanoo Lastenvalmennusverkostosta vastaava kouluttaja Pena Ranta.

Ensimmäinen lastenvalmennusverkosto käynnistyy lähijaksolla Kisakallion urheiluopistolla perjantaina 20.9. Ensimmäiseen lähijaksoon sisältyy Lastenvalmennusseminaari sunnuntaina 22.9.

Ilmoittaudu mukaan Lastenvalmennusseminaariin

– On hienoa, että kiinnostusta verkostoa ja seminaaria kohtaan on ollut jopa odottamaamme enemmän. Siitä on syntynyt tunne, että lasten laadukas valmentaminen koskettaa monia ja sen arvo on ymmärretty, Ranta kiittelee.

Lastenvalmennusverkostoon haetaan valmentajia vuodeksi kerrallaan. Verkoston toimintaan 2024-2025 valitut ja sitoutuneet valmentajat ovat:

  • Kalle Bäck, Mikkelin NMKY
  • Susan Demirtas, ToPo juniorit
  • Mia Elojärvi, Klaukkalan NMKY
  • Walid Jadda, Helsingin NMKY
  • Juri Heinämäki, Feeniks Basket
  • Hanna Lehtinen, Kori-80, Kerava
  • Jukka Lindberg, Ura Basket
  • Hannu Naumanen, Vaasan Salama
  • Pihla Nikkarinen, PuHu juniorit
  • Mikko Penttinen, YMCA Tampere
  • Jarmo Räisänen, Äänekosken Huima
  • Petri Selkee, Star Basket/PHURA Lahti

Lastenvalmennusverkosto (LVV)

MIKÄ?

  • Suomen Koripalloliiton järjestämä kolmitasoinen, verkostomallinen koulutusohjelma suomalaisen lasten valmennuksen kehittämiseksi ja arkisen seuratoiminnan auttamiseksi.
  • Lastenvalmennusverkosto on osa koripallovalmentajien valmentajakoulutusta. Se toimii täydennyskoulutuksena koripallovalmentajan jatko-opinnoille (Taso II) tai syventäville opinnoille (Taso III).
  • Lastenvalmennusverkosto on suunnattu 7–12 -vuotiaiden lasten valmentajille.
  • Verkostoon haetaan valmentajia vuosittain vuodeksi kerrallaan.

MIKSI?

Lastenvalmennusverkostolla on kolme keskeistä sisällöllistä tavoitetta:

  1. Tiedollinen tavoite: Kehittää osaamista lasten valmennuksessa sekä ymmärrystä lasten valmentamisen erityispiirteistä
  2. Laadullinen tavoite: Lisätä lasten valmennukseen koulutettujen valmentajien määrää
  3. Arvotavoite: Kasvattaa arvostusta lasten valmentamista kohtaan

MITÄ?

Lastenvalmennusverkoston vuosiohjelma sisältää:

  • Neljä 2–3 vuorokauden mittaista (pe-ma/pe-su) verkostokoulutustapaamista Kisakallion Urheiluopistolla
  • Kolme paikallista, seurarajat ylittävää valmentajakerhotapaamista verkostovalmentajan kotiympäristössä hänen järjestämällään tavalla
  • Kaksi yhden päivän mittaista lastenvalmennusseminaaria

MITEN?

  • Verkostotapaamisten koulutusosuuksista vastaavat Lastenvalmennusverkoston kouluttajat sekä heidän kutsumat vierailevat asiantuntijat.
  • Verkostotapaamisissa oppiminen tapahtuu yhdessä toimien: reflektoivia, keskustelevia ja osallistavia työskentelytapoja käyttäen.
  • Koulutuksen tavoitteena ovat yhdessä oppiminen ja oman osaamisen jakaminen.
  • Vuosittainen toiminta sijoittuu pelikauden ajalle syyskuusta huhtikuuhun:
    • 1.verkostotapaaminen: 20.–23.9.2024
    • 2.verkostotapaaminen: 15.–17.11.2024
    • 3.verkostotapaaminen: 31.1.–2.2.2025
    • 4.verkostotapaaminen: 11.–14.4.2025
 
9.8.2024 12:31 Koripalloliitto

Syyskuussa järjestettävässä Lastenvalmennusseminaarissa keskitytään alakouluikäisten koripallovalmentamisen ydintaitoihin

Suomen Koripalloliitto ja Kisakallion Urheiluopisto järjestävät yhteistyössä yksipäiväisen Lastenvalmennusseminaarin Kisakallion Susi Training Centerissä 22.9.2024. Seminaariesitysten aiheet keskittyvät tänä vuonna alakouluikäisten koripallovalmentamisen ydintaitoihin.

9.9.2024 14:06 Lastenvalmennusverkosto

Ilmoittaudu Lastenvalmennusseminaariin - aiheena alakouluikäisten koripallovalmentamisen ydintaidot

Suomen Koripalloliitto ja Kisakallion Urheiluopisto järjestävät syyskuussa yksipäiväisen Lastenvalmennusseminaarin Lohjan Kisakalliossa. Ilmoittaudu mukaan päivittämään taitoja ja verkostoitumaan!

31.8.2024 12:38 Koripalloliitto

Mielen hyvinvointi on osa turvallista urheilua – Koripalloliitto tukee nuorten hyvinvointia Pohjola Vakuutuksen ja MIELI ry:n kanssa

Suomen Koripalloliitto on mukana Pohjola Vakuutuksen ja MIELI ry:n yhteistyössä tukemassa nuorten mielen hyvinvointia. Yhteistyön tavoitteena on vahvistaa mielen hyvinvointia tukevaa valmennusosaamista ja kokonaisvaltaista turvallisuutta urheiluympäristössä, sekä edesauttaa lasten ja nuorten pysyvyyttä liikunnan parissa.

27.6.2024 13:30 Koripalloliitto

Koripalloliitto mukana luomassa lapsille kestävää polkua liikunnalliseen elämäntapaan

Olympiakomitea julkaisi hiljattain yhdessä 36 lajiliiton – Koripalloliitto mukaan lukien – vetoomuksen, jolla vaaditaan suunnanmuutosta lasten urheiluun. Syyt muutostarpeelle ovat ilmeiset: lapset liikkuvat yhä vähemmän ja lopettavat urheiluharrastuksen entistä aiemmin.

Koripalloliitto käynnistää 7–12 -vuotiaiden valmentajille suunnatun lastenvalmennusverkoston

Uusi syksyllä käynnistyvä verkostomallinen koulutusohjelma tukee lasten valmennuksen kehittymistä Suomessa ja auttaa valmentajia seuratoiminnan arjessa. Valmentajahaku on auki 16.6. saakka.

18.9.2023 09:50 Valmentajat

Suomen kahdesti EM-lopputurnaukseen johdattanut Eero Saarinen Valmentajien Kunniagalleriaan

Eero Saarinen johdatti Suomen naisten maajoukkueen EM-lopputurnauksiin 1980 ja 1981. Saarinen on Koripallovalmentajat ry:n ja Suomen Ammattivalmentajat ry:n perustajajäsen. Saarinen nimettiin kunniagalleriaan Olympiapäivänä 16.9.

16.9.2024 13:45 Valmentajat

Unified-koripallon valmentajakoulutus syyskuussa Vantaalla

Koripalloliitto järjestää Unified-koripallon valmentajakoulutuksen Pähkinärinteen koululla 28.-29.9.2024. Ilmoittautuminen on avoinna torstaihin 19.9. saakka.

9.9.2024 10:31 Korisliiga

Alkavalla kaudella ei pelata koripallon Suomen Cupia

Alunperin helmikuulle kaavaillut naisten ja miesten Suomen Cupin finaalit jäävät tällä kertaa pelaamatta. Suomen Cupin kehitystyö kuitenkin jatkuu ja tavoitteena on ottaa se taas seuraavina vuosina osaksi Koripalloliiton kilpailujärjestelmää.

9.9.2024 10:27 Koripalloliitto

Koripalloliiton hallitustiedote, 1/2024–2025

Suomen Koripalloliiton liittohallitus järjestytyi kesätauon jälkeen Helsingissä 31. elokuuta. Hallituksen varapuheenjohtajana jatkaa Kaisa Forsström.

3.9.2024 15:36 Koripalloliitto tiedottaa

Koripalloliitto tukee kansainvälisiin sarjoihin osallistuvia aikuisten pääsarjajoukkueita – tänä vuonna tukea BC Nokialle ja Peli-Karhuille

Koripalloliiton tuki aikuisten pääsarjajoukkueille kansainväliseen seurakilpailuun osallistumisesta määräytyy kansallisissa sarjoissa menestymisen ja kansainvälisen kilpailun tason mukaan.

Näytä lisää vastaavia