Max Besselink: ”Tää matka on vasta alussa”

24.2.2023 08:52 Helsingin NMKY:ssa koripallo-oppinsa saanut ja viime kaudella BC Nokiaa Korisliigassa edustanut Max Besselink, 20, pelaa tänään perjantaina ensimmäisen arvokisakarsintaottelunsa Susijengin paidassa. Jo pitkään lupauksia herättäneen Besselinkin kokoonpanopaikan taustalla on nousujohteinen tulokaskausi Saksan Bundesliigan BC Göttingenissä.

Max Besselink on pelannut lupauksia herättävää kautta BC Göttingenissä. Kuvat: Ville Vuorinen / Susijengi.

Besselink solmi sopimuksen göttingeniläisjoukkueen lokakuun puolessavälissä harjoiteltuaan alkusyksyn Tapiolan Hongan kanssa. Ensimmäiset viikot Saksanmaalla sujuivat tunnustellessa, mutta Besselink on hiljalleen lunastanut yhä suurempaa roolia uudessa joukkueessaan.

- Omasta mielestäni oon ottanut tosi ison askeleen ylöspäin viime kaudesta, Besselink nyökyttelee.

- Alussa oli tosi rankkaa ennen kuin pääsin kunnolla sisälle jengin systeemiin ja opin, miten Bundesliiga toimii. Maaottelutaukoa edeltäneet neljä matsia olin kuitenkin jo aloitusviisikossa, eli koko ajan mennään parempaa kohti.

Kuluvalla kaudella Besselink on kirjauttanut Göttingenille 9,8 minuuttia, 2,3 pistettä ja 0,9 levypalloa ottelua kohden. Kauden ehdoton huippupeli oli kymmenen pisteen ilta Bundesliigan kärkijoukkueisiin lukeutuvaa ALBA Berliniä vastaan marraskuun lopussa.

- Tiesin, että olisin saanut Korisliigasta täksi kaudeksi ison roolin, mutta Bundesliiga on yksi Euroopan parhaista sarjoista ja halusin ottaa haasteen vastaan, Max arvioi.

- Bundesliigassa saa pelata tosi fyysisesti ja se sopii mun pelitapaan. Oon tykännyt seurasta, valmentajista ja joukkuehengestä ja Göttingenistä on tullut mulle vähän kuin toinen koti. Oon ylpeä tähänastisesta, mutta samalla mä täytän huhtikuussa 21 vuotta ja tiedän, että tää matka on vasta alussa.

”Tuon peliin energiaa, härskiyttä ja mentaalista kovuutta”

Besselink herätti huomiota Susijengissä ensimmäisen kerran kesällä 2020, jolloin hän oli kentän pisteykkönen suljetuin ovin pelatussa scrimmage-ottelussa Viroa vastaan Mäkelänrinteen urheiluhallilla.

Susijengi-debyyttinsä Besselink teki kesällä 2021 Tshekeissä. Tuosta ottelusta on nyt vierähtänyt tovi ja Besselink pääsee suoraan kovaan paikkaan, kun Israel toivottaa suomalaiset tervetulleeksi kotikentälleen Tel Aviviin.

- Tosi hyvä fiilis päästä ekaa kertaa pelaamaan Susijengin kanssa karsintoja. Eka peli oli tosiaan Tshekeissä pari vuotta sitten, mutta karsinnoissahan on aina erilainen panos, nämä ovat ”real deal”, Max hymyilee.

Susijengillä on tapana pelata fyysisesti ja yliaggressiivisesti ja pakottaa vastustaja yksi toisensa jälkeen pois mukavuusalueeltaan. Tähän pelitapaan Max uskoo sopivansa täydellisesti.

- Haluan aina voittaa ja meen kentälle antamaan kaikkeni. Tuon peliin energiaa, härskiyttä ja mentaalista kovuutta, hän kuvailee.

- Meillä on nyt aika pieni jengi koossa ja päästään pelaamaan ”small ballia”, mikä tarkoittaa, että munkin pitää olla valmis pelaamaan nelos- ja vitospaikoilla. Susijengi on kuitenkin sellainen jengi, että jokainen osaa oman roolinsa ja pystyy tekemään sen duunin, mitä tarvitaan.

Israelia vastaan Besselink ei ole vielä koskaan päässyt pelaamaan, mutta Susijengin kanssa Tel Avivissa vietetty viikko on antanut osviittaa siitä, mitä perjantai-iltapäivä tuo mukanaan.

- Israel on tosi nopea jengi, joka pelaa korkealla tempolla. Meidän pitää olla valmiit siihen haasteeseen ja että tulee kova taistelu. Tää tulee olemaan siistiä.

Israel isännöi Susijengiä Tel Avivin Drive In Arenalla perjantaina 24.2. klo 14.30. Ottelu televisioidaan suorana Nelosella ja Ruudussa.

Henkilöt

 
22.2.2023 10:09 Susijengi

Mikael Jantunen: ”Olen nykyään rennompi pelaajana”

Mikael Jantunen sai koripalloammattilaisuralleen lentävän lähdön voittamalla Belgian mestaruuden sekä Belgian ja Alankomaiden yhteisliigan parhaan kuudennen pelaajan palkinnon Filou Oostendessa. Kuluvalla kaudella Jantunen, 22, on jatkanut tasaista kehityskäyräänsä Italian Serie A:ssa Basket Trevison paidassa.

21.2.2023 09:56 Susijengi

Edon Maxhuni: ”Tavoitteena on ottaa seuraava steppi”

Yksi seurajoukkuekauden 2022-23 suurimpia suomalaismenestyjiä on ollut esikoiskauttaan Saksan Bundesliigassa pelaava Susijengin aloittava pelinrakentaja Edon Maxhuni, 24. Aiemmin ammattilaisurallaan mm. Virossa ja Hollannissa pelannut Maxhuni teki itsestään nimen viime vuoden EM-kisoissa ja on jatkanut Crailsheimissa siitä, mihin Prahassa ja Berliinissä jäi.

18.2.2019 12:06 Susijengi

Jamar Wilson valmis antamaan kaikkensa Susijengille

Miesten koripallomaajoukkueella on edessään kohtalon hetket tällä viikolla, kun MM-karsinnat saadaan päätökseen. Susijengin väkkärämäinen takamies Jamar Wilson on valmis jättämään kaikkensa kentälle.

10.5.2018 18:59 Suomalaiset ulkomailla

Carl Lindbomilla vaiherikas kausi

Carl Lindbomin monimuotoinen kausi sai päätöksensä viikonloppuna, kun hänen edustamansa Osijekin kausi päättyi Kroatian liigan pudotuspeleissä. Lindbomin kauteen mahtui paljon ja samalla oppia tarttui matkaan runsaasti.

26.3.2024 10:38 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball aloittaa välierät EuroCupissa

Mikael Jantusen edustama ja Tuomas Iisalon valmentama Paris Basketball kohtaa EuroCupin välierissä englantilaisjoukkue London Lionsin. Jantunen uskoo vahvasti joukkueen mahdollisuuksiin edetä finaaliin.

20.3.2024 10:56 Suomalaiset ulkomailla

Severi Kaukiainen saavutti jo yhden pokaalin - kaksi vielä kiikarissa

Kauden 2023-24 loppuratkaisut ovat vasta käsillä, mutta Severi Kaukiaisen kauteen on mahtunut jo seuravaihto ja cup-voitto sekä MVP-palkinto. Kaukiainen on ollut ensimmäiseen ulkomaan kauteensa tyytyväinen.

16.2.2024 15:52 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin ja Elias Valtonen taistelevat Copa del Rey'n voitosta

Espanjan cup, Copa del Rey, pelataan viikonlopun aikana Malagassa. Voitosta ovat taistelemassa myös Sasu Salin ja Elias Valtonen.

27.1.2024 09:30 Suomalaiset ulkomailla

Alexander Madsen saanut hyvän alun Espanjassa – ”Rooli on juuri se mitä luvattiin”

Alexander Madsen vaihtoi jouluna seuraa, kun VEF Riika vaihtui Espanjan liigassa pelaavaan BC Andorraan. Madsen on saanut hyvän startin Euroopan kovimmassa kansallisessa liigassa.

18.11.2023 13:17 Suomalaiset ulkomailla

Edon Maxhunin riski kannatti – ”Joskus kannattaa luottaa vaistoihin”

Edon Maxhunin kesäinen kärsivällisyys palkittiin, kun hän sai sopimuksen Ranskan huippusarjaan Le Portelin joukkueeseen. Maxhuni on nopeasti ottanut ison roolin joukkueessa ja johdattanut joukkueen voitosta voittoon.

3.10.2023 09:35 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantunen uskoo Paris Basketballin mahdollisuuksiin EuroCupissa

EuroCup starttaa tiistaina ja suomalaisittain lippua kantavat Paris Basketballin kaksikko Mikael Jantunen ja Tuomas Iisalo. Jantunen uskoo joukkueensa menestysmahdollisuuksiin menestyä kilpailussa.

Näytä lisää vastaavia