Maxhuni liekitti 22 pistettä, Strasbourg voittoon Limogesista Ranskan suomalaiskohtaamisessa

26.10.2024 10:21 Susijengin pelinrakentaja Edon Maxhuni oli erinomaisessa vireessä Ranskan Pro A -liigan perjantai-illan suomalaiskohtaamisessa. Maxhuni linkosi 22 pistettä ja jakoi viisi koriin johtanutta syöttöä, kun Strasbourg nujersi Mikko Larkaksen Limogesin 110-90.

Edon Maxhuni pelaa väkevää alkukautta Strasbourgissa. Kuva: Ville Vuorinen / Susijengi.

Maxhuni tarvitsi 22 pisteensä saavuttamiseksi vain 25 peliminuuttia. Hyvinkääläislähtöisen takamiehen ranteesta upposi viisi kolmen pisteen heittoa ja viisi vapaaheittoa. Strasbourg venytti johtonsa yli kymmenen pisteen jo taukoon mennessä eikä katsonut taakseen.

Strasbourg nousi kauden kolmannella voitollaan Pro A:n pudotuspeliviivan yläpuolelle, seitsemännelle sijalle. Mikko Larkas ja Limoges ovat aivan Strasbourgin vanavedessä kahdeksantena.

- Perättäisten voittojen jälkeen tunnelmat ovat uskomattoman hyvät. Toki teimme tämän kaiken kotiyleisön tuella. Seuraavaksi lähdemme vieraskentälle, ja siellä meidän pitää olla henkisesti vieläkin kovempia ja pelata kollektiivisemmin, Maxhuni kommentoi ottelun jälkeisessä mediatilaisuudessa.

Euroliigassa Gordon ja Daniel Herbertin valmentama Bayern München haki kauden kolmannen voittonsa nujertamalla Olympiakoksen 84-80. Bayern München on nyt Euroliigassa kymmenentenä.

Henkilöt

 
28.10.2024 14:48 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantunen näyttänyt kyntensä Euroopan huipulla – ”Kaikki lähtee siitä päivittäisestä työstä”

Mikael Jantunen on aloittanut toisen kautensa ranskalaisseura Paris Basketballin riveissä. Jantunen on osoittanut pystyvänsä loistamaan myös Euroopan kirkkaimmissa valoissa.

28.10.2024 13:46 Suomalaiset ulkomailla

Awak Kuier tehokkaana - Roosa Lehtoranta äitynyt huippuvireeseen

Awak Kuier oli jälleen Reyer Venezian johtotähti ja Roosa Lehtoranta jatkoi vahvoja esityksiään Saksan Bundesliigassa.

27.10.2024 21:10 Susijengi

Nkamhoualle tupla-tupla, Chemnitz voittoputkessa

Erinomaiseen syysvireeseen yltänyt Susijengin ison pään luottomies Olivier Nkamhoua jatkoi urotekojaan, kun Chemnitz Niners jatkoi voittoputkeaan kellistämällä Saksan Bundesliigassa Rostockin pistein 60–68. Nkamhoua keräsi voittajille 10 pistettä ja 10 levypalloa.

25.10.2024 15:45 Suomalaiset ulkomailla

Joel Mäntynen Saksan Pro A -liigaan

Alkukauden ajan Slovakian liigaa ja FIBA Europe Cupia pelaavaa Patrioti Leviceä edustanut kotkalaisen KTP:n kasvatti Joel Mäntynen, 199 cm ja 22 vuotta, vaihtaa seuraa. Korisliiga-vuosinaan pistetykkinä tunnettu Mäntynen on allekirjoittanut sopimuksen Saksan kakkosliigaa, Pro A:ta, pelaavan Karlsruhe Lionsin kanssa.

24.10.2024 14:22 Susijengi

Ilari Seppälä Unkariin KTE-Dunan takalinjoille

Viime vuodet Ranskassa ammattilaisena pelannut Lapuan Kobrien kasvatti ja Susijengin tiukkojen hetkien ratkaisupelaajana kunnostautunut Ilari Seppälä, 188 cm ja 31 vuotta, on solminut loppukauden koskevan sopimuksen Unkarin pääsarjaa pelaavan KTE-Dunan kanssa.

21.10.2024 17:12 Suomalaiset ulkomailla

Sara Bejedillä haastava alkukausi – ”Positiivisuuden kautta”

Kaikki näytti hyvältä, kun Sara Bejedi, 24, paukutti Euroliigan karsinnoissa kolmen pisteen heittoja sisään ja auttoi joukkueensa himoitun kilpailun porteille. Sen jälkeen kaikki kuitenkin muuttui.

21.10.2024 16:15 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantunen kaatamassa Euroliigan mestaria – Olivier Nkamhoua kovassa iskussa

Mikael Jantusen edustama Paris Basketball otti historiansa ensimmäisen voiton Euroliigassa makeimmalla mahdollisella tavalla, kun se voitti hallitsevan mestari Panathinaikosin. Olivier Nkamhoua puolestaan johti Niners Chemnitzin kahteen tärkeään voittoon viikolla.

21.10.2024 09:48 Susijengi

Nkamhoua hurjana, Chemnitz kellisti suurseuran

Viikonlopun näkyvin suomalaisonnistuja eurokentillä oli Susijengin iso mies Olivier Nkamhoua, joka kunnostautui viime hetkillä ja paukutti 21 pistettä Chemnitz Ninersin päihittessä Saksan Bundesliigan viime kevään hopeamitalistin ALBA Berlinin vieraskentällä.

18.10.2024 09:12 Suomalaiset ulkomailla

Herbertien Bayern München voittoon Euroliigan suomalaiskamppailussa, Jantunen taas pelipäällä

Gordon ja Daniel Herbertin valmentama Bayern München haki voiton Euroliigan ensimmäisestä ”suomalaiskamppailusta” vuosiin nujertamalla Mikael Jantusen edustaman Paris Basketballin pistein 109-107.

16.10.2024 09:46 Susijengi

Mikael Jantuselle ja Paris Basketballille avausvoitto Euroliigassa

Susijengiläiset olivat voittoisassa vireessä tiistaina eurokentillä. Mikael Jantunen pääsi tuulettamaan seurahistorian ensimmäistä voittoa Euroliigassa.

Näytä lisää vastaavia