Mikael Aalto ja Topias Palmi ottivat mittaa pistekarkeloissa – Korihait vei voiton tuplajatkoajan jälkeen

2.12.2023 21:28 Otteluvoittoja miesten Korisliigassa juhlivat tänään sarjataulukon kärkikolmikko Korihait, Helsinki Seagulls ja BC Nokia.

Korihaiden Mikael Aalto keräsi kovat tilastot jatkoaikavoitossa. Kuva: Ville Vuorinen / Korisliiga

Kauhajoen ja Korihaiden kohtaaminen ensin mainitun kotikentällä äityi huimaksi väännöksi. Johtoasema vaihteli puolelta toiselle, eikä voittajaa meinattu saada ratkaistua millään. Toisessa jatkoerässä ero viimein repesi, ja vierasjoukkue Korihait sai pisteet matkaansa. Loppunumeroiksi kirjattiin 111–116.

Korihaiden kovin pistesaldo, 33, nähtiin Wesley Person Jr:lta, mutta suurimman osan huomiosta vei kummankin joukkueen suomalaistähden välinen pistekisa. Korihaiden Mikael Aalto ylsi tilastoissaan 28 pisteeseen ja kymmeneen levypalloon, kun taas Kauhajoen Topias Palmi intoutui paukuttamaan numeroikseen huimat 37 pistettä ja kahdeksan levypalloa. Palmin häikäisevästä pistesaldosta huolimatta kuitenkaan voittoa ei tänäänkään irronnut.

– Alkaa tuntua, että joka ottelun jälkeen on aina vähemmän ja vähemmän sanottavaa, mutta jokainen äijä, joka kentällä kävi, taisteli kyllä voitosta ja otti oman roolinsa, Palmi kommentoi pelin jälkeen pettyneenä.

Korihait pitää nyt miesten Korisliigan sarjataulukossa kolmatta sijaa, kun taas kestomenestyjä Kauhajoki on ajautunut kauas sijalle yhdeksän.

Ottelutilastot

Voitot myös kärkikaksikolle

Sarjataulukon paalupaikkaa pitävä Helsinki Seagulls sai vierasvoiton Loimaalta, kun Bisons taipui luvuin 73–89.

Isäntien paras tilastorivi nähtiin DeVante Brooksilta, joka osui 20 pistettä ja keräsi yhdeksän levypalloa, kun taas Seagullsin selkeästi näyttävimmät luvut olivat Chuba Ohamsin 18 pistettä ja 12 levypalloa.

Bisonsin päävalmentaja Juri Heinämäki kommentoi lopputulosta:

– Joukkueemme yritteliäisyyteen olen tyytyväinen, mutta Seagullsin fyysinen puolustus oli meille tänään myrkkyä, eikä sellaista pääse omissa harjoituksissa täysin mallintamaan. Meillä oli ottelussa kuitenkin hyviä kohtia, joissa pystyimme kamppailemaan.

Ottelutilastot

Pirkanmaan derbyssä voiton vei niin ikään vierasjoukkue. Tampereen Pyrintö joutui luovuttamaan pisteet Korisliigan kakkossijaa pitävälle BC Nokialle luvuin 84–91.

Tappion kärsineen Pyrinnön valopilkku kentällä oli Luther Muhammad, joka taituroi tauluun 21 pistettä, kymmenen levypalloa ja kuusi syöttöä, mutta kentän isoin pistesaldo, 24, nähtiin kuitenkin Nokian Both Gachilta.

– Aloitimme ensimmäisellä neljänneksellä löysästi, mutta saimme myöhemmin aggressiivisemman vaihteen silmään, Gach totesi.

Ottelutilastot

 
4.3.2024 13:55 Korisliiga

Tulikuuman Korihaiden Javion Ogunyemi Korisliigan helmikuun kuukauden pelaaja

Voitosta voittoon läpi helmikuun marssineen Korihaiden Javion Ogunyemi on valittu Korisliigan helmikuun kuukauden pelaajaksi.

3.3.2024 18:55 Korisliiga

Kouvojen kalenterivuosi 2024 on käynnistynyt loistavasti – tänään kaatui Pyrintö yli 20 pisteellä

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa Kouvot otti kotivoiton Tampereen Pyrinnöstä.

2.3.2024 20:20 Korisliiga

Korihait selätti Nokian tiukassa väännössä – Kauhajoelle vierasvoitto Katajasta

Miesten Korisliigassa pelattiin kaksi ylemmän jatkosarjan ottelua, joissa voittajiksi nousivat Korihait ja Kauhajoki.

1.3.2024 20:20 Korisliiga

Vilpas vaiensi Timi Heinosen tuhannen ottelun juhlat – Jacob Grandison loisti Korisliiga-debyytissään

Miesten Korisliiga palasi maaottelutauolta, ja heti alkuun juhlittiin monenlaisia eri merkkipäiviä.

1.3.2024 12:15 Erotuomarit

Harvinaisuus Korisliigassa: Erotuomarit Miltos ja Nikolaos Ioannidis isä-poika-tiiminä samassa ottelussa

Helsinki Seagullsin ja Salon Vilppaan perjantaisessa Korisliiga-ottelussa nähdään harvinaisuus, kun ottelun ovat tuomitsemassa isä ja poika. Yli lajirajoen kyseessä on harvinaisuus: ensimmäinen isä-poika-erotuomaripari oli Rauno ja Juha-Petri Nieminen kaudella 1984-85. Tapahtuma on harvinainen pääsarjatasolla myös kansainvälisesti.

1.3.2024 10:15 Korisliiga

Timo Heinonen yltää perjantaina huimaan 1000 Korisliiga-ottelun rajapyykkiin: ”Harjoittelu on nautinnollista”

Perjantaina tehdään suomalaista koripallohistoriaa, kun Helsinki Seagullsin Timo Heinonen, 42, pelaa uransa tuhannennen Korisliiga-ottelun Töölön Kisahallissa ensimmäisenä koripalloilijana.

28.2.2024 08:49 Korisliiga

Tucker Richardson kiittelee vuolaasti valmentaja Greg Gibsonia: ”Hän on kuin kaksi eri ihmistä samassa kehossa”

Runkosarjansa toisella sijalla päättäneen BC Nokian takamies–laituri Tucker Richardson valittiin miesten Korisliigassa kuukauden pelaajaksi tammikuun 2024 osalta.

27.2.2024 18:11 Susijengi

Jacob Grandison loppukaudeksi Salon Vilppaaseen

Susijengin MM-kisamiehistöön viime kesän Okinawan kisoissa kuulunut suomalais-yhdysvaltainen Jacob Grandison, 25, on solminut loppukauden kattavan sopimuksen Korisliigan ylempää loppusarjaa pelaavan Salon Vilppaan kanssa. Pitkän NCAA-uran pelannut 198-senttinen Grandison aloitti ammattilaisuransa talvella Espanjan kakkosliigan Menorcassa.

23.2.2024 09:31 Korisliiga

KTP:ltä uutinen kutkuttavasta Korisliiga-comebackista: Jeremiah Wood vahvistamaan joukkuetta

KTP-Basket tiedottaa kiinnittäneensä kokoonpanoon triplatuplakone Jeremiah Woodin.

17.2.2024 20:32 Korisliiga

Kauhajoki kukisti kilpailijansa Vilppaan – tappiot kummallekin Korisliigan kärkikaksikosta

Miesten Korisliiga-illassa pelattiin niin ylempää kuin alempaakin jatkosarjaa yhteensä viiden ottelun verran. Korisliiga jää maajoukkuetauolle ja palaa perjantaina 1. maaliskuuta.

Näytä lisää vastaavia