Naisten Korisliigan ennakko 1/3: BC Nokia tekee paluun Naisten Korisliigaan – ViVe ja FoA tavoittelevat paikkaa ylemmässä jatkosarjassa

1.10.2024 09:33 Naisten Korisliiga alkaa keskiviikkona 2.10., kun PeKa ja Pyrintö kohtaavat Kotkassa. Tällä kaudella mukana on kymmenen joukkuetta, ja joukkueet jakautuvat kauden aikana ylempään ja alempaan jatkosarjaan.

Nenna Lindström ja Forssan Alku lähtevät alkavaan kauteen uudessa valmennuksessa. Kuva: Valote

BC Nokia tekee paluun Naisten Korisliigaan 11 vuoden tauon jälkeen

Pirkanmaan edustus Naisten Korisliigassa sai vahvistusta, kun viime kaudella 1. divisioonan voittanut BC Nokia tekee paluun liigaparketeille. 

Joukkue on liiganousun jälkeen vahvistunut huomattavasti ja tällä kaudella keltamustapaidoissa nähdään paljon uusia pelaajia. Yksi tämän kauden uusista kasvoista on Ellen Järvinen, joka palaa Nokialle parin kauden tauon jälkeen. Hän on tyytyväinen harjoituskauteen. 

- Joukkueen harjoituskausi on sujunut hyvin! Meillä on joukkueessa aika paljon uusia pelaajia, joten ottaa oman aikansa, että saadaan kaikki palaset kohdilleen. Joukkue on täynnä mahtavia persoonia, joiden kanssa on helppo jaksaa rankemmissakin treeneissä, kovaa on nimittäin menty.

Järvisen lisäksi Nokia on vahvistunut kesän aikana mm. ToPo:sta siirtyneellä Ebba Pekosella, Ninni Salmella ja Tuulia Timolla. He tuovat mukanaan runsaasti kokemusta mukanaan, mutta silti jalkeilla on nuori ryhmä.

- Tällä kaudella tullaan näkemään nuori ja nälkäinen sekä voitontahtoinen Nokia. Joukkue, joka osoittaa kovalla työnteollaan kuuluvansa tälle sarjatasolle, Järvinen sanoo.

Joukkueen ainoa ulkomaalaispelaaja on virolainen Kadri-Ann Lass, jolla on kokemusta USA:n yliopistosarjoista, Puolasta, Unkarista sekä Espanjasta.

Pirkanmaan derbyt tekevät paluun tälle kaudelle ja niistä tunnelmaa ei tule puuttumaan.

- Odotan kovia ja tasaväkistä kamppailuja, joissa tulee olemaan hieno tunnelma. Upeaa, kun sarjassa päästään nauttimaan kahdesta pirkanmaalaisesta joukkueesta, Järvinen sanoo.

BC Nokia pyrkii olemaan parhaimmillaan keväällä.

- Kyllä meillä on tulevalla kaudella tavoitteet päästä pudotuspeleihin ja siitä sitten toivottavasti eteenpäin. Peli kerrallaan kuitenkin mennään ja parannetaan omaa tekemistä, jotta keväällä ollaan vielä parempi joukkue, 25-vuotias pelaaja sanoo.

Suurimmat mestaruuspaineet Järvinen sysää Kymenlaakson suuntaan.

- PeKa ja Kouvottaret ovat suurimmat mestarisuosikit, Kouvottarilla oli viime kaudella jo kova runko, joka on suurimmaksi osakseen pysynyt samana ja Kotkassa asiat hoidetaan hyvin ja joukkue on kova tälläkin kaudella, hän päättää

BC Nokia 24-25 pähkinänkuoressa

Vimpeli tavoittelee paikkaa ylemmässä jatkosarjassa

ViVe eteni viime kaudella pudotuspeleihin, mutta joutui toteamaan Peli-Karhut puolivälierissä paremmaksi. Tällä kaudella joukkueen kotimainen runko on säilyttänyt muotonsa, mutta joukkue on saanut uudet ulkomaalaisvahvistukset. Kauteen valmistautuminen on sujunut aikataulussa. Joukkueen päävalmentajaksi on tullut tälle kaudelle Jarkko Mäki, mutta seuran monivuotinen päävalmentaja Jukka-Pekka Kujala jatkaa edelleen valmennustiimissä.

- Harjoituskausi on sujunut aikataulun mukaan. Syyskuun alkupuolelta lähtien on päästy joukkuetaktisiin asioihin, Vimpelin valmentaja Jukka-Pekka Kujala sanoo.

Anni Kujala ja Riikka Kujala ovat kuuluneet jo vuosia joukkueen kantaviin voimiin. Viime kaudella Vimpelissä pelannut Cayro-Lyza Toomingas on esittänyt harjoituskaudella vahvoja otteita. Vedon valmentajan mukaan tällä kaudella tullaan näkemään aktiivinen ja urheilullinen Veto, joka taistelee joka ilta voitosta.

Joukkueen ulkomaalaistriona nähdään Michaela Porter, A’lexus Harrison sekä Audrey Warren. Kolmikolla on isot saappaat täytettävänään, sillä perinteisesti Vimpelissä on onnistuttu ulkomaalaisten hankinnassa.

Jukka-Pekka Kujala sanoo, että Vimpelin tavoitteena on paikka ylemmässä jatkosarjassa. Suurimmat ennakkosuosikin paineet hän sysää Kymenlaakson suuntaan.

- Peli-Karhut ja ehkä Kouvottaret ovat suurimmat mestarisuosikit, mutta kärki voi olla tosi tasainen tänä vuonna.

Vimpelin Veto 24-25 pähkinänkuoressa

Forssan Alku kauteen uuden päävalmentajan alaisuudessa

Viime kaudella aina pronssiotteluun edennyt Forssan Alku on uuden edessä, kun joukkueen peräsimeen hyppää Forssassa jo pitkään vaikuttanut Tero Kaseva. Hän hyppää innolla uuden haasteen pariin.

- Uutena päävalmentajana takana on hyvin työntäyteinen ja erilainen kesä. Videoita ja tilastoja on tutkittu paljon ja joukkueen kasaaminen on ollut mielenkiintoinen prosessi. Lähdin innolla mukaan uuteen haasteeseen ja näin kauden alla fiilis on innokkaan odottava. Joukkueella ja valmennuksella on vielä paljon opittavaa, mutta fiilis joukkueessa on erittäin positiivinen

Forssassa on tehty jo vuosia laadukasta juoniorityötä. Se on helpottanut kauteen valmistautumista,vaikka aivan ongelmitta kauteen valmistautuminen ei olekaan sujunut.

- Joukkueen harjoituskausi alkoi heti alkukesästä forssalaisten nuorten pelaajien osalta. Kesällä käytettiin aikaa fysiikan ja henkilökohtaisten taitojen kehittämiseen. Elokuussa harjoitusvahvuuteen saatiin joukkueen kokeneempia pelaajia ja syyskuun alussa amerikkalaiset vahvistukset.Harjoituspeleissä tekemisen taso on vaihdellut paljon, mutta joukkuepelaaminen on kuitenkin parantunut koko ajan. Töitä on tehty hyvin ja hyvällä ilmeellä. Harjoituskaudelta meiltä on puuttunut joukkueen vitospelaaja erilaisten maahantulo ongelmien takia. Hän saapuu juuri ennen Liigan alkua ja täydentää joukkueen, Kaseva kertaa.

Kotimaisista pelaajista joukkueessa jatkavat viime kaudelta tutut Nenna Lindström sekä Johanna Timperi. Jenna Toivonen palaa kasvattajaseuraansa Lappeenrannasta ja uutena kasvona nähdään Verna Savioja, joka siirtyy joukkueeseen HBA:n riveistä. Myös omat kasvatit tulevat saamaan mahdollisuuksia kauden aikana.

- Tulemme olemaan tällä kaudella melko nuori, vauhdikas ja aktiivinen joukkue, joka ratkaisee rohkeasti ja reagoi tilanteisiin nopeasti. Liikkuvan joukkuepelin kautta kaikilla pelaajilla on mahdollisuus kehittyä ja saada onnistumisia kentällä, Kaseva sanoo.

Joukkueen ulkomaalaistrio on mennyt tälle kaudelle uusiksi. Sen muodostavat amerikkalaiset Jada Lewis ja Jacinta Buckley sekä Mosambikista kotoisin oleva Vania Sengo, joka on ammattilaisurallaan pelannut pääosin Portugalissa.

- Joukkueen tavoitteena on kehittää omia nuoria pelaajia kohti suurempaa roolia pelaavassa kokoonpanossa. Samalla tavoitellaan paikkaa ylemmän jatkosarjan kautta pudotuspeleihin. Pudotuspeleihin lähdetään haastamaan vastustaja kerrallaan ja katsotaan mihin joukkueen rahkeet keväällä riittää, Kaseva pohtii kauden tavoitteita.

Suurimmaksi suosikiksi FoA:n päävalmentaja nostaa Euroopassakin tällä kaudella nähtävän Kotkan Peli-Karhut. Odotettavissa on kuitenkin tasainen sarja.

- Suurimmaksi suosikiksi on pakko nostaa PeKa. Seuraavista paikoista tulee varmasti olemaan tiukkaa vääntöä Topon, Kouvottarien ja useamman muun joukkueen kesken. EBT löylytti meitä harjoituskaudella ja tulee varmasti nostamaan sijoitustaan viime kaudesta. Uskoisin, että sarjasta on tulossa melkoisen tiukka ja hyviä ja tasaisia pelejä tullaan näkemään koko kauden ajan.

Forssan Alku 24-25 pähkinänkuoressa

 
2.10.2024 20:46 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliiga käyntiin Peli-Karhujen voitolla

Naisten Korisliigakausi 24-25 saatiin käyntiin Peli-Karhujen ja Pyrinnön välisellä kohtaamisella. Ottelu päättyi Kotkassa emäntien voittoon 75-60.

1.10.2024 19:16 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan ennakko 3/3: EBT, HBA, Honka ja Pyrintö haluavat kärkipäähän

Naisten Korisliiga alkaa keskiviikkona 2.10., kun Peli-Karhut ja Pyrintö kohtaavat Kotkassa. Tällä kaudella mukana on kymmenen joukkuetta, ja joukkueet jakautuvat kauden aikana ylempään ja alempaan jatkosarjaan.

1.10.2024 15:58 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan ennakko 2/3: Peli-Karhut, Kouvottaret ja Torpan Pojat hamuavat mestaruutta

Naisten Korisliiga alkaa keskiviikkona 2.10., kun Peli-Karhut ja Pyrintö kohtaavat Kotkassa. Tällä kaudella mukana on kymmenen joukkuetta, ja joukkueet jakautuvat kauden aikana ylempään ja alempaan jatkosarjaan.

9.9.2024 10:31 Korisliiga

Alkavalla kaudella ei pelata koripallon Suomen Cupia

Alunperin helmikuulle kaavaillut naisten ja miesten Suomen Cupin finaalit jäävät tällä kertaa pelaamatta. Suomen Cupin kehitystyö kuitenkin jatkuu ja tavoitteena on ottaa se taas seuraavina vuosina osaksi Koripalloliiton kilpailujärjestelmää.

12.8.2024 15:00 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan sarjaohjelma kaudelle 2024–25 on julkaistu

Kamppailu Suomen mestaruudesta naisten osalta käynnistyy lokakuun alussa ja mestari on selvillä viimeistään 29.4. Naisten Korisliigassa palataan tulevalla kaudella formaattiin, jossa 18 kierroksen jälkeen joukkueet jaetaan ylempään ja alempaan jatkosarjaan.

19.7.2024 11:34 Naisten Korisliiga

Warren vahvistamaan Vetoa

Vimpelin Veto on lukinnut Audrey Warrenin kolmanneksi ulkomaalaisvahvistukseksi tulevalle kaudelle.

17.7.2024 15:07 Naisten Korisliiga

Kanadalaiskaksikko Pocrnic ja Gates sekä lupaava Mujunen vahvistamaan Torpan Poikia

Torpan Pojat on tehnyt kolme sopimusta ensi kaudelle: joukkuetta tulevat vahvistamaan takapelaaja Kali Pocrnic, kakkospaikkaa pelaava Sarah Gates sekä sentterin tontilla viihtyvä Anni Mujunen.

12.7.2024 14:47 Naisten Korisliiga

Ninni Salmi Naisten Korisliigaan nousevaan BC Nokia Naisiin

Ninni Salmi tuo BC Nokia Naisten joukkueeseen lisää kokemusta koko kentälle.

10.7.2024 12:45 Naisten Korisliiga

Anissa Pounds vahvistamaan Peli-Karhuja

Anissa Pounds on tehnyt yksivuotisen sopimuksen Naisten Korisliigassa pelaavan ja vastikään paikan Eurocupin lohkovaiheeseen napanneen Peli-Karhujen kanssa.

10.7.2024 12:21 Naisten Korisliiga

Ebba Pekonen liittyy BC Nokia Naisiin

BC Nokia Naisten joukkue saa lisää vaihtoehtoja pelata erilaisilla viisikoilla, kun Ebba Pekonen liittyy vahvuuteen.

Näytä lisää vastaavia