Naisten Korisliigan ennakko 2/3: Peli-Karhut, Kouvottaret ja Torpan Pojat hamuavat mestaruutta

1.10.2024 15:58 Naisten Korisliiga alkaa keskiviikkona 2.10., kun Peli-Karhut ja Pyrintö kohtaavat Kotkassa. Tällä kaudella mukana on kymmenen joukkuetta, ja joukkueet jakautuvat kauden aikana ylempään ja alempaan jatkosarjaan.

Venla Varis ja Kouvottaret lähtevät alkavaan kauteen kirkkaimmat mitalit mielessään. Kuva: Ville Vuorinen

Peli-Karhut tavoittelee menestystä niin kotimaassa kuin Euroopassa

Kotkan Peli-Karhujen mestaruusputki katkesi viime vuoteen, kun joukkue joutui toteamaan ToPo:n paremmakseen finaaleissa. Tällä Kaudella joukkue tavoittelee menestystä Suomen lisäksi myös Eurocupista. Kotkalaisten penkin päähän tekee paluun Roope Mäkelä. Hän odottaa tulevaa kautta innolla.

- Fiilikset paluusta Peli-Karhujen päävalmentajaksi on hienot. Haasteet ja tavoitteet tulevalle kaudelle ovat kovat, joka motivoi. Harjoituskausi on sujunut hyvin. Erityisesti Syyskuu on ollut erittäin kovan harjoittelun kuukausi.

Peli-Karhut on muuttunut viime kaudesta. Joukkue on kuitenkin napannut riveihinsä runsaasti maajoukkuekokemusta, kun Elina Koskimies, Anissa Pounds ja ainakin marraskuun loppuun saakka Kotkassa nähtävä Linda-Lotta Lehtoranta ovat liittyneet joukkueeseen. Kun viime kauden joukkueesta jatkavat Roosa Kosonen, Amanda Mäkelä sekä Elli Heikkilä, on Peli-Karhuilla kasassa kova kotimainen runko. Pelimäärä tuo mukanaan omat haasteensa.

- Kahden sarjan pelaaminen tuo haasteita lähinnä ottelumäärän ja tahdin suhteen. Meidän pitää käyttää laajaa materiaaliamme hyväksi. Syyskaudella ehdoton ykkösasiamme on Eurocup.

Joukkueen ulkomaalaiskolmikon muodostavat tulevalla kaudella Eve Braslis, Jade Williams sekä viimeisimpänä lisäyksenä Lauren Heard. Kaudella tullaankin näkemään vauhdikasta korista.

- Tulemme pelaamaan liikkuvaa hyökkäyspeliä ja pyrimme pitämään Tempoa ylhäällä koko ajan, Mäkelä sanoo.

Peli-Karhujen päävalmentaja nimeää kovimmaksi haastajaksi ToPo:n. Kotkassa pyritään kuitenkin kirkastamaan viime kauden hopea.

- Meidän tavoitteenamme on Suomen mestaruus. Eurocupissa haluamme taistella lohkon jatkopaikoista, hän päättää.

Peli-Karhut 24-25 pähkinänkuoressa

Kouvottarilla kullan kiilto silmissä

Kouvottaret pelasi viime kaudella nousujohteisen kauden, joka päättyi lopulta pronssijuhliin. Venla Varis teki viime kaudeksi paluun Suomeen ja kuului Kouvottarien kantaviin voimiin. Ero viime vuoteen on hänen mukaansa selkeä.

- Olemme harjoitelleet kovempaa kuin vuosi sitten ja kehitystä on selkeästi tapahtunut. Innoissani odotan, että saadaan siirrettyä harjoitellut asiat pelikentille.

Joukkue on pysynyt hyvin kasassa viime kaudesta, joka tuo pienen edun erityisesti alkukaudesta.

- On helpompaa lähteä kauteen, kun tuntee suurimman osan pelaajista. Tiedetään toistemme vahvuudet ja pystytään hyödyntämään sitä joukkueena heti alkukaudesta, Varis pohtii.

Jatkuvuutta Kouvolassa edustavat Variksen lisäksi mm. Shaiquel McGruder, Reshawna Stone, Johanna Räty sekä kapteeni Roosa Frimodig.

Täksi kaudeksi uusina pelaajina joukkueeseen on hankittu mm. amerikkalainen Rahming Chanin sekä vuoden tauon jälkeen Kouvottarien paitaan palaava Henriikka Vähäuski.  Jo viime kaudella Kouvottaret pelasi nopeasti, aggressiivisesti ja energisesti. Sama tulee Variksen mukaan jatkumaan myös tällä kaudella.

- Tavoitteena meillä on kaikista kirkkain mitali, hän sanoo.

Kovin haastajakin joukkueelle on selvillä ja se löytyy niin ikää Kymenlaaksosta.

- Peli-Karhut tulee varmasti olemaan tälläkin kaudella mukana kärkikahinoissa, 26-vuotias pelaaja päättää.

Kouvottaret 24-25 pähkinänkuoressa

ToPo puolustaa mestaruutta uuden päävalmentajan johdolla

Viime kausi oli helsinkiläisjoukkueen osalta jättimenestys. Joukkue kärsi kauden aikana vain kaksi tappiota. He veivät nimiinsä niin Suomen mestaruuden kuin Suomen cupin. Tähän kauteen ToPo lähtee uuden päävalmentajan johdolla, kun Arttu Tammi aloittaa ensimmäisen kautensa päävalmentajana.

- Hienot ja odottavaiset fiilikset hypätä mukaan päävalmentajaksi. Fiilikset kauden alla ovat odottavaiset niin pelaajilla kuin valmentajillakin. Harjoituskausi on sujunut hyvin.

Moni viime kauden pelaajista jatkaa tänäkin vuonna. Viime kauden mestarijoukkueesta jatkavat Taru Tuukkanen, Anna Gardziella, Magdalene Agyei, Meri Damoiseaux sekä neljännen kauden Naisten Korisliigassa aloittava Carmen Tyson-Thomas.

Joukkueessa nähdään myös uusia kasvoja. Tällä kaudella mm. Kali Pocrnic, Sarah Gates sekä Claudia Kärnä pukevat päälleen helsinkiläisjoukkueen pelipaidan. Tammi uskoo, että tälläkin kaudella tullaan näkemään monipuolinen ja vauhdikas ToPo.

- Lähdemme kilpailemaan jokaisessa pelissä voitosta. Pelaajat ovat itse asettaneet tavoitteet meille ja niitä kohti teemme töitä joka päivä, hän sanoo.

Mestaruuspaineet ToPo:n päävalmentaja sysää Peli-Karhujen niskaan.

ToPo 24-25 pähkinänkuoressa

 
2.10.2024 20:46 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliiga käyntiin Peli-Karhujen voitolla

Naisten Korisliigakausi 24-25 saatiin käyntiin Peli-Karhujen ja Pyrinnön välisellä kohtaamisella. Ottelu päättyi Kotkassa emäntien voittoon 75-60.

1.10.2024 19:16 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan ennakko 3/3: EBT, HBA, Honka ja Pyrintö haluavat kärkipäähän

Naisten Korisliiga alkaa keskiviikkona 2.10., kun Peli-Karhut ja Pyrintö kohtaavat Kotkassa. Tällä kaudella mukana on kymmenen joukkuetta, ja joukkueet jakautuvat kauden aikana ylempään ja alempaan jatkosarjaan.

1.10.2024 09:33 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan ennakko 1/3: BC Nokia tekee paluun Naisten Korisliigaan – ViVe ja FoA tavoittelevat paikkaa ylemmässä jatkosarjassa

Naisten Korisliiga alkaa keskiviikkona 2.10., kun PeKa ja Pyrintö kohtaavat Kotkassa. Tällä kaudella mukana on kymmenen joukkuetta, ja joukkueet jakautuvat kauden aikana ylempään ja alempaan jatkosarjaan.

9.9.2024 10:31 Korisliiga

Alkavalla kaudella ei pelata koripallon Suomen Cupia

Alunperin helmikuulle kaavaillut naisten ja miesten Suomen Cupin finaalit jäävät tällä kertaa pelaamatta. Suomen Cupin kehitystyö kuitenkin jatkuu ja tavoitteena on ottaa se taas seuraavina vuosina osaksi Koripalloliiton kilpailujärjestelmää.

12.8.2024 15:00 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan sarjaohjelma kaudelle 2024–25 on julkaistu

Kamppailu Suomen mestaruudesta naisten osalta käynnistyy lokakuun alussa ja mestari on selvillä viimeistään 29.4. Naisten Korisliigassa palataan tulevalla kaudella formaattiin, jossa 18 kierroksen jälkeen joukkueet jaetaan ylempään ja alempaan jatkosarjaan.

19.7.2024 11:34 Naisten Korisliiga

Warren vahvistamaan Vetoa

Vimpelin Veto on lukinnut Audrey Warrenin kolmanneksi ulkomaalaisvahvistukseksi tulevalle kaudelle.

17.7.2024 15:07 Naisten Korisliiga

Kanadalaiskaksikko Pocrnic ja Gates sekä lupaava Mujunen vahvistamaan Torpan Poikia

Torpan Pojat on tehnyt kolme sopimusta ensi kaudelle: joukkuetta tulevat vahvistamaan takapelaaja Kali Pocrnic, kakkospaikkaa pelaava Sarah Gates sekä sentterin tontilla viihtyvä Anni Mujunen.

12.7.2024 14:47 Naisten Korisliiga

Ninni Salmi Naisten Korisliigaan nousevaan BC Nokia Naisiin

Ninni Salmi tuo BC Nokia Naisten joukkueeseen lisää kokemusta koko kentälle.

10.7.2024 12:45 Naisten Korisliiga

Anissa Pounds vahvistamaan Peli-Karhuja

Anissa Pounds on tehnyt yksivuotisen sopimuksen Naisten Korisliigassa pelaavan ja vastikään paikan Eurocupin lohkovaiheeseen napanneen Peli-Karhujen kanssa.

10.7.2024 12:21 Naisten Korisliiga

Ebba Pekonen liittyy BC Nokia Naisiin

BC Nokia Naisten joukkue saa lisää vaihtoehtoja pelata erilaisilla viisikoilla, kun Ebba Pekonen liittyy vahvuuteen.

Näytä lisää vastaavia