Naisten Korisliigan ennakko 3/3: EBT, HBA, Honka ja Pyrintö haluavat kärkipäähän

1.10.2024 19:16 Naisten Korisliiga alkaa keskiviikkona 2.10., kun Peli-Karhut ja Pyrintö kohtaavat Kotkassa. Tällä kaudella mukana on kymmenen joukkuetta, ja joukkueet jakautuvat kauden aikana ylempään ja alempaan jatkosarjaan.

Viime kauden Vuoden pelaaja Saana Kujala ja Pyrintö lähtevät alkavalla kaudella tosissaan kiusaamaan ennakkosuosikkeja. Kuva: Ville Vuorinen

EBT lähtee parantamaan sijoitustaan viime kaudesta

Espoo Basket Team lähtee kauteen kotimaisin voimin. Viime kaudella joukkue jäi ulos pudotuspelien ulkopuolelle, mutta lähtee vuoden kokeneempana tähän kauteen. 23-vuotias Sanni Tuomisto kuuluu joukkueen kokeneempaan kaartiin. Espoolaisten pitkä kauteen valmistautuminen on tuottanut tulosta.

- Harjoituskausi on sujunut hyvin. Olemme harjoitelleet hyvällä fiiliksellä tulevaa kautta kohti huhtikuusta lähtien. Syyskuun harjoitusotteluissa pääsimme kiinni omaan pelitapaamme, ja tästä on hyvä jatkaa kehittymistä kauden aikana, Tuomisto sanoo.

Kuluva kausi on espoolaiselle jo seitsemäs Naisten Korisliigassa. Hän kuitenkin lähtee joukkuepelaamisen kautta tulevaan kauteen.

- Tavoitteenani tulevalle kaudelle on pelata rohkeasti ja auttaa joukkuetta menestymään mahdollisimman hyvin.

Espoolaisilla on joukkueessa runsaasti nuorten maajoukkuepelaajia. Erika Mace ja Nicole Ogun edustivat Suomea sekä U17 MM-kisoissa että U18-EM kisoissa. Sanni Nelskylä nähtiin alle 18-vuotiaiden maajoukkueessa. Lisäksi joukkueen tulokas Emili Melnikova on tuore alle 16-vuotiaden Euroopan mestari.

- Haluamme pelata aktiivisesti ja pitää yllä nopeaa pelitempoa, joten toivottavasti nämä elementit näkyvät pelaamisessamme, Tuomisto pohtii tulevaa kautta.

Kokemusta joukkueeseen tuovat Tuomiston lisäksi mm. Venla Määttänen ja kapteeni Kiia Mäntylä. EBT pyrkii kehittymään käyden aikana niin yksilö kuin joukkuetasolla.

- Tavoitteenamme on kehittyä sekä joukkueena että yksilöinä kauden aikana ja ehdottomasti myös parantaa sijoitustamme edelliskaudesta, Tuomisto sanoo.

Suurimmiksi mestarisuosikeiksi 23-vuotias pelaaja nostaa viime kauden finalistikaksikon PeKa:n ja ToPo:n.

EBT 24-25 pähkinänkuoressa

HBA:n pelaajilla takana menestyksekäs kesä

HBA-Märsky lähtee hyvistä asetelmista kauteen. Joukkueen pelaajat ovat saanet kesältä runsaasti onnistumisia, sillä joukkueessa pelaa paljon pelaajia, jotka ovat olleet eri ikäluokkien maajoukkueissa mukana. Yksi heistä on Tiia Talonen, joka aloittaa kolmannen kautensa Naisten Korisliigassa.

- Harjoituskausi on sujunut tosi hyvin. Olemme päässeet maajoukkuepelien jälkeen harjoittelemaan koko joukkueen kanssa. Olemme pelanneet ja harjoitelleet kovaa, Talonen sanoo.

Onnistumiset kesän arvokilpailuissa ovat nostattaneet fiilistä joukkueessa.

- Kesästä jäi todella hyvä fiilis. Saimme hyviä onnistumisia eri ikäluokissa esimerkiksi alle 17-vuotiaiden MM-kisoissa ja alle 16 vuotiaiden EM-kisoissa, 17-vuotias pelaaja sanoo.

HBA on vuodesta toiseen Naisten Korisliigan nuorin joukkue. Se pyrkii kehittämään pelaajista tulevaisuuden tähtiä. Viime kauden joukkueesta jatkavat mm. Lilli Onnela, Silja Loukola, Wilma Tuomi. Mukana nähdään myös monia uusia tulevaisuuden tähtiä.

- Pyrimme olemaan joukkue, joka juoksee paljon kenttää ja puolustaa aktiivisesti. Pyrimme saamaan riistojen kautta helppoja koreja, Feeniks Basketin kasvatti pohtii.

Talonen nostaa suurimmiksi mestarisuosikeiksi Peli-Karhut ja ToPo:n. Märskyn tavoitteena on pärjätä mahdollisimman hyvin.

- Pyrimme aina tekemään parhaan mahdollisen suorituksen. Tavoitteena on kehittyä kauden aikana niin yksilöinä kuin joukkueena, Talonen päättää.

HBA 24-25 pähkinänkuoressa

Honka tavoittelee mitalia

Viime kaudella Honka pelasi vahvan runkosarjan, mutta matka tyssäsi puolivälieriin. Marianne Määttänen oli jo viime kaudella isossa roolissa ja on tällä kaudella vuoden kokeneempi. Hänen mukaansa harjoituskausi on sujunut ilman suurempia ongelmia.

- Harjoituskausi on edennyt todella hyvin. Treeneissä on ollut hyvä vauhti, ja olemme saaneet luotua vahvan pohjan tulevalle kaudelle. Olemme myös välttyneet suurilta loukkaantumisilta, joten pystymme aloittamaan kauden ehjällä kokoonpanolla, hän sanoo.

Honka on yksi joukkueista, jonka kokoonpano on säilynyt suhteellisen samana viime kaudesta. Se helpottaa tietyissä asioissa kentällä.

- Joukkueen rungon säilyminen on tärkeää, sillä se mahdollistaa yhtenäisemmän pelaamisen. Tuttujen pelaajien tuoma varmuus tekee joukkuepelaamisesta vahvuutemme, ja kentällä yhteistyö sujuu luontevasti, 20-vuotias pelaaja pohtii.

Hongan vahva juniorityö näkyy joukkueen kokoonpanossa. Viime kauden pelaajista jatkavat mm.  Olivia Saarelainen, Emma Ristola, Armi Anttila ja jo kaksi kautta Suomessa pelannut Cierra Walker. Uutena ulkomaalaisvahvistuksena nähdään Grace Stone. Espoolaisten menestys nojaa kuitenkin ennen kaikkea vahvaan joukkuepeliin.

- Kentällä tullaan näkemään nuori ja energinen joukkue, joka pyrkii aktiiviseen pelityyliin ja tekee kentällä lujasti töitä. Olemme keskittyneet erityisesti joukkuepeliin, ja tavoitteena on pelata tiiviisti yhdessä sekä käyttää energiaa niin hyökkäyksessä kuin puolustuksessakin. Jokainen pelaaja on valmis antamaan kaikkensa kentällä, Määttänen sanoo.

Hongan kasvatti sysää mestarisuosikin paineet viime kauden finaalikaksikolle, joilta ei puutu kokemusta. Espoolaiset haluavat kuitenkin olla mukana taistelemassa mitaleista, kun kevät koittaa.

- Pyrimme toteuttamaan omaa pelisuunnitelmaamme kentällä ja tuomaan esiin vahvuutemme. Tavoitteena on edetä mahdollisimman pitkälle mitalipeleihin asti, Määttänen päättää.

Tapiolan Honka 24-25 pähkinänkuoressa

Pyrintö hamuaa mitalipeleihin

Tampereen Pyrintö eteni viime kaudella pudotuspeleihin, mutta joutui toteamaan puolivälierissä FoA:n paremmaksi. Saana Kujala pelasi jo viimekaudella tamperelaisten riveissä nappikauden, josta palkintoina olivat Naisten Korisliigan vuoden pelaajan ja vuoden kehittyneimmän palkinnot. Tähän kauteen valmistautuminen on sujunut hyvin.

- Joukkueen harjoituskausi on sujunut hyvin, olemme pyrkineet harjoituskauden aikana saamaan kaikki samalle sivulle pelaamisesta ja yhteishengestä muutenkin joukkueen sisällä. Vaikka paljon samoja pelaajia viime kaudesta onkin, vie se aina aikaa, kun uusia pelaajia tulee joukkueeseen! Tuntuu että olemme hitsautuneet hyvin yhteen kauden alla, Kujala sanoo.

Nappikaudesta huolimatta 22-vuotias pelaaja lähtee tulevaan kauteen jalat maassa.

- Omia henkilökohtaisia tavoitteita ei juurikaan ole, tottakai haluan pelata hyvin ja auttaa joukkuetta sitä kautta. Omat henkilökohtaiset tavoitteet ovat aina olleet minulle hyvin yksinkertaiset haluan vain nauttia pelaamisesta ja sitä kautta voittaa pelejä.

Viime kauden pelaajista Kujalan lisäksi jatkavat mm. Sara-Sofia Mikkonen, Niina Sedano, Peppi Tyynilä sekä tarkkana heittäjänä tutuksi tullut Kayla Shaw. Pyrinnöltä voidaankin odottaa vauhdikasta peliä myös tulevalla kaudella.

Täksi kaudeksi joukkue on vahvistunut yhdysvaltalaisella Mari Stewartilla, paluumuuttajilla Hetä Äijäsellä ja Kenisha Williamsilla sekä Annika Aarrejoella. Joukkue pyrkii olemaan parhaimmillaan keväällä.

- Lähdemme peli kerrallaan hakemaan voittoja ja sitä kautta tottakai pudotuspelipaikka mielessä. Itse näen realistisena tavoitteena välierät, mutta peli kerrallaan lähdetään tavoitteiden eteen tekemään duunia, Kujala sanoo.

Hyvinkään Pontevan kasvatti nostaa Peli-Karhut suurimmaksi mestarisuosikiksi.

- Peli-Karhuilla on erittäin laadukas nippu kasassa jälleen tulevalla kaudella, hän päättää.

Tampereen Pyrintö 24-25 pähkinänkuoressa

 
2.10.2024 20:46 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliiga käyntiin Peli-Karhujen voitolla

Naisten Korisliigakausi 24-25 saatiin käyntiin Peli-Karhujen ja Pyrinnön välisellä kohtaamisella. Ottelu päättyi Kotkassa emäntien voittoon 75-60.

1.10.2024 15:58 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan ennakko 2/3: Peli-Karhut, Kouvottaret ja Torpan Pojat hamuavat mestaruutta

Naisten Korisliiga alkaa keskiviikkona 2.10., kun Peli-Karhut ja Pyrintö kohtaavat Kotkassa. Tällä kaudella mukana on kymmenen joukkuetta, ja joukkueet jakautuvat kauden aikana ylempään ja alempaan jatkosarjaan.

1.10.2024 09:33 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan ennakko 1/3: BC Nokia tekee paluun Naisten Korisliigaan – ViVe ja FoA tavoittelevat paikkaa ylemmässä jatkosarjassa

Naisten Korisliiga alkaa keskiviikkona 2.10., kun PeKa ja Pyrintö kohtaavat Kotkassa. Tällä kaudella mukana on kymmenen joukkuetta, ja joukkueet jakautuvat kauden aikana ylempään ja alempaan jatkosarjaan.

9.9.2024 10:31 Korisliiga

Alkavalla kaudella ei pelata koripallon Suomen Cupia

Alunperin helmikuulle kaavaillut naisten ja miesten Suomen Cupin finaalit jäävät tällä kertaa pelaamatta. Suomen Cupin kehitystyö kuitenkin jatkuu ja tavoitteena on ottaa se taas seuraavina vuosina osaksi Koripalloliiton kilpailujärjestelmää.

12.8.2024 15:00 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan sarjaohjelma kaudelle 2024–25 on julkaistu

Kamppailu Suomen mestaruudesta naisten osalta käynnistyy lokakuun alussa ja mestari on selvillä viimeistään 29.4. Naisten Korisliigassa palataan tulevalla kaudella formaattiin, jossa 18 kierroksen jälkeen joukkueet jaetaan ylempään ja alempaan jatkosarjaan.

19.7.2024 11:34 Naisten Korisliiga

Warren vahvistamaan Vetoa

Vimpelin Veto on lukinnut Audrey Warrenin kolmanneksi ulkomaalaisvahvistukseksi tulevalle kaudelle.

17.7.2024 15:07 Naisten Korisliiga

Kanadalaiskaksikko Pocrnic ja Gates sekä lupaava Mujunen vahvistamaan Torpan Poikia

Torpan Pojat on tehnyt kolme sopimusta ensi kaudelle: joukkuetta tulevat vahvistamaan takapelaaja Kali Pocrnic, kakkospaikkaa pelaava Sarah Gates sekä sentterin tontilla viihtyvä Anni Mujunen.

12.7.2024 14:47 Naisten Korisliiga

Ninni Salmi Naisten Korisliigaan nousevaan BC Nokia Naisiin

Ninni Salmi tuo BC Nokia Naisten joukkueeseen lisää kokemusta koko kentälle.

10.7.2024 12:45 Naisten Korisliiga

Anissa Pounds vahvistamaan Peli-Karhuja

Anissa Pounds on tehnyt yksivuotisen sopimuksen Naisten Korisliigassa pelaavan ja vastikään paikan Eurocupin lohkovaiheeseen napanneen Peli-Karhujen kanssa.

10.7.2024 12:21 Naisten Korisliiga

Ebba Pekonen liittyy BC Nokia Naisiin

BC Nokia Naisten joukkue saa lisää vaihtoehtoja pelata erilaisilla viisikoilla, kun Ebba Pekonen liittyy vahvuuteen.

Näytä lisää vastaavia