Nokian veteraanikiinnitys Antti Kanervo koki uransa nopeimman sopimusprosessin – ”Muutamassa päivässä puhelusta olin jo lentokoneessa kohti Turkkia”

30.9.2024 12:00 Hallitseva mestari BC Nokia lähtee metsästämään toista Pantteria mukanaan Korisliigan kokeneimpiin pelaajiin lukeutuva heittäjä-ässä Antti Kanervo.

Max Besselink (vas) yrittää pysyä Antti Kanervon edessä. Kuvat: Jani Virolainen

BC Nokia päätti viime kautensa keväällä 2024 parhaalla mahdollisella tavalla, Korisliigan mestaruuteen. Kausi oli kokonaisuudessaan järeä taidonnäyte. 32 sarjaottelusta voittoja kertyi 20, mikä oli tasaväkisen liigan toiseksi paras suoritus, ja pudotuspelien finaalissa kaatui runkosarjavoittaja Helsinki Seagulls.

Menestys avasi samalla seuralle tien tämän kevään Mestarien liigan karsintoihin. Valitettavasti Nokia kuitenkin putosi yhdessä pelissä Bulgarian mestaria Rilski Sportistia vastaan.

Pirkanmaalaisseuran tuorein rekrytointi Antti Kanervo kommentoi tilannetta:

– Harmittaa kovasti. Vastassa oli täysin voitettavissa oleva joukkue. Otteissamme näkyi lyhyt ja rikkonainen valmistautumisemme. Väitän, että kuukauden päästä olisimme olleet vahvoilla.

Nokian yhteinen aika niin sanotulla preseasonilla jäi lyhyeksi osin loukkaantumisten aiheuttamien kokoonpanomuutosten ja niihin liittyvien hankaluuksien takia. Oven takana kolkuttavaa Korisliigaa ajatellen kuitenkin joukkue näyttää nyt Kanervon silmään valmiilta ja lupaavalta. Ainakin sen osalta, mitä hän on ehtinyt nähdä ja kokea.

– Olen ylipäätään vähän väärä henkilö kommentoimaan koko asiaa, kun vasta tänne saavuin, hän naurahtaa.

Tämä on tavallaan totta. Mestarien liigan karsintaottelu nimittäin pelattiin Turkin Antalyassa tiistaina 17. syyskuuta. Kanervo puolestaan saapui joukkueen harjoituksiin ensi kerran edellisen viikon torstaina. Hänen sopimuksenetsintänsä oli venähtänyt tavanomaista pidemmäksi, ja hänelle soitettiin Nokialta oikeastaan viime hetkellä.

– Se oli nopein prosessi, mitä urallani on tullut vastaan. Muutamassa päivässä ensimmäisestä puhelusta oli jo paperit tehtynä, ja pian piti kiivetäkin jo lentokoneeseen kohti Turkkia.

Tilannetta toki helpotti se, ettei 35-vuotias Kanervo ollut ehtinyt rakentaa vielä muitakaan suunnitelmia.

– Koko ajan tarkoitukseni oli pelata tällä kaudella. Eivät sentään soittaneet eläkkeeltä takaisin. Tänä vuonna vain sattui kestämään vähän kauemmin, että löytyi sopiva joukkue. Korvaavalle työuralle en ole vielä uhrannut pahemmin ajatuksia, koska pelaaminen tuntuu hyvältä.

Kanervo tapasi kannattajia joukkueen avoimissa harjoituksissa.
Kanervo tapasi kannattajia joukkueen avoimissa harjoituksissa.

Äänekosken Huiman kasvatti Kanervo pelasi viime kautensa Islannissa Stjarnanin riveissä. Seura oli hänelle ennestään tuttu, sillä hän vietti siellä kauden myös 2018–19. Sen lisäksi tutuiksi ovat vuosien varrella tulleet Ranskan kakkosliigan Roanne sekä Suomessa Jyväskylä, Joensuu, Kouvola, Kauhajoki ja Korisliigassa viimeisimpänä viiden kauden ajan Helsinki.

Nokialle Kanervolla sen sijaan ei ole minkäänlaisia aiempia suhteita.

– Muutaman junnuaikaisen kaverin kanssa pidän yhä yhteyttä, jotka asuvat täällä, mutta kyllä ne tiedot aika lailla siihen rajoittuvat. Navigaattorin avulla jouduin tänne ajelemaan. Mutta hyvin täällä on otettu uusi kaveri vastaan.

Kentän puolella Nokialla keskitytään nyt hiomaan kuntoon pelityyliä, joka vastaa Kanervon mukaan monin tavoin viimevuotista: nopeaa, energistä ja reagoivaa. Vähemmän ennalta piirrettyjä kuvioita ja enemmän aukeavien tilaisuuksien älykästä hyödyntämistä.

Tulosten saavuttamisessa auttaa laadukas työskentely arjessa, ja toistaiseksi päävalmentaja Greg Gibsonin johtaman valmennustiimin työtavat ovat olleet Kanervon mielestä laadukkaita ja toimivia.

– Onhan tämä erilaista kuin mihin olen viime aikoina tottunut, joten kyllä tässä aikansa menee, että uudet pelaajat ovat vanhojen kanssa samalla sivulla. Mutta kun homman saa klikkaamaan niin kuin se klikkasi Nokialla viime vuonna, niin on se silloin kaunista peliä.

BC Nokia 24-25 pähkinänkuoressa

Korisliiga-kausi käynnistyy perjantaina 4.10. viidellä ottelulla!

Henkilöt

 
2.10.2024 19:31 Korisliiga

Koripallouransa ohessa Kouvojen Thomas Gipson podcastaa, harjoittaa valuuttakauppaa ja kasvattaa kolmea leikki-ikäistä lasta

Korisliigan vakiovahvistus Thomas Gipson III aloittaa jo viidennen kautensa Kouvoissa. Vuosien varrella on kaulaan ilmestynyt mitaleja ja kertynyt reppu täyteen elämänoppeja.

2.10.2024 13:03 Korisliiga

Tapiolan Honka palkkasi pitkän linjan tehomiehen vakiinnuttamaan Korisliiga-paikan, mutta haaste on yhä selättämättä – ”Putoaminen oli kova paikka erityisesti minulle”

43-vuotias Tuukka Kotti haluaa rakentaa Tapiola Hongan miesten edustusjoukkueelle vakaampaa pohjaa tulevaisuuteen riippumatta siitä, onko hän itse mukana jatkossa vai ei.

2.10.2024 09:27 Korisliiga

Bisonsin Jeremiah Wood kasvoi nuoruutensa kilpailemalla LeBron Jamesia vastaan – ”Aion kamppailla ja kehittyä, kunnes minut raahataan kentältä!”

Ohiossa kasvaneen Jeremiah Woodin pahin kilpailija varhaisnuoruudessa oli 2000-luvun lähes virallisesti paras koripalloilija LeBron James. Nyt 39-vuotias korinalusjyrä tähdittää Korisliigaan vuosi sitten noussutta Bisons Loimaata.

1.10.2024 20:15 Korisliiga

Vuoristoratamaisesta kaudesta toipunut Erik Sajantila täyttää isot saappaat Helsinki Seagullsissa – ”Pitää joka päivä näyttää, että ansaitsee minuuttinsa”

Erik Sajantila jatkaa töitä siitä, mihin rikkonaisella viime kaudella jäi. Harppaus sarjaputoajasta toissa kauden mestariin on suuri.

1.10.2024 19:57 Susijengi

Carl Lindbom lopettaa koripallouransa

Susijengin vahvuuteen vuoden 2017 EM-kotikisoissa kuulunut Tapiolan Hongan kasvatti Carl ”Calle” Lindbom lopettaa pelaajauransa. 206-senttinen ja 32-vuotias Lindbom pelasi urallaan 63 miesten maaottelua, voitti kaksi miesten Suomen cupin mestaruutta ja pelasi ammattilaisena Saksassa, Puolassa, Kroatiassa, Liettuassa, Ranskassa ja Islannissa.

1.10.2024 13:41 Korisliiga

Mikael Aalto jätti ulkomaantarjoukset pöydälle ja palasi Korihaihin – ”Unelmani ja tavoitteeni ovat Suomessa”

Korihait nousi viime kaudella kertaheitolla liigan häntäpäästä kärkikahinoihin. Osa kiitoksesta kuuluu Mikael Aallolle, joka takoo tulosta yhtä aikaa sekä koripallokentälle että päivätyössään finanssialalla

1.10.2024 11:18 Susijengi

Pyrintö vahvistuu Topias Palmilla

Korisliiga-kauteen valmistautuva Tampereen Pyrintö teki jättikiinnityksen liigan avausviikolla solmimalla sopimuksen oman kasvattinsa ja Susijengin heittokoneen Topias Palmin, 196 cm ja 30 v., kanssa. Pyrintöä edellisen kerran kaudella 2021-22 edustaneen Palmin sopimuksessa on ulkomaanpykälä.

1.10.2024 09:15 Korisliiga

Salon Vilppaan Mikko Koivisto viihdyttää koripallon katsojia kahdessa roolissa – ”Tapanani on sanoa asiat suoraan”

Tasaisesti menestynyt Salon Vilpas koki viime kaudella pettymyksen, mutta nyt veteraaniheittäjä Mikko Koiviston ympärillä on uusi pelaajarunko.

30.9.2024 20:27 Korisliiga

Katajan kovia kokenut sentteri Hannes Pöllä sai Korisliiga-yleisöstä virtaa – ”Teki hyvää huomata, että minua oli kaivattu”

Hannes Pöllä teki viime keväänä paluun Korisliigaan Kataja Basketin paidassa. Nyt seura valmistautuu uuteen kauteen palaset kohdallaan.

30.9.2024 14:00 Korisliiga

Tero Hassinen haluaa nähdä Tampereen Pyrinnön joukkueessa tänä vuonna erityisesti yhden asian – ”Kaikki muu on toissijaista”

Omaa kasvattajaseuraansa valmentava Tero Hassinen luottaa raakaan tekemisen tasoon ja haluaa pitää huolen, ettei urheilumenestyksestään tunnetulla Tampereella koripallo jää paitsioon.

Näytä lisää vastaavia