Petri Velling PuHun naisten edustusjoukkueen päävalmentajaksi - myös miesten joukkueen valmennus uudistuu

24.4.2024 14:10 PuHu Juniorit on nimittänyt Petri Vellingin naisten edustusjoukkueen, Puhuttarien, päävalmentajaksi kaudelle 2024-25. Pepe aloittaa samalla seurassa uutena päätoimisena valmentajana ja tule olemaan mukana myös juniorijoukkueiden valmennuksessa. Velling aloittaa tehtävissään 2.5.2024.

Velling siirtyy PuHuun Joensuun Kataja Basketista, missä hän valmensi päättyneellä kaudella naisten I divisioonan joukkuetta. Aikuisten pääsarjoissa hän on valmentanut kaudesta 2013-14 alkaen, jolloin hän aloitti Lahdessa Korisliigassa apuvalmentaja, mistä ura jatkui Helsinki Seagullsiin, puhulaisillekin tutun Mikko Larkaksen apuriksi. Seagullsin riveissä Velling voitti kaksi SM-pronssia (2017, 2018).

Seagulls-vuosien jälkeen Velling palasi Lahteen päävalmentajaksi nostaen Lahti Basketballin miesten joukkueen I divisioona A:n mestariksi ja Korisliigaan kaudelle 2019-2020. Elokuussa 2020 Velling siirtyi Joensuuhun, missä hän on siitä lähtien toiminut sekä miesten että naisten edustusjoukkueiden valmennuksessa. Lisäksi hän on vuosien varrella toiminut Suomen nuorisomaajoukkueiden valmentajana. Velling on suorittanut huippukoripallon valmentajatutkinnon (HKVT) vuonna 2016.

- Upeaa päästä mukaan PuHun toimintaan. Seura on kasvanut tasaisesti ja siellä on tehty laadukasta työtä pitkäjänteisesti. On hienoa päästä toimimaan uusien pelaajien ja uusien valmentajien kanssa, sekä auttamaan heitä urillaan eteenpäin että myös itse oppimaan ja kehittymään lisää, Petri Velling kommentoi.

Samalla PuHu uudistaa myös miesten 1. divisioona B:ssä pelaavan edustusjoukkueensa valmennusta. Puhuttaria kaksi viimeistä kautta luotsanut Santeri Savolainen siirtyy miesten päävalmentajaksi. Sane hoitaa myös seuran valmennuspäällikön tehtäviä vastaten mm. valmentajarekrytoinnista ja valmentajien koulutuksesta ja kehittämisestä. 

- Mahtavaa saada Pepen tasoinen valmentaja PuHu-perheeseen. Tämä kertoo varmasti myös seurasta ja sen kiinnostavuudesta paljon. Pepen kokemuksen avulla saamme valmennukseen rutkasti tietotaitoa ja osaamista. Itsellä on innostunut fiilis uuden edessä. On etuoikeus päästä jatkamaan Mikko Larkaksen ja Pekka Salmisen hyvää työtä miesten edustusjoukkueen parissa. Uskon hyvän harjoittelun tuottavan hedelmää jatkossakin, Santeri Savolainen avaa.

Lisätietoja edustusjoukkueiden toiminnasta kiinnostuneille pelaajille antavat joukkueiden päävalmentajat:

Naiset: Petri Velling, petri.velling@puhujuniorit.fi | 044 590 9682

Miehet: Santeri Savolainen, santeri.savolainen@puhujuniorit.fi | 040 7667942

 
9.4.2024 12:30 Miesten I divisioona A

KorisTV välittää divisioonien huimat loppuratkaisut kotikatsomoihin

Kaikkien divisioonien kevään ratkaisupelit ovat katsottavissa osoitteessa KorisTV.fi. Naisten I divisioonassa ja miesten I divisioona B:ssä on avausfinaalit takana. Miesten I divisioona A:ssa puolestaan pelataan parhaillaan finaalipaikoista.

18.3.2024 18:25 Miesten I divisioona B

Miesten I divisioona B:n ja naisten I divisioonan pudotuspelit käyntiin keskiviikkona

Miesten I divisioona B:n ja naisten I divisioonan puolivälierien sekä putoamisvälierien otteluohjelma on nyt julkaistu. Sekä puolivälierät että putoamisvälierät pelataan paras kolmesta -systeemillä.

11.12.2023 12:00 Korisliiga

Seagulls ja Lahti Basketball käynnistävät hurjan korisviikon – pääsarjoissa 34 ottelun viikko

Alkanut viikko tarjoaa korisfaneille hienon kattauksen, kun korisliigoissa ja divisioonissa pelataan yhteensä 34 ottelua. Viikon aikana pelataan vähintään yksi ottelu joka päivä Ruudussa tai Koristv:ssä.

28.9.2023 12:00 Miesten I divisioona A

Uusi Koristv-palvelu välittää kaikki divisioonaottelut kotikatsomoihin

Tulevalla kaudella miesten I divisioona A ja B sekä naisten I divisioona näkyvät SolidSportin alustalle rakennetussa Koristv-palvelussa. Kaikki divisioonien ottelut tuotetaan automaattikameroilla.

19.8.2023 10:49 Seura tiedottaa

PuHun edustusjoukkueet palaavat Vantaan Energia Areenalle

Vantaalainen koripallo ottaa jälleen askeleen eteenpäin, kun PuHu Junioreiden miesten ja naisten edustusjoukkueet pelaavat kotiottelunsa Vantaan Energia Areenalla kaudella 2023-2024. Muutos on osa PuHu Junioreiden ja Vantaan kaupungin monivuotista yhteistyötä, ja edustusjoukkueiden otteluiden lisäksi PuHun juniorijoukkueet harjoittelevat Energia Areenalla entistä enemmän.

18.8.2023 16:00 Naisten I divisioona

Naisten Korisliigan sekä divisioonien sarjaohjelmat kaudelle 2023–2024 on julkaistu

Kamppailu Suomen mestaruudesta naisten osalta käynnistyy syys-lokakuun vaihteessa ja mestari on selvillä viimeistään 29.4. Naisten Korisliigassa pelataan yhdeksän joukkueen kolminkertainen sarja.

21.6.2023 09:45 Korisliiga

Koripalloliiton vuosittaiset palkinnot nyt julkaistu

Koriskauden 2022-23 parhaat on valittu. Nuorten sarjojen sekä Seurapalveluyksikön palkittavat ovat vastaanottaneet palkinnot henkilökohtaisesti seurojen tapahtumissa kevään ja kesän aikana. Löydät listan kaikista palkituista sivun alaosasta.

20.6.2023 19:30 Korisliiga

Pääsarjojen sarjalisenssit kaudelle 2023–24 myönnetty: 64 joukkuetta yhteensä viidessä pääsarjassa

Suomen Koripalloliitto on myöntänyt pääsarjojen sarjapaikat pelikaudelle 2023–24. Korisliigaan myönnettiin 12 ja naisten Korisliigaan 9 sarjalisenssiä. Kaikkiaan viidessä pääsarjassa nähdään tulevalla kaudella 64 joukkuetta.

22.5.2023 10:53 Miesten I divisioona B

Naisten I divisioonan ja miesten I divisioona B:n villikorttihaku on auennut

Viime kaudella sarjasta tippuneet joukkueet sekä pelikaudella 2022-23 koripalloliiton sarjatoimintaan osallistunut joukkue tai akatemiajoukkue, jollaiseksi lasketaan joukkue, jolla on yhteistyösopimus olympiakomitean tunnustaman urheiluakatemian kanssa, voi hakea villikorttia pelikaudelle 2023-24.

4.4.2023 20:41 Miesten I divisioona B

EBT II, Helmi Basket, Raholan Pyrkivä finaaleihin divareissa - Kataja Talents venytti ottelusarjaa

EBT:n kakkosjoukkue ja Helmi Basket kohtaavat naisten I divisioonan finaalissa. Miesten I divisioona B:ssä Raholan Pyrkivä nappasi finaalipaikan – PuHu Junioreiden ja Kataja Talentsin ottelusarja kolmanteen otteluun.

Näytä lisää vastaavia