Pudotuspelit käyntiin Ranskassa ja Espanjassa

20.5.2024 10:14 Ranskassa ja Espanjassa saatiin pudotuspelit käyntiin viime viikon aikana. Edon Maxhunin ja Daniel Dolencin kaudet puolestaan tulivat päätökseen.

Edon Maxhunin kausi tuli päätökseen. Mikael Jantusen ja Sasu Salinin kausi vielä jatkuu. (Kuva: Ville Vuorinen)

Ranskassa Paris Basketballin ennätyksellinen 25 ottelun voittoputki katkesi hieman yllättäen, kun se hävisi puolivälierien avauksessa Cholet'lle kotonaan 81-91 (41-46). Mikael Jantusen riville kirjattiin neljä levypalloa ja syöttö.
Ottelutilastot

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Toisessa puolivälierässä Paris Basketball piti kautensa elossa ja tasoitti otteluparin selvällä 90-72 (40-37)-voitolla. Jantunen ei ollut tällä kertaa kokoonpanossa.

Välieräpaikkaan vaaditaan kaksi voittoa.
Ottelutilastot

Edon Maxhunin ja Le Portelin kausi päättyi Monacon käsittelyssä, kun runkosarjan voittaja oli vahvempi suoraan otteluvoitoin 2-0.

Ensimmäisessä puolivälierässä Le Portel pisti Monacolle hyvin hanttiin, mutta taipui lopulta 78-85 (36-53). Maxhuni operoi tehokkaasti 10 pisteellä, seitsemällä syötöllä ja riistolla.
Ottelutilastot

Le Portel ei pystynyt kotonaan pistämään hanttiin, vaan Monaco oli selvästi vahvempi 101-70 (47-37). Maxhuni tilastoi tällä kertaa kahdeksan pistettä, kaksi syöttöä ja riiston.

Vaikka Le Portelin kausi päättyi puolivälieriin, niin joukkueen kausi oli kokonaiskuvassa menestys. Kyseessä oli toinen kerta seuran historiassa, kun eteni Ranskan liigan pudotuspeleihin. Edellisen kerran se onnistui kaudella 2016-17.

Myös Maxhunin kausi oli onnistunut, sillä hän tilastoi kauden keskiarvoikseen 10,5 pistettä, 1,3 levypalloa ja 4,0 syöttöä nauttien isoa vastuuta joukkueen riveissä.
Ottelutilastot
Edon Maxhunini kauden tilastot

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Espanjassa Teneriffa taisteli Barcelonaa vastaan puolivälieräavauksessa, mutta hävisi lopulta vieraskentällä 86-96 (46-50). Sasu Salin jäi ottelussa ilman tehomerkintöjä.
Ottelutilastot

Daniel Dolencin kausi Mazeikiain kanssa tuli päätökseen, kun se hävisi toistamiseen Zalgirisille Liettuan liigan puolivälierissä. Euroliigajoukkue vei toisen pelin nimiinsä 76-58 (40-36) ja puolivälieräsarjan suoraan 2-0. Dolencille kirjattiin ottelussa kaksi levypalloa.

Ensimmäistä kauttaan Liettuassa pelannut Dolenc merkkautti kauden keskiarvoikseen 4,5 pistettä ja 2,0 levypalloa. Joukkueessa pelasi myös Henri Kantonen, jonka kausi loppui kesken loukkaantumisen takia. Kantonen tilastoi keskiarvoikseen 6,8 pistettä, 2,8 levypalloa ja 2,3 syöttöä.
Ottelutilastot
Daniel Dolencin kauden tilastot
Henri Kantosen kauden tilastot

Italian Serie A1:ssa runkosarjan voittaja Virtus Bologna näytti jo seilaavan kohti välieriä voitettuaan Tortonan kahdessa ensimmäisessä pelissä. Sen jälkeen Tortona tasasi puntit kotikentällään.

Bologna oli voittanut ensimmäisen pelinsä ja nousi voiton päähän välieräpaikasta, kun Lassi Tuovin apuvalmentama miehistö otti kotonaan 83-77 (32-30)-voiton.
Ottelutilastot

Tortona ei kuitenkaan luovuttanut, vaan voitti otteluparin kaksi seuraavaa peliä kotikentällään. Tortona kavensi ensin voittamalla 91-81 (43-34) ja tasoitti otteluparin voitettuaan neljännen pelin 82-75 (43-37).

Ottelupari on nyt tilanteessa 2-2 ja välieräpaikkaan vaaditaan kolme voittoa.
Ottelutilastot
Ottelutilastot

 
24.6.2024 11:54 Susijengi

Petteri Koponen San Antonio Spursin kesäliigajoukkueen valmennusjohtoon

Viimeisen kahden kauden aikana kannuksia juniorivalmentajana Adidas Next Generation -kutsuturnauksessa ja HBA-Märskyn valmennusjohdossa ansainnut Susijengi-legenda Petteri Koponen, 36, liittyy NBA-joukkue San Antonio Spursin kesäliigajoukkueen valmennusryhmään.

20.6.2024 11:04 Susijengi

Perttu Blomgren: ”Jugoslavia-tyylin koris sopii mulle”

Salon Vilppaassa kevään 2021 Suomen mestaruuden voittanut ja sittemmin Korisliigan kehittyneimpänä pelaajana sekä vuoden puolustuspelaajana palkittu Perttu Blomgren, 22, otti ison askeleen eteenpäin urallaan Slovenian hopeajoukkue Helios Domzalessa. Ensivaikutelma vanhan Jugoslavian alueen koripallosta maistui lapualaislähtöiselle Pertulle.

20.6.2024 10:56 Susijengi

Miikka Muurinen AZ Compass Prepin riveihin

Ensimmäistä kesäänsä Susijengin kanssa pelaava Järvenpään Beat Basketin kasvatti ja toisen polven koripalloilija Miikka Muurinen, 17, vaihtaa joukkuetta Yhdysvalloissa. Viime kaudella Sunrise Christiania edustanut 209-senttinen Muurinen siirtyy tulevaksi kaudeksi arizonalaiseen AZ Compass Prepiin.

19.6.2024 10:55 Susijengi

Severi Kaukiainen: ”Kausi toi ennen kaikkea henkistä kasvua”

Kotkan Peli-Karhujen kasvatti Severi Kaukiainen, 26, on kotoisen Korisliigan mittapuulla maan ehdottomia eturivin pelaajia. Vietettyään päättyneen seurajoukkuekauden Slovakian Patrioti Levicessä ja Viron mestari BC Kalev/Cramossa Kaukiainen uskoo ottaneensa pelaajana seuraavan askeleen ylöspäin. Tällä kertaa kehitys oli ennen kaikkea henkistä.

16.6.2024 12:01 Susijengi

Lassi Tuovin ura jatkuu Japanin liigassa

Vastikään kautensa Italian Serie A:n hopeaan Virtus Bolognan valmennusjohdossa päättänyt Susijengin päävalmentaja Lassi Tuovi, 37, on kirjoittamassa uutta lukua valmentajanurallaan. Lappeenrantalaislähtöinen Tuovi on solminut kaksi kautta käsittävän sopimuksen Japanin liigan Yokohama B-Corsairsin päävalmentajan pestistä.

10.6.2024 09:30 Suomalaiset ulkomailla

Lassi Tuovin Bologna tasoitti finaalisarjan - Paris pinteessä

Bolognan apuvalmentajana toimiva Lassi Tuovi pääsi tuulettamaan Italian liigassa finaalivoittoa. Ranskassa Paris Basketball on puolestaan tukalassa tilanteessa.

7.6.2024 09:34 Suomalaiset ulkomailla

Finaalit alkaneet jännittävinä Ranskassa ja Italiassa

Ranskassa ja Italiassa finaalit on saatu käyntiin. Vierasjoukkueet ovat olleet ensimmäisissä otteluissa vahvoilla.

5.6.2024 18:56 Susijengi

Elias Valtoselle kaksivuotinen jatkosopimus CB Granadaan

Erinomaisen kevätkauden pelannut ja CB Granadan tulevan kauden pääsarjapaikan viimeisen runkosarjakierroksen uroteoillaan pelastanut Susijengin puolustuksen lukko ja Euran Veivin kasvatti Elias Valtonen, 200 cm ja 24 vuotta, on solminut kaksivuotisen jatkosopimuksen granadalaisseuran kanssa.

3.6.2024 08:03 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantunen loisti Paris Basketballin raivatessa tiensä finaaliin

Mikael Jantunen ja Tuomas Iisalo pääsevät taistelemaan Ranskan mestaruudesta Paris Basketballin raivatessa tiensä finaaliin. Lassi Tuovin Bologna teki saman tempun Italiassa.

30.5.2024 09:07 Suomalaiset ulkomailla

Severi Kaukiainen juhli Viron mestaruutta

Severi Kaukiainen pääsi juhlimaan Viron mestaruutta, kun Kalev/Cramo nosteli pokaalia kauden päätteeksi. Samalla hänestä tuli Viron tuplamestari. Perttu Blomgren sai hopeisen mitalin Sloveniassa.

Näytä lisää vastaavia