Salon Vilppaan Mikko Koivisto viihdyttää koripallon katsojia kahdessa roolissa – ”Tapanani on sanoa asiat suoraan”

1.10.2024 09:15 Tasaisesti menestynyt Salon Vilpas koki viime kaudella pettymyksen, mutta nyt veteraaniheittäjä Mikko Koiviston ympärillä on uusi pelaajarunko.

Kuva: Ville Vuorinen

Kolme SM-kultaa, kolmea hopeaa ja yksi pronssi. Yli 4000 pistettä runkosarjassa. 148 maaottelua. Ikää 37 vuotta.

Kuinka kauan voi Suomen kaikkien aikojen parhaisiin heittäjiin lukeutuvan Mikko Koiviston peliura vielä jatkuu?

– Eihän kroppa tässä vaiheessa enää koko aikaa pysy kivuttomana, mutta niinä hetkinä, kun se on kunnossa, tuntuu hyvältä pelata. Täytyy löytää muita keinoja tehdä tulosta kentällä kuin vain se ainainen kovempaa ja korkeammalta. Luulen, että kauden käynnistyttyä alkavat omatkin ajatukseni uran jatkosta vähän paremmin valjeta, Koivisto pohtii.

Tällä hetkellä hänen sopimuksensa Salon Vilppaassa kattaa vain tulevan pelikauden. Se on hänelle jo yhdeksäs Vilppaan punavalkoisessa paidassa.

Moni yleisössä on miettinyt kysymystä Koiviston uran jatkosta jo senkin takia, että pelaaja on alkanut näkyä tiiviiseen tahtiin televisiolähetyksissä pikkutakki päällään peliasun sijaan. Hänen asiantuntijakommenttejaan on kuultu Ruudun esittämissä maajoukkuepeleissä.

Petaako mies kenties jo uutta ammattia itselleen?

– Ainakaan tietoisesti en ole sellaista lähtenyt tekemään, hän hymyilee.

– Mutta olen nauttinut kovasti työstä toisellakin puolella kuvaruutua. Koen myös, että minulla on aina jonkinlaista lisäarvoa annettavana ihmisille, jotka pelejä katselevat.

Hän siirtyi studioon suoraan omalta viimeiseksi jääneeltä maajoukkueleiriltään, kun Susijengi lähti Ruotsin karsintaikkunaan pelatakseen tiensä Okinawan MM-lohkoon.

– Heti kun oli tullut tieto, etten ollut mukana Ruotsiin lähtevässä kokoonpanossa, selostaja Kristian Palotie laittoi minulle viestiä ja pyysi kokeilemaan pari peliä kommentaattorina. Oma jatkoni tv:ssä on vastaisuudessa varmaan aika paljon kiinni siitä, mihin päin maailmaa ahkerana kommentaattorina tunnetun Petteri Koposen tie vie tulevaisuudessa, Koivisto nauraa.

Yhä aktiiviurallaan oleva pelaaja ei ole urheilulähetyksen kommentaattorina kaikkein tavanomaisin näky. Koivisto toki tiedostaa asian mutta ei silti usko, että hänen ammatillinen statuksensa vaikuttaa kummemmin lähetysten varsinaiseen sisältöön.

– Eläköitymiseni pelikentiltä tuskin muuttaisi tapaa, jolla teen kommentaattorin työtä, koska osaan puhua asioista suoraan niin kuin ne ovat, mutta samalla asiallisesti ilman mitään henkilökohtaisuuksia.

Toisaalta Koivisto on täysin syystä keskittynyt toistaiseksi pelkkiin maajoukkuepeleihin, joissa hänellä ei enää ole niin sanotusti omaa lehmää ojassa.

– Vielä tässä vaiheessa suhtaudun Korisliigan kommentointiin ehkä hieman skeptisesti. Siinä saattaisin nähdä jo paljon enemmän eettistä pohdittavaa ja vaikeamman lähtöasetelman.

Aika siis näyttää, mihin tulevat vuodet vievät.

Vuoristoratamaisen viime kauden jälkeen Vilpas saavutti pudotuspeleihin kotiedun, mutta tie jäi puolivälieriin. Koiviston mietteet ovatkin sen takia kaksijakoiset. Yhtäältä lopputulos oli pettymys, mutta toisaalta sen mukainen, miltä kausi ailahteluineen näyttikin.

Nyt hän katsoo uutta kokoonpanoa ympärillään eikä halua lähteä ennustelemaan mitään Korisliigan tulevista voimasuhteista.

– Tunnelma on odottava, mutta en oikein tiedä, mitä odottaa. Viime kausina on tottunut tiettyyn vakiintuneeseen runkoon ja jatkuvuuteen, mutta nyt on tapahtunut harvinaisen paljon muutoksia. Onneksi uusi porukka luo aina myös uusia mahdollisuuksia.

Vilppaan pelistä on vetäytynyt kaksi pitkäaikaista tärkeää palaa nyt, kun Koiviston ikä- ja maajoukkuetoveri Juho Nenonen on lopettanut peliuransa ja tunnollinen työmyyrä Riku Laine on siirtynyt Tampereelle.

Tilalle on saatu muiden muassa Eero Innamaa ja Vili Nyman.

– He ovat nuoria miehiä, joilla kuitenkin on reippaasti kokemusta tästä liigasta. Lisäksi saimme viime hetken yllätyslisänä 17-vuotiaan Samu Adlerin, jolla on tulevaisuudessa niin meille kuin yleisöllekin vielä paljon hyvää annettavaa. Näiden kavereiden kanssa on kova työ pysyä vauhdissa, Koivisto toteaa.

Vilpas 24-25 pähkinänkuoressa

Henkilöt

 
2.10.2024 19:31 Korisliiga

Koripallouransa ohessa Kouvojen Thomas Gipson podcastaa, harjoittaa valuuttakauppaa ja kasvattaa kolmea leikki-ikäistä lasta

Korisliigan vakiovahvistus Thomas Gipson III aloittaa jo viidennen kautensa Kouvoissa. Vuosien varrella on kaulaan ilmestynyt mitaleja ja kertynyt reppu täyteen elämänoppeja.

2.10.2024 13:03 Korisliiga

Tapiolan Honka palkkasi pitkän linjan tehomiehen vakiinnuttamaan Korisliiga-paikan, mutta haaste on yhä selättämättä – ”Putoaminen oli kova paikka erityisesti minulle”

43-vuotias Tuukka Kotti haluaa rakentaa Tapiola Hongan miesten edustusjoukkueelle vakaampaa pohjaa tulevaisuuteen riippumatta siitä, onko hän itse mukana jatkossa vai ei.

2.10.2024 09:27 Korisliiga

Bisonsin Jeremiah Wood kasvoi nuoruutensa kilpailemalla LeBron Jamesia vastaan – ”Aion kamppailla ja kehittyä, kunnes minut raahataan kentältä!”

Ohiossa kasvaneen Jeremiah Woodin pahin kilpailija varhaisnuoruudessa oli 2000-luvun lähes virallisesti paras koripalloilija LeBron James. Nyt 39-vuotias korinalusjyrä tähdittää Korisliigaan vuosi sitten noussutta Bisons Loimaata.

1.10.2024 20:15 Korisliiga

Vuoristoratamaisesta kaudesta toipunut Erik Sajantila täyttää isot saappaat Helsinki Seagullsissa – ”Pitää joka päivä näyttää, että ansaitsee minuuttinsa”

Erik Sajantila jatkaa töitä siitä, mihin rikkonaisella viime kaudella jäi. Harppaus sarjaputoajasta toissa kauden mestariin on suuri.

1.10.2024 19:57 Susijengi

Carl Lindbom lopettaa koripallouransa

Susijengin vahvuuteen vuoden 2017 EM-kotikisoissa kuulunut Tapiolan Hongan kasvatti Carl ”Calle” Lindbom lopettaa pelaajauransa. 206-senttinen ja 32-vuotias Lindbom pelasi urallaan 63 miesten maaottelua, voitti kaksi miesten Suomen cupin mestaruutta ja pelasi ammattilaisena Saksassa, Puolassa, Kroatiassa, Liettuassa, Ranskassa ja Islannissa.

1.10.2024 13:41 Korisliiga

Mikael Aalto jätti ulkomaantarjoukset pöydälle ja palasi Korihaihin – ”Unelmani ja tavoitteeni ovat Suomessa”

Korihait nousi viime kaudella kertaheitolla liigan häntäpäästä kärkikahinoihin. Osa kiitoksesta kuuluu Mikael Aallolle, joka takoo tulosta yhtä aikaa sekä koripallokentälle että päivätyössään finanssialalla

1.10.2024 11:18 Susijengi

Pyrintö vahvistuu Topias Palmilla

Korisliiga-kauteen valmistautuva Tampereen Pyrintö teki jättikiinnityksen liigan avausviikolla solmimalla sopimuksen oman kasvattinsa ja Susijengin heittokoneen Topias Palmin, 196 cm ja 30 v., kanssa. Pyrintöä edellisen kerran kaudella 2021-22 edustaneen Palmin sopimuksessa on ulkomaanpykälä.

30.9.2024 20:27 Korisliiga

Katajan kovia kokenut sentteri Hannes Pöllä sai Korisliiga-yleisöstä virtaa – ”Teki hyvää huomata, että minua oli kaivattu”

Hannes Pöllä teki viime keväänä paluun Korisliigaan Kataja Basketin paidassa. Nyt seura valmistautuu uuteen kauteen palaset kohdallaan.

30.9.2024 14:00 Korisliiga

Tero Hassinen haluaa nähdä Tampereen Pyrinnön joukkueessa tänä vuonna erityisesti yhden asian – ”Kaikki muu on toissijaista”

Omaa kasvattajaseuraansa valmentava Tero Hassinen luottaa raakaan tekemisen tasoon ja haluaa pitää huolen, ettei urheilumenestyksestään tunnetulla Tampereella koripallo jää paitsioon.

30.9.2024 12:00 Korisliiga

Nokian veteraanikiinnitys Antti Kanervo koki uransa nopeimman sopimusprosessin – ”Muutamassa päivässä puhelusta olin jo lentokoneessa kohti Turkkia”

Hallitseva mestari BC Nokia lähtee metsästämään toista Pantteria mukanaan Korisliigan kokeneimpiin pelaajiin lukeutuva heittäjä-ässä Antti Kanervo.

Näytä lisää vastaavia