Samme Givens ja Alex Thompson Karhu Basketiin

14.8.2019 11:32 Kaksi perättäistä Suomen mestaruutta voittanut ja Mestarien liigan karsintoihin valmistautuva Kauhajoen Karhu Basket on solminut kaksi uutta pelaajasopimusta.

Syyskuun puolivälin jälkeen pelattavaan koripallon mestarienliigan karsintoihin valmistautuvan joukkueen rivistöön liittyy vielä elokuun aikana 198-senttinen laituri Samme Givens ja 203-senttinen Alex Thompson.

Samme Givens on juuri 30 vuotta täyttänyt kokenut pelaaja. Yliopistokoripalloa Givens pelasi neljän kauden ajan Drexelin yliopistossa vuosina 2008-2012. Parhaalla (2010-11) yliopistokaudella hän tilastoi tupla-tuplan, kun pisteitä syntyi 12,2 ottelua kohden ja levyreitä käsiin tarttui 10,1 kappaletta. Sen jälkeen Philadelphian kasvatti on pelannut Hollannissa (2012-13, 16,3 pist/8,4 lev), Ranskassa (2013-2014, 12,7/5,5) ja Saksassa (2014-2015, 8,5/5,7). 

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Saksasta tie jatkui Israeliin, jossa hän on pelannut viimeiset kaudet. Kolme kautta meni Maccabi Raanana -joukkueessa. Kaudella 2017-2018 Givens teki 29 ottelussa 18,3 pistettä repi 9,5 levypalloa ja jakoi 3,5 syöttöä. Viime kaudella seurana oli Maccabi Hunter Haifa ja tilastoihin syntyi rivi 15,8/8,2/2,6.

– Kauhajoella on saatu viime vuosina nauttia Rene Rougeaun ja Greg Manganon kaltaisista taitavista sekä monipuolisista isonpään pelaajista. Tiesimme, että tähän rooliin sopivan pelaajan löytäminen tulee olemaan rekrytoinneista se kaikkein haastavin. Pitäisi löytyä kokemusta, johtajuutta, levypallovoimaa, kykyä luoda korintekopaikkoja muille pelaajille ja vielä puolustuksessa pystyä puolustamaan useampaa pelipaikkaa, kommentoi päävalmentaja Janne Koskimies seuran nettisivuilla.

– Päätimme odottaa rauhassa ja se kannatti, sillä Samme Givensiä tarjottiin meille vasta heinä-elokuun vaihteessa. Ensimmäisenä hänen otteissaan kiinnitin huomiota rauhalliseen ja epäitsekkääseen pelaamiseen, sekä oikeisiin päätöksiin pallollisena pelaajana. Tälle 4/3-paikalle katsomistamme noin 40 eri pelaajavaihtoehdosta puutteet juuri näillä osa-alueilla tiputtivat suurimman osan pois.

– Saimme vahvat suositukset Israelista, että kyseessä on voittajatyyppi, joka pystyy sopeutumaan nopeasti uusiin olosuhteisiin. Yhtenä joukkueen kokeneemmista pelaajista odotamme häneltä vahvaa panosta heti Champions Leaguen karsintaotteluissa, Koskimies painottaa.

Givensin pelaajasopimus on yksivuotinen.

 

Alex Thompson kehittymään Kauhajoelle

24 vuotias Alex Thompson on tehnyt Karhu Basketin kanssa 1+1-vuotisen sopimuksen. Toisen kauden optio on Karhu Basketin käsissä, sillä jos pelimiehen otteet miellyttävät valmennusta ja seurajohtoa, niin toisen sopimuskauden ehdot on jo neuvoteltu valmiiksi.

Thompson pelasi viime kaudella ensimmäisen kautensa ammattilaisena. Tšekissä BC Kolin joukkueessa otteluita tuli 25 kappaletta ja niissä syntyi 15,7 pistettä ja 7 levypalloa. Kolmosissa heittoprosentti oli mukava 37,7. 

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Ennen ammattilaiskautta takana oli neljä kautta yliopistokorista USA:ssa. Kaksi ensimmäistä kautta meni Auburnin yliopistossa. Vaikka peliminuutteja tuli noin 10 per ottelu, niin kahden kauden jälkeen Thompson vaihtoi Samfordin yliopistoon. Siellä hän kuului aloitusviisikon vakiokalustoon ja teki viimeisellä yliopistokaudella 2017-2018 11,6 pistettä ja otti 3,7 levypalloa.

– Katsoimme Alexia Jussi Laakson kanssa jo viime joulukuussa Mike Moserin tilalle, mutta silloin meille tulikin yllättäen mahdollisuus saada Greg Mangano takaisin joukkueeseen. Saamme nyt Kauhajoelle älykkään joukkuepelaajan, joka omaa hyvän kolmen pisteen heiton ja pelaa tilanteet kovaa loppuun asti. Ensimmäinen ammattilaiskausi talousvaikeuksien kanssa painineessa seurassa Tšekeissä ei ollut varmasti helppo, mutta ajatellen meidän tilannetta, pidän tästä asetelmasta, jossa mestarijoukkueeseen liittyy nuori kaveri täynnä menestysnälkää, Koskimies avaa.

– Alexin kohdalla halusin tämän 1+1-vuotisen team option -sopimusmallin, koska näen hänet nuorena kehittyvänä pelaajana, joka pääsee nyt ensimmäisellä kaudella pelaamaan Bojanin, Jumpan, Cameronin ja Sammen kaltaisten kokeneiden pelaajien mukana. Mikäli kaikki sujuu hyvin, uskon hänen olevan toisella kaudella sitten valmis johtavan pelaajan rooliin, Koskimies uskoo.

Karhubasketilla on nyt voimassa olevat pelaajasopimukset Bojan Sarcevicin, Antti Niskasen, Okko Järven, Mikael Laihosen, Eero Innamaan, Joona Hakamaan, Thomas Vehmasen, Cameron Jonesin, Alex Thompsonin ja Samme Givensin kanssa. Joukkueen valmentamisesta vastaavat Janne Koskimies ja Janne Hänninen.

Asiat

 
3.9.2024 21:07 Suomalaiset ulkomailla

Pärnu Sadam kiinnitti Okko Järven takalinjoilleen

Viimeiset kaksi kautta Helsinki Seagullsissa viettänyt ja helsinkiläisjoukkueen sen ensimmäiseen Suomen mestaruuteen johdattanut Tapiolan Hongan kasvatti Okko Järvi, 193 cm ja 28 vuotta, siirtyy alkavaksi kaudeksi Viron-Latvian liigaa ja FIBA Europe Cupia pelaavan Pärnu Sadamin riveihin.

3.9.2024 14:40 Korisliiga

Darius Quisenberry täydentää Hongan vahvistusnelikon

Tapiolan Honka on tehnyt tulevan pelikauden kattavan sopimuksen Darius Quisenberryn, 25, kanssa.

2.9.2024 10:12 Korisliiga

Chrysostom Chukwuma täydentää Seagullsin kokoonpanon

Helsinki Seagulls on tehnyt sopimuksen 28-vuotiaan Chrysostom Chukwuman kanssa. 190-senttinen laitahyökkääjä on edustanut aiemmin Korisliiga-urallaan kaksi kautta Lapuan Kobria ja päättyneellä kaudella Tampereen Pyrintöä.

30.8.2024 16:28 Korisliiga

Dravon Mangum täydentää Korihaiden liigajoukkueen

Uudenkaupungin Korihaiden kolmas ulkomaalaisvahvistus on yhdysvaltalainen Dravon Mangum. 24-vuotias laituri aloittaa Korisliigassa ammattilaisuransa valmistuttuaan Louisiana Techin yliopistosta.

28.8.2024 09:58 Korisliiga

Jouko Järvinen Tapiolan Hongan valmennukseen

Pitkän pelaajauransa taannoin päättänyt Jouko Järvinen vahvistaa alkavalla kaudella Korisliiga-paluun tekevän Tapiolan Hongan valmennusta.

28.8.2024 09:54 Korisliiga

Darko-Kelly palaa Korisliigaan - vahvistaa Kataja Basketia tulevalla kaudella

Joensuulainen Korisliiga-joukkue Kataja Basket on tehnyt tällä erää viimeisen kiinnityksen uuteen kauteen valmistautuvaan kokoonpanoonsa. Yleispelaajan tonttia tulee täyttämään Helsinki Seagullsissa kaudella 2021-22 ammattilaisuransa aloittanut 27-vuotias yhdysvaltalainen Zaccheus Darko-Kelly.

26.8.2024 11:04 Korisliiga

Seagullsissa Korisliiga-mestaruuden voittanut Jeffrey Carroll Jr. palaa Helsinkiin

Helsinki Seagulls on tehnyt sopimuksen joukkuetta historiallisella mestaruuskaudella 2022-23 edustaneen 29-vuotiaan yhdysvaltalaisen Jeffrey Carrollin kanssa. Carroll valittiin kyseisellä kaudella Korisliigan vuoden ulkomaalaispelajaaksi ja hän oli mestaruusjoukkueessa isossa roolissa.

26.8.2024 10:08 Korisliiga

Kyle Johnson BC Nokian korin alle

BC Nokia on tehnyt kaksi pelaajasopimusta. Uutena vahvistuksena Nokialle saapuu 24-vuotias Kyle Johnson, ja nokialaisille tuttu Elias Sauramo jatkaa sopimustaan hallitsevan Suomen mestarin kanssa.

23.8.2024 13:22 Korisliiga

Sentteri Kalib Boone Seagullsiin

Helsinki Seagullsin kokoonpanon tuorein kiinnitys on 23-vuotias yhdysvaltalainen Kalib Boone. Kyseessä on atleettisen ja erittäin ulottuvan 206-senttisen sentterin ensimmäinen ammattilaissopimus.

21.8.2024 08:49 Korisliiga

Emil Uotila Hongan pelipaitaan

Leppävaaran Pyrinnön kasvatti Emil Uotila, 24, tuo Tapiolan Honkaan nuorta energiaa ja samalla Korisliiga-kokemusta KTP:stä, Kouvoista ja viimeiseksi Loimaan Bisonsista.

Näytä lisää vastaavia