Suomen 18-vuotiaiden tyttöjen ja poikien maajoukkue aloittaa PM-kisansa Södertäljessä maanantaina

30.6.2024 21:15 Suomen 18-vuotiaiden tyttöjen ja poikien maajoukkueet ovat matkustaneet tänään Södertäljeen, jossa käynnistyy maanantaina 1.7. ikäluokkien Pohjoismaiden mestaruuskisat. Suomen lisäksi mukana kisoissa ovat Tanska, Viro, Islanti, Norja ja Ruotsi.

Suomen 18-vuotiaiden poikien maajoukkue aloittaa PM-urakkansa Södertäljessä. Kuva: Grzegorz Radtke.

Tampereen Hakametsässä 27.7.-4.8.2024 järjestettäviin EM-kisoihin valmistautuva Suomen 18-vuotiaiden poikien maajoukkueelle kyseessä on kolmas valmistautumisviikko kohti kotikisoja. Takana on tuplaottelut sekä Puolaa että Latviaa vastaan.

PM-kisoissa Suomi kohtaa maanantaina Norjan, tiistaina Ruotsin, keskiviikkona Viron, perjantaina Islannin ja lauantaina Tanskan.

- Pyrimme pelien kautta viemään meidän ohjelmaa eteenpäin. Olemme käyttäneet kaikkein eniten paukkuja meidän kivijalkoihin eli puolustukseen, levypallopelaamiseen ja siitä nopeisiin hyökkäyksiin lähtemiseen läpikäymiseen. Niitä tietysti myös kisoissa työstetään, Suomen päävalmentaja Jyri Lohikoski aloittaa.

- Meillä on suhteellisen kokenut joukkue tälle tasolle. Meillä on useita pelaajia, jotka ovat jo viime vuonna pelanneet PM-kisat 18-vuotiaissa ja tietenkin pelaajia, joilla on otteluita alla 16-vuotiaissa. Olemme suhteellisen kookas joukkue. Samu Adler, Aaron Ekwere ja Christian Blomfelt ovat muun muassa monikäyttöisiä taka- ja laitapelaajia. Meillä on myös nopeutta kuten Elmeri Abbey pelinrakentajana ja Olavi Suutela sisäpelaajana juoksemassa keskikaistaa.

Suomen 18-vuotiaiden poikien maajoukkue, PM-kisat 2024, Södertälje

Sukunimi Etunimi Seura
Abbey Elmeri JBA
Adler Samu HBA
Blomfelt Christian HBA
Eklund Leo HNMKY
Ekwere Aaron

Drive Basketball

Haliseva Matias HBA
Johnson Leo WB-Pantterit
Koskinen Kalle HNMKY
Kuhalampi Kalle HBA
Nieminen Jaakko

Tampereen Pyrintö

Peltola Olli HNMKY
Suutela Olavi HBA
Towa Jelani HBA
Ulander Veeti

Tapiolan Honka

Päävalmentaja Jyri Lohikoski
Valmentaja Petri Virtanen
Valmentaja Vesa Vertio
Valmentaja Jyri Lehtonen
Fysioterapeutti Tommi Tatti

> Turnaussivusto: Nordic Championship 2024


Suomen 18-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue

Suomen 18-vuotiaiden tyttöjen maajoukkueelle PM-kisat tarkoittavat samalla kesän ensimmäisiä pelejä. Sudenpentujen päätähtäimenä tänä kesänä ovat Portugalin Matosinhosissa pidettävät EM-kisat 3.8.-11.8.2024.

Tyttöjen otteluohjelma on sama kuin pojilla eli maanantaina Norja, tiistaina Ruotsi, keskiviikkona Viro, perjantaina Islanti ja lauantaina Tanska.

- Ensimmäiset pelit yhdessä tällä ryhmällä, joten tavoitteena saada oman pelitavan ydinasiat näkymään kentällä koko ajan paremmin turnauksen edetessä, Suomen päävalmentaja Niko Hellman aloittaa.

- Meillä on tyttömaajoukkueille historiallinen U17 MM-kisat edessä tänä kesänä ja siellä on 12 U18-maajoukkue ikäistä pelaajaa kulkemassa sen projektin mukana. Tämä on avannut mahdollisuuksia useammalle uudelle pelaajalle päästä pelaamaan maaotteluita tänä kesänä sekä vanhoille entistä isompaa roolia tarjolle.

- Hienoa päästä kehittämään omaa pelaamista, kilpailemaan pohjoismaiden mestaruudesta ja katsomaan miten yksilöinä onnistutaan tarttumaan mahdollisuuksiimme.

Suomen 18-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue, PM-kisat 2024, Södertälje

Sukunimi Etunimi Seura
Nordberg Iris Torpan Pojat
Rommi Aino Peli-Karhut
Mäkelä Chalina Tapiolan Honka
Rokolampi Niina Taivalkosken kuohu
Saviniemi Sohvi Turun NMKY / TSUA
Patrikainen Venla BC Nokia / NoBA
Jokela Stella Tapiolan Honka
Taponen Hanna Tampereen Pyrintö
Kuusela Milja Espoo Basket Team
Ahtola Suvi Espoo Basket Team
Aden Duaa HBA-Märsky
Ahervuo Enni Tapiolan Honka
Onnela Lilli HBA-Märsky
Arial Esther HBA-Märsky

Päävalmentaja Niko Hellman
Valmentaja Niko Kuusi
Valmentaja Samuli Nieminen
Fysioterapeutti Miia Niskanen

> Turnaussivusto: Nordic Championship 2024

 
6.7.2024 15:55 Nuorten PM-kilpailut

Suomen 18-vuotiaiden tyttöjen ja poikien maajoukkueet juhlivat Pohjoismaiden mestaruutta Södertäljessä

Södertäljessä pidettävissä 18-vuotiaiden Pohjoismaiden mestaruuskisoissa Sudenpennut pääsi tuulettamaan kultamitalia sekä tytöissä että pojissa voittamattomina. Suomelta Lilli Onnela, Stella Jokela, Olavi Suutela ja Jelani Towa valittiin turnauksen tähdistöviisikoihin.

3.7.2024 00:06 Nuorten PM-kilpailut

Sudenpennut jatkaa voittojen tiellä Södertäljen PM-kisoissa, kun Ruotsi kaatui kahdesti

Suomen 18-vuotiaiden tyttöjen ja poikien maajoukkueet nappasivat toiset voitot Södertäljessä pidettävissä Pohjoismaiden mestaruuskisoissa kaatamalla Ruotsin. Molemmat joukkueet ovat voittaneet molemmat otteluistaan.

2.7.2022 23:22 Sudenpennut

Pojat voivat varmistaa voitolla mestaruuden – myös tytöt pelaavat mitaleista

Kuten U16-maajoukkueet, myös 18-vuotiaiden maajoukkueet ottivat voitot Virosta. Pojille voitto kirjattiin lukemin 98-60. Tytöt nappasivat voiton 85-42.

1.7.2022 21:49 Sudenpennut

18-vuotiaiden maajoukkueille murskavoitot

18-vuotiaiden maajoukkueet nappasivat selkeät voitot Norjasta PM-kisoissa. Pojat jatkavat ilman tappioita, kun Norja kaatui 95-51. Tytöt ottivat toisen voittonsa Norjan jäädessä jalkoihin 85-29.

30.6.2022 18:45 Sudenpennut

18-vuotiaille pojille hieno voitto loistokkaan heittopelin saattelemana – tytöt kärsivät niukan tappion

Alle 18-vuotiaiden osalta PM-kisat jatkuivat otteluilla Ruotsia vastaan. Suomen pojat saivat kaukoheittopelinsä kulkemaan ja kellistivät Ruotsin 88-68. Tyttöjen taistelu ei tällä kertaa riittänyt, kun Ruotsi nappasi voiton 79-78.

29.6.2022 19:26 Sudenpennut

U18-tytöille murskavoitto – pojilta vakuuttava esitys

Myös 18-vuotiaiden maajoukkueet nappasivat otteluistaan voitot. Tytöt karkasivat Tanskalta jo ottelun alussa ja veivät ottelunsa 107-38. Poikien kone lämpeni hieman hitaammin, mutta voitto irtosi vahvan esityksen päätteeksi 78-63.

28.6.2022 09:45 Nuorten PM-kilpailut

Sudenpennut valmiina huomenna alkaviin PM-kisoihin vuosimallia 2022

Kisakallion Susi Training Centerissä pelataan Pohjoismaiden mestaruudesta 2022 keskiviikosta 29.6. sunnuntaihin 3.7. Joukkueet on nyt valittu neljässä eri ikäluokassa ja Sudenpentujen päävalmentajat ovat antaneet ennakkokommenttinsa.

27.6.2022 14:20 Nuorten PM-kilpailut

Sudenpentujen PM-kisojen tärpit: Ruotsi-ottelut torstaina, lauantaina neljän ottelun putki STC:n ykköskentällä

Kisakallion Susi Training Centerissä pelataan alle 16- ja 18-vuotiaiden Pohjoismaiden mestaruudesta 29.6.-3.7.2022. Viiteen päivään mahtuu suomalaisnäkökulmasta kaksi kohokohtaa kotiyleisölle: torstain Ruotsi-ottelut ja lauantainen neljän ottelun putki Susi Training Centerin ykköskentällä.

16.8.2021 09:12 Sudenpennut

18-vuotiaiden tyttöjen ja poikien PM-kisat alkavat tänään viiden joukkueen voimin

Kisakallion Susi Training Centerissä alkaa tänään 18-vuotiaiden tyttöjen ja poikien Pohjoismaiden mestaruuskisat. Suomi aloittaa pelinsä vasta huomenna Islantia vastaan, kun Norja joutui perumaan Suomeen matkustamisensa loppumetreillä.

30.6.2020 09:43 Nuorten PM-kilpailut

Nuorten PM-kisat pelataan elokuussa Kisakalliossa neljän maan voimin

Alle 16- ja 18-vuotiaiden nuorten Pohjoismaiden mestaruudet ratkotaan Kisakalliossa, Lohjalla 4.-7.8.2020. Nelipäiväisten PM-kisojen osallistujina nähdään Suomen lisäksi Tanska, Islanti ja Viro.

Näytä lisää vastaavia