Suomen Cupin finaali tarjosi huiman jatkoaikatrillerin, Seagullsille seurahistorian ensimmäinen mestaruus

25.1.2020 22:05 Helsinki Seagulls ja Vilpas Vikings taistelivat Suomen Cupin mestaruudesta pitkän kaavan mukaan Töölön Kisahallissa. Kotijoukkue vei trillerin nimiinsä jatkoajan jälkeen 94-93 huiman koripalloillan pääteeksi.

Seagullsille voitto on seurahistorian ensimmäinen. Kuva: Ville Vuorinen/Korisliiga

Ottelun alku oli molemmilta joukkueilta tunnusteleva, vierasjoukkue Vilppaan hieman hallitessa ensiminuutteja. Vilppaan uusin vahvistus ja takaisin Suomeen palannut Tobin Carberry väläytteli ottelun ensimmäisellä minuuteilla monipuolisuuttaan. Carberry tarjoili kaksi näyttävää alley-oopia Jamuni McNeacelle sekä rokotti kolmen pisteen kaaren takaa.

- Tämä oli tyypillinen ottelu, jossa alussa oli panosten kasvaessa selvää hermoilua, Seagullsin Shawn Huff kommentoi ottelun jälkeen.

Vilppaan penkiltä aloittanut takamies Aatu Kivimäki osui avauskympin loppupuolella kahdessa peräkkäisessä kolmen pisteen heitossa kasvattaen eron parhaimmillaan kahdeksaan (11-19) pisteeseen.

Seagullsin kapteeni Tuukka Kotti pääsi leikkaamaan sukkaa kotikentällään. Kuva: Ville Vuorinen/Korisliiga

Kotijoukkue Seagulls nousi johtoasemaan toisen neljänneksen puolessa välissä 13 pistettä ensimmäisellä puoliajalla läheltä ja kaukaa upottaneen Elijah Stewartin kovien korien johdosta. Puoliajalle vähäkorisessa ottelussa lähdettiin Seagullsin pisteen (35-34) johdossa.

- Ottelu oli todella kovaa taistelua molemmilta joukkueilta. Vilpas on hyvin valmennettu joukkue ja eivät tehneet tästä ottelusta meille helppoa. Tiukat pelit voivat ratketa yhteen levypalloon tai heittoon. Tänään kävi näin, Huff jatkoi.

Suomen Cup tarjosi jännittävät loppuhetket

Seagulls on viime otteluissaan lämmennyt hitaasti. Vahvojen toisten puoliaikojen johdosta se on kaatanut vastustajia toinen toisen perään. Tauon jälkeen Seagulls sai puolustuspäässä stoppeja ja pääsi ensimmäisten minuuttien aikana juoksemaan nopeita nousten 50-41-johtoasemaan kolmannen kympin puolessa välissä.

Hieno cup-finaalitapahtuma sai ansaitsemansa lopun, kun viimeiselle viidelle minuutille lähdettiin tasatilanteessa 71-71. Vilppaan Henri Kantonen vei Vilppaan reilu minuutti ennen loppua kolmen pisteen karkumatkalle onnistuneella kolmen pisteen heitollaan. Hurjan ottelun pelannut Seagullsin Trae Bell-Haynes kuittasi toisessa päässä onnistuneella lay-upilla.

Kisahallin katto pompsahti joitakin senttejä, kun Shawn Huff onnistui kolmen pisteen heitossaan vieden kotijoukkueen kahden pisteen johtoon. Vilppaan jatkoajalle naarasi Tobin Carberry kahdella onnistuneella vapaaheitolla loppuhetkillä.

Seagulls pokkasi voitostaan 10.000 palkitošekin cup-pokaalin ja mitaleiden lisäksi. Kuva: Ville Vuorinen/Korisliiga

Jatkoajalla heittonsa kanssa tuskaillut Tim Coleman vei onnistuneella kahden pisteen suorituksellaan Vilppaan neljän pisteen karkumatkalle, kun jatkoaikaa oli pelaamatta minuutti. Bell-Haynesin onnistunut kolmonen ja Richie Williamsin nosto korin alta siivittivät Seagullsin seurahistorian ensimmäiseen mestaruuden loppuhetkillä. Vilppaan DJ Laster pääsi heittämään vielä viimeisillä sekunneilla, mutta ilman onnistumista.

- Onnittelut Jussille (Laakso) ja koko Seagullsille ensimmäisestä pokaalista. Olen tyytyväinen meidän joukkueeseemme, ettei katkeamista tullut, vaan kestimme kotijoukkueen runin kolmannella neljänneksellä ja taistelimme sen läpi, Vilppaan Henri Kantonen avasi ottelun jälkeen.

- Meillä oli mahdollisuuksia voittaa peli tänään. Tämä kokemus varmasti kasvattaa meitä joukkueensa kevättä ajatellen, Kantonen niputti.

Vilppaan päävalmentaja Ville Tuominen yhtyi Kantosen sanoihin.

- Onnittelut Seagullsille sekä meidän pelaajillemme hienosta taistelusta. Kestimme vastoinkäymiset tänään ja lopussa pääsimme heittämään voitosta. Vika heitto sisään, fiilis olisi nyt varmasti erilainen.

Laakson palkintokaappi täyttyy kovaa vauhtia

Seagullsin päävalmentaja Jussi Laakso oli ottelun jälkeen tyytyväinen. Kaksi edellistä Suomen mestaruutta Karhu Basketin päävalmentajana voittanut Laakso pääsi nyt juhlimaan cup-mestaruutta uudessa kotihallissaan.

- Haluan kiittää Vilpasta, he tekivät tästä todella kovan ottelun. Heillä on loukkaantumisista huolimatta käsissään todella kova joukkue, Laakso kommentoi.

- Pitää olla ylpeä omista pelaajistani. Tärkeillä hetkillä takaa-ajoasemassa nousi herroja kantamaan vastuuta ja johdatti meidät voittoon. Tämä oli hieno tapahtuma keskelle kautta ja saimme tästä oppeja kevättä ajatellen, Laakso summasi.

Päävalmentaja Jussi Laakso pääsi tuulettamaan voittoa jälleen kerran. Kuva: Ville Vuorinen

Mestarijoukkue Seagullsin paras pistemies oli 28 pinnaa viimeistellyt Trae Bell-Haynes, jonka nopeus aiheutti Vilppaan puolustukselle ongelmia. Elijah Stewart upotti 24 pistettä. Loppuhetkillä kovia koreja upottanut Susijengin kapteeni Shawn Huff heitti 12 pistettä ja Antti Kanervo 10.

Vilppaalta viisi pelaajaa ylsi kaksinumeroisille. Paras oli 26 pistettä naulannut Tobin Carberry. Vilppaalta puuttui ottelusta loukkaantuneena olevat Teemu Rannikko, Juho Nenonen sekä Mikko Koivisto.

Ottelutilastot >

20.1.2024 22:07 Pääjuttu

Miesten Motonet Suomen Cup 2023 ratkesi – Seagullsille neljäs mestaruus

Helsinki Seagulls pääsi lauantai-iltana nostamaan ilmaan Motonet Suomen Cupin mestaruuspokaalin jo neljättä kertaa viiden vuoden sisällä. Finaalissa Seagulls päihitti hyvän vastuksen antaneen BC Nokian 83–76.

20.1.2024 11:55 Suomen Cup

Seagulls ja BC Nokia Motonet Suomen Cupin finaalissa lauantaina klo 19

Miesten Suomen Cupin mestari 2023 ratkeaa lauantai-iltana, kun Helsinki Seagulls ja BC Nokia kohtaavat Urhea-hallissa Helsingissä.

19.1.2024 22:29 Suomen Cup

Motonet Suomen Cup huipentuu lauantaina – Nokia ja Seagulls miesten finaaliin!

Motonet Suomen Cupin miesten välierissä kohtasivat BC Nokia ja Kataja Basket sekä Helsinki Seagulls ja Korihait.

18.1.2024 10:53 Suomen Cup

Suomen Cup huipentuu viikonloppuna Helsingissä - perjantaina ohjelmassa kaksi jännittävää välierää

Miesten Suomen Cupin välierät pelataan perjantaina 19. tammikuuta Urhea-hallissa Helsingissä. Lauantaina ohjelmassa on puolestaan miehillä cup-finaali. Kataja Basket lähtee puolustamaan mestaruutta. YLE välittää Suomen Cupin Final Fourin kanavillaan.

18.12.2023 10:00 Suomen Cup

Suomen Cupin Final Fourin lipunmyynti avattu

Molempien Suomen Cupien loppuhuipennus järjestetään 19.–21. tammikuuta Urhea-hallissa Helsingissä. Lipunmyynti Final Fouriin käynnistyi tänään maanantaina klo 10.

1.12.2023 20:04 Suomen Cup

Suomen Cupin rankingit vahvistettu – Final Fourin aikataulu julkaistu

Naisten ja miesten Suomen cupin Final Four -joukkueet ja tammikuussa Urhea-hallissa pelattavien välierien aikataulut ovat nyt vahvistettu.

22.11.2023 13:55 Suomen Cup

Naisten ja miesten Suomen Cupin Final Four -joukkueet selviävät marraskuun lopussa

Suomen Cupin huipennukseen selviytyy molempien sarjojen rankingin neljä parasta joukkuetta. Final Four -turnaus järjestetään 19.–21. tammikuuta Urhea-hallissa, Helsingissä.

14.1.2023 19:41 Korisliiga

Kataja vei kultamitalit Hirvosen hurjien syöttötilastojen siivittämänä – miesten Suomen Cup -finaalia jännitettiin jatkoajalle asti

Kataja Basket kaatoi Helsinki Seagullsin jatkoajalla miesten Suomen Cup -finaalissa.

14.1.2023 09:21 Suomen Cup

Seagulls ja Kataja Basket kohtaavat Suomen Cupin finaalissa klo 17

Miesten Suomen Cupin mestari 2022 ratkeaa lauantaina, kun Helsinki Seagulls ja Kataja Basket kohtaavat Urhea-hallissa Helsingissä. Seagulls tavoittelee neljättä perättäistä cup-mestaruutta.

13.1.2023 21:57 Pääjuttu

Seagulls ja Kataja miesten Suomen Cup -finaaliin – Tuomas Hirvosella tehokas ilta välierävoitossa

Kumpikin miesten Suomen Cup -välieristä ratkesi selkeällä erolla. Huomiseen finaaliin etenevät Kataja Basket ja Helsinki Seagulls.