Susijengi-debytantit Tumba ja Muurinen itseluottamuksella illan otteluun

25.6.2024 12:17 Ensimmäisen ottelunsa Susijengin paidassa tänään tiistai-iltana Espoo Metro Areenalla pelaavat Thomas Tumba, 23, ja Miikka Muurinen, 17, ovat vakuuttaneet valmennusjohdon ja joukkuetoverit energiallaan ja urheilullisuudellaan. Kumpikin debytanteista lähestyy illan ottelua korkealla itseluottamuksella.

Thomas Tumba (vas.) ja Miikka Muurinen (kesk.) debytoivat Susijengissä tänään tiistaina. Hannes Pöllä (oik.) opastaa. Kuva: Ville Vuorinen / Susijengi.

Ottelupäivän aattona nuorten debytanttien olotilat Susijengin hotellilla Helsingin Töölössä olivat rauhallisen leppoisat.

On kulunut kolme viikkoa siitä, kun kaksikko otti ensituntumaa susikesään Open Gym -harjoituksissa Helsingin Urhea-hallilla. Kumpikin otti Open Gymiin lähdettäessä tavoitteekseen Susijengin rinkiin nousemisen ja ensimmäisen maaottelun, jotka tulevat todeksi tänään.

- ”Game plan” oli ihan alusta asti, että tänä vuonna pelaan mun ekan miesten maottelun, Tumba nyökyttelee.

- Koko ajan se oli mielessä, säestää Muurinen.

Vaikka kumpikin pelaa ensimmäistä kesäänsä Susijengin ringissä, solahtaminen joukkueen veteraanien joukkoon on sujunut heidän mielestään kitkattomasti. Joukkueen pelitapa ja perusrutiinit ovat tutut jo juniorimaajoukkueajoilta.

- Vanhemmat äijät on ottaneet hyvin vastaan. Tuntuu siltä, että on ollut alusta asti osa joukkuetta, Tumba kiittelee.

- Sama homma. Menin treeneihin tekemään mun omia juttuja ja sujahdin vaan joukkoon, täydentää Muurinen.

Oma osansa on myös Susijengin kuuluisalla joukkuekemialla. Jengin kapteeni Sasu Salin on tunnettu velikultana aina neljäntoista vuoden takaisesta susidebyytistään lähtien, ja nuorempi kaarti Edon Maxhunista Miro Littleen heittää lisää löylyä kiukaalle. Tumba ja Muurinen ovat alusta asti ottaneet haasteen vastaan omalla huumorillaan.

- Paitsi Remun (Raitanen) läpissä ei ole mitään järkeä. Remua ei kannata kuunnella, Tumba huomauttaa.

- Hannolta (Möttölä) tulee pahimmat ”dad jokesit”, komppaa Muurinen.

Kaksi erilaista polkua

Tiistai-illan kahdella ensikertalaisella on ikäeroa kuusi vuotta, mikä osaltaan selittyy sillä, että 17 vuotta maaliskuussa täyttänyt Muurinen on nuoruudeltaan äärimmäisen harvinainen maaotteluedustaja. Miro Little debytoi Susijengissä kaksi vuotta sitten 17-vuotiaana, mutta sitä edellinen alle 18-vuotias maajoukkuepelaaja oli Teemu Rannikko vuonna 1997.

Thomas Tumba otti ensituntumaa Susijengin harjoituksista kesällä 2019 Lohjan Kisakalliossa. Sitä seuranneen kaksivuotisen ajan Tumba hioi taitojaan HBA-Märskyssä samaan aikaan, kun koronaviruspandemia pyyhkäisi lähes kaikki juniorimaaottelut kalenterista.

Viimeisen kahden kauden ajan Kotkan Peli-Karhujen kasvatti on noussut kohinalla Korisliigan eliittiin Kataja Basketin paidassa. Korisliigan kevään pudotuspeleissä Tumba oli liekeissä kirjauttamalla mitalipeleihin yltäneelle joensuulaisjoukkueelle 13,8 pistettä ja 4,9 levypalloa ottelua kohden erinomaisella kolmen pisteen heittotarkkuudella (41,3%).

- Tuon kentälle energiaa ja atleettisuutta. Tosi monta vuotta on puhuttu Hannon (Möttölä) kanssa siitä, että mun vahvuuksia kansainvälisessä pelissä olisi puolustaminen ja heittäminen. Uskon, että pystyn tuomaan näitä myös Susijengiin.

Miikka Muurinen kohosi kansainväliselle kartalle viime kesänä rekisteröimällä Suomen 16-vuotiaiden maajoukkueen EM-kisoissa viime kesänä 16,9 pistettä ja 6,1 levypalloa ottelua kohden. Viime kaudella Sunrise Christiania Yhdysvaltain high school -tasolla edustanut Muurinen on ihanne-esimerkki nykyaikaisesta isosta pelaajasta, joka lähes 210-senttisenäkin kykenee pallonkäsittelyyn ja kaukoheittoon ja vavahduttaa yleisöä donkeillaan ja blokeillaan.

- Mun tapa pelata on vetää korkealla itseluottamuksella ja energialla. Viritän itseni siihen olotilaan, menen kentälle ja teen mun juttua.

Illan vastustaja Uusi-Seelanti tuo eteen tusinan verran kansainvälisen tason ammattilaisia mm. Australian NBL-liigasta, Espanjan ACB:sta ja Saksan Bundesliigasta. Scouttivideot on katsottu joukkueen kanssa huolella ja kaksikko valmis tiistain haasteeseen.

- Paljon isoja, fyysisiä kavereita, joilla näyttää olevan myös korkea taitotaso. Varmasti hyvä vastustaja, mutta ihan voitettavissa, Tumba antaa pika-analyysinsä.

- Susifaneille terveisiä, että saa pitää ääntä katsomossa, Muurinen jatkaa.

Susijengi ja Uusi-Seelanti kohtaavat Espoo Metro Areenalla tiistaina 25.6. klo 18.30 alkaen. Liput otteluun täältä.

 
28.6.2024 13:47 Susijengi

Edon Maxhuni 50. maaottelussaan: ”Tarkoitus on pelata vielä ainakin sata maaottelua”

Vain kaksi vuotta sitten Edon Maxhuni valmistautui uransa ensimmäisiin aikuisten arvokisoihin Susijengin paidassa. Pikakelauksella kaksi vuotta eteenpäin, ja yhtäkkiä Maxhuni, 26, on kasvanut tärkeäksi osaksi Susijengin kokeneempaa osastoa. Tänä iltana Tampereella pukee susipaidan päälleen 50. kerran miesten A-maaotteluun.

26.6.2024 14:46 Susijengi

Mikael Jantunen: ”Pitää vaan uskaltaa toteuttaa niitä asioita, mitä treenaa”

Alle kaksi viikkoa sitten seurajoukkuekautensa Ranskan liigan hopeamitaliin päättänyt Mikael Jantunen, 24, oli kentän ylivoimaisesti paras pelaaja Susijengin päihittäessä Uuden-Seelannin Sasu Salinin haamukorilla. Hiljalleen maailmanluokan pelaajaksi kasvanut Wartti Basketin kasvatti korostaa olympiakarsintojen lähestyessä intensiteetin ja joukkuepelin merkitystä.

20.6.2024 11:04 Susijengi

Perttu Blomgren: ”Jugoslavia-tyylin koris sopii mulle”

Salon Vilppaassa kevään 2021 Suomen mestaruuden voittanut ja sittemmin Korisliigan kehittyneimpänä pelaajana sekä vuoden puolustuspelaajana palkittu Perttu Blomgren, 22, otti ison askeleen eteenpäin urallaan Slovenian hopeajoukkue Helios Domzalessa. Ensivaikutelma vanhan Jugoslavian alueen koripallosta maistui lapualaislähtöiselle Pertulle.

19.6.2024 10:55 Susijengi

Severi Kaukiainen: ”Kausi toi ennen kaikkea henkistä kasvua”

Kotkan Peli-Karhujen kasvatti Severi Kaukiainen, 26, on kotoisen Korisliigan mittapuulla maan ehdottomia eturivin pelaajia. Vietettyään päättyneen seurajoukkuekauden Slovakian Patrioti Levicessä ja Viron mestari BC Kalev/Cramossa Kaukiainen uskoo ottaneensa pelaajana seuraavan askeleen ylöspäin. Tällä kertaa kehitys oli ennen kaikkea henkistä.

18.6.2024 10:59 Susijengi

Andre Gustavson: ”Tuntuu kuin ei olisi ollut päivääkään poissa”

Andre Gustavson kolkutteli 2010-luvun viimeisinä vuosina Susijengin portteja yhtenä ikäluokkansa lupaavimmista suomalaispelaajista. Vaikka viimeiseen neljään vuoteen Gustavsonia ei ole maajoukkuepaidassa nähty, on hänen tähtäimensä kuusivuotiseksi venähtäneen NCAA-uran ajan ollut koko ajan ammattilaisurassa ja Susijengissä.

10.6.2024 10:38 Susijengi

Coach Danny Jansson: ”Susijengille on tiedossa hyviä aikoja”

Susijengin valmennusjohtoon liittyneen Danny Janssonin, 44, ensimmäinen viikko uudessa pestissään kului miesten Open Gym -leirityksen vastuuvalmentajana. Tällä viikolla Jansson luotsaa vuorostaan Susijengi Rising Stars -ryhmän tuplamaaotteluun Latviaa vastaan. Open Gymissä näkemänsä perusteella Jansson povaa Susijengille valoisaa tulevaa.

26.4.2024 09:24 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin jahtaa Mestarien liigan voittoa – ”Meillä on kaikki mahdollisuudet”

Mestarien liigan Final Four -lopputurnaus pelataan viikonlopun aikana Belgradissa. Kilpailun kaikkien aikojen paras kolmen pisteen heittäjä Sasu Salin jahtaa toista Mestarien liigan voittoaan.

13.4.2024 11:59 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantunen loisti ratkaisevassa finaalissa – ”Hieno saavutus”

Mikael Jantunen oli yksi Paris Basketballin avainpelaajista, kun ranskalaisseura juhli perjantai-iltana EuroCupin voittoa. Jantusen mukaan joukkue osoitti kauden aikana ansaitsevansa mestaruuden.

26.3.2024 10:38 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball aloittaa välierät EuroCupissa

Mikael Jantusen edustama ja Tuomas Iisalon valmentama Paris Basketball kohtaa EuroCupin välierissä englantilaisjoukkue London Lionsin. Jantunen uskoo vahvasti joukkueen mahdollisuuksiin edetä finaaliin.

20.3.2024 10:56 Suomalaiset ulkomailla

Severi Kaukiainen saavutti jo yhden pokaalin - kaksi vielä kiikarissa

Kauden 2023-24 loppuratkaisut ovat vasta käsillä, mutta Severi Kaukiaisen kauteen on mahtunut jo seuravaihto ja cup-voitto sekä MVP-palkinto. Kaukiainen on ollut ensimmäiseen ulkomaan kauteensa tyytyväinen.

Näytä lisää vastaavia