Taz Sherman pilasi KTP:n illan – Kotkan tappioputki venyi seitsemään

16.2.2024 20:15 Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa Kobrat katkaisi tappioputkensa, mutta KTP-Basket joutui jatkamaan omaansa.

Taz Sherman upotti Kobrien tiukassa voitossa kuusi viimeistä pistettä. Kuva: Ville Vuorinen / Korisliiga

Kun KTP-Basket ja Kobrat kohtasivat toisensa Kotkassa, kumpikin joukkueista saapui otteluun tappioputki niskassaan. KTP:lle oli ehtinyt kertyä kuusi häviötä ja Kobrille neljä. Ainoastaan isäntäjoukkue KTP joutui omaa putkeaan jatkamaan, sillä se taipui vieraille tiukan ottelun lopuksi luvuin 80–82.

KTP:n korinteko nojasi ottelussa etunenässä Vili Nymaniin, jolle merkittiin 18 pistettä ja 11 levypalloa, kun taas Kobrien tähdeksi nousivat Theo Akwuba 20 pisteellä ja kymmenellä levypallolla sekä Taz Sherman 16 pisteellä, joista kuusi syntyi ottelun kriittisillä ratkaisuhetkillä.

Eroa taululla oli vain piste, kun Sherman upotti yhdeksän sekuntia ennen summeria tärkeän kolmosen, jolla Kobrat venytti johtonsa neljään. KTP vastasi vielä onnistuneesti kolmoseen mutta ei ehtinyt enää rinnalle asti.

Voitto oli Kobrille kauden ensimmäinen KTP:stä, sillä runkosarjakohtaamisista Kotka vei molemmat. Kobrien päävalmentaja Ville Turja kommentoi tulosta Ruudun haastattelussa: 

– Ottelun varrella huomasi, että meille oli kertynyt vähän tappioputkea alle. Keskittyminen sovittuihin asioihin oli huonoa. Vastustaja pääsi donkkailemaan ensimmäisellä jaksolla luvattoman helposti, kun apupuolustuksemme ei irronnut heikosta heittäjästä tarpeen vaatiessa. Mutta ilme oli silti hyvä, eikä ottelussa tullut todella vaikeita pitkiä pätkiä, kuten viime aikoina on tullut monta kertaa.

Ottelutilastot

 
9.4.2024 21:08 Korisliiga

Kataja tasasi tilit Korihaita vastaan – Nokialle toinen voitto Kouvoista

Miesten Korisliigassa jatkettiin puolivälieriä. Katajan Thomas Tumba juhli sekä tärkeää otteluvoittoa että uransa isointa pistesaldoa.

8.4.2024 20:41 Korisliiga

Kobrat taisteli kovaa, mutta Seagulls oli jälleen liian kova pala – Kauhajoki laittoi Vilppaan selkä seinää vasten

Miesten Korisliigassa kaksi puolivälieräsarjaa saavutti kiperän 2–0-tilanteen. Toista sarjoista johtaa kotietujoukkue, toista taas haastaja.

6.4.2024 21:22 Korisliiga

BC Nokia repi avausvoiton tuplajatkoaikatrilleristä

Korisliigan neljästä puolivälieräsarjasta viimeinen käynnistyi, ja avausvoiton otti kotietua nauttiva Nokia.

5.4.2024 21:03 Pääjuttu

Korisliigan playoffit käyntiin: Kauhajoki mitätöi Vilppaan kotiedun ja Korihait avasi rytinällä

Miesten Korisliigassa pelattiin ensimmäiset puolivälieräottelut. Seagulls ja Korihait voittivat kotona, Kauhajoki yllätti vieraskentällä.

4.4.2024 13:15 Korisliiga

Playoff-ennakossa Korihait, Kataja, Vilpas ja Kauhajoki – neljä kilpailijaa, joiden sarjajärjestys ratkesi vasta viimeisenä iltana

Korisliigan pudotuspelikevät käynnistyy puolivälierillä perjantaina. Nyt toisessa playoff-ennakossa esittäytyvät kotietua nauttivat Korihait ja Salon Vilpas sekä heidän vastustajansa Kataja Basket ja Kauhajoki.

4.4.2024 08:33 Korisliiga

Playoff-ennakossa Seagulls, Nokia, Kouvot ja Kobrat: ”Tämä on tasaväkisin Korisliiga-kausi vuosiin”

Korisliigan pudotuspelikevät käynnistyy puolivälierillä perjantaina. Ensimmäisessä playoff-ennakossa esittelyssä kotietua nauttivat Helsinki Seagulls ja BC Nokia sekä alemmasta jatkosarjasta ponnistaneet vastustajat Kobrat ja Kouvot.

3.4.2024 13:45 Korisliiga

Jatkosarjat triplatuplaan lopettanut Korihaiden Jalen Jackson maaliskuun kuukauden pelaaja

Kotiedun ja kolmannen sijan napanneen Korihaiden monipuolinen Jalen Jackson on valittu Korisliigan maaliskuun kuukauden pelaajaksi.

3.4.2024 13:34 Erotuomarit

Korisliigan pudotuspelivaiheen erotuomarit on valittu

Korisliigakausi huipentuu perjantaina alkaviin pudotuspeleihin, jotka ovat kauden kohokohta myös erotuomareille. Tänä vuonna pudotuspelikierrokset hoidetaan yhteensä 17 erotuomarin voimin.

30.3.2024 19:24 Korisliiga

Korisliigan playoff-parit ratkottu – Hannes Pöllä palasi pelikentille, Lauri Kallio rikkoi piste-ennätyksensä

Korisliigan jatkosarjat pelattiin loppuun, ja viimeisetkin otteluparit puolivälieriin vahvistuivat.

30.3.2024 07:55 Korisliiga

Korisliigan jatkosarjat huipentuvat TV:ssä – Korihaiden ja Kauhajoen ottelu suorana Jimillä

Korisliigan lauantaisessa päätöskierroksessa suurin mielenkiinto osuu taisteluun puolivälierien kotiedusta, jossa kahdesta paikasta taistelevat Korihait, Kataja Basket, Kauhajoki ja Salon Vilpas.

Näytä lisää vastaavia