Teemu Suokas Puolan suurseura Slask Wroclaw’n vahvuuteen

11.9.2024 16:27 Munkkiniemen Kisapoikien kasvatti ja Korisliigan kehittynein pelaaja Teemu Suokas, 188 cm ja 23 v., siirtyy Puolan suurseura Slask Wroclaw’n riveihin 1+1-vuotisella sopimuksella. Suokas vahvistaa Slask Wroclaw’n II-joukkuetta sen ainoana ulkomaalaisvahvistuksena, mutta on myös FIBA:n Mestarien liigaa pelaavan edustusjoukkueen käytössä.

Teemu Suokas löysi itselleen työnantajan Puolasta. Kuvat: Ville Vuorinen / Susijengi & Korisliiga.

- Kuulin ensi kerran mahdollisuudesta päästä Puolaan kuukausi sitten. Juttelimme seuran general managerin kanssa viime viikolla, ja tarjous tuli jo seuraavana päivänä. Slask Wroclaw vaikuttaa todella hyvältä organisaatiolta ja olenkin jo ollut hyvän aikaa valmiina lähtöön, Suokas kommentoi tuoretta sopimustaan ja pelivalmiuttaan.

Slask Wroclaw on puolalaisessa koripallossa käsite voitettuaan historiansa aikana 18 Puolan mestaruutta sekä 14 Puolan cupin mestaruutta. Seuran edustusjoukkue päätyi viime keväänä Puolan liigan pronssille ja siirtyy alkavaksi kaudeksi kolmen Eurocup-kauden jälkeen FIBA:n Mestarien liigaan.

Suokkaan pääasiallinen tehtävä tulevalla kaudella on toimia Puolan kakkosliigassa pelaavan Slask Wroclaw’n kakkosjoukkueen pelinrakentajana ja ainoana ulkomaalaisvahvistuksena. Joukkueella on kuitenkin syvät reservit, ja Suokas on sopimuksensa puitteissa myös edustusjoukkueen käytössä tarpeen vaatiessa.

- 1+1-vuotiseen sopimukseen kuuluu, että olen alkavan kauden ensisijaisesti kakkosjoukkueen käytössä, mutta kaiken mennessä hyvin pelaan toisen kauteni vain edustusjoukkueen kanssa, Suokas selventää.

- Edustusjoukkueen tavoitteena on voittaa Puolan mestaruus ja edetä Mestarien liigassa alkulohkosta jatkoon. Kakkosjoukkueessa haemme puolestaan pelien voittamista ja pelaajien kehittämistä edustuksen käyttöön. Omat tavoitteeni on jatkaa kehittymistä, oppia ulkomaalaisvahvistuksen asemaan ja pelata mahdollisimman hyvin.

Uuteen vaiheeseen ammattilaisurallaan astuva Suokas kiittelee Salon Vilpasta, jossa hän teki Korisliigan läpimurtonsa viime kaudella.

- Viime kausi oli tosi opettava ja kehittävä. Isompaan rooliin pääseminen opetti paljon, valmennusjohto antoi paljon vastuuta ja mahdollisuus tehdä töitä Teemu Rannikon kanssa valmisti tulevaan. Toivottavasti kehitys jatkuu.

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Märsky-taustalta Yhdysvaltojen kautta Korisliigan läpimurtoon

Munkkiniemen Kisapoikien kasvatti Teemu Suokas edusti HBA-Märskyä miesten divarissa kolmen kauden ajan vuosina 2017-2020. Viimeisellä divarikaudellaan Suokas viimeisteli Divari A:ssa HBA:lle 12,1 pistettä, 3,8 syöttöä ja 3,3 levypalloa ottelua kohden.

Divarivuosiensa ohessa Suokas näytteli ratkaisevaa roolia MuKin juhliessa 19-vuotiaiden poikien SM-kultaa keväällä 2018.

HBA-Märskystä Suokkaan tie vei Yhdysvaltain yliopistoliiga NCAA:han ja sieltä Ball Staten joukkueeseen, jota Suokas edusti vajaan puolentoista kauden ajan ennen paluutaan Suomeen ja debyyttiään Korisliigassa Karhu Basketissa. Suokas edusti Karhu Basketia puolentoista kauden ajan ja auttoi joukkuettaan saavuttamaan vuoden 2022 Suomen mestaruuden, vuoden 2023 SM-hopeaa sekä paikan FIBA Europe Cupin neljän parhaan joukossa 2022.

Kauhajoen kausiensa jälkeen Suokas allekirjoitti sopimuksen Salon Vilppaan kanssa. Viime kaudella Suokas merkitsi Vilppaalle 11,9 pistettä, 4,4 syöttöä ja 3,4 levypalloa ottelua kohden ja pokkasi kauden päätteeksi nimiinsä Korisliigan vuoden kehittyneimmän pelaajan palkinnon.

Suokas pelasi Suomen juniorimaajoukkueissa yhteensä 44 maaottelua 7,9 pisteen keskiarvolla. Kesällä 2023 Suokas näytteli avainroolia Chengdun universiadeissa viidennelle sijalle päätyneessä Suomen joukkueessa. Suokas viimeisteli universiadiryhmälle 7,6 pistettä, 2,6 syöttöä ja 2,2 levypalloa ottelua kohden.

Henkilöt

 
3.9.2024 21:07 Suomalaiset ulkomailla

Pärnu Sadam kiinnitti Okko Järven takalinjoilleen

Viimeiset kaksi kautta Helsinki Seagullsissa viettänyt ja helsinkiläisjoukkueen sen ensimmäiseen Suomen mestaruuteen johdattanut Tapiolan Hongan kasvatti Okko Järvi, 193 cm ja 28 vuotta, siirtyy alkavaksi kaudeksi Viron-Latvian liigaa ja FIBA Europe Cupia pelaavan Pärnu Sadamin riveihin.

29.7.2024 17:40 Susijengi

Susijengi-tulokas Thomas Tumba Espanjan kakkosliigaan

Erinomaisen Korisliiga-kevään Kataja Basketissa pelannut ja Susijengissä kesällä debytoinut kotkalaisen KTP:n juniorimyllyn kasvatti Thomas Tumba, 23, on kirjoittanut ensimmäisen kansainvälisen ammattilaissopimuksensa. Tumba pelaa ensi kaudella Espanjan toiseksi korkeimmalle sarjatasolle (LEB Oro) nousseessa CB Morónissa.

14.11.2023 13:51 Pääjuttu

Jussi Laakso Saksan Bundesliigan Crailsheimin päävalmentajaksi

Korisliigan hallitseva vuoden valmentaja, viime keväänä Helsinki Seagullsin Suomen mestariksi valmentanut riihimäkeläislähtöinen Jussi Laakso, 47, on allekirjoittanut loppukauden kestävän päävalmentajasopimuksen Saksan Bundesliigaa pelaavan Crailsheim Merlinsin kanssa. Sopimus on Laakson ensimmäinen valmentajapesti Suomen ulkopuolella.

23.9.2023 09:52 Susijengi

Henri Kantonen Liettuaan Daniel Dolencin joukkuetoveriksi

Heti MM-kisojen jälkeen sopimuksen Karhu Basketin kanssa solminut Henri Kantonen, 26, käyttää sopimuksessaan olleen ulkomaanpykälän. 198-senttinen ToPo Junioreiden kasvatti ja Susijengin kaksinkertainen arvokisakävijä liittyy yksivuotisella sopimuksella Liettuan liiganousija M Basket Mazeikiaihin Daniel Dolencin joukkuetoveriksi.

20.7.2023 19:35 Susijengi

Korisliigan MVP Severi Kaukiainen Slovakian mestarin puikkoihin

Karhu Basketissa erinomaista jälkeä niin Korisliigassa kuin FIBA Europe Cupissakin tehnyt Susijengi-takamies ja Peli-Karhujen kasvatti Severi Kaukiainen, 25, käyttää ulkomaanoptionsa ja siirtyy ensi kaudeksi Slovakian mestarin Patrioti Levicen takalinjoille.

17.7.2023 13:06 Korisliiga

Ilmari Toikkanen siirtyy Tanskaan

Viime kaudella Kouvoja Korisliigassa edustanut Sykki-kasvatti Ilmari Toikkanen, 26, siirtyy Tanskaan. 207-senttisen ja kuusi kautta Korisliigaa tahkonneen Toikkasen uusi seura on Tanskan pääsarjassa pelaava Svendborg Rabbits.

4.6.2023 09:59 Korisliiga

Mikael Laihonen siirtyy Puolaan

Viime kaudella BC Nokiaa Korisliigassa edustanut Raision Palloseuran kasvatti Mikael Laihonen, 29, siirtyy Puolaan. 202-senttisen ja viisi kautta Korisliigaa pelanneen Laihosen uusi työnantaja on Puolan divarin välieriin keväällä yltänyt perinteikäs Rosa Radom.

28.9.2022 22:21 Suomalaiset ulkomailla

Katajan taival FIBA Europe Cupissa katkesi - Hopkinsin ja Palmin Craiova finaaliin

FIBA Europe Cupin karsintaturnaukset pelataan viikolla ja suomalaisedustusta on Joensuun Kataja Basketin sekä Shawn Hopkinsin ja Topias Palmin muodossa. Katajan urakka päättyi, mutta Susijengi-kaksikon jatkuu.

11.7.2022 20:26 Susijengi

Susijengin sähikäinen Jamar Wilson lyö pelitossut naulaan

Susijengin sähikäinen, kesästä 2015 asti Suomea maajoukkuetasolla edustanut Bronxin kasvatti Jamar ”Jammu” Wilson, 38, on ilmoittanut lyövänsä tossut naulaan. Wilson edusti Susijengiä viimeisen kerran helmikuun voitokkaassa MM-karsintaikkunassa ja pelasi seurajoukkuekaudella 2021-22 Kataja Basketin ja ranskalaisen Boulazacin paidassa.

31.5.2022 15:03 Susijengi

Max Besselink pitkällä sopimuksella Würzbürgiin

Viime kaudella BC Nokiaa Korisliigassa edustanut Helsingin NMKY:n kasvatti ja Suomi-koriksen suurlupaus Max Besselink, 202 cm ja 20 vuotta, siirtyy kolmivuotisella sopimuksella Saksan Bundesliigaa edustavan s.Oliver Würzbürgin riveihin.

Näytä lisää vastaavia