Tshekki kamppaili ja riisti Susiladiesin toistamiseen kumoon

20.6.2024 23:39 Susiladiesin toinenkin maaottelu Tshekkiä vastaan vieraissa päättyi tappioon, kun Tshekki voitti Kutna Horassa loppunumeroin 83-70 (49-39). Tshekki onnistui pakottamaan Suomen 22 menetykseen ja vei levypallot selkein lukemin.

Anniina Äijänen ja Susiladies kärsivät toisen tappion Tshekille. Kuva: Ville Vuorinen.

1. Jakso – Tshekki 24 Susiladies 24

Peli alkoi tasaisissa merkeissä, pitkälti kori korista pitkään avausneljänneksellä. Susiladies-debytantti Saana Kujala nähtiin kentällä jo aikaisin. Kujala myös avasi pistehanansa naisten maajoukkueessa ennakkoluulottomalla kolmosella, kun Tshekki puolustus unohti hänet pallon kanssa täysin vapaaksi.

Tshekki oli tuttuun tapaansa tehokas ja teki valtaosan koreistaan lähietäisyydeltä. Susiladies taas laukoi kolmosia liukuhihnalta ja upottikin kymmeneen minuuttiin heitot kaaren takaa 6/11. Tshekki kuitenkin rankaisi armottomasti Suomen virheistä puolustuspäässä ja nousi johtoasemaan.

2. Jakso – Tshekki 49 Susiladies 40

Toisella neljänneksellä Tshekki jatkoi samaan malliin edellisen lopusta ja ero venyi kaksinumeroiseksi. Susiladiesille kertyi menetysputkia, jotka tshekkiläiset rankaisivat juoksemalla layupeja koko kentällä.

12 pisteen takaa-ajoasemassa Suomi kaipasi piristysruisketta ja sitä tulikin yksi kerrallaan. Ensin Lotta Vehka-ahon kolmonen toi hengitystilaa, minkä jälkeen onnistumisia löytyi kolmosten lisäksi myös korin läheisyydestä.

Lotta-Maj Lahtinen ja Elina Aarnisalo käärivät hihansa ja alkoivat pistämään painetta Tshekin korin läheisyyteen ajoillaan. Silti Tshekki jatkoi erinomaista hyökkäyspeliään ja puoliajalla ero oli 10 pistettä kotijoukkueelle.

3. Jakso – Tshekki 65 Susiladies 55

Kolmannella neljänneksellä ero pysyi pitkään kymmenen pisteen tienoilla ja repesi jopa hetkeksi 15 pisteeseen. Jakson päätöspuolella Lotta Vehka-aho ja Roosa Lehtoranta sytyttivät joukkueen hyökkäys- ja puolustuspään suorituksillaan ja lopulta Susiladies sai kirittyä kuuden pisteen päähän 61-55.

Tshekin nopea takapelaaja Katerina Zeithammerova pysäytti neljällä peräkkäisellä pisteellään Susiladiesin kirin ja ero oli jälleen kymmenessä.

4. Jakso – Tshekki 83 Susiladies 70

Tshekki venytti johtoaan samoilla aseilla, joilla aikaisemminkin: hyökkäyslevypallojen kautta ja juosten kenttää Suomen menetysten jälkeen. Ero repesi korkeimmillaan jo 22 pisteeseen. Susiladies pelasi viimeisillä minuuteilla upporikasta tai rutiköyhää, mutta leikki jäi tällä kertaa palkinnotta.

Ottelu ratkaisu

Levypallot ja menetykset. Tshekki repi peräti 22 hyökkäyslevypalloa ja vei levypallot kokonaisuudessaan 48-32. Menetyksiä Susiladiesille taas kertyi 22 kappaletta, joista Tshekki juoksi 25 pistettä.

Ottelun hahmot

Tshekki onnistui koko joukkueen voimin, mutta varsinkin Dominka Paurova toimi tshekkiläisten nopeiden hyökkäysten keihäänkärkenä. Katerina Rokosova ja Tereza Vitulova upottivat 11 pistettä naiseen.

Suomelta Elina Aarnisalo (10/4) ja Lotta-Maj Lahtinen (8/7) ajoivat ahnaasti, mikä poiki Suomelle hyviä hetkiä. Roosa Lehtoranta säkitti 10 pistettä vähän alle 14 minuutin peliajalla. Saana Kujala (6/1) oli pirteä ensimmäisessä naisten maaottelussaan.

Sanottua

”Päällimmäisenä erittäin ylpeä meidän pelaajista. Vuorokaudessa pystyimme parantamaan meidän pelaamista ja ottamaan iso askel eteenpäin. Puolustuspelaaminen ja ehkä etenkin hyökkäyspelaaminen näytti huomattavasti jouhevammalta kuin eilen. Vastaavasti Tshekki paransi myös omaa pelaamistaan. Selkeästi kun pelaa näin korkean tason joukkuetta vastaan, niin tunnistat omat heikkoutesi. Meidän heikkoudet on ihan puhtaasti pelikovuudessa ja kamppailupelaamisessa, mikä näkyi tosi rumina levypallonumeroina, mikä oli iso osa tämän ottelun ratkaisun kannalta. Ja se näkyi myös meidän korkeana menetysmääränä. Ne on asioita, joita ihan varmasti pelikovuuden kautta saadaan parempaan tolaan ja pystymme kilpailemaan tämän tason joukkuetta vastaan voitosta.”

- Päävalmentaja Ilkka Palviainen

> Ottelutilastot

 
19.6.2024 22:42 Susiladies

Susiladies taipui saappaat jalassa Tshekille Prahassa pelatussa harjoitusottelussa

Susiladies aloitti kesän harjoitusmaaottelu-urakkansa tänään Prahassa, jossa Tshekki vei pidemmän korren loppunumeroin 84-72 (47-39). Joukkueet kohtaavat uudestaan huomenna Kutna Horassa, 70 kilometriä Prahasta itään. Ottelu alkaa Suomen aikaa klo 19:00 ja on katsottavissa Koristv:ltä.

9.11.2023 22:02 Susiladies

Susiladiesille unelma-alku EM-karsintoihin! Bulgaria kaatui Samakovin huutomyrskyssä

Susiladies aloitti tuoreet EM-karsintansa parhaalla mahdollisella tavalla, kun Suomi voitti Bulgarian vieraskentällä Samakovissa loppunumeroin 65-75 (35-33). Awak Kuier oli ilmiliekeissä 27 pisteen, 11 levypallon ja 5 torjunnan illalla, kun taas Lotta-Maj Lahtinen säkitti kaksi kylmäpäistä kolmosta ratkaisuhetkillä.

20.7.2023 17:51 Susiladies

Suomen naisten haastajamaajoukkueen loppukiri ei riittänyt Portugalia vastaan

Kisakallion Susi Training Centerissä pelatussa naisten haastajamaajoukkueiden ottelussa Portugali veti pidemmän korren Suomesta 65-70 (34-27). Portugali repäisi eroa kolmannella neljänneksellä, mutta Suomi nousi vielä taistelemaan voitosta päätöshetkillä.

19.7.2023 21:16 Susiladies

Naisten haastajamaajoukkueen vahva toinen puoliaika siivitti Suomen voittoon Portugalista Kisakalliossa

Universiadeihin valmistautuva naisten haastajamaajoukkue aloitti maajoukkuekesänsä Kisakallion Susi Training Centerissä voittamalla harjoitusmaaottelussa Portugalin 93-53 (36-36). Suomi löysi iloisen peli-ilmeensä kylkeen selkeän joukkuetekemisen ja karkasi vierailta.

12.2.2023 17:23 Susiladies

Ranska näytti kaapin paikan kolmannella neljänneksellä – Susiladiesin EM-karsinnat päätökseen

Hallitseva EM-hopeamitalisti, ja kesän 2023 EM-kisojen yksi ennakkosuosikki, Ranska voitti Susiladiesin EM-karsintojen päätösottelussa Urhea-hallissa 46-82 (26-37). Ranskalaiset sisuuntuivat puoliajalla ja veivät kolmannen neljänneksen 4-30.

9.2.2023 22:25 Susiladies

Ukraina veti pidemmän korren Susiladiesista Riiassa pelatussa EM-karsintaottelussa

Susiladies hävisi käynnissä olevien EM-karsintojen toiseksi viimeisessä pelissään Ukrainalle, joka oli Riiassa, Liettuassa, pelatussa ottelussa parempi loppulukemin 74-59 (46-36). Ukraina lähti karkumatkalle lopullisesti kolmannella neljänneksellä.

27.11.2022 22:45 Susiladies

Liettua pisti Susiladiesin EM-unelman pakettiin odottamaan seuraavaa mahdollisuutta

Susiladiesin viikon toinenkin EM-karsintaottelu päättyi tappioon, kun Urhea-hallissa, Helsingissä, Liettua oli ovelampi osapuoli, pääsi aikaisin johtoon ja piti sen loppulukemiin 56-65 (21-34) asti. Tappion vuoksi on varmaa, ettei Susiladies päässyt vuoden 2023 EM-kisoihin.

25.11.2022 00:10 Susiladies

EM-hopeamitalisti Ranska päihitti mainiosti taistelleen Susiladiesin Saint-Étiennessa

Marraskuun 2022 EM-karsintaikkunan ensimmäisessä ottelussa Susiladies hävisi Ranskalle, joka esitteli erinomaista hyökkäyspään pelaamistaan 103-77 (47-31) -voitolla Saint-Étiennessa pelatussa ottelussa 4 042 katsojan edessä. Susiladiesin 17-vuotias Elina Aarnisalo oli kovassa vireessä hallitsevaa EM-hopeamitalistia vastaan 24 pisteellä ja kuudella syötöllä.

7.8.2022 19:58 Susiladies

Kokenut, rutinoitunut ja isokokoinen Ruotsi päihitti Susiladiesin Scandic Cupin päätösottelussa

Susiladiesin kesän maaottelut saivat päätöksensä Hakametsän jäähallissa, Tampereella, pelatun Scandic Cupin sunnuntaipäivänä, kun länsinaapuri Ruotsi veti pidemmän korren loppunumeroin 66-82 (30-43).

5.8.2022 20:16 Susiladies

Loistoalku siivitti Susiladiesin voittoon Islannista Hakametsässä perjantai-illassa

Hakametsän jäähallissa, Tampereella, pelattava Scandic Cup käynnistyi naisissa Susiladiesin 89-67 (49-26) -voitolla Islannista. Susiladies sai häikäisevän alkurysäyksen pelille, minkä jälkeen voittajasta ei ollut epäselvyyttä.

Näytä lisää vastaavia