Valtteri Pihlajamäki Korihaiden valmennukseen

3.6.2024 10:00 Pelaajauransa kuluneeseen kevääseen lopettanut Valtteri Pihlajamäki liittyy Uudenkaupungin Korihaiden valmennusryhmään kaksivuotisella sopimuksella. 27-vuotias Pihlajamäki muodostaa Korisliiga-joukkueen valmennuskaksikon yhdessä päävalmentaja Ivan Ivanovicin kanssa.

Kauhajoelta kotoisin oleva Pihlajamäki pelasi Korisliigassa kymmenen kauden ajan neljässä eri seurassa. Viime kaudella Korihaissa Pihlajamäki esiintyi parketilla kahdeksassa ottelussa.

Päätös peliuran päättämisestä kypsyi mielessä kauden aikana ja ajatukset alkoivat siirtymään peliuran jälkeistä haavetta eli valmentamista kohti.

– Olo on todella kiitollinen, että Korihait on antanut minulle mahdollisuuden lähteä toteuttamaan seuraavaa steppiä urallani. En vielä kauden aikana ajatellut tällaisen mahdollisuuden aukeamista; että pääsisi heti olemaan Korisliiga-joukkueen valmentajana. Uskomaton mahdollisuus, jonka haluan täysillä hyödyntää, Pihlajamäki toteaa sopimuksen varmistuttua.

Pihlajamäen tavoitteena on aloittaa kouluttautuminen Koripalloliiton valmentajakoulutuksen kakkostasolta ja edetä tulevaisuudessa huippukoripallovalmentajakoulutukseen. Omiksi vahvuuksikseen hän kokee monipuoliset kokemukset eri valmentajilta sekä positiivisen energian luominen.

Päävalmentaja Ivanovic on yksi iso tekijä, joka sai Pihlajamäen jatkamaan nimenomaan Korihaissa. Pihlajamäen mukaan kaksikko näkee pelin samalla lailla sekä molemmilla on yhteinen näkemys siitä, millainen joukkue rakennetaan, millaisena päivittäinen tekeminen sekä valmentajien ja pelaajien välinen suhde pitää olla.

– Molemmilla on pelaajatausta, niin se varmasti tulee olemaan hyödyksi. Tiedän meillä olevan paljon opittavaa, mutta samalla uskon meidän olevan yksi nälkäisimmistä valmennuskaksikoista Korisliigassa, Pihlajamäki vakuuttaa.

Valmennuskaksikon roolijaot tulevat selviämään loppukesän aikana. Nyt valmentajat keskittyvät rakentamaan oman näköisensä joukkueen.

– Tällä hetkellä prioriteettilistalla ykkösenä on joukkueen rakentaminen, johon sekä minä että Ivan laitamme oman panoksemme, Pihlajamäki päättää.

Korihailla on ensi kautta koskevat sopimukset Bojan Sarcevicin ja Joni Herralan kanssa. Uusia uutisia pelaajarintamalta on tulossa vielä tällä viikolla.

 

#Hi5 – osallistu ja jaa seurasi positiivista meininkiä

Koripalloliiton #Hi5 on valtakunnallinen hanke, jonka avulla halutaan parantaa ottelutapahtumien ilmapiiriä. Jaa nyt seurasi onnistumiset ja kerro myös muille, miksi teillä on hyvä meno!

28.9.2017 Maaottelu

Muutoksia koripallon virallisiin pelisääntöihin: askelsääntö ja epäurheilijamainen virhe

Kansainvälinen koripalloliitto FIBA on hyväksynyt sääntöihin muutoksia, jotka astuvat voimaan kauden 2017/18 alusta. Alla yhteenvetoa askelsäännön sekä epäurheilijamaisen virheen tuomitsemisen muutoksista.

Ehdota nimeä hankkeelle – Koripalloliitto pyrkii parantamaan ottelutapahtumien ilmapiiriä

Koripalloliitto käynnistää valtakunnallisen hankkeen, jonka avulla halutaan parantaa ottelutapahtumien ilmapiiriä ja tuottaa seuroille työkaluja epäasiallisen käytöksen kitkemiseen.

KORI-lehti Ilta-Sanomien välissä perjantaina 2.10.

Perjantaina 2.9. Ilta-Sanomien ostaja saa lehtensä välissä tuoreimman KORI-lehden, Koripalloliiton lajimarkkinointilehden. Lehdessä pureudutaan viikonloppuna käynnistyvään Korisliiga-kauteen, jonka kunniaksi lehdessä on kymmenen pelaajan haastattelukokonaisuus.

17.4.2015 Pohjoinen alue

Huhtikuun KORI-lehti luettavissa netissä

Torstaina 16.4. Ilta-Sanomien välissä ilmestynyt KORI-lehti on luettavissa ja ladattavissa PDF-tiedostona Basket.fi-palvelussa, tämän artikkelin lopussa olevan linkin välityksellä. Lehden teemana on lauantaina 18.4. käynnistyvät Korisliigan pudotuspelit ja katsaukset Pantteri-jahtiin osallistuviin joukkueisiin.

Susijengin luottoluotsi Pekka Salmisesta naisten päävalmentaja

Vuodesta 2001 Suomen miesten koripallomaajoukkueen eli Susijengin nousua rakentamassa ollut Pekka Salminen, 51, on nimitetty naisten päävalmentajaksi. Paraikaa joensuulaista Kataja Basketia Korisliigassa valmentava Salminen aloittaa laaja-alaisessa ja päätoimisessa tehtävässään Koripalloliitossa 1.6.

Ville Tuominen Tanskasta Kataja Basketin toiminnanjohtajaksi

Joensuulainen Kataja Basket saa koripallopiireistä tutun nimen vahvistamaan organisaatiotaan. Parhaillaan toista peräkkäiskautta Tanskan pääsarjassa pelaavaa Bakken Bearsia valmentava Ville Tuominen, 32, aloittaa kesäkuussa työt seuran toiminnanjohtajana. Halu kehittyä uudenlaisissa tehtävissä saa Tuomisen palaamaan Suomeen.

15.10.2014 Korilehti

Lokakuun KORI-lehti luettavissa netissä

Tiistaina (14.10.) Ilta-Sanomien välissä ilmestynyt KORI-lehti on luettavissa ja ladattavissa PDF-tiedostona Basket.fi-palvelussa, tämän artikkelin lopussa olevan linkin välityksellä. Tuore numero sisältää Korisliiga-joukkueiden esittelyt sekä jutut liigaseurojen sosiaalisen median käytöstä ja 24.10. toimintansa käynnistävästä KorisliigaTV:stä.

17.4.2013 Valmentajat

Pentti Salmen paita nousee Helsingin Urheilutalon kattoon

Valmentaja-, erotuomari- ja toimittajalegenda Pentti Salmi saa keskiviikkona seuraltaan Helsingin Kisa-Tovereilta (HKT) merkittävän tunnustuksen, kun Salmen valmentajapaita nostetaan Helsingin Urheilutalon kattoon seuran jäädyttämien pelipaitojen viereen.

4.2.2013 Valmentajat

Tammivaara Karhun peräsimessä myös kaudella 2013-14

Päävalmentaja Ari Tammivaara nähdään myös ensi kaudella Kauhajoen Karhun Korisliiga-joukkueen ruorissa. Osapuolet ovat päättäneet käyttää aiemmin sovitun optiovuoden. Tammivaaran luotsaama Karhu on parhaillaan Korisliigassa tukevasti sarjataulukon viidennellä sijalla ja matkalla kolmansiin peräkkäisiin pudotuspeleihin.

Näytä lisää vastaavia