Vilja Kesänen siirtyy Catziin

27.4.2010 Naisten tuore Suomen mestari Catz Lappeenranta vahvistuu Vilja Kesäsellä. Päättyneellä SM-kaudella 19-vuotias Vilja Kesänen edusti orimattilalaista Team S-Hämeenmaata. Catzin takalinjoilla Vilja tekee seuraa isosiskolleen Vilma Kesäselle.

Tulokaskaudellaan 14,2 pisteen keskiarvolla palloa pussiin pistänyt Vilja Kesänen siirtyy Lappeenrantaan. Kuva: Francois Perthuis.

Tämän kevään ylioppilaskatraaseen kuuluva Vilja Kesänen teki heti ensimmäisellä kaudellaan naisten SM-sarjassa keskiarvokseen 14,2 pistettä, jonka lisäksi hän napsi 3,5 levypalloa ottelua kohden. Vilja Kesänen on ehdokkaana naisten SM-sarjan vuoden tulokkaaksi.

179-senttinen Vilja Kesänen on edustanut Suomea yhteensä 36 nuorten maaottelussa. Hänellä on palkintokaapissaan muun muassa A- ja B-tyttöjen SM-kultaa, jotka hän saavuttanut kasvattajaseuransa Orimattilan Jymyn riveissä. Vuonna 2006 Vilja valittiin B-tyttöjen ja vuonna 2008 A-tyttöjen kauden parhaaksi pelaajaksi.

Viljan isosisko, naisten maajoukkueen pelintekijä Vilma Kesänen on pelannut Catzissa kaksi kautta. Vilma Kesäsellä on sopimus Catzin kanssa myös ensi kaudesta. Lisäksi Catzilla on sopimus Jelena Reshetkon sekä päävalmentajaksi nostetun Mika Haakanan kanssa.

Asiat

 
23.10.2024 20:37 Korisliiga

Kobrat selätti Korihait tasaisella työllä – korinalusjyrä Courtney Alexander loisti

Kotijoukkue pelasi Lapualla varmoin ottein päästämättä vieraita alkumetrien jälkeen rinnalle kertaakaan.

22.10.2024 21:07 Korisliiga

Kauhajoki epäsi KTP:ltä avauspisteet viimeisellä hyökkäyksellä – hallitsevan mestarinkin tappioputki jatkuu

Korisliiga-illan voittajia olivat Bisons Loimaa, Kouvot, Kauhajoki, Kataja Basket ja Helsinki Seagulls.

22.10.2024 11:07 NBA

NBA alkaa ensi yönä – Lauri Markkanen Utah Jazzissa, Tuomas Iisalo Memphis Grizzliesissä

NBA-kausi 2024-25 käynnistyy ensi yönä Pohjois-Amerikassa. NBA:ssa nähdään alkavalla kaudella suomalaisedustusta kahden kerroin, kun jo kahdeksannen kautensa sarjassa aloittavan Lauri Markkasen (Utah Jazz) lisäksi Tuomas Iisalo on apuvalmentajana Memphis Grizzliesissä.

22.10.2024 09:56 Seurauutinen

Seurauutisia #90: Osallistu lasten ja nuorten harrastusmatkojen kyselyyn

Kysely on suunnattu Suomessa asuville harrastavien lasten ja nuorten (kotona asuvat alle 18v.) vanhemmille. Tarkoituksena on selvittää lasten ja nuorten kouluajan ulkopuolella tapahtuviin harrastuksiin kulkemisen määrää, kulkumuotoja ja toisteisuutta.

21.10.2024 17:12 Suomalaiset ulkomailla

Sara Bejedillä haastava alkukausi – ”Positiivisuuden kautta”

Kaikki näytti hyvältä, kun Sara Bejedi, 24, paukutti Euroliigan karsinnoissa kolmen pisteen heittoja sisään ja auttoi joukkueensa himoitun kilpailun porteille. Sen jälkeen kaikki kuitenkin muuttui.

21.10.2024 16:15 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantunen kaatamassa Euroliigan mestaria – Olivier Nkamhoua kovassa iskussa

Mikael Jantusen edustama Paris Basketball otti historiansa ensimmäisen voiton Euroliigassa makeimmalla mahdollisella tavalla, kun se voitti hallitsevan mestari Panathinaikosin. Olivier Nkamhoua puolestaan johti Niners Chemnitzin kahteen tärkeään voittoon viikolla.

21.10.2024 09:48 Susijengi

Nkamhoua hurjana, Chemnitz kellisti suurseuran

Viikonlopun näkyvin suomalaisonnistuja eurokentillä oli Susijengin iso mies Olivier Nkamhoua, joka kunnostautui viime hetkillä ja paukutti 21 pistettä Chemnitz Ninersin päihittessä Saksan Bundesliigan viime kevään hopeamitalistin ALBA Berlinin vieraskentällä.

20.10.2024 09:07 Susijengi

Lauri Markkanen uutuusdokumentissa – ensiesitys Ylellä sunnuntaina

Uudessa Yle Urheilun dokumentissa Lauri Markkanen – suomalainen supertähti seurataan koripalloilija Lauri Markkasen elämää läheltä. Miten olla vitsaileva pienten lasten isä ja supertähti yhtä aikaa. Dokumentti seuraa Markkasen elämää maailman huipulla mammuttisopimuksen paineiden alla ja läpi loukkaantumisten noin puolentoista vuoden aikana.

19.10.2024 20:24 Korisliiga

Pyrintö vei paikalliskamppailun mestaria vastaan – Korisliigassa pelkkien kotivoittojen ilta

Tampereen Pyrintö, Kataja Basket, Salon Vilpas ja Kauhajoki keräsivät tänään tarjolla olleet Korisliigan sarjapisteet.

19.10.2024 20:23 Naisten Korisliiga

Kymenlaakson derby Kouvottarien nimiin – Vimpelille kauden avausvoitto

Naisten Korisliiga jatkui kolmella ottelulla. Päivän voittajia olivat Kouvottaret, ViVe ja ToPo.

Näytä lisää vastaavia