Ville Tuominen näki joukkueensa kehityskäyrän – ”Saimme kauden aikana paljon positiivista palautetta”

1.4.2021 12:43 Ville Tuominen toimi menneen kauden Helsingborgin päävalmentajana, kun joukkue pelasi historiansa ensimmäistä kauttaan Ruotsin pääsarjatasolla. Vaikka kausi jäi menestyksen osalta laihaksi, niin Tuominen näki joukkueensa edesottamuksissa paljon positiivista.

Ville Tuominen valmensi tällä kaudella Helsingborgia. (Kuva: Ville Vuorinen)

Kausi oli nuorelle ja kokemattomalle joukkueelle vaikea, sillä se voitti vain yhden pelin. Voitto oli samalla Helsingborgin historian ensimmäinen pääsarjatasolla. Toisaalta joukkue kehittyi kauden aikana harppauksin.

- Odotukset kauteen lähdettäessä olivat aika nollassa. Meillä oli hyvin pieni budjetti, joten odotuksiin nähden kausi meni jopa ihan hyvin emmekä oikein odottaneetkaan enempää, Tuominen aloittaa kauden ruotimisen.  

- Syksyllä hävisimme pelejä vielä ihan pystyyn ja ensimmäisen puoliajan jälkeen ero saattoi olla jo 20 pistettä. Loppukaudesta suurin osa peleistä olikin sitten jo tiukkoja ja taistelimme aina viimeiselle neljännekselle saakka, joten pelaajat kehittyivät kauden aikana selkeästi ja peli meni eteenpäin. Kun hyvissä ajoin tuli tietoon, ettei mikään joukkue putoa sarjasta, niin päätimme ettemme lähde laittamaan rahaa vahvistuksiin, vaan annamme ruotsalaisille pelinrakentajille mahdollisuuden.

- Jos olisi ollut pakko välttää putoamista, niin olisimme hankkineet takakentälle amerikkalaispelaajan, mutta pyrimme ajattelemaan asiaa pidemmällä tähtäimellä ja meidän ruotsalaispelaajat olivat nyt isossa roolissa ja siten ensi kaudella valmiimpia, Tuominen avaa joukkueensa kautta.

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Vaikka tappioita tuli, niin joukkue ei heittänyt missään vaiheessa pyyhettä kehään, vaan taisteli jokaisen pelin loppuun saakka selvästä lopputuloksesta huolimatta.

- Saimme kauden aikana paljon positiivista palautetta siitä, että pelasimme koko ajan sata lasissa ja korista oikealla tavalla sekä mahdollisimman kovaa. Pisteiden teko oli meille hankalaa, mutta puolustuksellisesti olimme ihan hyvä joukkue.

Tuominen siirtyi täksi kaudeksi Helsingborgin valmentajaksi valmennettuaan viime kaudella Suomessa miesten Korisliigassa Vilpasta. Salossa hän valmensi sarjan parhaimpiin kuuluvaa joukkuetta, kun taas tänä vuonna haaste oli täysin päinvastainen.

- Kyllähän häviäminen harmittaa, vaikka se oli odotettavissa. Meillä oli tosi harva pelannut ennen liigatasolla ja joukkue oli nuori sekä kokematon. Itselleni häviäminen oli ehkä raskaampaa, kun olin edelliskaudella Vilppaan kanssa, ja minulla oli tosi hyvä ja kokenut joukkue. Tänä vuonna tilanne oli sitten vähän eri. Asenne ja henki olivat joukkueessa koko ajan hyviä emmekä antaneet periksi missään vaiheessa.

Helsingborgin valmentamisen ohella Tuominen toimi menneellä kaudella paikallisen urheilulukion koripallovalmentajana. Hän jättääkin Helsingborgin päävalmentajan paikan ja keskittyy jatkossa valmentamaan urheilulukiossa. Hän jää kuitenkin seuran taustalle ”klubbchef” –tittelillä.

- Urheilulukion toimintaa laajennetaan ensi vuodeksi ja ilmoitin, etten pysty enää ensi kaudella valmentamaan naisten liigajoukkuetta. Tykkään todella työstäni urheilulukiossa eikä aika enää riitä kaikkeen. He kysyivät kuitenkin, että haluaisinko olla mukana koripallopuolen päätöksenteossa ja esimerkiksi ensi kauden päävalmentajan palkkaaminen on minun vastuullani. En tule kuitenkaan hoitamaan päivittäisasioita.

Tuominen auttaa myös ensi kauden joukkueen kasaamisessa. Tällä kaudella Sara Rokkanen kävi piipahtamassa Helsingborgissa muutaman ottelun ajan eikä hän panisi pahakseen saada ensi kauden joukkueeseen lisää suomalaisväriä.

- Mielelläni ottaisin tänne suomalaispelaajiakin, niin pääsisi vähän kotimaisellakin puhumaan, heittää Tuominen.

Henkilöt

 
3.9.2024 21:07 Suomalaiset ulkomailla

Pärnu Sadam kiinnitti Okko Järven takalinjoilleen

Viimeiset kaksi kautta Helsinki Seagullsissa viettänyt ja helsinkiläisjoukkueen sen ensimmäiseen Suomen mestaruuteen johdattanut Tapiolan Hongan kasvatti Okko Järvi, 193 cm ja 28 vuotta, siirtyy alkavaksi kaudeksi Viron-Latvian liigaa ja FIBA Europe Cupia pelaavan Pärnu Sadamin riveihin.

3.9.2024 14:24 Susijengi

Aatu Kivimäki Slovakian mestarin pelinrakentajaksi

Viimeiset kolme kautta Saksan Bundesliigaa ja Pro A:ta Tigers Tübingenin paidassa pelannut Karkkilan Urheilijoiden kasvatti Aatu Kivimäki, 186 cm ja 27 vuotta, siirtyy Slovakian hallitsevan mestarin Patrioti Levicen pelinrakentajaksi. Kivimäen sopimus kattaa sen osan kaudesta, jonka aikana Patrioti Levice pelaa europelejä.

2.9.2024 08:02 Suomalaiset ulkomailla

Daniel Herbert Bayern Münchenin valmennusjohtoon

Jo vuosien ajan Saksan Bundesliiga-joukkueiden valmennusportaissa toiminut Uudenkaupungin Korihaiden kasvatti Daniel Herbert, 29, siirtyy Bundesliigan jättiläisen Bayern Münchenin valmennusjohtoon isänsä Gordon Herbertin apuvalmentajaksi.

1.9.2024 21:20 Susijengi

Daniel Dolencin ura jatkuu Romaniassa

Viime vuosina ulkomaiden ammattilaiskokemusta niin Ranskasta, Itävallasta kuin Liettuastakin kerännyt Espoo Basket Teamin kasvatti ja Susijengin sentteri Daniel Dolenc, 205 cm ja 31 vuotta, siirtyy ensi kaudeksi Romanian pääsarjaan. Dolencin uusi seura on suomalaisille jo parin vuoden takaa entuudestaan tuttu SCM Craiova.

7.8.2024 20:19 Susijengi

Lauri Markkaselle monivuotinen jatkosopimus Utah Jazziin

Jyväskyläläisen HoNsUn kasvatti ja kaikkien aikojen suomalaiskoripalloilija Lauri Markkanen, 213 cm ja 27 vuotta, on odotetusti allekirjoittanut viisivuotisen jatkosopimuksen NBA-joukkueensa Utah Jazzin kanssa. Uusi sopimus pitää Susijengin kulmakiviin lukeutuvan Markkasen Salt Lake Cityssä kevääseen 2029.

3.8.2024 10:18 Susijengi

Susikapteeni Sasu Salinin ura jatkuu Romanian mestari Cluj-Napocassa

Susijengin kapteeni Sasu Salin, 33, siirtyy uudelle vaiheelle ammattilaisurallaan. Viimeiset kymmenen vuotta Espanjan pääsarjassa pelannut MaSu-Basketin kasvatti on allekirjoittanut yksivuotisen sopimuksen Romanian hallitsevan mestarin, viime keväänä Eurocupissa kahdeksan parhaan joukkoon selvinneen U-BT Cluj-Napocan kanssa.

29.7.2024 17:40 Susijengi

Susijengi-tulokas Thomas Tumba Espanjan kakkosliigaan

Erinomaisen Korisliiga-kevään Kataja Basketissa pelannut ja Susijengissä kesällä debytoinut kotkalaisen KTP:n juniorimyllyn kasvatti Thomas Tumba, 23, on kirjoittanut ensimmäisen kansainvälisen ammattilaissopimuksensa. Tumba pelaa ensi kaudella Espanjan toiseksi korkeimmalle sarjatasolle (LEB Oro) nousseessa CB Morónissa.

25.7.2024 14:21 Suomalaiset ulkomailla

Maailmanmestari Gordon Herbert Bayern Münchenin peräsimeen kaksivuotisella sopimuksella

Saksan maajoukkueen päävalmentajan tehtävät Pariisin olympialaisten jälkeen jättävä suomalais-kanadalainen Gordon Herbert, 65, on allekirjoittanut kaksivuotisen päävalmentajapestin Euroliigaa pelaavan hallitsevan Saksan mestarin Bayern Münchenin kanssa. Herbert palkittiin tammikuussa Suomen Urheilugaalassa vuoden valmentajana.

22.7.2024 10:38 Susijengi

Nkamhoua pisti tuulemaan kesäliigan päätösottelussa

Susijengin nuorta kaartia edustava Olivier Nkamhoua, 24, sai runsaasti peliaikaa Portland Trailblazersin paidassa NBA:n Las Vegasin kesäliigan päätösottelussa. Nkamhoua käytti 24 peliminuuttiaan tehokkaasti kirjaamalla viiden pisteensä kylkeen kuusi levypalloa, kolme syöttöä, yhden riiston ja peräti kuusi blokkia.

21.7.2024 17:14 Susijengi

Remu Raitanen Slovakian pääsarjaan suuren roolin perässä

Susijengiä Valencian olympiakarsintaturnauksessa edustanut ToPo Juniorien kasvatti Remu Raitanen, 26, on solminut ensi kautta koskevan sopimuksen slovakialaisen BC Prievidzan kanssa. Viime kaudella Slovakian liigan välieriin edennyt BC Prievidza pelaa ensi kaudella myös Alpe Adria Cupia ja osallistuu FIBA Europe Cupin karsintoihin.

Näytä lisää vastaavia