Vilpas-leirissä iloitaan cup-voitosta, katseissa siintää jo Pantteri-jahti

18.3.2019 16:53 Tuoreen Suomen Cup -mestarin Vilppaan joukkueenjohtaja Keijo Poutiaisen mukaan yksi kauden tavoitteista on saavutettu. Katseet siintävät keväässä ja toukokuussa, kun taistelu Pantteri-patsaasta huipentuu.

Salon Vilpas juhli viikonloppuna seurahistoriansa ensimmäistä miesten sarjojen pokaalia, kun joukkue kaatoi Suomen Cupin finaalissa Tampereen Pyrinnön tiukkojen vaiheiden jälkeen 106-93.

Vilppaan joukkueenjohtaja Keijo Poutiainen oli ensimmäisestä cup-voitosta mielissään.

- Peli ja tapahtuma olivat viihdyttäviä ja molemmista joukkueista huokui, että molemmat joukkueet halusivat voittoa.

Voiton myötä yksi Vilppaan kauden tavoitteista täyttyi. 

- Cup-mestaruus oli mukava välipala kevättä ajatellen. Tavoitteet eivät ole muuttuneet matkan varrella. Meillä oli ennen kauden kolme tuloksellista tavoitetta: Korisliigan runkosarjan voitto, Suomen Cupin voittaminen ja Korisliigan mestaruus. Toukokuussa siintää edelleen kauden päätavoite, jonka eteen seurassa tehdään päivittäin töitä, Poutiainen avaa.

Vilppaan cup-mestaruus lämmitti kokeneen joukkueenjohtaja Keijo Poutiaisen (toinen oikealta) mieltä.
Vilppaan cup-mestaruus lämmitti kokeneen joukkueenjohtaja Keijo Poutiaisen (toinen oikealta) mieltä. Kuva: Ville Vuorinen

Vilpas on kahtena viime kautena voittanut hopeaa Korisliigassa. Tällä kaudella seuran tavoitteena on muuttaa hopea kullaksi. Toistaiseksi kaikki on sujunut suunnitelmien mukaan. Vilpas pitää tukevasti käsissään Korisliigan piikkipaikkaa, kun runkosarja on hiljalleen kääntynyt loppusuoralle.

Poutiaisen mukaan cup-voiton merkitystä ei voi Vilppaan kohdalla vähätellä.  

- Totta kai voittamiseen täytyy oppia ja mestaruus antoi hyvän sykähdyksen matkalla kohti kauden päätavoitetta, Korisliigan mestaruutta.

Poutiaista voi helposti kutsua ”Mr. Vilppaaksi”. Hän on toiminut joukkueenjohtajana arvostettavat 25 vuotta. Siinä ajassa Poutiainen on ehtinyt nähdä erilaisia joukkueita ja ihmisiä. Seurakin on siinä ajassa muuttunut paljon. 

- Vuosien varrelta on paljon muistoja. On hyviä sekä huonoja. Jos muistelee vanhoja aikoja, silloin taistelimme siitä, olemmeko keväisin pudotuspelijoukkue. Nyt viime vuodet olemme taistelleet mestaruuksista. Olemme onnistuneet ottamaan aikamoisen harppauksen niin seurana kuin koko organisaationa, Poutiainen taustoittaa.

Poutiainen tunnetaan lempinimellä "Mr. Vilpas".
Poutiainen tunnetaan lempinimellä "Mr. Vilpas". Kuva: Ville Vuorinen

Vilppaasta on viimeisten vuosien aikana kasvanut menestynyt seura Korisliigassa. Poutiaisen mukaan mitään sirkustemppuja ei ole tehty. Kaikki tekeminen on perustunut järkevään kasvuun monella eri saralla.

- Ensimmäinen merkittävä asia oli Salohalli, jonka myötä saimme fasiliteetit Suomen mittapuulla loistavaan kuntoon. On muistettava, että Vilppaalla on pitkä seurahistoria ja olemme osanneet tehdä pitkäjänteistä työtä, eikä haettu nopeaa oikotietä onneen. Kun maltti on pysynyt mukana, ja sen myötä olemme hiljalleen saatu kasvatettua budjettia, on se näkynyt iskukykyisempinä joukkueina viime vuosina.

Pyrintö saa keskiviikkona revanssin finaalista, kun joukkue matkustaa Salohalliin Vilppaan vieraaksi Korisliigan kärkiotteluun. 

- On hienoa tuoda Suomen Cupin pokaali ihmisten kosketeltavaksi Salohalliin, Poutiainen avaa keskiviikon suunnitelmia.

 
14.1.2023 19:41 Korisliiga

Kataja vei kultamitalit Hirvosen hurjien syöttötilastojen siivittämänä – miesten Suomen Cup -finaalia jännitettiin jatkoajalle asti

Kataja Basket kaatoi Helsinki Seagullsin jatkoajalla miesten Suomen Cup -finaalissa.

14.1.2023 09:21 Suomen Cup

Seagulls ja Kataja Basket kohtaavat Suomen Cupin finaalissa klo 17

Miesten Suomen Cupin mestari 2022 ratkeaa lauantaina, kun Helsinki Seagulls ja Kataja Basket kohtaavat Urhea-hallissa Helsingissä. Seagulls tavoittelee neljättä perättäistä cup-mestaruutta.

13.1.2023 21:57 Pääjuttu

Seagulls ja Kataja miesten Suomen Cup -finaaliin – Tuomas Hirvosella tehokas ilta välierävoitossa

Kumpikin miesten Suomen Cup -välieristä ratkesi selkeällä erolla. Huomiseen finaaliin etenevät Kataja Basket ja Helsinki Seagulls.

12.1.2023 13:00 Suomen Cup

Suomen Cup huipentuu viikonloppuna Helsingissä - perjantaina luvassa kaksi huimaa välierää

Miesten Suomen Cupin Final Four -vaihe pelataan perjantaina ja lauantaina Urhea-hallissa Helsingissä. 10 000 euron rahapalkinnosta mittelevät BC Nokia, Helsinki Seagulls, Kataja Basket ja Kauhajoki.

28.12.2022 10:00 Suomen Cup

Suomen Cupin mestaruudet ratkeavat tammikuussa, liput nyt myynnissä

Naisten ja miesten koripallon Suomen Cup huipentuu tammikuun 13.–15. päivä Urhea-hallissa Helsingissä pelattavaan Final Fouriin. Koriksen superviikonloppu pitää sisällään sekä naisten että miesten välierät sekä finaalin.

17.12.2022 20:05 Korisliiga

Korihait kauden kolmanteen voittoon Trey Niemen johdolla – Kauhajoelle pisteet poikkeuksellisesta yhdistelmäottelusta

Miesten Korisliigassa pelattiin niin runkosarjaotteluita kuin Suomen Cupiakin – yhdessä ottelussa jopa kumpaakin samaan aikaan.

11.12.2022 19:33 Pääjuttu

Severi Kaukiainen loisti illan Korisliiga-ottelussa – Seagulls puolestaan jatkoon Suomen Cupissa

Illan aikana pelattiin kaksi miesten ottelua. Korisliigan puolella Kauhajoki haki sarjapisteet vieraista, kun taas Helsinki Seagulls selvitti Suomen Cupin puolivälierät.

10.12.2022 20:59 Pääjuttu

Kataja kirkkaasti välieriin miesten Suomen Cupissa

Kataja Basketin ja Salon Vilppaan puolivälieräkohtaaminen päättyi Katajan roimaan voittoon.

9.12.2022 20:32 Korisliiga

Nokia vei Suomen Cupin ensimmäisen puolivälierän – kapteeni Lehto vedossa

BC Nokia eteni ensimmäisenä joukkueena miesten Suomen Cupin välieriin.

28.11.2022 11:45 Suomen Cup

Suomen Cupin valintatilaisuus maanantaina suorana YouTubessa klo 13

Molempien Korisliigojen rankingin kahdeksan parasta joukkuetta selvittivät tiensä Suomen Cupin puolivälieriin. Yksiosaiset puolivälierät pelataan joulukuun alkupuolella.

24.11.2022 13:30 Suomen Cup

Suomen Cupiin selviytyneet joukkueet ja rankingit ovat ratkenneet

Korisliigan ja naisten Korisliigan tulevan talven Suomen Cupin rankingin kahdeksan parasta joukkuetta ovat nyt selvillä. Joukkueet pelaavat joulukuussa puolivälierät paremmin sijoittuneiden kotikentillä. Valintatilaisuus järjestetään 28.11. ja se näytetään suorana YouTubessa.

15.1.2022 19:35 Korisliiga

Suomen Cup -finaali äityi jännäriksi, mutta Seagulls otti jälleen voiton

Helsinki Seagulls saalisti kolmannen perättäisen Suomen Cup -mestaruutensa, vaikka Salon Vilpas antoi loistavan vastuksen.

14.1.2022 11:15 Suomen Cup

Suomen Cup -ennakko: Lahti ja Seagulls mittelevät finaalipaikasta

Miesten Suomen Cupin Final Four -vaihe pelataan tänään Helsingin uudessa Urhea-hallissa, vaikka valitettavasti asetelma onkin tiivistynyt vain final threeksi.

20.12.2021 07:39 Suomen Cup

Suomen Cupin Final Fourin lipunmyynti käynnistyy maanantaina klo 10

Molempien Suomen Cupien loppuhuipennus järjestetään 14.–16. tammikuuta uudessa Urhea-hallissa Helsingissä. Lipunmyynti Final Fouriin käynnistyy tänään maanantaina klo 10.

10.12.2021 12:00 Suomen Cup

Suomen Cupin puolivälierät vauhtiin perjantaina

Molempien sarjojen rankingin kahdeksan parasta joukkuetta yrittävät selvittää tiensä 14.-16.1.2022 pelattavaan Final Four –turnaukseen. Loppuhuipennus järjestetään Urhea-hallissa Helsingissä. Puolivälieriä pelataan perjantaina ja lauantaina.

22.11.2021 15:11 Suomen Cup

Miesten ja naisten Suomen Cupin puolivälieräparit on valittu

Suomen Cup -joukkueiden valintatilaisuus järjestettiin tänään. Korisliigojen runkosarjan kärkinelikon joukkueet valitsivat paremmuusjärjestyksessä vastustajansa joulukuussa pelattavaan puolivälierävaiheeseen.

17.11.2021 22:18 Suomen Cup

Suomen Cupiin selviytyneet joukkueet ja rankingit ovat selvillä

Korisliigan ja naisten Korisliigan keskiviikon kierroksesta muodostui dramaattinen tulevan talven Suomen Cupin osallistumisoikeuksien suhteen. Rankingin kahdeksan parasta joukkuetta ovat nyt selvillä ja joukkueet pelaavat joulukuussa puolivälierät paremmin sijoittuneiden kotikentillä.

17.11.2021 10:25 Suomen Cup

Suomen Cup -pakoista käydään tänään kova kilpailu Korisliigoissa – näistä lähtökohdista kierroksille lähdetään

Korisliigan ja naisten Korisliigan illan kierroksilla panokset ovat kovat. Kierroksen jälkeen ratkeaa molemmista sarjoista kahdeksan joukkuetta, jotka saavat osallistumisoikeuden tämän vuoden Suomen Cupiin.

10.11.2021 15:45 Suomen Cup

Taistelu Suomen Cup -paikoista käy kuumana molemmissa sarjoissa

Molempien sarjojen kahdeksan parasta joukkuetta osallistuvat Suomen Cupiin. Osallistujat ratkeavat 17.11. pelattujen otteluiden jälkeen. Final Four -huipennus järjestetään tammikuun puolessa välissä uudessa Urhea-hallissa Helsingissä.

30.9.2021 19:55 Suomen Cup

Miesten ja naisten Suomen cup uudistuu, kruununa Final Four -huipennus

Suomen cupin kilpailujärjestelmä uudistuu alkavaksi kaudeksi, kun puolivälierien voittajat pääsevät tammikuussa pelattavaan Final Four -huipennukseen. YLE seuraa Suomen cupia tiiviisti omilla kanavillaan.

Näytä lisää vastaavia