Vilpas neljänteen voittoonsa 17-vuotiaan Samu Adlerin johdolla – Katajan Hannes Pöllältä rautainen esitys korirenkaan alla

26.10.2024 20:51 Kataja Basket ja Kauhajoki jatkavat voitoillaan Korisliigan kärkisijoilla, kun taas Salon Vilpas otti pisteet Varsinais-Suomen derbystä. Tapiolan Honka puolestaan taivutti Korihait Mikael Aallon loistavasta peliesityksestä huolimatta.

Samu Adler (vas.) tuli penkiltä peliin mutta hoiti leijonanosan Vilppaan pisteistä. Kuva: Ville Vuorinen

Salon Vilpas nosti voittotilinsä neljään kaadettuaan Bisons Loimaan tiukassa Varsinais-Suomen derbyssä 77–73. Tappiosta huolimatta Bisonsilla on koossa niin ikään neljä voittoa kauden kuudesta ottelusta.

Pisteet napanneen kotijoukkueen ahkerin korintekijä ottelussa oli avausviisikon takamies Donovan Donaldson 18 pisteellä, neljällä levypallolla, viidellä syötöllä ja kolmella riistolla, mutta yhtään sen rinnalla ei kalvennut kotimaisen nuoriso-osaston penkiltä peliin tullut Samu Adlerkaan, jolla merkittiin 17 pistettä.

Bisonsin paras noteeraus oli Jeremiah Woodin 17 pistettä, neljä levypalloa, seitsemän koriin johtavaa syöttöä, kolme riistoa ja kaksi torjuntaa. Woodia vastaan mitellyt Vilppaan sentteri Luukas Vaara kirjautti neljä pistettä ja seitsemän levypalloa ja kommentoi ottelua:

– Oli siistiä painia Mr. Woodia vastaan. Hän on vahva pelaaja, joka tekee kentällä omat asiansa erittäin korkealla tasolla. Vaikka kuinka katsoo tuhat kertaa videolta etukäteen ja kuulee, mitä pitää varoa, niin ne liikkeet saattavat silti tulla yllätyksenä.

Ottelutilastot

Hannes Pöllä oli Kataja Basketin todellinen tehomies, kun joensuulaisseura taivutti kotonaan KTP-Basketin 107–94. Kataja pitää viidennen voittonsa ansiosta Korisliigassa kärkeä tasapisteissä Kauhajoen kanssa, kun taas KTP:n vaikeudet jatkuvat. Kotkalaiset ovat sarjan viimeiset, jotka eivät ole onnistuneet voittamaan kaudella vielä yhtäkään ottelua.

Pöllän pistesaldo ottelussa oli 24, ja lisäksi näppeihin tarttui kuusi levypalloa. Sentteriä rikottiin ahkerasti, joten pisteistä peräti 12 tuli vapaaheittoviivalta. Suoritus oli kiitettävä, sillä osumia vastaan yrityksiä viivalta meni ohi ainoastaan kolme.

KTP:n vahvin tilastonikkari oli Alijah Comithier 22 pisteellä ja kahdeksalla levypallolla.

Ottelutilastot

Kauhajoki jaetulla paalupaikalla, tuorein sarjanousija yllättävänkin lähellä perässä

Kauhajoki pelasi erinomaisin ottein viedessään Korisliiga-kauden viidennen voittonsa. Eteläpohjalaisjoukkue kaatoi tällä kertaa Kouvot ja selkein luvuin, 95–70.

Pelin pistetykki oli Kauhajoen Kaden Anderson tasan 30:llä. Seuraavana perässä seurasi joukkuetovereista Andre Gustavson, joka upotti pisteitä 12.

Kouvojen korkein saldo oli James Bishop IV:n 14.

Ottelutilastot

Tuorein sarjanousija Tapiolan Honka näytti jälleen kuuluvansa visusti Korisliigaan. Joukkueen kolmannessa voitossa kaatui Korihait luvuin 79–87. Uusikaupunkilaisilla on syksyltä koossa niin ikään kolme voittoa.

Hongan parhaat pisteidentekijät ottelussa olivat Darius Quisenberry 20:llä sekä Anthony Roberts 16 pisteellä, 13 levypallolla, kolmella riistolla ja kahdella torjunnalla. Päävalmentaja Aapo Heinoselta kehuja saivat myös ensimmäisen Korisliiga-ottelunsa pelanneet Okku Federiko ja Oskari Rantala. Federikolle merkittiin seitsemän pistettä ja Rantalalle kolme.

Korihaiden Mikael Aalto teki tappiosta huolimatta järisyttävää työtä joukkueensa hyväksi. Laiturille merkittiin pelin päätteeksi peräti 32 pistettä, 13 levypalloa ja kaksi riistoa.

– Onnittelut Hongalle! Omasta pelistä verran, että siellä oli korin alla 20 pistettä roikkumassa, jotka olisi voinut vielä nostaa kuppiin. Lopussa eroa oli vain kahdeksan, joten harmittaa. Meillä oli toimiva pelisuunnitelma, mutta he pelasivat hyvin ja saivat meidät näyttämään huonommilta, Aalto totesi.

Ottelutilastot

 
27.10.2024 16:53 Korisliiga

Topias Palmi kentän kuningas Pyrinnön toisessa voitossa – haisteli triplatuplaa huikealla hyökkäysesityksellä

Tampereen Pyrintö puolusti kotikenttää onnistuneesti. Paikalliskasvatti pussitti 21 pistettä, keräsi 14 levypalloa ja jakoi kahdeksan merkinnän arvoista syöttöä.

25.10.2024 21:23 Korisliiga

BC Nokia mielettömän taistelun kautta voittoon – pistetili vihdoin auki

BC Nokia otti kauden avausvoittonsa Helsinki Seagullsista yhden korin turvin.

25.10.2024 12:43 Korisliiga

Biisoneiden pääkäskijä Mastomäki: ”Tuloksellisesti on mennyt hyvin, mutta kehityskohteita löytyy”

Bisons Loimaa liitää neljän ottelun voittoputkessa, kun sen puolustus on tylsyttänyt Korisliigan joukkueet Kymenlaaksosta ja Pirkanmaalta. Päävalmentaja Konsta Mastomäki nostaa esiin joukkueen vahvan kollektiivina toimimisen.

23.10.2024 20:37 Korisliiga

Kobrat selätti Korihait tasaisella työllä – korinalusjyrä Courtney Alexander loisti

Kotijoukkue pelasi Lapualla varmoin ottein päästämättä vieraita alkumetrien jälkeen rinnalle kertaakaan.

22.10.2024 21:07 Korisliiga

Kauhajoki epäsi KTP:ltä avauspisteet viimeisellä hyökkäyksellä – hallitsevan mestarinkin tappioputki jatkuu

Korisliiga-illan voittajia olivat Bisons Loimaa, Kouvot, Kauhajoki, Kataja Basket ja Helsinki Seagulls.

19.10.2024 20:24 Korisliiga

Pyrintö vei paikalliskamppailun mestaria vastaan – Korisliigassa pelkkien kotivoittojen ilta

Tampereen Pyrintö, Kataja Basket, Salon Vilpas ja Kauhajoki keräsivät tänään tarjolla olleet Korisliigan sarjapisteet.

18.10.2024 21:38 Korisliiga

Bisons päihitti Kouvot kummassakin kenttäpäädyssä – Victor Iwuakor riisti, torjui, sulki ja skorasi

Bisons Loimaa otti vahvan vierasvoiton ja tarjoili Kouvoille kauden toisen tappion.

16.10.2024 20:42 Korisliiga

Kärkikamppailusta tuli yksipuolinen näytös – Seagulls taivutti Korihait kauden ensimmäiseen tappioon

Edes Mikael Aallon tuliset korilleajot eivät herättäneet Korihaita, kun Helsinki Seagulls vei mittelön ja Korisliigan paalupaikan kirkkaasti.

16.10.2024 09:40 Korisliiga

Korisliigan kärkiottelu Korihait-Seagulls vapaasti katsottavissa keskiviikkona ISTV:ssä

Ainoana joukkueena puhtaalla pelillä kauden aloittanut Uudenkaupungin Korihait saa keskiviikkona vieraakseen sarjakakkosen Helsinki Seagullsin.

12.10.2024 21:37 Korisliiga

Korihait jatkaa ainoana tappiottomana joukkueena – nyt jyrän alle jäi BC Nokia

Korihait kaatoi vieraskentällä hallitsevan Suomen mestari BC Nokian 81–98 (41–57). Voiton arkkitehtina toimi viime kaudella Nokialla pelannut Kalle Peltonen.

Näytä lisää vastaavia