Pelaajalle / Kuinka voimme auttaa?

Koristaustaisissa ihmisissä on valtava määrä osaamista ja samalla halua laittaa hyvää kiertämään. Tämä sivu on teille, jotka etsitte apua tai tukea.

Tässä esitellään esimerkein, kuinka koripallotaustaiset Korisalumnit voivat olla tukemassa Sinua niin työhön, opiskeluun kuin koripalloonkin liittyvissä asioissa. Apua tarjotaan niin pelaajille, valmentajille, tuomareille kuin seuratoimijoille, riippumatta sarjatasosta tai paikkakunnasta. Alumnikoordinaattori pyrkii aina löytämään sopivan linkin avun tarpeen ja avun tarjoajan suhteen.
 

Mentoriohjelma
Mentoriohjelma auttaa sinua urasuunnittelussa, työelämän kysymyksissä, opiskeluun liittyen, koripallourallasi, yms. Kahden keskiset keskustelut ovat mentoriohjelman ydin, jossa kokeneen alumnin, eli mentorin, kanssa keskustellen etsitään ratkaisuja tilanteeseesi / ajatuksiisi. Sen lisäksi on mahdollisuus osallistua verkostotapaamisiin sen mukaan, miten ne osuvat omaan tilanteeseen. Lue lisää mentoriohjelmasta TÄSTÄ.

- Mentoriohjelmassa mentoroitavana ollut Vilma Kesänen kirjoitti positiivisista kokemuksistaan blogiin.


Kummipelaajatoiminta (Huom! Juniorivalmentajat myös)
Korisalumnit ovat halukkaita eri tavoin olemana mukana myös tukemassa paikallista koripalloharrastamista omissa lähiseuroissaan. Lähtökohtana on opettaa nuorille välittämisen kulttuuria, joka varmasti jonain päivänä siirtyy taas uudelle sukupolvelle. Apu voi olla monenlaista.

Mitä on kummitoiminta? Kummius voi olla niin moninaista kuin on kummejakin, mutta muutama esimerkki konkretiaa luoden:

  • Kummi voi ottaa kummipelaajan (tai miksei kummijoukkueen), jota hän käy kannustamassa ja haluttaessa jakamassa omia vinkkejä koripalloon tai elämään liittyen. Kummi kannustaa ja tukee henkisesti nuorta, sekä sovitusti voi myös antaa omia vinkkejä harjoitteluun tai pelaamiseen liittyen. Mentorointi on eri asia, joten kummius on kevyempi tapa olla läsnä lapsen/nuoren harrastuksessa. Korisalumni Erkki Saaristo toteaakin: "Haluan itse olla mukana opettamassa lapsille ja nuorille välittämisen kulttuuria, joka varmasti jonain päivänä siirtyy taas uudelle sukupolvelle. Mielelläni olen mukana jonkin joukkueen tai pelaajan mukana tukemassa palautetta antaen ja kannustaen korisharrastuksen parissa. Nyky-yhteiskunnassa on varmasti paljon lapsia, jotka kaipaavat aikuista katsomaan edes joskus heidän sarjapeliään. Lisäksi voisi olla mielenkiintoista vetää joskus joukkueelle old-school treenit vaikkapa kasia juosten ja antaa samalla valmentajalle kerrankin lepohetki."
  • Valmentajakummi  (vastaavasti tuomarikummi) voi kohdentaa osaamisensa jakamisen esim. omalle vanhalle seuralleen ja siellä jonkin nuoren valmentajan (tai tuomarin) tueksi. Tilanne monilla alueilla on, että valmentajakoulutuksiin on pitkä matka, eikä valmentaja saa koskaan palautetta esim. harjoitustensa vetämisestä. Digitaalisuuden myötä kummi voi etänä jopa seurata treenit ja käydä keskustelun harjoituksista ja/tai ylipäänsä valmentamisesta.
  • Seurakummi voi jakaa osaamistaan seuran kehittämiseksi moderniksi toimijaksi. Jopa etänä on mahdollista auttaa seuraa miettimään uusia tapoja varain- ja jäsenhankintaan, sekä viestinnän uudistamiseen. Motivoivinta varmasti on toimia sen seuran hyväksi, jonne omat juuret johtavat.
  • Kummeilla voi myös olla mahdollisuus tukea taloudellisesti hankalassa tilanteessa olevia junioreita, jotta harrastuksen jatkuminen mahdollistuisi.
  • Kummi voi toimia myös paikallistasolla mentorina (kts. mentoriohjelma).

Ulkomaille?

  • Korisalumnit omaavat laajan kokemuspohjan pelata, opiskella tai työskennellä ulkomailla. Erityisesti USA:han , mutta myös Eurooppaan löytyy vaihtoehtoja.
  • Jos olet kiinnostunut Euroopassa mahdollisuuksista pelata ja/tai pelata ja työskennellä/opiskella samalla, niin tähänkin löytyy kontakteja.

ILMOITTAUTUMINEN

Ilmoittaudu TÄSTÄ ja me etsimme sinulla sopivaa apua.


 

Yhteydenotot:

Juha Matti Holopainen
Koripallomuseoyhdistyksen pj.
040 7011532