Alkuvuosien lajipioneeri. Koripalloliiton ensimmäinen sihteeri, monivuotinen liittohallituksen jäsen ja varapuheenjohtaja. Oli 1930-luvulla Saksassa opintomatkalla ja toi koripallotietouden perustat Suomeen, erityisesti koripallon viralliset säännöt. Ammatiltaan voimistelunopettaja ja kylvi pelin siementä erikoisesti Kymenlaaksossa ja kotipaikkakunnallaan Karhulassa. Pelaajana Suomen mestari 1939. Sota-aikana pelasi Kolmen Kannaksen Koukkaajissa.
Fabricius, joka siirtyi myöhemmin Ruotsiin, oli monipuolinen urheilumies, sillä hänellä oli yleisurheilusta, erikoisesti aitajuoksussa, SM-mitaleita ja maaotteluedustuksia.
Nils Fabricius pelasi jatkosodan aikana Kolmen Kannaksen Koukkaajien koripallojoukkueessa (yläkuva, jossa "Fabi" toinen vasemmalta), joka pelasi mm. Koripalloliiton mestaruussarjassa. Luutnantti Fabricius vastasi 8. Divisioonan urheilutoiminnasta ja käynnisti miesten keskuudessa innokkaan pelaamisen. Peli löi itsensä läpi rintamasotilaiden keskuudesa, vaikka olikin maalaispojille melko outo tuttavuus. "Divisioonan johto oli myötämielinen urheilun harrastamiselle. Kun olin tulenjohtajana Syvärillä, pelattiin koripalloa niin lähellä vihollista, että tämä näki meidät ja lähettipä joskus keskityksenkin niskaamme." (Koritalkoot).