Valmentajakoulutus: Teemakoulutukset

Seuroilla on mahdollisuus järjestää yhteistyössä Koripalloliiton kanssa Teemakoulutuksia. Teemakoulutukset ovat kolmen tunnin mittaisia koulutuksia, jotka voidaan järjestää arki-iltoina tai viikonloppuisin.

Koulutuksia järjestettäessä Koripalloliitto vastaa:

  • Kouluttajasta, kouluttajan kuluista ja sisällöstä
  • Mahdollisesta salivuokrasta (sovittava etukäteen)
  • Ilmoittautumisista ja laskutuksesta

Koulutuksia järjestettäessä seura vastaa:

  • Tilavarauksista
  • Demoryhmästä
  • Koulutuksen perusvälineistä: datatykki, peliliivit, kartiot, pallot

Koulutuksen hinta:

Järjestävä seura maksaa koulutuksesta 350 euroa ja saa tuoda koulutukseen haluamansa määrän valmentajia. Muiden seurojen osallistujille hinta on 40 e / osallistuja. 
 


Teemakoulutuksia voidaan järjestää esimerkiksi seuraavin otsikoin

  1. Unified – toiminnan erityispiirteet
    Koulutuksessa perehdytään Unified-koripallon kautta kansaliseen ja kansainväliseen Special Olympics-toimintaan. Saliosiossa käydään läpi Unified-valmennuksen ja –toiminnan perusteita käytännönläheisesti

  2. Miten rakennan hyvän lasten koripalloharjoituksen?
    Motoristen perustaitojen hyvä hallinta koripallotaitojen oppimisen perustana. Motoristen perustaitojen ja koripallotaitojen yhdistäminen harjoittelussa. Taitojen oppimista pienpelien ja leikkien kautta. Esimerkkiharjoitus.

  3. Havaintomotoriikan ja päätöksenteon kehittäminen koripallossa
    Harjoitteita, leikkejä ja pelejä havainnoinnin ja nopean päätöksenteon kehittämiseen. Havaintomotorisen harjoittelun tavoitteena on virittää oppijan aivot pelaamaan nopeasti – oikeat ja nopeat valinnat voittavat tilanteita. Miten tätä taitoa opetetaan?

  4. Valmentajan vastuu pelaajasta – lepo, ravinto, harjoittelu ja kokonaisuuden hallinta 
    Pelaajan harjoitusviikosta vuosikalenteriin – rytmitys ja sisältö. Loukkaantumisten ehkäisy ja kuntoutus – yhteistyö ammattilaisten kanssa. Ravinto ja lepo – kasvattaminen urheilijaksi.

  5. Taitoharjoittelu koripallossa – taidon oppimisen malli ja viivenäytön hyödyntäminen 
    Koulutuksessa tutustutaan nykyaikaiseen taidon oppimisen malliin ja sen käytännön soveltamiseen yksilötaito- ja joukkueharjoittelussa. Lisäksi koulutuksessa käydään läpi erilaisia tapoja hyödyntää mobiilisovelluksia koripalloharjoituksissa.

  6. Drilleistä peliin – Miten varmistat, että harjoittelu kehittää suoritusta peleissä?
    Tuttu ongelma valmentajille: pelaajat oppivat harjoituksissa paljon uutta mutta otteluissa nuo asiat eivät näy. Miten tätä ongelmaa voi helpottaa? Millaista lajiharjoittelun tulee olla, jotta se kehittää ottelusuorituksia? Miten lajiharjoittelusta käytännössä saadaan tällaista?

  7. Harjoittelemalla joukkueeksi – Koripallo on joukkuepeli. Miten lajin perusluonteen pitää näkyä kaikessa harjoittelussa? 
    Joukkuelajissa ratkaisevaa on pelaajien taito toimia yhdessä. Miksi tätä taitoa usein aliarvioidaan? Miten yhteistyötaitoa käytännössä harjoitellaan?

  8. Maalintekopeli – miten korin tekoa harjoitellaan? 
    Mitkä eri taidot tulisi oppia ensin? Miten opetan monipuolista heittotaitoa? Mitä apuvälineitä pelaaja voi tarvita oppiakseen?

  9. Voimaharjoittelun nostotekniikat
    Taka- ja etukyykyn sekä rinnalle vedon tekniikatTekniikoiden harjoittelu taitorataharjoitteilla. Keinoja liikkeissä vaadittavan liikkuvuuden ja keskivartalon hallinnan harjoitteluun.