Pärnu Sadam kiinnitti Okko Järven takalinjoilleen

3.9.2024 21:07 Viimeiset kaksi kautta Helsinki Seagullsissa viettänyt ja helsinkiläisjoukkueen sen ensimmäiseen Suomen mestaruuteen johdattanut Tapiolan Hongan kasvatti Okko Järvi, 193 cm ja 28 vuotta, siirtyy alkavaksi kaudeksi Viron-Latvian liigaa ja FIBA Europe Cupia pelaavan Pärnu Sadamin riveihin.

Okko Järvi säkittää alkavalla kaudella Pärnun paidassa. Kuvat: Ville Vuorinen / Korisliiga.

Kesän aikana sopimusmarkkinat eivät Järven mukaan edenneet alustavia tunnusteluja pidemmälle. Sopimus Pärnu Sadamin kanssa syntyi sitä vastoin todella pikaisella aikataululla, sillä seura otti Järveen yhteyttä maanantaina aamulla ja vielä samana iltana Järvi matkusti kohti Viroa.

- Todella hyvillä tunnelmilla uuteen kauteen. Keskustelut Pärnun uuden valmentajan Vitaly Stepanovskyn kanssa olivat todella hyvät ja sain hänestä myös hyvää palautetta Topias Palmilta ja Shawn Hopkinsilta, joita Stepanovsky valmensi pari vuotta sitten Romaniassa, Järvi kertoo.

Pärnu Sadamilla on entuudestaan suomalaishistoriaa, sillä Edon Maxhuni johdatti joukkueen Viron kansallisen liigan hopealle keväällä 2021. Sittemmin Pärnu on juhlinut Viron mestaruutta 2022, Viron pronssia 2023 sekä Viron ja Latvian yhteisliigan pronssia 2022.

Alkavalla kaudella Pärnu Sadam pelaa Viron ja Latvian yhteisliigaa sekä FIBA Europe Cupia, johon joukkue sai syksyksi suoran alkusarjapaikan. Kausi huipentuu Viron kansallisen liigan pudotuspeleihin.

- Kahden Helsinki Seagullsissa vietetyn kauden jälkeen olen saanut motivaation ja itseluottamuksen kohdilleen ja lähden todella innoissani uuteen uravaiheeseen ja pelaamaan taas ammattilaisena ulkomailla, Järvi kiittelee.

- Ukrainan ja Viron yhteisliiga on kuulemani mukaan kovatasoinen ja joukkueemme kuuluu kärkijoukkueiden lähimpiin haastajiin. On myös iso juttu päästä pelaamaan FIBA Europe Cupia.

Järvi on toinen suomalaispelaaja Viron-Latvian liigassa kaudella 2024-25. Hänen lisäkseen Severi Kaukiainen edustaa tallinnalaista BC Kalev/Cramoa.

- Odotan innolla mahdollisuuksia päästä pelaamaan Severiä vastaan. Me päästiin ottamaan muutaman kerran hyvin yhteen Seagullsin ja Karhu Basketin peleissä viime vuosina, ja nyt siihen tarjoutuu taas uusi mahdollisuus.

Kaksinkertainen Suomen mestari, Korisliigan MVP

Järvi debytoi Korisliigassa kasvattajaseuransa Tapiolan Hongan miesten edustusjoukkueen riveissä teini-ikäisenä kaudella 2013–14 ja harppasi Korisliigan runkomiesten joukkoon jo toisella liigakaudellaan rekisteröimällä Hongalle 6,9 pistettä ja 2,3 levypalloa 25,7 minuutissa ottelua kohden.

Hongan vuosien jälkeen Järvi edusti Korisliigassa Salon Vilpasta kahden kauden ajan (2015–17) ennen paluutaan Espooseen paikallisen Unitedin paitaan (2017–18). Vilppaan vuodet toivat Järven palkintokaappiin kevään 2017 SM-hopean.

Espoo Unitedin kauden jälkeen Järvi lähti Kauhajoelle kovaa nousua kotimaan huipulle tehneeseen Karhu Basketiin, jonka riveissä hän teki lopullisen läpimurtonsa Korisliigan kotimaiseen eliittiin. Pohjanmaan vuosien kohokohtina Järvi johti joukkueensa kevään 2019 Suomen mestaruuteen sekä vei nimiinsä Korisliigan MVP-palkinnon keväällä 2021. Viimeisellä Kauhajoen kaudellaan Järvi tykitti 15,2 pistettä ottelua kohden ja rekisteröi kylkeen 3,8 levypalloa, 3,5 syöttöä ja 1,0 riistoa ottelussa.

Pelikauden 2021-22 Järvi vietti Belgian ja Hollannin yhteisliigan (BNXT League) Phoenix Brusselsissa 7,7 pisteen, 2,0 levypallon ja 1,8 syötön keskiarvoin.

Belgiasta Järvi palasi Korisliigaan ja vietti kaksi kautta Helsinki Seagullsin paidassa johdattaen helsinkiläiset seurahistorian ensimmäiseen Suomen mestaruuteen keväällä 2023. Viime kaudella Järvi kirjautti Gullsille 13,4 pistettä, 4,1 levypalloa ja 1,7 syöttöä ottelussa.

Juniorimaajoukkueurallaan Järvi veti Suomi-paidan ylleen 61 kertaa ja tykitti noissa otteluissa yhteensä 413 pistettä. Kesällä 2016 Järvi edusti Suomea 20-vuotiaiden miesten EM-kotikisoissa Helsingissä.

Susijengissä Järvi on pelannut urallaan viisi ottelua 3,0 pisteen, 1,8 syötön ja 1,4 levypallon ottelukohtaisin keskiarvoin.

Henkilöt

 
11.9.2024 16:27 Suomalaiset ulkomailla

Teemu Suokas Puolan suurseura Slask Wroclaw’n vahvuuteen

Munkkiniemen Kisapoikien kasvatti ja Korisliigan kehittynein pelaaja Teemu Suokas, 188 cm ja 23 v., siirtyy Puolan suurseura Slask Wroclaw’n riveihin 1+1-vuotisella sopimuksella. Suokas vahvistaa Slask Wroclaw’n II-joukkuetta sen ainoana ulkomaalaisvahvistuksena, mutta on myös FIBA:n Mestarien liigaa pelaavan edustusjoukkueen käytössä.

29.7.2024 17:40 Susijengi

Susijengi-tulokas Thomas Tumba Espanjan kakkosliigaan

Erinomaisen Korisliiga-kevään Kataja Basketissa pelannut ja Susijengissä kesällä debytoinut kotkalaisen KTP:n juniorimyllyn kasvatti Thomas Tumba, 23, on kirjoittanut ensimmäisen kansainvälisen ammattilaissopimuksensa. Tumba pelaa ensi kaudella Espanjan toiseksi korkeimmalle sarjatasolle (LEB Oro) nousseessa CB Morónissa.

14.11.2023 13:51 Pääjuttu

Jussi Laakso Saksan Bundesliigan Crailsheimin päävalmentajaksi

Korisliigan hallitseva vuoden valmentaja, viime keväänä Helsinki Seagullsin Suomen mestariksi valmentanut riihimäkeläislähtöinen Jussi Laakso, 47, on allekirjoittanut loppukauden kestävän päävalmentajasopimuksen Saksan Bundesliigaa pelaavan Crailsheim Merlinsin kanssa. Sopimus on Laakson ensimmäinen valmentajapesti Suomen ulkopuolella.

23.9.2023 09:52 Susijengi

Henri Kantonen Liettuaan Daniel Dolencin joukkuetoveriksi

Heti MM-kisojen jälkeen sopimuksen Karhu Basketin kanssa solminut Henri Kantonen, 26, käyttää sopimuksessaan olleen ulkomaanpykälän. 198-senttinen ToPo Junioreiden kasvatti ja Susijengin kaksinkertainen arvokisakävijä liittyy yksivuotisella sopimuksella Liettuan liiganousija M Basket Mazeikiaihin Daniel Dolencin joukkuetoveriksi.

20.7.2023 19:35 Susijengi

Korisliigan MVP Severi Kaukiainen Slovakian mestarin puikkoihin

Karhu Basketissa erinomaista jälkeä niin Korisliigassa kuin FIBA Europe Cupissakin tehnyt Susijengi-takamies ja Peli-Karhujen kasvatti Severi Kaukiainen, 25, käyttää ulkomaanoptionsa ja siirtyy ensi kaudeksi Slovakian mestarin Patrioti Levicen takalinjoille.

17.7.2023 13:06 Korisliiga

Ilmari Toikkanen siirtyy Tanskaan

Viime kaudella Kouvoja Korisliigassa edustanut Sykki-kasvatti Ilmari Toikkanen, 26, siirtyy Tanskaan. 207-senttisen ja kuusi kautta Korisliigaa tahkonneen Toikkasen uusi seura on Tanskan pääsarjassa pelaava Svendborg Rabbits.

4.6.2023 09:59 Korisliiga

Mikael Laihonen siirtyy Puolaan

Viime kaudella BC Nokiaa Korisliigassa edustanut Raision Palloseuran kasvatti Mikael Laihonen, 29, siirtyy Puolaan. 202-senttisen ja viisi kautta Korisliigaa pelanneen Laihosen uusi työnantaja on Puolan divarin välieriin keväällä yltänyt perinteikäs Rosa Radom.

28.9.2022 22:21 Suomalaiset ulkomailla

Katajan taival FIBA Europe Cupissa katkesi - Hopkinsin ja Palmin Craiova finaaliin

FIBA Europe Cupin karsintaturnaukset pelataan viikolla ja suomalaisedustusta on Joensuun Kataja Basketin sekä Shawn Hopkinsin ja Topias Palmin muodossa. Katajan urakka päättyi, mutta Susijengi-kaksikon jatkuu.

11.7.2022 20:26 Susijengi

Susijengin sähikäinen Jamar Wilson lyö pelitossut naulaan

Susijengin sähikäinen, kesästä 2015 asti Suomea maajoukkuetasolla edustanut Bronxin kasvatti Jamar ”Jammu” Wilson, 38, on ilmoittanut lyövänsä tossut naulaan. Wilson edusti Susijengiä viimeisen kerran helmikuun voitokkaassa MM-karsintaikkunassa ja pelasi seurajoukkuekaudella 2021-22 Kataja Basketin ja ranskalaisen Boulazacin paidassa.

31.5.2022 15:03 Susijengi

Max Besselink pitkällä sopimuksella Würzbürgiin

Viime kaudella BC Nokiaa Korisliigassa edustanut Helsingin NMKY:n kasvatti ja Suomi-koriksen suurlupaus Max Besselink, 202 cm ja 20 vuotta, siirtyy kolmivuotisella sopimuksella Saksan Bundesliigaa edustavan s.Oliver Würzbürgin riveihin.

Näytä lisää vastaavia