Suomen kahdesti EM-lopputurnaukseen johdattanut Eero Saarinen Valmentajien Kunniagalleriaan

18.9.2023 09:50 Eero Saarinen johdatti Suomen naisten maajoukkueen EM-lopputurnauksiin 1980 ja 1981. Saarinen on Koripallovalmentajat ry:n ja Suomen Ammattivalmentajat ry:n perustajajäsen. Saarinen nimettiin kunniagalleriaan Olympiapäivänä 16.9.

Eero Saarinen on neljäs Valmentajien Kunniagalleriaan valittu koripallovalmentaja. Aiemmin vastaavan kunnian ovat saaneet Robert "Petteri" Petersen ja Kalevi "Kallu" Tuominen sekä Niilo Tammisalo.

Valmentajien Kunniagalleria on kunnianosoitus ansiokkaasti suomalaiseen valmennukseen vaikuttaneille henkilöille. Kunniagalleriaan voidaan valita suomalainen tai Suomessa vaikuttanut henkilö, joka on toiminnallaan tuonut selkeää lisäarvoa valmennuskulttuuriimme sekä edistänyt valmentajien arvostusta.

Kahdesti vuoden valmentajaksi valittu (1992, 2002) valittu Saarinen toimi naisten maajoukkueen päävalmentajana 1975–81. Saarinen johdatti joukkueen kahdesti EM-lopputurnaukseen. Hän on kautta aikain toiseksi eniten naisten maaotteluita valmentanut päävalmentaja.

Miesten maajoukkueen pääkäskijänä Saarinen toimi vuodet 1984–91. Saarinen luotsasi miesten maajoukkuetta kaikkiaan 92 ottelussa ollen neljänneksi eniten miesten maaotteluita valmentanut päävalmentaja.

Miesten SM-sarjassa Saarisen toimi päävalmentajana 18 kautena, joista palkintokaappiin päätyi kolme Suomen mestaruutta ja viisi Suomen cupin voittoa. Lisäksi hän toimi naisten SM-sarjassa päävalmentajana. Nuorten tyttömaajoukkueissa Saarinen valmensi 1970-luvun lopulla 16- ja 18-vuotiaiden maajoukkueita.

Eero Saarinen valittiin Finnish Basketball Hall of Fame -kunniagalleriaan vuonna 2015.

Valmentajien Kunniagallerian nettisivut >

 
11.9.2024 11:27 Koripalloliitto

Lastenvalmennusverkosto käynnistyy

Lastenvalmennusverkosto on Suomen Koripalloliiton ja Kisakallion urheiluopiston järjestämä uusi kolmitasoinen, verkostomallinen täydennyskoulutusohjelma suomalaisen lasten valmennuksen kehittämiseksi ja arkisen seuratoiminnan auttamiseksi.

31.8.2024 12:38 Koripalloliitto

Mielen hyvinvointi on osa turvallista urheilua – Koripalloliitto tukee nuorten hyvinvointia Pohjola Vakuutuksen ja MIELI ry:n kanssa

Suomen Koripalloliitto on mukana Pohjola Vakuutuksen ja MIELI ry:n yhteistyössä tukemassa nuorten mielen hyvinvointia. Yhteistyön tavoitteena on vahvistaa mielen hyvinvointia tukevaa valmennusosaamista ja kokonaisvaltaista turvallisuutta urheiluympäristössä, sekä edesauttaa lasten ja nuorten pysyvyyttä liikunnan parissa.

9.8.2024 12:31 Koripalloliitto

Syyskuussa järjestettävässä Lastenvalmennusseminaarissa keskitytään alakouluikäisten koripallovalmentamisen ydintaitoihin

Suomen Koripalloliitto ja Kisakallion Urheiluopisto järjestävät yhteistyössä yksipäiväisen Lastenvalmennusseminaarin Kisakallion Susi Training Centerissä 22.9.2024. Seminaariesitysten aiheet keskittyvät tänä vuonna alakouluikäisten koripallovalmentamisen ydintaitoihin.

16.9.2024 13:45 Valmentajat

Unified-koripallon valmentajakoulutus syyskuussa Vantaalla

Koripalloliitto järjestää Unified-koripallon valmentajakoulutuksen Pähkinärinteen koululla 28.-29.9.2024. Ilmoittautuminen on avoinna torstaihin 19.9. saakka.

9.9.2024 14:06 Lastenvalmennusverkosto

Ilmoittaudu Lastenvalmennusseminaariin - aiheena alakouluikäisten koripallovalmentamisen ydintaidot

Suomen Koripalloliitto ja Kisakallion Urheiluopisto järjestävät syyskuussa yksipäiväisen Lastenvalmennusseminaarin Lohjan Kisakalliossa. Ilmoittaudu mukaan päivittämään taitoja ja verkostoitumaan!

9.9.2024 10:31 Korisliiga

Alkavalla kaudella ei pelata koripallon Suomen Cupia

Alunperin helmikuulle kaavaillut naisten ja miesten Suomen Cupin finaalit jäävät tällä kertaa pelaamatta. Suomen Cupin kehitystyö kuitenkin jatkuu ja tavoitteena on ottaa se taas seuraavina vuosina osaksi Koripalloliiton kilpailujärjestelmää.

9.9.2024 10:27 Koripalloliitto

Koripalloliiton hallitustiedote, 1/2024–2025

Suomen Koripalloliiton liittohallitus järjestytyi kesätauon jälkeen Helsingissä 31. elokuuta. Hallituksen varapuheenjohtajana jatkaa Kaisa Forsström.

3.9.2024 15:36 Koripalloliitto tiedottaa

Koripalloliitto tukee kansainvälisiin sarjoihin osallistuvia aikuisten pääsarjajoukkueita – tänä vuonna tukea BC Nokialle ja Peli-Karhuille

Koripalloliiton tuki aikuisten pääsarjajoukkueille kansainväliseen seurakilpailuun osallistumisesta määräytyy kansallisissa sarjoissa menestymisen ja kansainvälisen kilpailun tason mukaan.

3.9.2024 10:31 Koulutus

Koripalloliitto järjestää I-tason koulutuskokonaisuuden Äänekoskella

Koripalloliitto järjestää I-tason koulutuskokonaisuuden Äänekoskella yhteistyössä Äänekosken Huiman kanssa. Koulutus on Koripalloliiton valmennuskoulutusjärjestelmän ensimmäinen vaihe, joka antaa valmiuksia toimia valmentajan tehtävissä. Kokonaisuus pitää sisällään kolme viikonlopun mittaista lähijaksoa ja etätehtäviä.

19.8.2024 19:30 Koulutus

II-tason koulutuskokonaisuus käynnistyy lokakuussa

Koripalloliitto järjestää II-tason koulutuskokonaisuuden Kisakallion urheiluopistolla Lohjalla. II-tason hyväksytty suorittaminen oikeuttaa Koripalloliiton valmentajalisenssijärjestelmän B-lisenssiin. Koulutukseen hyväksytään varmasti 20 ensimmäistä ilmoittautumista, jotka täyttävät koulutuskriteerit. llmoittautuminen lokakuussa alkavalle kurssille päättyy 18.9.

Näytä lisää vastaavia