FoA:lle voitto sarjakakkosesta – Leaupepen vahva peli auttoi Pyrinnön voittoon

18.11.2023 20:00 Naisten Korisliigassa pelattiin kolme ottelua. Voittoihin ylsivät FoA, Pyrintö ja voittoputkeaan jatkanut ToPo.

Leaupepen vahvat otteet saivat jatkoa. Kuva: Ville Vuorinen / Naisten Korisliiga

FoA kaatoi siipirikkoisen Hongan

Forssan Alku nappasi kotikentällään kauden toisen voittonsa Hongan kustannuksella. Voitto kirjattiin emännille 93-72 (51-41).

FoA oli hereillä alusta alkaen. Avausjaksolla se onnistui hyökkäyspäässä hienosti ja pääsi tauolle johdossa 26-16.

Sen jälkeen ottelu tasoittui. Kolmannella jaksolla FoA meni menojaan eikä Honka enää kyennyt vastaamaan.

- Iloinen voitosta. Honka teki sen meille tänään erittäin vaikeaksi ja taisteli jokaisesta pallosta. Hyökkäyspeliin täytyy olla tyytyväinen, mutta meille jäi parannettavaa molemmissa päissä, FoA:n päävalmentaja Tero Niskanen sanoi.

Jade Vega kirjautti tupla-tuplan 21 pisteellä ja 12 koriin johtaneella syötöllä. Myös Shelby Cheslek 20/10 ylsi tupla-tuplaan. Ilman ulkomaalaispelaajia pelanneen Hongan ykkönen oli Petra Noponen, joka heitti uransa ennätyspisteet. Hän pussitti 24 pistettä.

Ottelutilasto

Leaupepe pitelemätön Pyrinnön voitossa

Tampereen Pyrintö otti kauden viidennen voittonsa. ViVe jäi tamperelaisten jalkoihin 79-68 (40-34).

Ensimmäinen puoliaika oli ottelussa tasainen. Pyrintö kuitenkin pääsi puoliajalle kuuden pisteen johdossa.

Tamperelaiset olivat parempia myös toisella puoliajalla. Suurimmillaan joukkue kasvatti johtonsa 18 pisteeseen. Lopussa vieraat onnistuivat kuitenkin vielä kaunistelemaan lukemia.

- Olemme harjoitelleet todella kovaa. Kun toteutimme hyökkäystä niin kuin haluamme, saimme hyviä heittopaikkoja. Puolustuspäässä olisimme voineet olla parempia, mutta paransimme loppua kohden, Geralynn Leaupepe sanoi .

Leaupepe oli ottelussa korin alustan kuningatar. Hänelle kirjattiin 26 pistettä ja hurjat 22 levypalloa. Ellen Järvinen pussitti 16 pistettä ja jakoi neljä koriin johtanutta syöttöä. Samatha Breen oli Vimpelin tehokkain 23 pisteellä ja 14 levypallolla.

ToPo:n vahvalle menolle jatkoa

Torpan Pojat jatkoi siitä, mihin ennen maajoukkuetaukoa jäi. Joukkue otti seitsemännen peräkkäisen voittonsa EBT:n kustannuksella 88-60 (53-35).

EBT laittoi hyvin helsinkiläisille kampoihin ensimmäisen jakson ajan. Toisella jaksolla sarjakärki paransi peliään ja karkasi puoliajalle 18 pisteen johdossa.

Kolmannella jaksolla pelin kuva säilyi samanlaisena, kun ToPo onnistui hyökkäyksessä hyökkäyksen perään. Suurimmillaan ToPo:n johto kasvoi 32 pisteeseen.

- Ensimmäinen jakso oli meiltä todella takkuista. Toisella ja kolmannella jaksolla olimme erinomaisia. Näihin täytyy olla todella tyytyväinen, ToPo:n päävalmentaja Niko Kuusi kertasi

Carmen Tyson-Thomas hääri ottelun tähtenä. Hän pussitti 34 pistettä ja keräsi 11 levypalloa. Nuori Anna Gardziella pussitti 11 pistettä. EBT:n tehokkain oli Erika Mace 16/5/5 koriin johtanutta syöttöä.

16.10.2024 23:06 Eurocup

Peli-Karhujen sensaatiomainen loppukiri toi avausvoiton EuroCupissa!

Kotkan Peli-Karhut teki huiman tempun, kun se kaatoi vieraskentällä belgialaisen Castors Brainen 64–65 (34-25). Voitto oli suomalaisittain historiallinen, koska se oli nykymuotoisen EuroCupin ensimmäinen suomalaisjoukkueelle.

16.10.2024 20:30 Naisten Korisliiga

EBT, Honka ja Kouvottaret vahvoja kotonaan – ToPo haki voiton Forssasta

Naisten Korisliigassa pelattiin neljä ottelua. Illan voittajia olivat EBT ja Kouvottaret sekä tappioitta jatkavat Honka ja ToPo.

13.10.2024 22:06 Naisten Korisliiga

Peli-Karhut jatkaa sarjakärjessä puhtaalla pelillä

Naisten Korisliigassa pelattiin sunnuntaina yksi ottelu. Siinä sarjakärki Peli-Karhut haki vierasvoiton Nokialta 95-78.

12.10.2024 21:33 Naisten Korisliiga

EBT voittoon hurjan hyökkäyspelin avulla – Honka kiri voittoon

Naisten Korisliiga jatkui kahdella ottelulla. Voitot niissä kirjattiin espoolaisjoukkueille.

9.10.2024 21:40 Eurocup

Peli-Karhut taipui niukasti EuroCup-avauksessaan kotikentällä

Ensimmäistä kertaa EuroCupissa esiintynyt kotkalaisjoukkue taisteli päätösneljännekselle asti voitosta, mutta joutui lopulta taipumaan romanialaiselle CSM Constantalle 85–95 (38–47).

9.10.2024 21:15 Naisten Korisliiga

Kujala ja Stewart pohjustivat Pyrinnön voiton

Naisten Korisliigassa pelattiin keskiviikkona yksi ottelu, jossa Pyrintö kaatoi Kouvottaret Tampereella. Voitto kirjattiin emännille 102-91.

9.10.2024 09:45 Eurocup

Peli-Karhut aloittaa historiallisen EuroCup-urakkansa – ”Olemme valmiina fyysiseen haasteeseen”

Peli-Karhujen urakka Euroopan toiseksi korkeimmassa kansainvälisessä naisten koripallosarjassa käynnistyy keskiviikkona 9.10. klo 18:30. Ensimmäisessä ottelussa vastaan asettuu romanialainen CSM Constanta.

8.10.2024 15:56 Korisliiga

Koripallosarjojen tilastointimuutokset kaudella 2024–25

Koripalloliiton valtakunnallisten sarjojen tilastopalvelu muuttui kaudelle 2024–25. Kun tulospalvelukin on uusi ja tilastojen näyttämisessä ollut ajoittaisia haasteita, päätimme kerätä lyhyen oppaan sille, mitä löytyy mistäkin.

6.10.2024 21:48 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja Pyrintö voittokantaan

Naisten Korisliigassa pelattiin kaksi ottelua. Voittotilinsä tämän kauden osalta avasivat Kouvottaret ja Pyrintö.

5.10.2024 20:15 Naisten Korisliiga

ToPo ja Honka voitokkaina derbyissä – PeKa vakuuttavaan voittoon

Naisten Korisliigassa pelattiin lauantaina kolme ottelua. Voittoja otteluissa kerryttivät ToPo, Honka sekä Peli-Karhut.