Sofia Pelander jatkaa Norrköping Dolphinsissa

6.9.2024 09:19 Pelander lukeutui viime kaudella Norrköpingin avainpelaajiin ja kauden tilastoikseen hän kasasi 9,9 pistettä ja 6,5 levypalloa. Tuleva kausi on Pelanderille seitsemäs ruotsalaisjoukkueessa.

Kuva: Ville Vuorinen

- Hänen energisyytensä kentällä ja sen ulkopuolella on korvaamaton, iloitsee valmentaja Kevin Taylor Lundgren seuran tiedotteessa.

Pelander esiintyi seurassa ensimmäisen kerran kaudella 2015–16, jolloin seurassa vierähti neljä vuotta. Hän palasi seuraan kaudella 2022–23, jonka jälkeen hän on edustanut ruotsalaisjoukkuetta.

- Olen uskomattoman iloinen, että Sofia haluaa jatkaa kanssamme. Hänen energisyytensä kentällä ja sen ulkopuolella on korvaamatonta ja hän tulee olemaan meille edellisvuosien tapaan erittäin tärkeä monesta syystä, Lundgren avaa.

- Sofia vaikuttaa peleihin niin uskomattoman paljon fyysisellä pelillään korien ympärillä, ”pick n rollissa” ja levypallopelissä. Se on perusta pelissämme, joka on nyt valmis ja auttaa meitä pääsemään nopeammin linjaan niin monien uusien pelaajien kanssa.

Salon Vilppaan kasvatti on ulkomailla Ruotsin lisäksi pelannut Tsekissä ja Saksassa. Pelander on pelannut 49 aikuisten maaottelua ja 14 haastajamaajoukkueen ottelua. Naisten Korisliigassa Pelander on edustanut kahden kauden ajan Turun Rientoa.

Henkilöt

 
16.9.2024 14:34 Susijengi

Ville Tahvanainen Portugalin pääsarjaan

Ammattilaisuransa viime kaudella Islannin liigassa aloittanut Helsingin NMKY:n kasvatti Ville Tahvanainen, 193 cm ja 24 vuotta, siirtyy alkavaksi kaudeksi Portugalin pääsarjaan CD Povoan joukkueeseen. Susijengissäkin yli kymmenen ottelua pelannut Tahvanainen on ensimmäinen suomalainen miespelaaja Portugalin pääsarjassa.

16.9.2024 13:57 Susiladies

Awak Kuier palkittiin kauden 2023-24 Italian Serie A1:n ulkomaisena MVP:nä

Toukokuussa Italian mestaruutta Reyer Venezian riveissä juhlinut ja finaalien arvokkaimmaksi pelaajaksi, MVP:ksi, valittu Awak Kuier, 23, palkittiin viime viikolla myös päättyneen kauden arvokkaimmaksi ulkomaalaispelaajaksi tittelillä MVP straniera.

12.9.2024 10:32 Suomalaiset ulkomailla

Sara Rokkanen ja tšekkiläisseura KARA Trutnov jatkosopimukseen

Rokkanen tilastoi viime kaudella 11,5 pistettä ottelua kohden tšekkiläisjoukkueen riveissä. Tuleva kausi on Rokkaselle kolmas ulkomaan ammattilaiskentillä.

11.9.2024 16:27 Suomalaiset ulkomailla

Teemu Suokas Puolan suurseura Slask Wroclaw’n vahvuuteen

Munkkiniemen Kisapoikien kasvatti ja Korisliigan kehittynein pelaaja Teemu Suokas, 188 cm ja 23 v., siirtyy Puolan suurseura Slask Wroclaw’n riveihin 1+1-vuotisella sopimuksella. Suokas vahvistaa Slask Wroclaw’n II-joukkuetta sen ainoana ulkomaalaisvahvistuksena, mutta on myös FIBA:n Mestarien liigaa pelaavan edustusjoukkueen käytössä.

3.9.2024 21:07 Suomalaiset ulkomailla

Pärnu Sadam kiinnitti Okko Järven takalinjoilleen

Viimeiset kaksi kautta Helsinki Seagullsissa viettänyt ja helsinkiläisjoukkueen sen ensimmäiseen Suomen mestaruuteen johdattanut Tapiolan Hongan kasvatti Okko Järvi, 193 cm ja 28 vuotta, siirtyy alkavaksi kaudeksi Viron-Latvian liigaa ja FIBA Europe Cupia pelaavan Pärnu Sadamin riveihin.

3.9.2024 14:24 Susijengi

Aatu Kivimäki Slovakian mestarin pelinrakentajaksi

Viimeiset kolme kautta Saksan Bundesliigaa ja Pro A:ta Tigers Tübingenin paidassa pelannut Karkkilan Urheilijoiden kasvatti Aatu Kivimäki, 186 cm ja 27 vuotta, siirtyy Slovakian hallitsevan mestarin Patrioti Levicen pelinrakentajaksi. Kivimäen sopimus kattaa sen osan kaudesta, jonka aikana Patrioti Levice pelaa europelejä.

2.9.2024 08:02 Suomalaiset ulkomailla

Daniel Herbert Bayern Münchenin valmennusjohtoon

Jo vuosien ajan Saksan Bundesliiga-joukkueiden valmennusportaissa toiminut Uudenkaupungin Korihaiden kasvatti Daniel Herbert, 29, siirtyy Bundesliigan jättiläisen Bayern Münchenin valmennusjohtoon isänsä Gordon Herbertin apuvalmentajaksi.

1.9.2024 21:20 Susijengi

Daniel Dolencin ura jatkuu Romaniassa

Viime vuosina ulkomaiden ammattilaiskokemusta niin Ranskasta, Itävallasta kuin Liettuastakin kerännyt Espoo Basket Teamin kasvatti ja Susijengin sentteri Daniel Dolenc, 205 cm ja 31 vuotta, siirtyy ensi kaudeksi Romanian pääsarjaan. Dolencin uusi seura on suomalaisille jo parin vuoden takaa entuudestaan tuttu SCM Craiova.

7.8.2024 20:19 Susijengi

Lauri Markkaselle monivuotinen jatkosopimus Utah Jazziin

Jyväskyläläisen HoNsUn kasvatti ja kaikkien aikojen suomalaiskoripalloilija Lauri Markkanen, 213 cm ja 27 vuotta, on odotetusti allekirjoittanut viisivuotisen jatkosopimuksen NBA-joukkueensa Utah Jazzin kanssa. Uusi sopimus pitää Susijengin kulmakiviin lukeutuvan Markkasen Salt Lake Cityssä kevääseen 2029.

3.8.2024 10:18 Susijengi

Susikapteeni Sasu Salinin ura jatkuu Romanian mestari Cluj-Napocassa

Susijengin kapteeni Sasu Salin, 33, siirtyy uudelle vaiheelle ammattilaisurallaan. Viimeiset kymmenen vuotta Espanjan pääsarjassa pelannut MaSu-Basketin kasvatti on allekirjoittanut yksivuotisen sopimuksen Romanian hallitsevan mestarin, viime keväänä Eurocupissa kahdeksan parhaan joukkoon selvinneen U-BT Cluj-Napocan kanssa.

Näytä lisää vastaavia